Så där ja. Nu har jag landat.

Eller nåt. Det blev en intensiv vecka och helg.

Vad har hänt då?

Jag jobbade på Västeråskontoret onsdag och torsdag. Träffade en massa folk som jag har pratat i telefon med en väldig massa gånger, vissa ända sedan jag började jobba här, men aldrig sett i verkliga livet. Det var kul att få ansikten till rösterna och jag tror känslan var ömsesidig.

Jag var på konsert på Konstmuseet. Eskiltuna musikskola framförde "Klassisk kärlek i dur och moll". Dom hade arbetat med klassisk sång denna termin berättade lärarna och det var spännande att höra deras tolkningar av allt från Mozarts Trollfjöjten till Schuberts Ave Maria (tårar i ögonen....). Gökstensstråket (med min systerdotter på kontrabas) spelade till. Jag var alldeles hög efteråt! Jag kände mig stolt över dom, fastän jag bara kände en av dom, visst är det märkligt?

Mitt sug efter konst blev stort efter torsdagens konsert så på fredagen gick min syster och jag till Konstmuseet och kollade in vad dom hade på väggarna. Lunch intogs i restaurangen och sen promenerade vi vidare ner på stan för att se om vi kunde hitta en vårkappa åt mig. Hittade en som absolut inte såg ut som jag hade tänkt mig! Men såå snygg.... Bild kommer i separat inlägg (fredagsbild!). När vi kom hem igen hade jag skavsår på lilltån. Nej jag hade inte gympadojjor, jag får skylla mig själv. Men det var ändå en mycket trevlig promenad.


Till eftermiddagsfikat intogs SLAGSTAGLASS. För mig blev det en nougatsnäcka. Mums!

Syrran skulle iväg med kläderna till lördagens show så jag tog en sväng till mamma och pappa. Dit hade andra syrran redan anlänt plus sonen så klart. Sen var jag "motter Gun" hela helgen. :)

På lördagen åt jag lunch hos mamma och pappa. Vi åkte iväg för att köpa blommor åt showsystern. På väg från blomsteraffären passerade vi värmeverket.

Arvid:"Kolla vilket torn!"
Mamma Eva:"Ja det är värmeverket."
Arvid:"Motter Gun! Vet du? Det där är....mästerverket....."



Ja så blev det Slagstaglass igen..... Kex- & chokladsnäcka. Det kommer att ta ett tag att ta sig igenom hela sortementet. Lika bra att gå ut hårt i början, inte sant?;-) Fast nu har jag 50 mil till den glassen så det dröjer nog ett tag innan jag får smaka den igen. Tyvärr hade inte säsongen för jordgubbssnäckan börjat, annars hade den varit det självklara valet. Tänkte ett tag ta Slagstasnäcka, en snäckvariant på klassikern jag minns från förr: Slagstaglass, jordgubbsylt och grädde. Men det får bli en annan gång.

Men lördagens stora händelse, den som gjorde att jag styrde kosan mot Eskilstuna från första början var SHOWEN! "Sjöschlaget" med Key Town Harmony och succéorkestern Astoria

Det var bra. Det var SHOW. Glitter, dans, sång så klart. Humor. En sjöresa med M/S Harmoniella, med spa och schlagerbar och hela kitet. :) SÅ skimrande var väl aldrig havet.

Önskar jag kunde återge det live. Inga bilder har jag heller, min kamera är urkass när det gäller sånt, jag provade men det blev bara färgburr av allt. Ni får tro mig på mitt ord att det var BRA.

På söndag var det hemfärd i kanonväder. Stannade i Tierp och köpte glass. Ja, igen. En sista dag i excess, bäst att passa på. 18 plusgrader i skuggan. Jag blundade mot solen och låtsades att det var slutet av maj istället för mitten av april.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0