Semester 2012: Maten! Del 2

I Italien bodde vi som jag skrivit förut på en camping village. Där fanns både butik och restaurang så vi lagade mat själva ibland och åt ute ibland. Det ÄR gott att äta ute.
 
Första kvällen åt vi pizza. Ja vad annars ska man börja en vistelse i Italien med? :)
 
En annan kväll åt jag pasta med musslor och saffran, helt ok. Barnen tog pasta dom med och Mannen tog schnitzel. Men det kom aldrig nån schnitzel. Dom hade tappat bort hans beställning. Nå, till slut fick han sin mat men då hade vi andra redan slurpat i oss våra portioner. Det var så klart förargligt för restaurangen så när Mannen ätit upp kom en servitör och bad om ursäkt igen och överräckte två små glas limoncello som kompensation. Han sa till Mannen att om det var nåt annat starkt han ville ha så var det bara att säga till, grappa till exempel, gillade vi det? Vi sa att det har vi aldrig provat och då drog han iväg och kom tillbaka med ett litet glas grappa. Så nu har vi smakat både limoncello och grappa. Jag tyckte båda var goda. Limoncellon var sötsyrlig och inte så stark medan grappan var stark och hade på nåt sätt en eftersmak av lakrits.
 
När vi kom från Venedig tog vi "hämtpizza" från restaurangen.
 
 
Märktes att tyskarna semestrar i Italien för mycket av maten i butiken på campingen var inriktad på tyskar. Mycket fläskkött och tyska korvar och så var texten på förpackningarna både på italienska och tyska. Även i restaurangen var menyn på två språk. På glasståndet hade dom inte ens brytt sig om att skriva på italienska, "Eis bar" stod det på skylten ovanför och så kunde man få "sahne" till om man ville. God glass var det i vilket fall. Jag tog körsbär och tiramisu första gången. Andra gången vi köpte där tog jag choklad och nån annan smak som jag faktiskt inte minns, mer än att den var god. Och chokladglassen var gudomlig, med mörka chokladbitar i, mums mums!
 
Vi åt glass i Venedig också. "Hemmagjord på frukt" stod det. Och det tror jag på för konstistensen var en annan, den smälte mycket fortare. Fast jag tog choklad och amaretto och det är ju knappast frukt, hehe. Mannen tog passionsfrukt och jäklar anåda vad god den var! Tyckte Herman och jag alltså, mannen tyckte den var ok, inte mer. Men den var inte lika fruktig som glassen vi fick vid Gardasjön. Den närmade sig sorbet-konstistens och barnen var inte så förtjusta i den. Typiskt va, när dom äntligen fick bananasplitt så var glassen inte god, stackarna..... Mannen och jag gillade dock våran coupe med körsbär fast det blev bra sött på slutet så jag fick lämna lite. Det var grädde på också så sen var man mätt ett tag. Och botad från sötsaker....
 
 
Vidare har vi ätit lunch på McDonalds i Italien. Där fixade dom minsann caffè americano. Ni vet väl att det är det ni ska beställa om ni vill ha kaffe som i Sverige? Det är espresso med varmt vatten. Det lärde vi oss andra dagen när Mannen och jag var i Pisa. "Kaffe" för en italienare, det är espresso det.
 
Jag har även ätit pasta med rådjursragu, bananyoughurt, salami, jättegott bröd, pizzetta (brödkakor gräddade med ost och oregano (och skinka tror jag), perfekt fika i bilen), Milka chokladkakor i olika modesjanger, jag har druckit både österrikiskt och italiensk vin och öl och jag har bara NJUTIT av all mat och dryck som kommit i min väg. Tids nog kommer vardagen har jag tänkt. Och äta bör man ju.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0