Äntligen träningsvärk!

Var iväg på styrketräning igår, för första gången sen operationen (fem veckor idag!). Det var ett lite annorlunda pass. Det var inte C som körde utan en vikarie och hon körde så klart ett pass som hon kunde utantill. Men det gick bra det med. Trötta blev vi och träningsvärk har jag! Jag funderar allvarligt på att börja gå baklänges nerför trapporna....

Idag är det valborgsmässoafton. Sista april. Och vädret var helt underbart när jag var ute på lunchen. Fast det blåser, inte så bra om man har tänkt sig att tända brasor. Vi ska väl gå ner på skolan och kolla på brasan och fyrverkerierna tänkte vi. Ifjol stod jag inne i serveringen och sålde korv och fika och fick aldrig se nån brasa annat än genom fönstret. I år skippar vi nog ärtsoppan och äter hemma.

Jag bjöd mina kolleger på gofika idag: Kladdkaka och glass med bärsmak, Bulleribär heter den. En utsökt kombination måste jag säga! Köpekaka var det. Jag tänkte förra veckan att man borde baka nåt och ta med på jobbet sista april men igår hade jag inte en tanke på det. Men det finns ju folk som tillverkar kakor hela dagarna och dom ska ju också leva.

Och imorgon är det helg igen. Härligt! Hoppas på grillväder.

Birstasväng

Jag är dålig på att blogga just nu märker jag. På vardagkvällarna har jag ingen lust att sitta vid datorn och telefonen är så bänglig att blogga med samt att det inte går att infoga bilder. Androidapp för bloggning skulle sitta fint tack.

Idag gjorde vi en eftermiddagssväng till Birsta, mannen och jag. Kaffemuggar, dricksglas, köksgardiner, handdukshängare och annat småplock stod på inköpslistan. Fick tag på det mesta, dock ej gardiner. Har kikat på Jotex också nu men jag vet inte... Mannen pratade när vi var på Ikea om att "spetsgardiner är ju fint på sommaren". Ja det är det men vita spetsgardiner i ett kök med vita tapeter och fönster med vita foder? Blir inte det lite ....vitt? Gardinstängerna är visserligen svarta...... Måste dessutom ha både längder och kappor i samma tyg.

Klockan är mycket nu, tror att beslutet får vara till en annan dag då man fått sova på saken.


Idag är jag kaxig


Vad jag har gemensamt med Lena PH

Ont det gör ont det gör ont. Nja det är faktiskt lite bättre nu. Gjorde nåt på lunchen i tisdags, vad vet jag inte men jag fick akut ont i axeln/skulderbladet. Det var en plåga att jobba resten av dagen. Igår var jag hemma och försökte hålla mig rörlig så mycket som möjligt. Ja jag tog en värstingvärktablett också.... Ska jobba idag för idag kommer Sandra och masserar oss, det kan jag ju inte missa.

Tog en promenad upp i skogen igår och käkade en enkel lunch där. Bröd, stekt ägg, morot och kaffe. Och lite efterätt i form av aprikoser och lite choklad. Jodå, jag äter choklad IBLAND på vardagar men allt räknas och bokförs!




Skratt och flams och allvar och feng shui

Man kan hinna mycket på en helg.

Jag har städat bort alla gardiner som inte passar i nåt fönster eller som jag inte VILL hänga upp. Varför ska jag ha dom i garderoben? Bort med skiten! Fast jag ställde dom i en säck ute i gäststugan istället...... Har inte hjärta att slänga dom riktigt än. Nån som vill ha gardiner? Jag kanske skulle kontakta den här damen och fråga om hon vill ha lite tyger att sy klänningar av: http://rinosyr.wordpress.com/ Visst är dom läckra!

Jag städade dessutom ut en del slitna lakan, handdukar och annat som bara legat och tagit plats egentligen. Skönt! Det som återstår är att rensa bland dukarna. Dom hamnade i gardreroben efter att vi slängt ut köksoffan men jag tror att hälften av dom (minst!) är såna vi aldrig använder. Men det får vänta ett tag. Det blev i alla fall en tom hylla efter helgens rensning och där tänker jag stoppa alla spel. Dom var tidigare i skänken i köket men när jag började plocka in grejer igen så hejdade jag mig. Spel är inget vi använder dagligen, kanske man ska ha nåt annat i skänken i stället? Vad vet jag inte än men det kommer nog.


Promenera hann jag också. Ner på affärn och handla lite (godis bland annat, det var ju lördag) och så hem igen. Bra gjort! Heja Hilda! Idag blev det också en liten skogsprommis. Om 40 minuter är lite? Konstigt så fort tiden går när man promenerar i skogen!

Glömde visst nämna att det var vitt, vitt, vitt när vi vaknade i lördags morse. Men det mesta har tinat bort nu.
En del säger att "det tar bra på den gamla snön" när det kommer snö nu på våren men det tror jag bara är för att trösta sig själva. 20 plusgrader och solsken hade nog tagit bra på snön det med......


Idag var jag in till Östersund och träffade mina konstbrudar från skolan. Vi fikade och spånade om lite tätare träffar och kanske lite annat skoj framöver. Och skrattade gjorde vi. Nej, jag ska nog inte återge vad vi pratade om men det hade faktiskt med konst att göra. Ett gott skratt förlänger livet säger dom. Ja det får en i alla fall att MÅ BRA! Det är det här jag saknar från konstskolan: Samtalen om allt mellan himmel och jord. Ibland väldigt absurda och märkliga diskussioner men väldigt givande och inspirerande. Lite som livet självt. Eller så är vi lite knäppa. Men vi har väldigt kul. :)

Nu är det dags att göra kväll om man ska orka jobba imorgon. Kan inte säga att jag har nån direkt lust..... Jag vill skapa KONST!






Vårblomma


Ja då var det fredag igen då!

Tiden går - hela tiden.

Igår blev det SKOGSPROMENAD! Äntligen! Lite snö kvar precis i början på skoterspåret, sen hade det tinat bort (är det verkligen ett skoterspår om snön tinat?). Nej det luktade inte solvarm skog, det var 3 plusgrader men solen sken, det gjorde den. Däremot luktade det avverkad skog. Dom hade tagit bort en hel del uppe vid "korsningen" upp mot Snödberget. Hela Colldéns var förvandlad från gräsplan till den timmerplan det förmodligen var en gång i tiden. Undrar hur det kommer att gå för åkerbären? Och var ska vi grilla? Ja vi får väl gå längre upp till nästa grillplats (om den finns kvar). Och åkerbären kommer väl igen med nya krafter hoppas jag.

Det var hur som helst väldigt skönt att åter få traska i skog och mark igen. Jag har saknat det när snön har legat djup. Inte blev det mycket skoteråkning i vinter heller. Får ta igen det nu. Är man skogstokig så är man.


Jag trodde inte mina ögon

När jag skulle äta frukost i morse var brödet slut så jag fick ta fram en ny påse ur frysen - det sista?!?! Och jag bakade i förrgår.... Hmmm. Måste jag alltså baka tre gånger i veckan hädanefter? Hjälp! Nå jag köpte jäst när jag handlade efter jobbet. Och lite tunnbröd för säkerhets skull, ifall jag inte skulle ha lust att baka sen. Men det brödet kan jag stoppa i frysen för jag HAR BAKAT! Grahamsbröd igen. Det var ju så gott! Vill ni ha recept? Så klart ni får!

Matildas grahamsbröd
100 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
5dl vatten
2 tsk salt
2 msk socker
3 msk linfrön
2 nävar solrosfrön
1 liter grahamsmjöl
1,3 liter vetemjöl

Bakas enligt gängse metod. Gott blir det, jag lovar, jag har redan provsmakat.;-)

Men nu ÄR det vår!

Snön är nästan helt borta, bara dom stora högarna kvar. Idag var det RIKTIGT varmt i solen. Fick till och med ut barnen att kratta gräsmattan. Hur? Jag sa att vi kan inte ställa fram studsmattan förrän det är krattat. :) (Nej dom krattade så klart inte hela men en del i alla fall.)

Jag har burit ut skoteroveraller, skridskor, pjäxor och powerstövlar. Och vet ni vad? Mannen och jag har ÅKT MOTORCYKEL! Nå vi åkte bara till Kälarne. Hade med oss kaffe och satt där vid den isbelagda sjön och gonade oss i solen en stund. Sen åkte vi hem igen. Kort sväng. Vi orsakade i alla fall glada miner hos folk vi passerade och det är ju inte illa. Och så fick vi prova nya cykeln. Den blev inköpt så sent i höstas så jag hann aldrig åka. Det är en Guldvinge.....fniss. Jag frågade mannen om han blivit gammal. "Men!" svarade han "Du brukar ju klaga på att du får ont av att sitta bakpå, den där cykeln kanske är bra för dig!" Hahaha! Ja ja, man satt inte alls illa därbak. Däremot tyckte jag det var besvärligt att kliva på och av med väskor och topbox och ryggstöd mellan förare och passagerare. Som att ständigt ha fullpackad cykel. Hur gör panshisarna? Stretchar? Och ha ett ryggstöd mellan benen, det var jag inte riktigt förtjust i. Men det var ju första turen. Lite för tidigt att sätta slutbetyg.



Igår fyllde B år så vi var dit och grattade och åt tårta. Jag gick dit och jag gick hem. Duktiga jag! Blev 2x40 minuter. Idag har jag dock inte promenerat fast jag hade tänkt det. Det blev mest promenader mellan huset och uthuset. Ja jag har i alla fall inte suttit i soffan hela dagen (om man inte räknar turen med Wingen förstås.)

Jag hann baka idag också. Matildas grahamsbröd. Jag vet inte om det är Matilda som är upphovsman till receptet men det var hon som hade bakat när vi var hos syrran så jag har döpt brödet efter henne. Barnen gillade det så det gäller att passa på! Lagom grovt utan att bli sågspån och lagom med linfrö och solrosfrön. Och så luktar det ju så fördömt gott av hembakat!

Vårigt värre va?


Vår-fredag

 

Jag utlyste vår-tema idag. Tyckte vi har haft skamligt lite fredagsteman i år. Faktiskt bara ett. Den rosa dagen och det var inte ens en fredag tror jag och det var i JANUARI! Tyckte dessutom att våren behövde lite hjälp på traven så då fick det bli vår-tema. Tolkningen är som vanligt fri - eller som Herman sa igår när jag rotade i garderoben: "Brunt är ju också en vårfärg - lerbrunt".

 


Oss emellan - jag satsade på grönt istället. Grön topp, gröna strumbyxor, gröna sandaletter, grönt i sjalen. Ja ni får vänta på fredagsfotot om ni vill se.

Hade velat ha tunnstrumpor i hudfärg men det hade nog inte sett så bra ut, jag har en massa blåmärken kvar. Benen ser faktiskt ut som klassiska sommarben på barn: Blåmärken efter omkullkörningar på cykeln och en massa småsår efter sönderkliade myggbett. Men det blir bättre för varje dag, jag smörjer med Hirudoidsalva morgon och kväll. Knölarna är också kvar men blir mindre och mindre dom med. 


Försökte mig på lite träning häromkvällen. Tabataintervaller. Har hört att det ska vara ett effektivt sätt att träna. Började med upphopp. Inte bra..... Det gjorde snart ont i knölarna så upphoppen fick jag skippa. Körde armhävningar, cykling, sit ups och burning floor lite försiktigt istället. Jag som vill börja springa..... nä jag får vackert vänta med det tills benen läkt mer. Det är promenader som gäller så länge. Fast så väldigt mycket promenerade har det inte blivit sen jag kom hem igen....... Men det ska det bli ändring på! Har haft en tröttvecka med mycket soffhäng efter jobbet men nu är det snart helg, då ska man väl både hinna sova och promenera.


Har försökt leva extra sunt som kompensation för påskhelgens utsvävningar med extra mycket grönsaker på tallriken. Det är bara det att nu har jag ont i magen istället........ Det är väl ändå bakvända världen att man ska få ont i magen av att äta nyttigt medans påskhelgen då jag åt godis, tårta och sånt, då var magen hur glad som helst.

 


En påskfredagbild


Bloggsemester

Tydligen har jag haft semester från bloggen, har inte skrivit på en vecka ser jag. Har haft fullt upp med att äta, fika, promenera och umgås. :-)

På skärtordagen for jag och barnen till Eskilstuna. Sen har vi gjort ungefär det jag skrev ovan: Umgåts och ätit. Och promenerat! Syrran och jag har pinnat på både lördag och söndag. Gick till Tuna Park igår för att leta vårskor till barnen. Jo, dom promenarde också - dit. När vi hittat skor och ätit så ringde vi efter M som kom och hämtade. Hacke skulle hem och sätta på sig sin nya onepiece som han hittade på Stadium. Äntligen! (Nu slipper jag sy!)

Vi andra fortsatte kolla runt i klädaffärerna. Om jag shoppade nåt? Ja. Två grytlappar. :-) Men visst hittade jag några snygga klänningar som kanske kan passa. Det kommer ju tillfällen framöver då jag vill vara extra fin. Dock köpte jag ingen.

Idag ska vi fara hem. Sitter här i soffan och laddar. Dags att väcka barnen så vi kommer iväg i bra tid.

Idag är också sista dagen jag behöver ha stödstrumporna. Jippie!

En måndag har passerat

Sitter här och kvällsfikar lite. Blev inspirerad av alla dessa fitness fightare och köpte kvarg (laktosfri) och detta har jag nu ätit med bär. Vinbär blev det, det var dom enda bär som fanns i frysen inne. Ganska gott, i alla fall till att börja med, sen blev det lite surt.... Får väl ut i frysboxen och gräva efter andra bär och finns det inga där fortsätta grävandet i affärerernas frysboxar.

Nån fight tror jag däremot inte jag tänker ställa upp i, jag trivs rätt bra med mina points. Men man kan ju snegla på vad andra äter och få lite nya uppslag. Kvarg och äggvitor verkar vara populärt. Det där med att äta bara vita förtsår jag inte. Javisst, du spar in kalorier. Enligt mitt urgamla pointsprogram är ett ägg värt 2 points o.h därav är gulan 1,5 och vitan 0,5. Men mat är väl inte bara kalorier? Det är byggstenar för kroppen och glädje för smaklökarna. Och att slänga bort näring - vilket slöseri! Nej då offrar jag mig hellre på en point.

Om nån händelsevis vill veta hur mina ben mår så är svaret: bättre och bättre dag för dag. Det är fortfarande ömt, speciellt på insidan av låren. Det spänner liksom i huden, som bölder som jag skrev tidigare. Dessutom halkar stödstrumporna ner på låren eftersom jag är begåvd med så mycket av den varan. Då hamnar kanten precis på det ömma. Inget kul. Provade att tejpa fast dom med kirurgtejp i morse men den bara lossnade. Funderar på att prova med sporttejp istället fast det blir väl inte så jättekul sen när man ska dra bort den.....

Tänk, det har redan gått en vecka. Blåmärkena har börjat blekna. Jag kan gå normalt (för det mesta). Jag räknade "hålen" på benen häromdagen. Det är 40 st på varje ben. Vilket hantverk, va?





RSS 2.0