Raska fötter springa

Nu har julstöket börjat.

Nu ska det strykas juldukar här. Och pyntas. Men jag tror jag ska engagera barnen i det sistnämnda. Det blir som vanligt, glitter lite här och där och kulor i fönstren. Inga excesser. Inga tomtegardiner. Men min gamla tomte får sitta under granen som vanligt.

Granen tar vi in i morgon. Enligt en gammal tradition i den här familjen så har vi förutom glitter och annat pynt även ballonger i våran julgran. Det är resterna från Hermans födelsedagskalas. Men det fyller upp och ser riktigt festligt ut! Originellt är det i vilket fall.

Jag blev just bjuden på jul-lunch på jobbet imorgon. Inte illa. Till självkostnadspris visserligen men ibland får man vara glad åt det lilla. Jag som hade tänkt komma in med en kaka och önska god jul men då slipper jag ju baka då! Jag måste bara komma ihåg att sätta väckarklockan på ringning.

Jag tänkte skriva en dikt om tidsförskjutningen som inträffar så fort man är ledig. Sover länge på morgonen, sena kvällar. Man blir mosig på nåt sätt. Det blir som jetlag. Men det enda rim jag kom på var "plättlagg".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0