Tack för musiken?

Jag åkte själv till Birsta igår. Ville fixa presenter och julklappar så det blir KLART nån gång. Det var precis så hemskt som jag var rädd för.
 
Nej inte speciellt mycket folk, inte på en måndag förmiddag. Det gick rätt bra den första timmen. Sen kom jag in på själva Birsta City och kunde plötsligt inte tänka längre. Till slut kom jag på vad det berodde på. Musiken. HÖG musik, i varenda butik. Vad vill dom med det egentligen? Skrämma bort folk? Vill dom inte att man ska stanna kvar och handla?
 
Jag lyckades i alla fall handla en hel del och sen var jag varm och svettig och uppjagad. Hjärtat fladdrande uppe i halsgropen och andningen långt upp i bröstet. Huvudet lekte tvättmaskin - runt runt. Blodtrycket vill jag inte tänka på hur det var. Jag gick på Twilfit för att handla åt mig själv. Där blev jag lugnare av nån anledning. Jag märkte det inte själv förrän efter en stund. Det var musik där också men en annan musik, soulmusik, och inte så hög volym. Där blev tjejen i butiken stressad istället för kassan slutade fungera. Ingen fara, sa jag, ring supporten du så går jag en vända.
 
 
Sen gick jag ut med alla prylar till bilen, svalkade av mig, drack vatten och gick på Ikea för att dricka kaffe. Tänkte att det kanske var mindre musik där (fast mest var det för att kaffe och bulle kostar 5 kr). Nä. Det var lika mycket musik där. Sen skulle jag gå på toa. Där inne var det JÄTTEHÖG volym. Varför?? Jag vände i dörren, jag orkade helt enkelt inte. Jag gick tillbaka till Birsta City istället. Där var det i alla fall tyst på toa. 
 
Jag kanske är ljudkänslig. Jag vet inte. Jag gillar musik. Jag går gärna och lyssnar på musik. Ja jag sjunger och jag spelar gärna själv. Men jag vill inte ha en högtalare rätt i örat när jag ska försöka räkna ut vad jag ska handla i julklapp. Jag kanske får skaffa hörselkåpor. Eller såna där lurar som ungdomarna går omkring med. Tänk om det inte är musik dom lyssnar till i lurarna utan tystnad?
 
 
Jag är i alla fall nöjd med det jag köpte. Men nu är jag snart pank igen. Jag är så förbannat less på att inte kunna köpa nåt extra utan att budgeten rasar ihop. Det är visserligen värsta veckan på året: Två födelsedagar i familjen och så julklappar och julmat. Köpte även trosor åt mig själv och en ny sport-bh eftersom jag plötsligt insett att dom gamla är för stora (13 kg gör en viss skillnad men det går trögt att fatta) och visst, jag hade kunnat låta bli det men när ska jag köpa nåt åt mig själv då? Jag behöver också kläder.
 
Jag vill ha ett jobb. En inkomst och nåt intressant att göra. Tack.
 
Idag ska jag ta det lugnt. På eftermiddagen ska jag till frissan och ikväll är det kören men innan dess tänker jag ta det väldigt, VÄLDIGT lugnt. Jag tror jag måste rita lite häxor.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0