Matresan

Nu ska jag berätta vad vi gjorde i helgen.
 
Vi for ner till Stockholm i fredags. Motorcykel för det har ju varit rena sommarvädret senaste tiden och det fortsatte även på fredagen. En liten weekendtripp. Bodde på hotell på Östermalm.
 
På kvällen gick vi en promenad för att hitta en restaurang. Det blev en pub till slut, St Andrews. Bra beslut, maten var god och deras egen ale likaså. Mannen tog röding med parmesangratinerad potatis och jag entrecote med chilibearnais. 
 
På lördagen tog vi motorcykeln och åkte ut på Värmdö. Fortfarande sommarväder! Hamnade vid Artipelag, en konsthall ute vid Gustavsberg. Vi var inte in på utställningen men vi gick upp på taket och beundrade utsikten över Baggensfjärden där solen glittrade allt vad den förmådde. Ja vi hade visst sällskap där också (nej det är ingen fara, han tänker inte hoppa på riktigt)
 
 
Fortsatte längre ut på Värmdö och ända ut till Stavsnäs där vi drack en kopp kaffe och kollade på båtar som kom in och tankade. Åkte tillbaka via Vaxholm och fick åka två färjor för att komma fram. En sallad till lunch på Donken, sen in till city igen och göra oss redo för kvällens äventyr. 
 
Det var så här förstår ni, att vi hade bokat bord på Oyster Bar. Vi skulle äta ostron för första gången. Ja ostron finns väl på fler restauranger men här lovade dom enligt hemsidan att instruera nybörjare. Och det gjorde dom! Han började med att fråga vilken vår inställning till ostron var. Vad förväntade vi oss? Hade vi smakat förut och kanske tyckt det var otäckt? Vi sa att vi är allätare och att vi inte testat förut men att vår inställning var försiktigt positiv. Han undrade om vi ville testa bara ett ostron först eller kanske ett ostron var av fyra olika sorter och det slog vi till på. Det är alltid kul att jämföra. 
 
Han berättade om dom olika sorterna och sen stod han bredvid och instruerade oss inför dom första ostronen, hur man ska hålla, att man SKA tugga mm. Ja det där med att svälja dom hela har jag alltid varit skeptisk till. Varför ska man då äta dom liksom? 
 
 
Det var gott! Jättegott! Hur ska jag beskriva det? Man kan nog säga att dom doftade som hav när hav doftar gott. Och smaken var väldigt fyllig, inte stark men en väldigt STOR smak. Ja det är inte lätt, hur beskriver man smak...... Inga problem med konsistensen heller. Inga snorlobbor här inte. Ingen som helst slemmighet faktiskt. Förstår inte varifrån det ryktet kommer. Men det är klart, försöker man svälja dom hel kan det säkert kännas otäckt. Gör inte det. Man sväljer ju inte rysk kaviar hel heller som Björn på restaurangen sa. Fast gillar man inte fisk och skaldjur annars ska man nog inte förvänta sig att gilla ostron heller. Och tvärtom, GILLAR man fisk och skaldjur så tycker jag att man ska prova, gärna på ett ställe som instruerar nybörjare!
 
Vi drack faktiskt ett glas champagne till också. Fint ska det va! Men sen fortsatte vi kvällen på annat håll. Vi gick till Stureplan och tog en öl på uteserveringen och kollade på folk. Lite speciellt känns det ju att sitta där (även om ölen var dyrare än på andra håll). Sen gick vi faktiskt tillbaka till samma pub som dagen innan och käkade middag. Man blir inte så mätt på fyra ostron. Sen lite godis till efterrätt på hotellrummet och sen godnatt. Det blev en tidig kväll - igen. Börjar vi bli gamla?
 
Igår for vi hem, längs med kusten till att börja med. I Östhammar stannade vi och åt lunch. Pizza den här gången. Man kan ju inte äta ostron varje dag. Sen efter Gävle drog vi E4-an norröver. I Hudik kom regnet fast det höll sig i skinnet och småskvätte bara resten av vägen och vi var bara lite blöta när vi äntligen svängde in på gården hemma. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0