Inte mycket kvar nu

En knapp vecka kvar av 2011. Man är lika förvånad varje år att det går så fort. Men vi fortsätter väl livet efter nyår, va?

På tal om sånt, dags att starta det NYA livet - igen. Det där man ska träna regelbundet och äta nyttigt och förhoppningvis tappa några kg av extravikten (OBS! Ej julkilon, det här har pågått i flera år....). Tycker jag har skrivit det här förut. Troligen har jag det. Jag börjar om ideligen.


Men jag har ju glömt att redovisa resultatet i Biggest Loser på jobbet. Nä jag vann inte men det visste jag nog. Däremot HADE jag gått ner! -1,3 % blev resultatet. Det är i alla fall åt rätt håll! Vinnaren hade gått ner 7,3% av sin kroppsvikt. Bra jobbat.

Men jag SKA ta nya tag så snart helgerna är över och julmat och kakor och nyårsmiddag är uppätna. Jag satte min plan i verket redan idag genom att ta med två kakburkar till jobbet. Schackrutor och pepparkakor. Här går dom nog åt (Biggest loser är ju slut som sagt).

Eftersom det alltid är lättare att lägga till än att ta bort så har jag börjat med att lägga till promenader. I söndags 5,5 km, igår bara 2 km - men en kort promenad är bättre än ingen promenad! Man kan även lägga till mer frukt och grönt - då blir det mindre plats kvar till godis och kakor! 

 



En annan sak jag måste förbättra är matplaneringen. Nu finns det nästa inga matdosor i frysen så om det inte blir nåt kvar av middagen så blir det macken/ica på lunchen och nån "engångsmat" från kända producenter. Ja det kan bli sallad också men det är inte så kul med kall mat nu på vintern. Nej, riktig mat ska det vara och bra planering - så får det bli! 

Min mage har varit en jävul hela helgen. Ja det började ju redan veckan innan jul. Jag misstänker att den också skulle må bra av att slippa kakor och godis.


Chattade med en kompis förra veckan som jag noterat tränar väldigt mycket nu (träningsapp på telefon och publicering på Facebook - vad visste vi om folk innan Facebook??). Jag var nyfiken på om han gått ner nåt. Jodå - 17 kg! Visst tyckte jag han såg smalare ut sist vi träffades men....! Nu hade han inte bara tränat utan käkat pulver också. Nutrilett alltså, inte nåt annat pulver.... Ja, det är ju också ett alternativ förstås. Har alltid varit skeptisk till pulver, jag gillar ju mat. Det måste vara trist att svepa en drink och sen är middagen över, tänker jag. Men men, det är ju inte för all evighet.....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0