Påskafton

Det är visst dags för sommartid i helgen. Imorgon får vi sova en timme kortare. Eller vakna en timme senare då, vi ska väl inte jobba imorgon när det är söndag. Det gör inget, jag brukar ändå vakna tidigt nu när solen går upp vid halv sex redan. Halv sju imorgon och då gissar jag på att jag vaknar, hmmm, halv nio.
 
Det är den sista mars imorgon också. Mars månad gick fort tycker jag. Nu börjar väl våren på allvar, va? Jag lyssnar varje gång jag går förbi bäcken om det skvalar under isen fast än har jag inte hört nåt. Men det är svallis i bäckfåran så nog händer det saker, alltid. 
 
Idag for vi en kort sväng på skoter. Tog med en påse saffransbullar som jag hittade i frysen och lite kaffe och dricka. Satte oss i kanten på en myr med ryggarna mot en stor sten och njöt av solen. Till imorgon har jag beställt kolbulle till lunch.
 
Det blev en kort sväng eftersom vi bjudit hem B och B på mat. En liten påskbuffé blev det med sill och kokta ägg, potatis, ugnstekt fläskytterfilé och rökt kalkonklubba, en kall sås på grekisk yoghurt, kokta morötter och broccoli och hårdbröd, ost och kaviar. Melon hade jag skurit upp också, ja det var väl efterrätten det. Tänkte först baka nåt enkelt men det blev skoteråkning istället. 
 
B och B ska spela på hotellet ikväll, det är Påskaftonsbaluns och det hade ju varit kul att gå på. Jag TROR inte vi ska gå men man vet aldrig. Det är ju inte för sent att bestämma sig förrän det är för sent, så att säga. 
 
 
  

Tok (men en vältränad sådan?)

Jag tror jag har blivit tokig. Jag körde en timmes träning här hemma ikväll. Och då hade jag redan promenerat en timme i morse! I hårda, fina skoterspår, upp till Colldéns, vidare upp mot Snödberget, sen i "korsningen" vek jag av neråt och följde skoterleden och när den delade sig gick jag upp mot Colldéns igen, sen vidare mot militärförråden och ut till vägen, runt och upp igen vid skolan. Kalasväder!
 
Innan middagen bestämde jag mig plötsligt för att köra tabata. Först en halvtimme latin fusion och hopp och sprätt i en salig blandning, allt jag kunde komma ihåg från dom pass vi kört. Reggaeton och mr Saxobeat, samba och Tingeling. Och där jag inte kom ihåg improviserade jag. Dansa är väl inga problem! Och svettig och anfådd blev jag.
 
Efter det körde jag fyra omgångar tabata.
 
1. Hantelsving
2. Magövning (först cykelsitups men det gillade inte nacken så då bytte jag till "kasta ben" fast utan att nån kastade)
3. Navy seals
4. Cykelhopp (eller "mountain climber" som jag såg på en blogg att det också heter). 
 
Varje övning i 8 x 20 sekunder med 10 sekunders vila emellan. Och några minuters vila mellan varje övning. Jobba jobba!
 
Ja du läste rätt - jag gjorde navy seals! Fy för den lede! Och frivilligt! 
 
Bra jobbat!
 
 
 

Fredagsfotot 130328: Kvasthilda lyfter igen!


Långfredag

Vaknade vid halv åtta. Hjärnan tyckte tydligen att jag sovit klart då. Somnade också väldigt bra igår eftersom jag tränat och har sovit hela natten tror jag (trots fullmåne). Fast jag låg kvar en stund i sängen och spelade wordfeud, innan jag klev upp och åt frukost. Tunnbrödmacka med getmese och ost blev det idag. Mannen köpte mese av Åsbergets som stod på Hammarn och sålde nu i veckan. Ja den sortens mat kan jag tänka mig att handla inför påsk!
 
Resten av familjen sover och snarkar fortfarande, utom katten, han har gått ut. Kanske ska jag göra det jag med? Passa på att promenera. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag. 
 
Glad påsk!
 
 
 

Magstarkt

I kväll har jag varit och tränat så nu är jag nöjd och glad och tänker inte gnälla alls! Vi körde cirkelgym med fokus på mage. E sa att det var för att vi ska kunna äta godis i påsk utan att det syns. Jobbigt var det (det är det som är meningen). Och tre varv blev det! Men inte var vi många, inte. Vad gjorde alla ikväll undrar jag. Trodde dom det var fredag redan? Tyckte dom det var helg så dom inte ville träna? Men hur ska dom då kunna äta godis!?
 
Jag VAR jättesugen på godis när jag kom hem. Köpte förut idag. Men jag var så duktig och fikade äggmacka, te och vaniljyoghurt istället. Imorgon blir det godis!
 
Träningen gick riktigt bra. Jag var bättre på navy seals idag! Och liggande rodd, där man drar sig upp i romerska ringarna, gick bättre än förra veckan! Men det märks när vi tränat en stund att den jäkla vänsterarmen blir trött fortare. Märks på armhävningar, märktes på en övning där man skulle stå på alla fyra fast med magen uppåt och så  sträcka upp motsatt arm och ben, ja, det är svårt att förklara i skrift som vanligt men armen får i alla fall bära en del av kroppsvikten och det är bra mycket jobbigare för vänstern.
 
Så här alltså:
 
 
 
 

Ge tanten lite choklad

Igår var jag och besiktade bilen strax innan två. Fick anmärkningar på glapp i två spindelleder och det var tydligen typiskt för Passat (och jag tycker jag har hört besiktningsgubben säga det förut). Nåväl, jag for därifrån och iväg på Ica för att handla lite. Klockan var alltså 14, en ONSDAG, jag vill understryka detta. 
 
Det var fullt på parkeringen. Precis som i fredags. Jag trodde inte det kunde hända en onsdag eftermiddag. Lyckades hitta en plats till slut och gick in. Smockat med folk. Jisses, vad är det som händer? Ja visst, det är påskvecka men affärerna har öppet alla dagar hela helgen och hur mycket mat ska man egentligen ha, bara för att det är påsk? 
 
Jag tror jag har blivit en gnällkärring. Snål och gnällig och motvalls. Jag tänker inte storhandla! Inte köpa en massa "påskmat"! Aaaargh!
 
Dessvärre måste jag ner idag igen, måste ha mjölk och bregott som jag glömde igår (det stod inte på listan och jag blev så stressad av alla människor så jag hade inte en tanke på att köpa det). Och jag är lite sugen på att fixa påskägg till barnen ändå fast dom är stora.
 
Haqvin frågade igår vilken dag det är vi brukar gömma påskägg. Stora karln, jag tror inte vi har gömt påskägg på flera år! Men dom tycker tydligen det är kul.. Ja jag tycker också det är kul fast jag är vuxen! Kan inte nån köpa ett ägg åt mig också, ett sånt där med metallfolie på för dom är finast, och så gömma det ute så jag också får leta? Choklad ska det vara i, tack.

God jul?

Jag var på Ica och handlade igår. Blev lite dagavill eller kanske almanacksvill, det låg nämligen lutfisk i kyldisken. Även prinskorv och skinka och köttbullar hade fått en framträdande plats i butiken.
 
Varje storhelg ser det likadant ut. Och kanske jag är gnällig men jag tänker inte köpa vare sig prinskorv eller skinka till påsk för jag tycker att det är julmat. Jag tänker köpa lax för att lax är gott (och nyttigt), jag tänker köpa ägg, för ägg är påsk och jag tänker köpa godis ifall det kommer några påskkärringar. Och kommer det inga påskkärringar så äter vi väl upp godiset själva. Häpp!
 

Förnyelse

Snacka om att trassla till det. Igår ringde min frissa och hade en avbokning, idag klockan tio. Och jag som bokat tid hos V på torsdag. Sa jag nej? Nä, jag sa "jaaaa!!". Så nu måste jag avboka tiden på torsdag... Jag har ringt på telefonsvararen och lämnat meddelande men dom ringer väl upp mig, hoppas jag, jag ska fortfarande ha klipptid hos V i maj. Det hade varit enklare att tacka nej till min vanliga frissa och behållt tiden på torsdag men nej, nej, vem har sagt att det ska vara enkelt här i livet?! 
 
Jag ska alltså strax iväg och bli FIN. Ja, fin frisyr har jag redan men nu ska jag bli fin i färgen också. Jag gillar att sitta hos frissan och bli ompysslad. 
 
Sitter här och har kollat färdigt på lektion 6 om detaljer och retusch och ska fortsätta på lektion 7 sen när jag kommer från frissan. Nu gick jag in på Ellos en sväng, jag som har lovat mig själv att inte skicka efter kläder eftersom jag helst vill känna på och prova kläderna. Men igår när jag skulle träna låg mina Nike-brallor i tvätten så jag fick ta till reserven, mina gamla träningsbyxor. Upptäckte då att dom har börjat få hål på insidan av låren samt att dom knappt satt uppe, så urtvättad är dom. Ja, Nikebrallorna börjar också bli slitna på insidan av låren. Men som vi konstaterade, jag och en tjej på träningen: Om man slitit ut träningskläderna, då har man FÖRTJÄNAT man att köpa nya! Så nu kikar jag på träningsbrallor. Köper man kända märken där så borde man väl få både bra passform och bra kvalitet tycker jag. Brukar alltid finnas nån rabatt att utnyttja också. 
 
Det blev styrkepass igår, blandat med lite flås. Jag gissar på träningsvärk i axlar, biceps och lår. Vi får väl se i eftermiddag eller kväll, det är då den brukar börja smyga sig på. 

Instängd

Solsken ute, kanonväder - och här sitter jag och pluggar. Jag tror faktiskt jag måste ta en paus och gå ut en sväng, om så bara till brevlådan. En liten promenad kanske? Den dagliga dosen ljusterapi.
 
Snart lunch. Ska göra en soppa tänkte jag för i eftermiddag ska jag på visit och äta våfflor, minsann. Det är ju våffeldagen idag och soppa blir lämpligt innan, tycker jag. Sen att "pannkakorna" instas ett par timmar senare, det spelar väl ingen roll?
 
Jag är förresten hungrig redan nu, det är säkert därför jag känner mig rastlös och inte vill sitta still vid datorn. Kanske jag ska ta en fika nu istället och gå en promenix innan lunch. Eller så gör jag lunch NU.
 
 
 
 

Den femte årstiden

Det är för det här man genomlider hela den mörka vintern. Det är det här man längtar efter. Solen, värmen, snön, ljuset, åka skoter, grilla, chilla, sola, äta hamburgare stekta över öppen eld, äta kebab och toast stekt över öppen eld, dricka kaffe, dricka varm choklad, vara ute, andas frisk luft, lukta lägereld när man kommer hem, leva, andas, känna, finnas till i solen, på jorden.
 


 
 
 





 
 
 
 

Vikt- och träningssnack (ointresserade läsare varnas)

Veckans vägning är gjord och resultatet denna vecka är plus 4 hekto. Vilket inte förvånar mig eftersom jag har haft svårt att hålla kalorimålet eftersom jag varit jättehungrig vilket i sin tur troligen beror på dom två hårda träningspassen vi körde denna vecka. Rejält med träningsvärk efter både måndagens och torsdagens pass. Ja jag känner av torsdagens pass än och det är söndag! 
 
 
Dom två senaste veckorna har jag heller inte gått ner mer än några hekto. Jag tror att kroppen börjar fatta vad jag håller på med och nu funderar den om den verkligen kan lita på att jag vet vad jag gör. Tro mig, kropp, det gör jag. Vi kommer att bli så friska och starka, du och jag! 
 
Eller så håller den bara på att omfördela. Man ska ju mäta sig också tjatar alla om. Och det gör jag. Vet ni vad? Det stämmer faktiskt. Dom här veckorna som jag stått nästan still så är det flera mått som blivit mindre. Jag ser det i spegeln också. Jag har en rakare, snyggare hållning (bra för mig som är kort, varje millimeter räknas) och jag tycker magen putar mindre. Och ska vi sluta tycka och gå till fakta så är det som så att sedan nyår har magmåttet minskat med FEM CENTIMETER. Man måste kolla varifrån man kom ibland! Blicka bakåt för att kunna se framåt. 
 
 
I torsdags när vi plockade in mattor och vikter i skrubben efter träningen föll mina ögon på en viktskiva som låg där på hyllan. "5 kg" stod det på den. Det är ungefär vad jag gått ner sen nyår. Jag var tvungen att plocka upp den och känna. Men...alltså.....det är en jäkla massa att släpa omkring på! Och detta vet man, visst vet man men ändå så VET man inte. Man fattar inte. Förrän man tar upp en vikt och känner på den.
 
Tänk om man hade gjort det när man gick upp dom där första fem kilona. Kanske man hade kunnat sätta stop redan då?

Fredagsfotot 130322: Upp och ut och gå


Ett foto i timmen: Fredag

Här kommer min fredag:
 
 
07:16 Nu skiner solen in i köket när man kliver upp. Godmorgon, vårsol!
 
 
08:06 Frukostdags. Idag blev det ägg och kaviar på Matildas grahamsbröd.
 
 
09:40 Går ut och hämtar ved. Soligt och fint. Där skulle man vilja suttit om det inte vore så förb... kallt.
 
 
10:23 Har tvättat och diskat och plockat. Dags för en paus. Ligger under en filt i soffan och dricker kaffe och äter hårdmacka och bloggar.
 
 
11:40 Ska handla sen i eftermiddag så jag har lagt fram handlarlistan och fyller på allt eftersom jag kommer på saker vi behöver och vill ha. Jag har glömt skriva godis ser jag.
 
 
12:01 Äter mat och läser om mat. 
 
 
13:40 Upp och ut och gå. Fortfarande strålande sol och blå himmel men det blåser. Drar ner betyget lite.
 
 
14:39 Hemkommen från promenaden och åter i soffan med en kopp kaffe hoppar katten upp och fullkomligt kastar sig ner på min mage och tokgosar. Knäppkatt. 
 
 
16:33 Kommer hem från affären. Halv fyra en fredag är ingen bra tid att handla tydligen, jag höll inte på att få nån parkering! Ovanligt.
 
 
17:11 Njuter av mina tulpaner som jag köpte häromdagen. Bestämmer mig för att jag ska köpa tulpaner nästa vecka istället för att ta in påskris. Måste väl funka?
 
 
19:55 Har ätit tacos och nu är det dags för fredagsgodis!
 
 
20:55 Jag tror vi har fastnat i tv-soffan. Snark....
 
 
21:53 Nej men vad sägs om ett bad och sen gå och lägga sig? Godnatt!
 

Kaffepaus

Har intagit soffläge och intager en stor skiva Leksands rundrut med kaviar och ost samt en kopp kaffe med en skvätt mjölk. Åt äggmacka imorse istället för smoothie för jag orkade inte diska mixerskålen igår när jag gjort smoothie efter träningen men ändå var jag HUNGRIG nu vid kaffedags. Jag brukar kanske vara småsugen men inte hungrig. Jag gissar att det beror på cirkelgymmandet igår. En massa stationer (har vi så många muskler??) med både lyft och spring och böj och sträck. Samt lite flås och styrka på slutet med 10 gånger knäböj, golv till tak, utfall, navy seals (som burpees med tillägg) och situps, så många vi hann på fem minuter gånger två. Me dont like navy seals..... Eller så är det så att det jag inte gillar är att jag inte orkar göra så många. Se där, en utmaning! 
 
 
Jag tänker inte göra några navy seals idag i alla fall. Känner mig trött och trög i kroppen, den vill nog återhämta sig. Och det ska det få men inte tänker jag ligga på soffan hela dagen för det. Har redan hängt tvätt, diskat undan en del av disken från igår och röjt av köksön från postinvationen. Hur kan det bli så stökigt i ett hem? Ja vi är fyra som hjälps åt antar jag. Kanske vi kunde hjälpas åt att hålla ordning istället? Igår städade jag hallen. Intressant. Under alla täckbyxben hittade jag inte bara mina snörkängor och mina Tizzla-träskor utan också en hovtång. Nåväl, det låg även ett par snickarpennor där så det kanske inte är så märkligt med hovtången, grejerna har väl ramlat ur fickorna på Mannens snickarbyxor. En massa damm var där också men nu är det rent!
 
Det blir en promenad idag, i sakta mak. Igår gick jag ner till gamla kyrkan och fotograferade lite. Dock var det svårt att få till dom vinklar jag ville på själva kyrkan eftersom det är fullt med snö fortfarande och jag ville inte hålla på och kliva runt där. Det fick bli som det kunde. Idag kör jag också ett foto i timmen. Jag tyckte det var så kul i måndags så det fick bli en repris redan idag. Jag bildbehandlade alla foton sist men eftersom det blir rätt många på en dag så tvingade jag mig att bestämma mig snabbt vad jag skulle göra med varje bild och det kan vara nyttigt så man inte alltid fastnar i detaljpillandet. 
 
Nej nu har jag legat här i soffan tillräckligt länge. Min mage börjar låta konstigt. Undrar varför den alltid börjar knorra när jag legat på rygg ett tag? Jättejobbig när man är hos tandläkaren. Det kanske är en signal att det är dags att resa på sig? Magen säger "upp och hoppa"! Snacka om buktaleri.  
 

Nu är det gjort!

Nu har jag bokat tid för färgning hos Diva. Min frissa och jag glömde boka färgtid sist så det blev bara klippning i måndags med resultat att jag nu har tvåfärgat hår: Brunt baktill där det är kort och kopparrött i topparna ovanpå och på sidorna. Inte jättehemskt men ändå irriterande. Frissan satte upp mig på återbudslistan men hur stor är chansen att nån avbokar en färg eller permanent den närmaste tiden? Inte så stor. Dessutom försvinner hon på mammaledighet efter maj och jag måste fundera på vem som ska klippa mig sen medan hon är borta. Nån som kan mitt hår, nån som klippt mig förut så jag har blivit nöjd. Svaret blev: V på Diva. 
 
 
Funderade ett tag på att färga själv igen och började kolla på nätet efter hårfärgning men nä, jag vill att nån annan gör det, nån som kan. Så det blir rätt färg och det blir BRA. Så jag ringde Diva och fick en tid redan nästa vecka, på skärtorsdag! Skärt ska det dock inte bli, utan kopparrött. Kanske nåt mer, vi får se om hon har några kul idéer. 
 
Så här såg det ut sist hon klippte mig, för 4 år sen. Det är lite likt det jag har nu. Det var hon som klippte snedlugg på mig första gången. Och jag fick så många komplimanger!
 
 
Jag som varit så trött och seg och butter hela förmiddagen, nu blev jag plötsligt pigg och glad! Nu ska jag lämna pluggandet och sätta lite fart. Frågan är om jag ska kasta mig ut i skidspåret, kasta mig in i bilen och ner på Hammarn och handla eller kasta mig över klädröran i sovrummet? Eller så gör jag allt det, i precis den ordningen. Med en och annan kaffepaus inkilad.
 
 

Tisdagssvammel

Nej, idag blir det inte ett foto i timmen även om det var kul. Jag ska nog göra om det en annan dag och kanske anstränga mig lite mer genom att använda systemkameran. Igår tog jag enbart med mobilkameran och så expressbildbehandlade jag dom idag innan jag lade ut dom. Ja, inte vart väl det så tokigt det heller i och för sig. Den bästa kameran är ju faktiskt den man har med sig.
 
 
Soligt väder idag men det luras lite. Imorse var det sexton minus när vi klev upp. Suck. Trodde det var MARS nu! Var är våren?? Skidåkning innan lunch och då hade temperaturen krupit upp till minus sju men det blåste isbitar och spåret var skräpigt så det blev bara ett varv. Jag är nöjd med det. Börjar känna av gårdagens träningspass i lår och rumpa! Träffade sex stycken rådjur både på vägen till spåret och när jag kört runt. Stod där bara 10 meter ifrån mig och blängde, som om dom tänkte "där är den där förskräckliga människan igen, ska hon anfalla oss den här gången då?". Det gjorde jag inte. Inte den här gången heller. Men dom verkar inte ha nåt förtroende för mig.
 
 
Tänkte sätta mig och plugga bildbehandling efter lunch men det blev "What not to wear" istället. En 25-årig tjej som klädde sig som en tant, ja hennes mamma och mormor köpte hennes kläder. Så klart det blev skillnad när hon istället klädde sig som en 25-åring. Och istället för att känna sig tjock kände hon sig kurvig. Bra! Men ge mig 5000 dollar och en resa till New York så ska jag nog hitta kläder jag med, passande för en 44-åring.
 
Nu sitter jag i alla fall framför datorn. Alltid något. Nu SKA jag kolla färdigt på lektionen om "Presentation" så jag kan börja på nästa som heter "Detaljer & retusch". DET låter verkligen instressant! Fast allt är intressant tycker jag. Jag känner hur jag tänker på ett annat sätt, bara jag ska lägga ut en liten vardagsbild på bloggen. Kan man ljusa upp den, hur ska jag få betraktaren att kolla där jag vill. Bara för att jag vet att jag KAN.
 
Funderar på att skaffa en till blogg. En ren fotoblogg. Kanske jag gör det. Nu ska jag plugga en stund, sen ska jag fixa middagen i tid så jag kan promenera till kören sen. Det är ju tisdag! Oh happy day!
 
 
 

Ett foto i timmen

En vanlig måndag i mitt liv:
 
 
7:30 Gör frukost. Skojar till barnens smoothie och får dom att le trots måndagsmorgonströtthet.:-D
 
 
 08:44 Dags att plugga. 
 
 
09:38 En kopp kaffe på det här. Och lite påfyllning åt hjärnan. 
 
 
10:50 På väg ner på Hammarn, till FRISSAN! Jaaa! Mulet och trist väder. Bläää...
 
 
11:58 Klar hos frissan!
 
 
12:13 Lunchdejt med Mannen på Hörnet mat & café. Fisk med remouladsås. Mums!
 
 
13:34 Funderar på om jag ska åka skidor men jag är för mätt fortfarande. Drar igång en bröddeg istället.
 
 
14:10 Tänker sätta mig vid datorn medan degen jäser men där var det visst upptaget....
 
 
15:35 Brödet klart! Det luktar himmelskt.
 
 
16:49 Jodå, solen kom fram till sist. 
 
 
17:34 Middag i motljus. Stuvade makaroner, korv och kassler, morötter, majs och broccoli.
 
 
 18:54 På väg till gymnastiken! Nu ska jag kompensera att det inte blev nån skidåkning idag.
 
 
21:02 Slurp sa det, så var den smoothien urdrucken. Snacka om kompensation, jag är alldeles slut, både i kroppen och knoppen. Det får bli sista bilden för idag, jag orkar faktiskt inte tänka mer på att fotografera!

Fredagsfotot 130315: Vårigt värre


Fredagsfotot 130308: Hjärta dig


Soliga dagar

Finväder idag igen! Vaknade hungrig och med en lätt huvudvärk. B och B kom över igår kväll och klockan blev nog ett innan vi hade löst världsproblemen så att säga. Jag hade gjort lite "mysfika" (grönsaker, chips och dip) och vi hade väldigt trevligt. Men man är inte riktigt van att sitta uppe och dricka vin, känner mig lite seg nu.
 
På dagen var Mannen och jag ute och åkte skoter. Det ryktades att grannarna skulle åka till Fjärdingen och grilla så vi tänkte fara dit vi med. Tyvärr fick dom problem med ena skotern redan innan dom åkte och när vi stod vid Nybuan och drack en kopp kaffe fick vi meddelande om att dom åkt till Labbis istället. Dom vågade inte åka längre än så utifall det skulle bli skoterhaveri igen. Mannen och jag fortsatte ändå upp till Kälsjön i det underbara vädret. Sol, sol, sol och snö! 
 
 
Det blev en sorts nostalgitripp för mig. Jag har inte varit till Kälsjön på flera år, för att inte tala om Nybuan! Jag minns hur vi åkte dit och grillade en gång när jag var här och hälsade på, innan jag flyttat hit. Och vid Kälsjön var vi jättemycket förut. När vi kom till Fjärdingen var det folk där som grillade men inga vi kände. Vi vände och for mot Flakåsen. Svängde upp till Kåtan, också evigheter sen jag var dit! Vi har mest varit i Gammelbuan dom senaste åren och då har vi åkt genaste vägen. Vi brukar dessutom ha kälken på och då kan man inte åka riktigt samma vägar som vi gjorde igår.
 
Fortsatte via Lillörsjön, Grisbacken och sen for vi mot Labbis där E och K var kvar än. Mannen fixade en sen lunch i form av kolbullar innan vi for hem. Upptäckte senare på kvällen att jag blivit solbränd i ansiktet under dagen. Det hettade i kinderna och Mannen var också rödrosig. Det är klart, man är ute hela dagen i solen och så reflekteras den mot snön också. Vårsolen! 

Ego-dag

Igår tog jag och for till Birsta - alldeles själv. Bara jag. 
 
Skulle köpa skidor för mitt födelsedagspresentkort på Stadium tänkte jag men det var urplockat och det fanns inga som passade mig. Gick även på Team Sportia men det var samma där. Sen vet jag inte om försäljaren var omdömeslös, försökte var rolig eller trodde han gav mig en komplimang. "Dom här skidorna går upp till 55 kg, det skulle väl räcka till dig, va?" Ööööh.... Nä. Nu är jag visserligen kort i rocken och hade vinterkappan på men alltså....jag väger 79 kg.....  Jag frågade Mannen sen när jag kom hem: "Ser jag ut att väga 55 kg???". "Nähähäe!" svarade han och flinade. Hm, vad menade han med det, tro? Fast han har ju rätt.
 
 
Passade på att kolla på kläder. Fick ett presentkort på Indiska också när jag fyllde. Dock hittade jag inget som jag ville ha, kanske för att jag satt upp klänningsinköpsförbud för mig själv.... Jag älskar klänningar men jag är mer i behov av nya överdelar för jag har faktiskt kjolar och byxor i garderoben också. Kollade på ljusfat och lite inredning också men nä, jag köpte inget. Fast jag var sugen på en sån där hängande dekorationsgrej, vad det nu kan heta, som ett överdimensionerat halsband man kan hänga i en dörröppning eller i ett fönster. Hängade ljuslyktor gillar jag också men jag vet inte var jag ska hänga dom....
 
 
Gick på Joy istället. Syrran hade så snygga toppar och kjolar när vi var och hälsade på. "Köpt på Joy!" Så då måste jag ju kolla där. Och jag hittade en kofta! En blommig! Först tyckte jag att färgerna var fel, lite för mycket rosa men när jag provade den blev jag jättefin! Sen började jag så klart fundera på om den var tantig..... Äh, vad larvig jag är, jag såg ju smal och glad och vårfin ut! Köpte ett halkigt linne i vårgrönt också att ha under koftan eller för all del, under nåt annat. Vårkänslorna slog till ordentligt där! Bild? Håll utkik efter fredagsfotot!
 
 
Efter en sån fullträff är det svårt att gå på Lindex och KappAhl och hitta nåt fint bland billighetsplaggen. Jag var bara in och vände i stort sett, eftersom jag ändå var där bland alla butiker men sen struntade jag i kläder och tog en promenad till gardinaffären borta vid Barnens Hus. Jag var lite fiffig igår och ställde bilen på parkeringen bakom Birsta City, så LÅNGT från allting som möjligt, bara för att få promenera. Det var kanonväder också och en promenad på Birsta är väl lika bra som en promenad hemma i byn, inte sant? Nåväl, inga köksgardiner blev, fanns inga jag ville ha. 
 
 
Avslut på Ikeas nedervåning och mathandling på Willys. Sen hem, fortfarande nöjd och glad i solskenet. Packade upp kassarna och upptäckte att badrumssprayen hade läckt så hela botten på kassen var full med Ajax! Hermans godispåse var alldeles uppblött och botten hade gått ut och allt hans godis badade Ajax. Faaa*****.... Ja vad ska man göra? Jag fick åka ner på Hammarn och köpa nytt godis åt honom. Mjölkförpackningarna hade sugit åt sig Ajax och luktade blä så jag hällde över mjölken i en tillbringare, samma med yoghurten.  Påläggen är inplastade så dom förpackningarna kunde jag skölja av men etiketten är ju av papper. Bara att lägga över innehållet i en burk och slänga förpackningen. Onödigt, onödigt. Och arg blir man på sig själv. Tänk om jag tagit två kassar och lagt rengöringsmedlet för sig! Fast jag kunde ju inte veta att det skulle bli så där. Men gissa om jag kommer att göra annorlunda i framtiden!

Ohämmat skryt

Igår morse var det minus 24 grader och man funderade om det verkligen var mars månad. Sen blev det bättre och på eftermiddagen var det minus 7 och då tog jag en sväng på skidorna. Sol, sol, sol och snö! Vårkänslorna kommer fram!
 
Imorse var det minus 17. Jaja, lite bättre än dagen innan var det ju och ännu bättre blev det sen. Sol, snö och längdskidor! Ett varv räckte tyckte jag. Jag ska iväg på Kullsta och träna ikväll. "Kondition, styrka, rörlighet med dansinslag" står det. Låter som ett Kinderägg fast ännu bättre. Jag ser för mitt inre hur vi dansar omkring med hantlar i händerna (nej, jag skojar bara).
 
 
Känns som jag bara skriver om träning nuförtiden. Och bakning. Men det beror helt enkelt på att jag har en tendens att skriva om sånt som gör mig glad. Kanske ni vill veta nåt annat om mitt liv? Ja, ni får väl hojta till i så fall.
 
Ok, jag kan skryta lite: Idag har jag äntligen rensat vattenlåset och slangen i duschkabinen i tvättstugan så nu kan man duscha där igen utan att få fotbad samtidigt! Jag fortsatte av bara farten med att städa toaletten nere och fortsatte sen uppe i badrummet. Skönt att få det gjort. Fast badrumssprayen var slut så jag använde köksspray på badkaret. Och då tog den slut så jag fick använda fönsterputs på toaletten. Men det blev rent ändå, visst är det jättekonstigt? 
 
 
Igår när vi skulle bada konstaterade jag att det hade sprätt paraffin på badkarskanten från värmeljusen som står där. Troligen har nån av oss duschat efter badet när ljusen varit tända och paraffinet flytande för det var som små gropar i ljusen efter vattendroppar. Jag ska köpa ett fat som man kan ha värmeljusen på istället. Kanske dom fina rosa ljusen som Mannen köpte när jag fyllde år. Ett FINT fat ska det vara. Det blev lite väl kallt och nästan färglöst när vi gjorde om i badrummet, i vitt, grått och krom, så jag tänker mig ett fat i varmt färgad metall, mässing kanske eller i nån stark färg. Vi har två ljus i fina glasbehållare på handfatet, den ena är mörkt turkos och den andra ceriserosa med mässingsbotten. När ljusen brunnit ut kan man nog ställa ner värmeljus där istället. Nåväl, det cerisa fick jag i julklapp och jag vet att det är från Indiska så jag tänkte kolla där om det finns nåt matchande fat. Eller icke matchande, bara det är fint!
 
 
 

Enkla rågkakor

Igår hade jag bakdag. Det låter som jag stod i köket och stökade hela dagen, va? Det gjorde jag inte. Jag bakade fiberlimpor på förmiddagen. Det är filmjölksbröd med bikarbonat, bara att röra ihop och grädda. På eftermiddagen blev det enkla rågkakor, bara att röra ihop där med fast det är en jäsdeg. Och nu ska ni få receptet.
 
Du behöver:
 
50 gram färsk jäst
6 dl ljummet vattten
0,5 tsk salt
 
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt saltet. Sen behöver du:
 
6 dl grovt rågmjöl
6 dl vetemjöl
 
Rör ner mjölet i degvätskan och blanda om med en slev så det blir en kladdig deg. Låt jäsa i 20 minuter (under bakduk så det inte drar kallt på degen). Ta sleven och dela degen i fyra ungefär lika stora delar i bunken. Sleva upp på två plåtar med bakplåtspapper, två kakor på varje plåt. Sätt ugnen på 225 grader. Jäs kakorna i 20 minuter.
 
Grädda i 20 minuter eller tills du tycker dom ser färdiga ut. Ta ut, lägg på galler och låt svalna under bakduk (om du kan vänta vill säga).
 
Dom är kanske inte vackra men dom är goda. Man kan variera genom att till exempel tillsätta en näve linfrön, en näve solrosfrön eller nåt annat gott. Enkelt och gott - och man kladdar bara ner en bunke och en slev!
 

Kroppsspråket

Idag blir det nog ingen skidåkning. Det har snöat hela dagen och jag minns hur det gick förra gången det snöat och jag skulle åka skidor ospårat. Jaså, har jag inte berättat det? Förra tisdagen, då det var två plusgrader och nysnö och ja, man kan nog säga att jag plattade till snön, inte åkte skidor. Jag gick i stort sett runt spåret. Det tog dubbelt så lång tid som vanligt och jag var genomblöt av svett när jag tagit mig runt ett varv. Dessutom fick träningsappen spatt och verkade tappa kontakten med gps-satelliterna ideligen. "Session has been stopped automaticly" - "Session resumed" sa tanten även när jag åkte. Och riktigt så långsamt åkte jag inte. Faktiskt. Kanske tanten i appen hade lyssnat för mycket på "Dansa - pausa".
 
 
Tror det blir promenad till sockenstugan sen, med en extra omväg så jag får min dagliga motion. Det är ju KÖR ikväll! Ääääntligen! Igår var jag på måndagsgympan och det känns i kroppen idag ska jag säga. Bra pass! Både styrka och kondition (och koordination). Jag fick även ett hum om hur mycket jag har tränat upp mig med skidåkningen. För att travestera Sean den förste Banan: Benmuskler? Jävla bra. Triceps? Jävla bra. Magmuskler? Inte så bra. Annars är det jävla bra!
 
Ikväll är det latin fusion men då är det som sagt ReMix-dags och det går före. Men på torsdag blir det träning igen. Fläsket ska hållas i rörelse! 
 
 
Ska jag vara riktigt ärlig så har jag ingen lust att röra på fläsken just i detta nu. Jag var till tandläkaren på förmiddagen (ja, det var idag, inte igår) och det tar på krafterna på nåt sätt, att ligga där med käften full med prylar och dom ska meka med ens tand. Men det är klart nu. Hoppas resten av tänderna håller så jag slipper träffa dom mer detta år, i alla fall i tandläkarsammanhang.
 
Nu skulle jag vilja lägga mig på soffan en stund, med benen högt. Har en obestämd värk i huvudet och faktiskt även i låren men den värken vet jag i alla fall vad den kommer ifrån! Fusklunch blev det också. Jag hade bakat fiberlimpor innan jag for till tandläkaren och det luktade så gott när jag kom hem, precis lagom till lunch. Det fick bli macka med kokt ägg. Inte den ideala lunchen kanske men visst, mätt blev jag. Och det var gott. Jag har även bakat enkla rågkakor men dom ska jag låta bli! 
 
Nej, nu ska jag lägga mig på soffan med en kopp kaffe. Säger kroppen det så ska man lyssna på den och göra som den säger. Är det det som är kroppsspåket?
 
 
 
 

Borta bra men hemma bäst

Nu har jag rasat ner i soffan efter att ha kört 50 mil bil och moffat i mig godis mot bättre vetande. Vi var hungriga i går när vi köpte lördagsgodis på Ica Maxi i Skiftinge och det fanns så många sorter som vi inte har här hemma så det blev rätt mycket i våra påsar. Men, tänkte jag, syrrans familj kan väl äta av mitt också. Fast så klart hade jag inte köpt det dom helst ville ha så svågern for iväg och köpte godis han med. Plötsligt hade vi jättemycket godis, så mycket så det blev kvar till idag när vi skulle åka hem. Äta godis i bilen är en gammal vana jag lyckats göra mig av med men jag tog upp den idag. Bara tillfälligt kan jag försäkra er om, jag var helt bombad i huvudet när jag kom hem! Huvva, jag får avgifta mig veckan som kommer. 
 
 
Skönt att vara hemma även om det är trevligt att hälsa på. Jag säger som barnen: Det hade räckt om det var 10-20 mil. Nu går det i princip åt en hel dag att åka bil. Man ska ju stanna och sträcka på benen och pinka och äta mat och sånt också. Tur att Tönnebro finns, som en oas i öknen. Barnen hittar alltid nåt dom vill ha och det finns alltid dagens rätt i olika varianter, soppa, vegetariskt etc och även en massa annat att välja på. Idag var det schnitzel med råstekt potatis, bearnaissås och ratatouille och det tyckte jag lät i fetaste laget så jag tog dagens soppa som var kycklingsoppa. Fast det kändes mer som baconsoppa med grädde så jag undrar hur mycket fett jag sparade in där egentligen. Nåväl, det var abslout inget fel på smaken och mätt blev jag, mycket tack vare salladen och brödet jag åt till (eller var det fettet jag blev mätt av?), och jag hittade faktiskt några kycklingbitar också. 
 
Vädret var växlande när vi for hem, soligt ena stunden och så en snöby i nästa stund. Här hemma har vädret tydligen varit fint om man ska tro vad alla skrivit på Facebook. Dom verkar ha åkt skoter och skidor och grillat och haft sig. Och jag har kört bil...... Jaja, jag får väl hoppas på bra väder i morgon. En tur i skidspåret kanske? Fast först ska jag till tandläkaren och få en riktigt fyllning ovanpå rotfyllningen. Sen är det äntligen klart (hoppas jag!!)
 
 

Äta, fota, promenera

Tänk vad man äter mycket när man är och hälsar på hos familjen. Ändå äter man varje dag hemma också men det känns som man äter oftare, mer och annat när man ska umgås med dom man inte träffar så ofta.
 
Igår var vi till mamma och pappa och åt lunch. Makaronilasagne blev det. Gott gott.
 
På eftermiddagen gick vi ner på stan för att fika, jag, barnen och syrran. Bra med lite motion innan man moffar i sig godsaker och bra med en massa solsken. Jag ska inte trötta ut er med detaljer men man kan väl säga att nån bantarfika blev det inte, hehe. Vi hade båda med oss kameran och hade paparazzi-praktik på varandra och barnen och bakelserna. Eller blir det mammarazzi i det här fallet? Vi hade vansinnigt roligt åt varandras bilder och jag undrar vad folk runt omkring tänkte när vi satt där och asgarvade.  
 
 
På promenaden hem blev det flera fotostopp, bland annat vid Faktoriholmarna.
 
 
Lite actionfoto blev det också!
 
 
 

Sportlov

Oj det är redan fredag. Och solen skiner fortfarande och det ligger lite snö på marken även här, lagom så det inte blir så mörkt på kvällen (men inte så man kan åka skidor utanför knuten direkt). 
 
 
Hade trevligt med syster igår. Vi åt lunch på stan, hon och jag och grabbarna boys, på American Pizza Today. Syrran och jag delade på en pizza med köttfärs, tomater, champinjoner och torkad vitlök, toppad med gräddfil. Såg nästan ut som en tårta! Och god var den. 
 
 
Sen for vi till momma och moffa en sväng och drack kaffe för att motverka pizzakoman. På kvällsidan var jag på studiebesök när syrrans kör Key Town Harmony tränade. Jättekul! Jag längtar till tisdag när ReMix börjar träna! Jag filmade lite (med deras tillstånd så klart) för att visa MIN kör hur man kan göra med koreografi. Jag vill att vi har mer SHOW på scen. Lite mer rörelser, lite mer scenkläder, glitter och glamour. Hoppas dom blir inspirerade och inte får prestationsångest bara! 

Skidor och dans och scones.

Jag gjorde visst så många inlägg i söndags så att det räckte för igår med. Glömde skriva. Men jag kan skriva idag istället.
 
Igår var det äntligen dags för skidspåret igen. Det har fallit mer snö så våren försvann för den här gången. Men den kommer tillbaka, jag lovar. Det blev två varv! Duktig jag. Jag ska iväg en sväng idag med tänkte jag. Dessutom är det latin fusion ikväll igen. Kroppen ska få jobba idag!
 
Jag har letat fram lite färgigare träningskläder som passar att skaka rumpa i. Ja, egentligen var det väl detsamma hur man ser ut när man tränar kan man tycka. Fast det stämmer inte. Färg är energi och dans är glädje, klart man gör bättre ifrån sig om man är FÄRG-GLAD. Tycker jag. Dock har jag svarta träningsskor (mjuka), inte guldsandaletter som Loide hade när hon skulle lära oss dansa samba för så där 25 år sen. Men hon är brasilianska och det kanske är skillnad på sambakarneval och träning. Eventuellt. 
 
Nu sitter jag och drar in doften från mina nybakade scones och funderar på om jag ska ta en till kaffet. Med all den träning jag har att se fram emot borde jag väl kunna unna mig en? Fast jag har ju inte tränat än förstås..... Brödet var på upphällning redan igår och jag var aldrig och handlade, sen skulle Haqvins kompis O sova över helt plötsligt och då blev brödbristen ännu mer påtaglig. Själv kan jag äta hårdbröd till min smoothie, inga problem, men jag kände för att skämma bort barnen lite så då blev det scones till frukost. Och nu ligger dom alltså här framför mig och DOFTAR. Jo, jag ska ta en. Jag bakar inte scones varje dag.
 
Imorgon åker jag och barnen söderut. Bäst att passa på när dom är lediga, det var ett tag sen vi var ner och hälsade på. Men nån skidåkning lär det nog inte bli där så jag måste få ihop min träningstimme om dagen på annat sätt. Jag får väl låna syrrans crosstrainer. Det blir nästan som skidåkning, va?
 
 
 
 

Fredagsfotot 130301: Vårkänslor!


Fredagsfotot 130222: Spegling


Resultatredovisningsdags

Nu tycker jag att det är dags att redovisa ett delresultat. Vi är inne i mars och det har gått nio veckor på den nya året och på min karriär mot en friskare och starkare kropp. 
 
Resultat vecka 1 - vecka 9: Minus 4,2 kg
 

Yes! Tack vare skidåkning och kaloriräkning! Inga konstiga, enformiga dieter, inte ens godisförbud. Bara vanlig mat för det mesta och godis och ett glas vin nån gång ibland. Och det funkar!
 
Så klart har jag ätit mindre av sånt som innehåller mycket energi och mer av sånt som är kalorisnålare. Mindre korv och mer grönsaker skulle man kunna säga. Men det är fortfarande vanlig mat. Alltså är det bara att fortsätta dieten och till sommaren kommer ni att se en lättare, friskare och starkare Gun, dansande förbi i sin nya Desigualklänning.
 
Heja mig!  
 
 
 Fyra kilo är rätt mycket att kånka omkring på. Här kommer en illustration:
 
 

Födelsedagshelg

Gårdagen började med att jag åt semla till frukost - i sängen. Rosor och present och sång fick jag också. Lyxigt! En stor kanelbulle låg också på fatet men jag kände att jag inte skulle klara av att äta den med.... Jag gick ner och åt ett ägg istället. Men det är första gången jag får semla när jag fyller åt och absolut första gången jag äter semla i sängen!
 
Imorse var det dags för nästa födelsedagsbarn. Haqvin blir 12 år. 12 år sen vi for till BB i flygande fläng med ambulans men inte hann vi fram för det. Strax innan Gräfsåsen hade han inte tid att vänta längre, vår Rally-Kalle. Trots en hetsig start på livet har han utvecklats till en ganska tålmodig ung man tycker jag.
 
Han fick så klart också frukost på sängen: Oboy, en tunnbrödmacka, kladdkaka och melon. Snart ska jag börja med lunchen han har beställt: Tomatsoppa och pannkakor. Senare blir det tårta, rester sen igår plus kladdkaka som Haqvin beställt. Glömde ju säga att Mannen gjorde min födelsedagstårta. Första gången han tillverkat tårta enligt honom själv. Den innehöll jordgubbsylt och grädde och var dekorerad med jordgubbar och chokladplättar och den var helt godkänd. Mums mums!
 
Haqvin har även beställt middag: Tacos! Ja vad annars. Vi får väl se när vi blir hungriga nog att äta det, efter pannkakor och tårta, kvällen är lång och det är sportlov till veckan så det gör väl inget om middagen blir sen......
 

Husmoderns röst gör sig hörd igen.....

Jag är sugen på att baka nåt idag. Ja ja, jag vet, jag har bett om att FÅ en tårta i år. Det känns så träligt att man alltid ska behöva baka tårta åt sig själv - OCH åt alla andra i denna familj. Jag vill också bli bortskämd nån gång! Men jag är bra sugen på att fixa nåt till imorgon. Måste verkligen kämpa emot husmoderns röst som viskar i mitt öra: Småkakor, toscakaka, kladdkaka..... baka baka baka!
 
Nej! Jag ska inte baka en massa kakor. Jag vill inte ha en massa kakor hemma, det vet jag ju. Se hur det blev till jul.  
 
Men matbröd skulle jag behövt baka. Jag kanske ska börja med det så går nog baksuget över sen. Kanske.
 
 
 





RSS 2.0