Gott slut!

Igår var jag ledig HEEELA dagen och då passade vi på att åka till Birsta. Barnen köpte spel för sina julklappspengar och Haqvin köpte även ett lammskinn på Ikea. Och så lite annat smått och gott här och var. Vilken tid det tar! Sänglampor, kablar, halogenlampor, kuddar, tallrikar, läppstift, linsvätska, nyårsmat, bubbel, etc etc......

Läppstiftet köpte jag på Body Shop. Jag har ett därifrån sen förut och det är KANON! Sitter hela dagen nästan, återfuktar (oj nu låter jag som Maria Montazami). Fast det jag hade är mörkrött, inget man har till vardags. Jag hade sålunda siktat in mig på dom beigerosa färgerna och där fanns det en hel massa att välja mellan. "Går det bra?" kom expiditen och frågade efter en stund. "Nej".... Jag förklarade vad jag ville ha och hon tyckte "men du kanske ska hålla dig på den här hyllan ändå med tanke på din hårfärg?". Samma hylla där det mörkröda stod. Expediten föreslog ett som jag tyckte var för rött men det visade sig passa perfekt på läpparna. Jaha ja, där ser man. :)

Linsvätska skrev jag. Jo jag tänker börja använda linser igen. Problemet är att jag numera tar av mig glasögonen när jag ska kolla på nära håll, speciellt på telefonen. Optikern berättade förra gången jag fick nya glasögon att man kan ha två olika linser, en för läsning och en för avståndsseende. Sen sköter hjärnan det där med vilket öga man använder. Lät ju hur fiffigt som helst. Men - jag behöver ju inga läsglasögon än, hur gör jag då? "Du ska så klart bara ha en lins inne!" sa sambon. Jamen självklart........ Fast hur funkar det när man kör bil? Jag fågade optikern igår och han sa "du får helt enkelt testa!". Så det ska jag göra. Jag sätter i en lins i det ögat jag ser sämst med och så får vi se hur det funkar.

Och så nyårsmaten då: Det blir trerätters as usual. Same procedure as last year. Det blir en ännu okänd förrätt (troligen soppa), fläskfilé, potatisgratäng och grönsaker till huvudrätt och så chokladfondue till efterrätt! Vi brukar vänta några timmar med efterrätten, det brukar vara så fullt i magen efter maten. Samma gjorde vi på julafton, det var perfekt. Chokladfondue, ja.... Det har vi aldrig gjort. Men jag har köpt en massa mumsig frukt och så choklad att smälta. Får väl googla. :)

Gott nytt år på er!


Happy new year special fredagsfoto edition


Nakenkalender!

Vilken tur jag handlade på ICA i Stugun innan jag for hem idag istället för att fara på Hammarn. Där träffade jag A från Gällö ser ni. Det var inte igår! Vissa människor blir man extra glad när man träffar. Varför umgås man inte oftare? Avstånd, tid, jag vet. Men Gällö ligger väl inte vid världen ände heller!

Jag fick en kalender av honom. :)



Vilka snyggingar va? Gå in på Brattbytorpet.se och kolla vad dom har för sig. Man kan köpa kalendern där också!

Häromdagen hade S en tröja på sig som han fått av mig med texten "Snyggare Byggare". Jag sa att ni kan väl göra en sån där nakenkalender och dela ut till kunderna, den kan heta "Styggare Byggare" (fri tolkning på "stygg"). Tyckte inte jag fick nån riktig respons på det faktiskt. Men här fick han ju lite att inspireras av!

Tjuvstart

Jag tjuvstartade mitt nya liv igår - jag styrketränade hemma! Duktig jag! Planen var att först styrketräna och sen promenera en sväng men klockan blev så mycket så jag nöjde mig med det första. Träningsvärk tvivlar jag på att jag får. Jag använde julklappshantlarna och dom är bara på ett kilo styck (tomten tror tydligen att jag är liten och klen, hmm....) men svettig och varm blev jag och lite grand tog det nog. Jag körde en mix av låtar från minst tre olika träningspass. Jag mindes inte alla låtar från passet vi kör nu.... Men jag fick ihop ett bra pass ändå tycker jag, alla muskler fick vara med.


Jag gjorde en sak till igår som jag tänkt länge. I ett försök att vara snäll mot min mage köpte jag laktosfri mjölk och grädde. Jag köpte till och med en burk sojayoghurt bara för att testa hur det smakar (det var kort datum och halva priset). Yoghurten var helt ok tyckte jag. Mjölken är väl också det antar jag, jag dricker aldrig mjölk utan har den i kaffet och maten. Grädden har jag inte testat än men den kommer nog att hamna i maten. Om jag märker nån skillnad? Nå, jag tror ju inte det märks riktigt så fort..... men faktiskt har jag inte ont i magen idag. Väldigt skönt som omväxling. Det är väl bara att köra på och se vad som händer. Soja sägs ju ha positiva effekter på andra besvär också, såna som tanter som jag kan få. Återstår att se!


Inte mycket kvar nu

En knapp vecka kvar av 2011. Man är lika förvånad varje år att det går så fort. Men vi fortsätter väl livet efter nyår, va?

På tal om sånt, dags att starta det NYA livet - igen. Det där man ska träna regelbundet och äta nyttigt och förhoppningvis tappa några kg av extravikten (OBS! Ej julkilon, det här har pågått i flera år....). Tycker jag har skrivit det här förut. Troligen har jag det. Jag börjar om ideligen.


Men jag har ju glömt att redovisa resultatet i Biggest Loser på jobbet. Nä jag vann inte men det visste jag nog. Däremot HADE jag gått ner! -1,3 % blev resultatet. Det är i alla fall åt rätt håll! Vinnaren hade gått ner 7,3% av sin kroppsvikt. Bra jobbat.

Men jag SKA ta nya tag så snart helgerna är över och julmat och kakor och nyårsmiddag är uppätna. Jag satte min plan i verket redan idag genom att ta med två kakburkar till jobbet. Schackrutor och pepparkakor. Här går dom nog åt (Biggest loser är ju slut som sagt).

Eftersom det alltid är lättare att lägga till än att ta bort så har jag börjat med att lägga till promenader. I söndags 5,5 km, igår bara 2 km - men en kort promenad är bättre än ingen promenad! Man kan även lägga till mer frukt och grönt - då blir det mindre plats kvar till godis och kakor! 

 



En annan sak jag måste förbättra är matplaneringen. Nu finns det nästa inga matdosor i frysen så om det inte blir nåt kvar av middagen så blir det macken/ica på lunchen och nån "engångsmat" från kända producenter. Ja det kan bli sallad också men det är inte så kul med kall mat nu på vintern. Nej, riktig mat ska det vara och bra planering - så får det bli! 

Min mage har varit en jävul hela helgen. Ja det började ju redan veckan innan jul. Jag misstänker att den också skulle må bra av att slippa kakor och godis.


Chattade med en kompis förra veckan som jag noterat tränar väldigt mycket nu (träningsapp på telefon och publicering på Facebook - vad visste vi om folk innan Facebook??). Jag var nyfiken på om han gått ner nåt. Jodå - 17 kg! Visst tyckte jag han såg smalare ut sist vi träffades men....! Nu hade han inte bara tränat utan käkat pulver också. Nutrilett alltså, inte nåt annat pulver.... Ja, det är ju också ett alternativ förstås. Har alltid varit skeptisk till pulver, jag gillar ju mat. Det måste vara trist att svepa en drink och sen är middagen över, tänker jag. Men men, det är ju inte för all evighet.....


Dagmar was here

Inatt vid halv 4 vaknade jag av att det dånade ute. Stormen hade kommit. Sen hade jag svårt att somna om. Oroade mig för att det skulle lossna grejer från huset, så hårt blåste det!! Kollade om det fortfarade lyste genom dörrspringan från nattlampan på kontoret, jodå, inget strömavbrott.

Vaknade av att det skramlade till rejält. Vad är klockan? Nio, ja det spelar väl ingen roll, jag kan inte ligga kvar, måste kolla vad det var. Klev upp, gick ner. Såg inget ovanligt när jag kikade ut genom fönstret på verandan och inget speciellt på bron heller men det dånade fortfarande ute. Gjorde frukost. När jag stod där vid köksbänken kom plötsligt nåt stort, vitt farande ut från verandan och landade i snön. Shit, vad var det där!? Ser ut som........en skåplucka...? Jag gick ut på verandan och kollade. Två skåpluckor hade blåst av skåpet. BLÅST AV! Jo, det är sådana där gångjärn man skjuter in och skruvar fast men ändå......... Var tvungen att checka att möblerna som stod ihopdrivna i ett hörn av verandan var ok. Fick lite hicka när jag tänkte på glasskivan på bordet. Men den var hel. Pluppen i hålet i mitten på bordet var dock borta. Undrar om vi nånsin hittar igen den.... Dom andra grejerna på verandan stod kvar. Grillen har jag inte kollat än men den står under verandan och det var rätt trångt där när vi ställde dit den så jag tror inte det är nån fara.

Det har varit plusgrader och snön har sjunkit ihop och det är kvistar och bark och skräp överallt. Hon verkar dock ha gett sig med det värsta blåsandet, Dagmar.

Juldagen

Tror det blir en promenad i finvädret idag och gå ner julmaten (om det är möjligt). Sen ska väl barnen ha hjälp med sina julklappar. Men dom måste städa sina skrivbord först om dom ska få plats med sina nya DATORER. :) Jaaa, i fortsättningen slipper jag slåss med dom om platsen vid datorn!

Jag fick precis det jag önskade: Ett stativ till kameran och ett par hantlar. Och så klart lite annat också, ett hänge med en ängel bland annat och nagellack och körsbärsvin och.....

Ikväll blir det halva styrkan hemma hos oss, det finns lite rester att äta upp.

Men först promenad i solen. Jag tror jag ska ta med mig barnen en bit på vägen så dom får lite ljusterapi dom med!

God jul allihopa!

Summering av gårdagen: En massa mat, en massa prat, en massa paket att dela ut! En helt normal julafton.






Dan före dopparedan......

Nu sänker sig julefriden. I alla fall inombords, nere skrålar tv-n. Men jag ska strax fösa barnen i säng. Mannen for ner till kontoret för att slå in julklappar. "Förresten, du får inte komma ner" sa han när han gick. Hihi, nä det hade jag väl inte tänkt heller. :)

Förut om åren har jag tagit fram julklapparna och lagt dom under granen när barnen somnat men det funkar liksom inte längre. Ifjol försökte jag men då kom barnen NER IGEN! Vilket sätt va? I år gav jag upp, dom fick själva lägga paketen under granen...... Dom vet ändå vem som annars lägger dit dom, haha.

Vi har pyntat och grejat idag. Dammsög gjorde jag strax efter frukost. Undrar varför? Det är fullt med glitter överallt nu. :)

Julförkläde och julhandduk. Är det jul så är det.



Haqvin har pyntat toadörren....("Så länge man har halmpynt så är det väl inga problem!")



Kulorna hade liksom trasslat ihop sig. Men det gjorde inget.



Påminner mig om.....



God jul allihop!!!!


Have yourself a marry little christmas....


Skoterställ på!

Imorse var det minus 17 grader. Hurrrrr!!! Inte är man van vid sånt denna vinter. Det blev skoterställ på. Ska man åka bil 10 mil tur och retur så chansar man inte. Det är kanske inte så snyggt och sexigt med skoterställ men det är som med julklappar - det är innehållet som räknas! Och det är nåt alldeles extra idag.... ;)

Idag är nån slags mellandag. Igår var Hermans kalas, imorgon är jag ledig och ska julstöka. Idag befinner jag mig i nåt slags vacuum. Man har vant sig vid att vara på språng varje dag och att ha en massa man ska komma ihåg. Men julklapparna är klara! Presenterna överlämnade! Alla kalas avklarade! Jag behöver inte komma ihåg nåt idag!

Ikväll kan jag alltså ta det lugnt antar jag? Bara det vanliga som mat och disk. Tvättkorgen är rätt full, det som är ovanför är nästan lika mycket som det som är inuti....... Hm, ja vi får se. Skulle ju vara trevligt att ta det lugnt istället. Jag har en fredagsbild att photoshoppa. Det låter som en lämplig sysselsättning tycker jag!


Det går bra nu

Magen har bråkat i flera dagar men just nu är den nöjd och glad. Kanske för att jag är det?

Hermans firades, tårtan var fullt ätbar (jag tyckte nog den kunde ha smakat mer choklad men det är ju jag det....) och han verkade nöjd med dagen. Och jag har lagt in sill. Härligt. Strömming har jag också köpt men det får vi se om jag orkar göra nåt (den ligger ju bra där i frysen också) och ett par flaskor porter utifall jag får för mig att baka vörtbröd. Annars dricker jag väl upp dom. :))

Imorgon har jag "fredag", jag är nämligen LEDIG dagen före julafton! Och jag har en massa jag tänkte göra då men jag tänker INTE boka in hela dagen. Det viktiga är:

1: Handla julmat
2: Klä julgran och pynta

Det sistnämnda kommer jag för övrigt att engagera barnen i så det blir nog lättsamt. Och så mycket mat tänker jag inte heller handla. Jag har blivit tilldelad revbensspjäll så det ska väl också lagas till på fredag. Funderar på att köpa det redan imorgon så jag inte blir utan. Vi kommer att bli 20 stycken på julafton! Bäst att gardera sig. Annat jag tänker göra den dagen är bland annat att ta sovmorgon och att slappa i soffan. Härligt va?

Eftersom det är "fredag" imorgon så lär jag väl ha kjol. Och vara lite julfin. Undrar hur.... Det juligaste plagg jag har är ett förkläde med röda hjärtan, haha. Ja vi får väl se, jag tänker lösa det imorgon bitti, nu tänker jag göra kväll och ta igen lite sömn. Blev sent igår.

Undrar om man ska ta fredagsfotot i morgon då?

Idag är ingen vanlig dag!

Idag är Hermans födelsedag!

Tänk, för 14 år sen var jag inne på BB och kämpade. Bästa julen nånsin. Fick åka hem på julafton. :)
Enda gången jag sett uppesittarkväll med Bingolotto också.....

Vi hade julklappslotteri på jobbet idag.



Det var - en bok! Bra va? Kriminalroman också, perfekt!


När måndagskoman slår till

Måndag kväll är ett helt normalt tillfälle för koma men idag har den varat ända från lunch tror jag. Jösses, jösses. Måste vara helgens bravader som kommer efter. Trodde jag skulle somna där ett tag på eftermiddagen. Och så ska man tänka också, vilka krav det ställs på en stackars människa.

Kort kväll blir det och det beror nog inte bara på att jag jobbar sent utan också på att man helt enkelt inte orkar med några större bravader när man är trött. Laga mat, diska, hämta ved, tända upp. Tänk om allt sånt kunde sköta sig själv? Måste hämta Herman i Bispan också. Tar tid det med. Och så fastnade jag här vid datorn........

Men inget "julgnäll"! Läste min blogg för december i fjol, mycket tröttgnäll då. Tror det har med årstiden att göra. Mörkt när man åker på jobbet och mörkt när man kommer hem. Tur (och detta har jag skrivit förut!) att vi har LJUSEN!

Förresten, jag bakade kardemummabiscotti. Dom blev jättegoda! Jag satte igång halv elva i lördags kväll. Jag vet inte vad som tog åt mig. Det är ju skorpor så dom ska ju torka också, jag kom inte i säng förrän halv ett. Men det blev nog dom godaste kakorna hittills! Får nog skippa schackrutor och annat trams nästa år och baka biscotti istället. Saffransbiscotti, kardemummabiscotti, nötbiscotti, chokladbiscotti......fniss.

Nä, mot Bispan nu så man får gå och lägga sig nån gång. Hörs!

Oh heeeelga naaaaatt!

Så där ja!

Två konserter med tre körer på en eftermiddag. Vad bra det gick! Vad kul vi hade!

Nu har vi jullov. Hur ska det gå? Ingen körsång på fyra eller fem veckor! Nå, jag får väl sjunga julsånger hemma med Hacke.

Nu börjar endorfin- och koffeinnivån änteligen sjunka (sjunga skrev jag först, hmmm...) så man kanske kan sova. När jag kom hem så försegick firandet av mannen för fullt, köksbordet fullsatt med gäster, smörgåstårta, kakor och kaffekoppar. När gästerna gått avrundade vi kvällen med en skvätt av en av presenterna, en flaska Laphroaig. Och sen en dusch och nu är man rätt mör.

Nu säger jag gonatt!

Juleklappar lackas in.....

Satte mig vid datorn med en kopp kaffe. Jag och barnen har varit på Hammarn och fixat presenter till morgondagens födelsedagsbarn. Sen på ICA för att köpa godis och hitta på nån middag (blev tacos) och väl där kom jag på att jag måste ju köpa grejer till smörgåstårtan! Trodde ett tag att Mannen skulle få komma och lösa ut oss men det gick bra. Inte billigt att göra smörgåstårta, det ska vara räkor och majonnäs och mjukost och leverpastej och ...... men gott! Sen har vi den enda fördelen med att ha födelsedagar strax innan jul: det finns redan kakor. Måste hämta dom förseglade burkarna ur frysen sen och fundera på om jag ska göra biscotti eller ej.

Jo, jag mår bättre idag. Ingen magknip, bara lite trött och småsnorig. Och barnen är piggare, dom sitter nere och spelar Little Big Planet tillsammans nu och tokskrattar. Musik i mina öron! Dom som mest träter på varandra nuförtiden, skönt för modern med lite omväxling.

Ska ta och slå in julklappar strax. Det andra paketet med grejer kom igår som jag trodde så nu är det snart klart! Sen funderar jag på att göra nåt som jag har haft ångest för länge nu men som verkligen behövs: Städa skafferiet......... Vet ni hur mycket det ryms i vårat skafferi??!! Jag kan ta och fota när jag plockat ut allt så ska ni få se!

Imorgon är det fjärde advent och dags för julkonserter. Fors kyrka kl 15 och Ragunda kyrka kl 18. Solbritt berättade i onsdags att temat för bibeltexten är Herrens moder, dvs Maria. Hm, vi borde ha sjungit Ave Maria då.....


I´m dreaming of a white christmas


Fredag, jaha.

Jag är hemma. Ligger mest under en filt på soffan. Ont i huvudet, magen, fryser. Men jag tänkte jag skulle vila mig frisk till på söndag. Det går ju inte an att vara sjuk då!

Kanske man ska försöka sig på att slå in lite julklappar?

Eller återgå till soffan. Oj, det är snart dags att äta lunch också. Hur ska jag styra upp det här nu då?

Och hur ska det gå med fredagsfotot?!

Raska fötter springa tripp tripp tripp

Idag har jag hämtat ett paket på posten med sånt som ska bli julklappar. Åååååh jag vill behålla alltihop själv, hihihi! Då känns det bra att köpa julklappar, när man får till nåt som man själv skulle bli glad över. Jag är så ambitiös, jag vill gärna att det ska vara både praktiskt och lyxigt och personligt på en gång. Och den här gången så tycker jag nog att jag har lyckats. Bara hoppas att mottagarna av paketen tycker detsamma. Förhoppningsvis kommer det ett paket till i morgon, jag såg att det låg i Ånge(st) imorse.

Jag har nu beslutat mig för att INTE baka rån den här julen. Det tar sån tid och jag blir så trött och sur, det är det inte värt. Synd, för dom är så goda. Men jag har en idé.... Det är ju kardemummasmaken man vill åt och så smaken av den där gyllenbruna ytan som blir när man gräddar dom (Maillardreaktionen för den som vill veta vad det heter i matmolekylsammanhang. En intressant artikel om det finns här. Står även varför jag gillar skinnet på nystekt kyckling. Men nu kom vi långt från rånen tror jag). Min idé är: Varför inte baka biscotti med kardemumma i? Biscotti som är så gott! Väldigt lättsamma att baka också. Och så får man lite mandel med där på köpet, mandel som är så gott! Mums mums.

M bjöd på julkakor idag på jobbet. Drömmar och kaffekakor. Fick receptet på dom senare, gafflade permjölskakor smaksatta med "kaffesnus" och ihoplagda två och två med smörkräm emellan. Jättegoda! Hm, kanske man ska baka såna också? Nja, nu börjar det blir så där ambitiöst igen, måste tänka på blodtrycket. Jag får nog fundera på saken........




Tomtar gillar julgröt

Nu har vi ätit julfrukost på jobbet. Risgrynsgröt och skinkstut. Ingen deff här inte. Hade varit lämpligt den här veckan annars. Invägning och final på Biggest loser imorgon. Jag tror inte på nån vistchans.....

Jag HAR ju börjat träna och jag HAR gått ner i storlek, det märks främst över magen. Kjolar som satt konstigt förut sitter numera helt ok! Men på vågen märks det inte lika mycket. Och det är vikten vi räknar i det här fallet. Lite surt....Jag får vara nöjd över att jag är lite sundare nu än förut. Ännu sundare EFTER att julen passerat kanske, det är mycket pepparkakor och lussefika som frestar och sen kommer väl Alladinaskarna....... ;) Snart måste man väl kunna åka skidor också, nån som kör upp spåret i Pålgård, tack? Om inte snön töar bort förstås...Inget elljusspår men man kan väl ha pannlampa?

Igår var det genrep med tre körer i kyrkan. Gick ganska bra, lite strul här och där men det ska det väl vara på ett genrep? Fast genrep i ordets rätta bemärkelse var det egentligen inte, vi sjöng igenom dom gemensamma sångerna och sen delade vi upp oss och tränade var för sig i körerna. Vässade stämmorna och lite finslipning av nyanseringar och sånt där. Känsla för feeling, you know. Jag tror det blir bra på söndag. Återstår att bestämma vad man ska ha på sig. Svart, grått, vitt och rött är färgkoden. Klänning? Väst? Byxor? På Luciarocken såg jag en kille som hade röda jeans, det gillade jag. Fast några såna har jag inte.......

Mår inte riktigt hundra idag. Det går både förkylningar och magsjuka så man får väl hoppas på det förstnämda om det nu måste vara nåt. Suck, jag VILL inte! Jag ska ju sjunga på söndag och fira mannen och sonen och det är snart jul och jag har väl ANNAT ATT GÖRA ÄN ATT VARA SJUK!! Fast jag vet ju inte än om jag blir det.....får väl försöka låta bli då......







Så mörk är natten i midvintertid.......

Vilken tur vi har ljusen. Juleljusen, lucialjusen. Igår var det luciatåg som avslutning på Lucia-rocken. Idag är det Lucia. Traditionsenlig luciauppvaktning på jobbet med glögg och pepparkakor. Nej, inga barn i luciatåget, bara chefer, som vanligt. I det första alltså. Sen kom ett till, ett tvåpersonersluciatåg från kundtjänst som bjöd på music via iPhone och rosadekorerade pepparkakor.





Ny vecka, nya tag

Det var en härlig söndag i alla fall. Jag gick på långpromenad i solskenet, premiärbärande mitt nya superunderställ. Varför det heter superunderställ? Jo men superhjältar brukar väl ha trikåer? :) Sen skrotade jag omkring i understället hemma hela eftermiddagen. Satt i soffan och kollade på repriser av "Vem vet mest" och virkade på mitt senaste projekt. Jo, du läste rätt! Jag VIRKAR! Nu får jag definitivt sluta säga att jag inte kan virka. Vad jag virkar? Såna här:



Inte svårt alls.  Däremot hade jag lite svårt att förstå i vilken ordning man skulle virka rutorna men då hittade jag denna suveräna "workflow" (jag är lite arbetsskadad, ursäkta):



Man fortsätter så där och då blir det en sjal till slut. Fort går det och fint blir det! Nej, inga bilder än. Kommer senare. Jag vill att det ska bli nåt av det först. Jag virkar till och med på rasterna på jobbet ibland men det är jag inte ensam om. Det är virkjunta varje dag nu. Virkning och Wordfeud. :)

På kvällen var jag på styrketräning. Vi kör ett "julpass" nu. En kombination av ett gammalt pass, det pass vi har kört hela hösten samt julmusik. "Och nu lägger vi på ett kilo extra" hojtade C glatt när vi skulle köra bänkpress. Jaha, så jag gjorde det då. Men det som känns mest idag är låren! Det var nog den där promenaden som gjorde det, det blev 6 km med Pålgårdsbacken som avslutning. Så klart, hur skulle jag annars komma hem.... Alla promenerande pålgårdsbor måste ha fantastiska rumpmuskler! Mmm,  bäst n i kontrollerar det! ;)

Ikväll ska vi på Luciarock med Kullstaskolans elever. Hacke ska spela, så klart. Det blir kul, dom brukar vara så duktiga. Sen är det fika. Tur det för nån mer avancerad middag hinner vi nog inte med!



Tredje advent

Kanonfint väder ute! Sol och sex minusgrader. Sol + snö = ljusterapi! Var ut en kortsväng nyss. Gick ner på Gisselgård och inkasserade min lotterivinst från gårdagen: ett paket Huså spisbröd. Det var julmarknad igår men det enda jag köpte var en lott. Ja, EN lott. :-D

Måste gå ut på en riktig promenad. Ska bara stjälpa i mig kaffet först och köra ut barnen så dom får nån sol på sig dom med. Det är inte många timmar det rör sig om nu. Men snart vänder det!

Pepparkakans dag


Ibland blir det inte som man tänkt sig

Vi skulle ju ha pepparkaksfredag. Vara pepparkaksinspirerade fina, äta pepparkakskladdkaka med lingongrädde till eftermiddagsfikat hade jag tänkt. Jo visst, det började bra. Vi fick varsin pepparkaka av I som jag skrev i förra inlägget. Och vi var så fina, M-K hade ett pepparkaksmått som halsband bland annat.

Sen blev det plöstligt svart. Och inte bara hos oss - i hela Stugun! Ingen ström. Nu igen......

Vi avvaktade en stund. Sen bestämde vi att alla som kan jobba hemifrån fick åka hem och göra det. Kakan som jag tänkt servera med lingongrädde på eftermiddagen fick jag springa runt och servera ur burken istället ("Bättre förtärd än förstörd" - gammalt InfoCare-ordspråk). Sen for vi hem i snöyran. Inget ont som inte har nåt gott med sig, vi slapp åka hem i både MÖRKER och snöyra.

Fredagsfotot fick jag ta hemma. Ja det gick det med. Tur man är flexibel....




Idag är det pepparkaksfredag!

Och då kan man plötsligt få en egen pepparkaka. :) Tack, I.




Oj då

Inget inlägg sen i måndags ser jag. Skärpning!

Vad sysslar vi med denna vecka då? Ja, först och främst fryser vi. Igår morse var det 15 minus, idag var det 10. Tur att jag hade varit ute i förrådet och rotat fram täckbyxor åt oss. För täckkjolen hittade jag inte! Attans, den som är så praktisk.

I tisdags var jag till tandläkaren. Jag har haft ilningar på vänster sida ett bra tag men inte velat tro att det är hål. Jag har väl annat att lägga pengar på den här månaden! Men i helgen blev det outhärdligt så jag ringde i måndags och fick en tid redan dagen efter. Men det VAR inte hål! Däremot tyckte tandläkaren att jag skulle resa till Fidji i två veckor..... Stressymtom alltså. Jag biter ihop på nätterna. :( Ja vad gör man åt det? Stressar av? Ok, jag ska försöka med det...

Igår var det frissan så nu är jag fin igen (finare kanske, jag var väl fin innan också?). Ingen färg, bara klipp. Bra blev det! Nej inget kort, bloggverktyget verkar ha fått spatt, texten hamnar för långt åt höger och BAKOM den högra marginalen så nu sitter jag och skriver i html källkodsläge. Tur man är flexibel. Dock har jag ingen lust att meka med bilder i html-läge, inte just nu i alla fall. Men imorgon är det ju fredag och dags för ordinarie fredagsfoto och då får ni frisyren på köpet. Hoppas bloggverktyget rättat till sig då också. Hm, undrar vad jag ska ha på mig.....? Jag har förresten fått tillbaka datorn så nu kan jag photoshoppa igen!

Jaha, nu rättade bloggverktyget till sig när jag sparade. Skönt!


Måndagskoma

Idag har det varit segt vill jag lova. Koma hela dagen, huvudvärk. Fast det har ju gått ändå på nåt vis. Huvudvärken motade jag med Ibumetin, tröttheten med kaffe och lite överblivet godis från i fredags.

Köpte garn på lunchen. Nänä, det var INTE inpulsköp den här gången! Det var PLANERAT. ;) Herman har beställt julklappsstrumpa. Fanns sydda på julmarknaden i lördags som jag tyckte var rätt ok men, nej, stickat skulle det vara. Randigt i rött och olika färger och med en vit kant överst av lurvgarn. Fast jag har inget vitt Tindragarn..... Men det är ju mer än två veckor kvar, det ordnar sig nog! Jag har köpt rött, mörkgrönt och vitt Fuga-garn, jag har en massa restgarner hemma och jag har räknat ut hur jag ska sticka strumpan. På stickor nr 10. Fort ska det gå!

Snart dags att göra kväll så man kan ta sig an morgondagen med nya friska krafter. Det är ju tisdag för tusan! Och vad gör man på tisdagar? Ja, just det, man repar med ReMix! Världens bästa kör! Konsert den 18 december. Lägg det på minnet. 

Nu känns det som jag bara svamlar. Gonatt på er!




  


Söndagspyssel

Söndagens julpyssel 1: Saffransbak



Gjorde det enkelt för mig och trillade runda bullar som jag petade ner fyllning i. Två sorter: mandelmassa, smör och russin samt smör, socker och vit choklad. Skulle ha vaniljsocker tänkte jag men den var slut (mäh!!). Men vit choklad smakar ju vanilj.



Söndagens julpyssel 2: Färdigställande av pepparkakshus med omgivning.



Till och med Haqvin påpekade att det var lite mycket gubbar, "man ser nästan inte huset". :) Tomten är med där till vänster, ser ni? Med två renar och en polkagris (med renhorn).


Balanserat



(Jag börjar verkligen sakna photoshop nu)

Sång, en vargman och italienska skor

Igår sjöng ReMix på Jamtli. Det gick alldeles utmärkt! Vi höll tonen, cd-spelaren kompade och ljudet blåste nästan inte bort alls. Men blåste gjorde det. Isbitar! Tur jag hade garderat mig med vindbyxor och extra kofta. Ett par extra sockor hade också suttit fint eller varför inte ett par andra kängor. Det var inte många minus men det blev kallt att vara ute i blåsten.



Kanske man skulle gjort som "vargmannen" vi träffade: klä sig helt i skinn. Vi fick syn på honom när vi gick runt där och kunde ju inte låta bli: Vi stämde upp "Vargsången"......:)



************************************************************************
Idag var jag på Hammarn en sväng och for in till H för att se om datorn var klar. Där var det stängt. Jaha. Men på Kupan var det öppet. Där hittade jag inte bara en drös blusar att prova, jag fick kaffe och kaka också. Blusarna passade inte men däremot hittade jag ett par SKOR! (Va? Skor, jag?)

Svarta skinnloafers, made in Italy. Jäääättesköna. Jättesnygga. Ser helt oslitna ut. Pris: 40 kr. Ett fynd!



Sen var vi på julmarknad på Älggårdsberget. Inte så väldigt mycket att se där om jag ska vara ärlig. Haqvin tyckte det var tråkigt.... Men tunnbröd fick vi med oss. Nästa helg tror jag det är julmarknad på Gisselgårdsskolan. Då är det nära och bra i alla fall!


Åh vilken underbar dag

Det tror jag åtminstone det blir! :)

Jobbar till lunch, sen ska jag till stan och sjunga med ReMix på Jamtli julmarknad. Men innan jag far ska jag hinna:

-Knäppa fredagsfotot
-Köpa ett underställ på macken (innan dom tar slut)
-Fara på ICA och byta batterierna eftersom jag köpte fel igår (om jag får byta vill säga men det tror jag väl)

Klockan två ska jag vara på Jamtli. Tur vi ska äta lunch där innan vi sjunger, för det hinner jag inte med innan jag åker!

Hoppas det är några besökare där, fredag eftermiddag känns inte som den bästa tiden om man vill ha publik. Men det finns väl knallar att sjunga för! Och vi gör väl som vanligt: sjunger och har kul och hoppas publiken har detsamma!

Full aktivitet i tomteverkstan

Eller pepparkaksverkstan menar jag. :)










RSS 2.0