Gröttipset

Jag har ju börjat äta gröt till frukost, det kan ni knappast har missat om ni brukar läsa här. Men bara havregrynsgröt med äppelmos och mjölk, det vore ju för enkelt. Nej, jag försöker hitta på nya varianter emellanåt. Dels blir smaklökarna nöjda när dom får uppleva nya smaker och konsistenser, dels är det ett sätt att få i sig olika frukter och bär och sist men inte minst är det bra för hjärnan att hitta på nya saker. Kreativitetsbefrämjande!
 
Gröt med blåbär, torkade aprikoser och protein med vaniljsmak.
 
 
Nu kanske vi inte vill vara kreativa varenda morgon och därför tänker jag dela med mig av några varianter som ni kan testa om ni är less på den vanliga gröten.
 
Grunden är vanlig havregrynsgröt: 1 dl havregryn, 2 dl vatten och lite salt. Sen kan man till exempel göra så här:
 
- koka med 4 torkade aprikoser klippta i bitar + 0,5 dl frysta blåbär + rör ner 0,5 dl proteinpulver med vaniljsmak när gröten är klar (bild ovan)
- koka med 1 torkat fikon skuret i bitar + ett halvt äpple rivet eller i små tärningar + rör ner 0,5 dl proteinpulver med vaniljsmak när gröten är klar
 
 
- koka med 0,5 dl frysta blåbär +  toppa med ett halvt rivet äpple + 1 tsk honung
- koka med 0,5 dl frysta bär, till exempel bärblandningen med tranbär och gojibär (bland annat) som jag skrivit om förut
- toppa med 1 liten banan i skivor + kanel 
- toppa med kesella hallon eller citrus
- toppa med lingonsylt + en klick naturell kesella
- koka med en nypa russin + ett halvt äpple i bitar + rör ner en halv deciliter proteinpulver med vaniljsmak när det är klart och toppa med kanel 
 
 
Man kan så klart ha i proteinpulver i alla varianter, då håller man sig hela förmiddagen tycker jag. Rör i så fall ner det när gröten är klar. Just nu har jag pulver med vaniljsmak men jag kan tänka mig att andra smaker skulle passa också. Chokladgröt med banan till kanske? Om ni inte har proteinpulver eller kesella i, se till att äta nåt annat med protein till gröten, till exempel ett kokt ägg eller en hårdmacka med ost eller skinka. 
 
En annan variant är att ta hälften havregryn, hälften rågflingor. Och AXA:s grynblandning finns väl fortfarande? Och så kan man göra nya kombinationer av dom smaksättningar jag föreslagit. Eller toppa med nötter och frön om man vill och kan äta sånt. Se det här som inspiration.
 
Gröt är gott!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0