Jul, jul, smakliga jul.
Nu har det blivit dags att dela med sig av några recept inför julen!
Vitlöksgravad strömming
600 gram strömmingsfiléer
Lag:
5 dl kallt vatten
1 1/4 dl 12% ättiksprit
1 msk salt
Sås:
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
1 tsk salt
2 msk svensk senap
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad persilja (går bra med fryst)
2 msk torkad dragon
Koka upp lagen och låt svalna. Dra skinnet av strömmingarna. Lägg strömmingarna i lagen och låt stå i kylen över natten.
Låt strömmingen rinna av väl i en sil. Blanda ihop såsen. Blanda strömmingen och sås i en skål och låt stå i kylen i ett dygn.
Fyllda dadlar
Det här låter jätteknasigt men det är gott! Du behöver:
Färska dadlar
Ädelost
Mörk choklad
Ta ur kärnorna ur dadlarna och stoppa i en bit ädelost istället. Doppa halva i mörk choklad. Ställ svalt tills chokladen stelnat.
Arraksbollar
Enkelt recept
Ett paket sockerkaksmix (i originalreceptet ska det vara Blåvitt men det finns inte kvar. Men ICA´s funkar)
1 msk kakao
100 g smält smör
1 dl arrakspunch (Saturnus)
ev mörk choklad + chokladströssel
Blanda ihop och låt stå kallt. Forma bollar och lägg i små pappersformar. Om man vill kan man doppa dom i smält choklad och strössel. Och det vill man ju.
Nu räcker det för den här gången.....