Bannade bananflugsäckel!

Nu är augusti här och med det BANANFLUGORNA! 
 
 
 
Usch, vad dom är äckliga! Spelar ingen roll att dom är ofarliga, jag vill inte ha svärmar av flugor runt fruktskålen, diskhon och i skafferiet. Blä!
 
Läste mig till och fick även tips på Facebook om att göra en fälla av en burk med lite vatten, vinäger, honung och en droppe diskmedel. Jodå, det funkar ju. Det låg döda flugor i burken idag. Fast det var fortfarande fler flugor som vinglade runt i köket och satte sig på frukten och på väggarna och ja, verkade vänta på nåt. Jag tog fram dammsugaren istället. Nu är dom flugorna också borta. 
 
Jag är i vanliga fall lite skeptisk till fällor som ska locka till sig insekter. Det är ju inte det man vill, locka till sig dom. Man vill ju få dom att INTE komma hit. Fast bananflugorna kan ju inte föröka sig i fällan. Dom kommer nån annanstans ifrån så ok, det är väl bra med fällan då. Död åt bananflugorna.
 
Förebyggande åtgärder är väl förstås det bästa. Nu blir det skärpning med diskplockningen (grabbarnas uppgift) så man kan fylla maskinen på en gång. Jag har också dammsugit under diskbänken och gått ut med soppåsen. Jag har kollat igenom korgarna med lök i skafferiet så det inte ska ligga nåt halvdåligt exemplar där och lukta "gott". Jag har till och med satt en plastpåse på kranen till vinlådan! Vin verkar dom gilla nämligen. Sitter man ute och dricker vin så har man snart en eller ett par flugor simmande runt i glaset. 
 
Fick även rådet att hälla kokande vatten i avloppet. Eller spolarvätska. Hm, det sista låter inte så nyttigt tycker jag. Jag brukar ibland hälla i ättika för att få bort dålig lukt men det lär väl snarare dra till sig dom små äcklen.
 
En annan förebyggande åtgärd är att inte ha frukt framme men det låter väl inget kul?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0