Extreme couponing & cooking

Jag brukar sällan storhandla nuförtiden. Handlar småskvättar då och då istället, Det är som att mitt "planera långt fram i tiden"-sinne blivit sämre och bara klarar av nuet. 
 
I lördag lyckade jag i alla fall med att fylla en kundvagn. Vi skulle äta surströmming på kvällen och jag handlade hamburgare, dricka etc. Hade en kupong på "storköpsrabatt" så jag började plocka på mig lite olika bra å ha-mat. Dessutom har det funnits 10-kronorsvaror på affären hela veckan och jag hade visserligen köpt såna tidigare men äh, vi tar några till! Kikärter och bönor och pasta, det är sånt där som man kan lägga på lager, inte sant? 
 
Sänkt pris på köttfärs också, 1,5 kg-s förpackningar. "Max 2 erbjudande per kund" men det gäller varje gång man handlar väl? Så klart! Jag tar två idag med. Bra till köttfärs och chili con carne till exempel. Men då behöver jag krossade tomater också. Många kartonger. Och lök. Tacochips 10 kr påsen - det går åt! Ägg? Jajamen! 
 
 
Till slut kände jag mig som jag var med i "Extreme couponing", "Rabatt till varje pris" på svenska. Har ni sett det? Amerikanskt program så klart, där ska ju allt vara extremt. Det handlar om folk som samlar kuponger och handlar enorma mängder och lägger på lager. Det är dessutom extrapriser och erbjudanden på kupongvarorna så till slut är dom nere på nästan ingenting och det blir ofta runt 90 % rabatt. Hur nu DET går till. Och dom måste göra flera transaktioner för det är spärrar i kassan som bara tillåter ett visst antal kuponger eller antal varor (ja, det kanske finns en anledning till det???) och det är kuponger som inte går igenom och det är så spännande, hej och hå, för HUR ska det gå? Eller....nä. Men lite intressant är det ju, man undrar om det verkligen är på riktigt?
 
Jag hade dock bara EN kundvagn och EN kupong men den gav å andra sidan 10 % på hela köpet. Och en 75 kr-s kupong hade jag också. Se där ja.
 
 
Nu har vi ett pastalager som heter duga, plus ägg och chips och bönor mm. Av köttfärsen gjorde jag 5 liter köttfärssås, 4 liter chili con carne och 3 liter tacofärs som jag har stoppat i burkar och frysit in plus tre paket köttfärs som jag frös in till senare behov. Jag tog även rätt på den kokta potatisen som blev kvar i lördags, den blev en stor laddning perbullar. Stekte perbullar i över en timme igår kväll...... Blev middag igår, lunch till idag och en omgång att stoppa i frysen.
 
Idag har jag INGEN lust att laga mat..... Blir grillkorv till middag, också rester från i lördags. Kanske Mannen kan steka dom så jag slipper? Past till blir bra, det har vi gott om!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0