Friluftsdag

Igår kväll hade vi fredagsmys i form av skidvallning. Vi försökte få liv i mina gamla skidor (eller faktiskt så är det Mannens gamla). Idag blev det nypremiär i spåret. Eftersom jag inte ville sabba vallningen promenerade jag till spåret istället för att åka ända hemifrån vilket i sin tur gjorde att det inte blev samma sträcka som vanligt. Men jag har ju träningsappen som håller redan på tid och sträcka åt mig så vad är problemet? 
 
Jäklar vad det gick undan! Vilket glid! Ja först gled jag både framåt och bakåt men efter lite experimenterande med fästvallan så fick jag till det (skapligt). Speciellt på andra varvet när jag var uppvärmd, då gick det undan även uppför. Och i utförsbackarna också så klart. Lite väl mycket i vänsterkurvan, jag sladdade lite och körde ner vänsterstaven utanför spåret, i djupsnön, och pang! Den gick av på mitten. Är det det som är avstavning?
 
Jäklar. Ja, ja, det är väl bara att köpa nya stavar. Vi pratade igår om att skidorna börjar på att ha gjort sitt och tydligen gäller det stavarna med. Jag har nog haft dom i över tio år, dom åldras väl dom med antar jag. Men imorgon är det söndag och ingen sportaffär öppen. Sur tant. Jag får gräva fram några gamla stavar så jag får åka mina varv imorgon. Det blev 8 km idag förresten. Och nytt personbästa - igen! Trots att jag körde andra halvan på andra varvet med en skidstav. 
 
 
Efter lunchen tog Mannen och jag en skotertur till Fisksjön och fick oss lite kaffe och en pratstund. Skoterleden var så skumpig så jag borde ha behållt sport-bh-n på. Många som kört idag antagligen, det har varit kalasväder. Bara några minusgrader och solsken. Lite vår i luften tror jag! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0