Bokstavligt talat

Bläddrade igenom reklambladet från Ica Maxi och höll på att få ett allergiskt anfall när jag kom till ett uppslag med en bild på ett kök där dom hängt upp en girlang med bokstavsformade pepparkakor: "Han bakar stora, han bakar små".
 
Bokstäver! Aaargh!
 
 
Jättefint med en pepparkaksgirlang, javisst. Men. Måste det vara bokstäver? Överallt verkar det ska vara text och bokstäver.
 
På julgardinerna står det "Merry Christmas". På väggen står det "Carpe Diem". En adventsljusstake som består av ordet "ADVENT". Jamen det är väl klart det är advent, det ser man väl på ljusstaken med fyra ljus???
 
Måste det vara budskap och texter överrallt? Det är som att man måste förtydliga allt med etiketter. Måste vi tagga verkligheten också? När jag var liten hade jag bokstavsklossar. Kanske generationen efter inte fick såna? Dom kanske inte fått lekt av sig?
 
 
Jag vet. Alla tycker olika. Man gillar olika saker. En del gillar bokstäver. En del gillar blommor. Andra vill ha geometriska mönster. Men jag skulle gärna vilja välja själv. Det går knappt nuförtiden. Text text text. Dom talar om informationströtthet. Det är kanske det jag drabbats av?
 
Konstigt nog tycker jag ordspråkstavlor är helt ok. Ja, TAVLOR. Vi har en gammal tavla i köket där det står "huslig förnöjsamhet är himmelsk lycksalighet". Reproduktioner på gamla affischer - också helt ok. En affisch utan text är ju liksom inte en affisch.
 
 
Jag får väl låta inredandet ta en paus till texthysterin gått över i nåt jag gillar istället. Så väldigt intresserad av inredning är jag faktiskt inte och jag har ju fått mina julgardiner (utan text) så jag klarar mig ett tag. Det jag först och främst tänker på är om ni har tänkt köpa juklappar åt mig. Snälla, snälla, snälla, köp inte nåt med text på! Såvida det inte är en bok så klart. Eller nåt av ovanstående. En affisch av Toulouse Lautrec till exempel. Den texten skulle gärna få hänga på min vägg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0