Tårtan, ju!

Det var ju Fars dag i söndags! Min egen far fick jag hälsa via telefon men faren vi har i huset, han skulle så klart få tårta. Jag och barnen fixade.
 
Eftersom Mannen alltid beklagar sig "måste det vara choklad i allt!?" när vi bakar så beslutade jag mig för att satsa på nåt jag vet att han gillar istället: LAKRITS! Och vad går ihop med lakrits om inte hallon? Hallon-lakrits-skallar, ni vet. Alltså gör man en hallon-och lakritstårta.
 
En liiiten tårta tänkte jag göra, man vill ju inte äta tårta flera dagar i rad (om man ska vara hälsosam, alltså). Rulltårta blir bra, den är inte så stor. Fast inte jätteliten heller, men rulltårta blev det. Vispade ihop hallonmousse på påse och fyllde tårtan med och så grädde ovanpå. I brist på lakritsströssen krossade jag turkisk peppar och strödde ovanpå samt lite rosa hjärtströssel. Som pricken över i några hallon-lakrits-skallar!
 
 
Fick godkänt av alla. Dock smakade inte hallonmoussen så mycket. Matchade inte riktigt smaken av turkisk peppar så det blev lite mesigt. Jag tror man skulle haft en fyllning med "riktiga" hallon istället. Hallon och creme cheese kanske. Tårtan var god men den behöver utvecklas om man säger så.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0