Nu ska ni få höra...

..hurusom Hilda fixade festen! Ja det är inte förrän imorgon, jag vet. Men nu är ballongerna blåsta, serpentinerna uppsatta (av Hacke och fadren), bullarna är bakade, chokladtårtan (till "min" fest) bakad om dock ej ihopmonterad. Och så ville Haqvin ha en draktårta. Jaha, mer bakning, tänkte jag först och tänkte bryta ihop men sen viskade en snäll häxa i mitt öra: "färdig tårtbotten, chokladpudding...." ....jajamen, det blir fint det! Sen skär man till draken, glaserar med florsockerglasyr färgad med grön karamellfärg, målar med tårtpynt och häller på karamellflakes (finns bland strösslet). Haqvin gillar inte grädde, därav glasyren.
Jo, jag har gjort draktårta förut, jag erkänner. Men då bakade jag en ambrosiakaka som jag skar till och dekorerade som ovan. Men jag orkade inte vara ambitiös idag. Det räckte med bullarna och min tårta (och kycklingarna jag stekte efteråt). Vi var dessutom en sväng på marknaden, dragandes Herman och hans gipsade ben  på snowracern!

Så här blev bullarna. Och det här är INTE fejk, jag lovar! Bilder på tårtorna kommer imorgon.

image89

Nu har lugnet lägrat sig..... Herman kollar melodifestival, Sören tog en promenad, Haqvin bygger lego och jag sitter här och svamlar. Vi har ätit kyckling, ris och currysås och en sallad med brie och valnötter samt ett rödvin från Uruguay. Sen har Sören lovat mig bad och bubbel... ;-)

Skål på er! image90

Kommentarer
Postat av: Jannike

Låter som ni har det riktigt mysigt tycker jag... ocg grattis till både dig och Haqvin från oss här i stan!!

2008-03-02 @ 00:02:17
URL: http://pyret07.blogg.se
Postat av: Marja

Hipp, hipp hurra...skål & grattis på din födelsedag!

2008-03-02 @ 20:26:21
URL: http://marjamej80.blogg.se
Postat av: Åsa

Ja, stort grattis till er båda (i efterskott).
Bullarna var fantastiskt fina! Du får tala om för mig sen hur du snurrar dom...
Kram!

2008-03-03 @ 11:23:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0