Polskedag

Idag har jag haft en polskedag. Måste haft polskbrist för jösses vad bra jag mådde när musiken drog igång. Musik i moll och tretakt gör nånting med mig. Har lyssnat på Hoven Droven och Hedningarna och så blev det lite visor också, Euskefeurat bland annat. 
 
Började med att städa badrummet. Det gick som en dans, haha. Närå, det tog en stund men det var bra mycket roligare med musik till arbetet. Nu är det rent och fräscht. Men jag kommer aldrig mer att köpa Ajax badrumsspray för det luktar fortfarande! Och det luktar INTE gott! Om man måste ha så där mycket lukt i rengöringsgrejerna kan man börja fundera hur rent dom gör egentligen. Försöker tillverkarna maskera med lukt att medlen inte funkar??
 
Sen tog energin slut på nåt sätt. Fikade, funderade, spelade Wordfeud. Dimman låg fortfarande tät ute. Gjorde lunch: färgglad pytt med grillkorv och kyckling. Konstig kombination kan tyckas men det var rester från lördagen och gårdagen. Senapskräm till, dvs turkisk yoghurt blandad med skånsk senap (crosscockin?) och så lite salt och peppar. Ja det blev jättegott, jag lovar. 
 
Fick nya krafter och gick ut i gäststugan och slog på musiken igen och började sy på nästa häxa, den som jag fick beställning på. Törs inte säga hur den ser ut, jag misstänker att beställaren ska ge bort den men jag vet ju inte till vem. Jag lovar att fota och visa den sen. Och det ska bli fler häxor! Dom var roliga att göra. Lite omväxling mot änglarna.
 
Till slut lättade dimman och solen kom fram. Jag gjorde en termos kaffe och gick upp på hygget. Det var varmt! Vilket väder! Härligt med en skogspromenad och fika. Fick nya krafter IGEN och gick hem och gjorde köttbullar. Älgfärsbullar med en massa röda kryddor: tacokrydda, grillkrydda chili, cayennepeppar, pepparmix och smoked paprika. Och lite vita också, torkad lök och vitlök. Gott gott!
 
Nu ska vi iväg och gratulera P på födelsedagen som egentligen var igår. Tårta då kanske.... Hoppas det är lugnt på födelesedagsfronten framöver ett tag nu. Det har blivit mycket kakor och tårta och kalas dom senaste veckorna. Jag som skulle skärpa mig efter sommarens dekadens. Men man vill väl förstås att sommaren aldrig ska ta slut!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0