Marmelad

Idag började min sista arbetsvecka. Känner att jag är på sämre humör än vanligt. Det tar nog mer än jag själv tror, det där att veta att jag snart får leva på ekonomisk sparlåga igen. Om jag inte får ett jobb förstås.
 
Hallå, allihopa, jag är fri att anställa från och med den 18:de! Hallå, hallå! Här är jag!
 
Igår var jag dock ledig. Då plockade jag vinbär och kokade saft och marmelad. Rödvinbärsbuskarna levererade som vanligt. Mängder med röda, saftiga bär!
 
 
Haqvin kom ut och hjälpte till. Han ska ju trots allt dricka saft han med.
 
 
Upptäckte att vi hade sällskap av den här håriga filuren också.
 
 
Svartvinbärsbusken gav bara ca 7 dl bär men det är mer än i fjol i alla fall då jag fick ihop 1,5 dl. Jag plockade hallon så jag hade en hel liter bär och så blandade jag med syltsocker och kokade marmelad. En mycket MYCKET god marmelad måste jag säga! Jag hade den på ostmackan i morse och det var alldeles särdeles smaskens! Igår när den var nykokt unnade jag mig ett par skedar på vaniljglass. Marmeladkokarens privilegium! Undrar om vi inte borde köpa ett par till svartvinbärsbuskar. Dom har en helt annan arom än rödvinbären. Mycket fylligare. Tillsammans med vilda hallon blev det kanon. 
 
 
Funderar på om man kan koka marmelad på rödvinbär också. Fast jag tycker att dom gärna vill bli lite FÖR sura, trots att man ju har socker i både sylten och marmeladen. Eftersom jag lyckades så bra med svartvinbärs- och hallonmarmeladen borde jag komma på nåt att blanda rödvinbären med också. Har man syltsocker kan man ju koka marmelad på i stort sett vad som helst sägs det. Nåt som är gott till röda vinbär är vaniljsås eller vaniljglass men det kan man inte gärna ha i marmelad. Men lite vanilj då? Och kolasås passar också bra till syrligheten i bären. Men det kan man heller inte ha i marmelad. Råsocker då? Eller nåt annat med kolaaktig smak. Hjälp mig!
 

Kommentarer
Postat av: Ann

Gör rödvinbärssylt med lite vanilj i. Passar utmärkt i filen. Jag ska förresten prova att göra rödvinbärschutney. 5dl bär,1finhackad chili och en dl socker. Möjligen 1dl vatten om jag minns rätt. Koka ihop. Förresten ...hittade receptet på nätet. Borde vara gott tlii kött.

2014-08-13 @ 21:00:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0