Promenera mera

Har plötsligt funnit massor med tidshål där man kan klämma in en promenad. Varför har jag inte använt dom förut? Extrem lathet?
 
Måndagar innan jobbet som jag skrev om härom dagen. Tisdagar efter jobbet för då slutar jag tidigt och hinner gå en riktigt lååång promenad om jag vill. Onsdagar börjar jag nio så då hinner jag också gå innan jobbet. I torsdags blev det ingen promenad men jag skulle kunna om jag vill eftersom jag börjar åtta. Frukost behöver jag inte lägga nån tid på hemma, jag äter ju på jobbet. Fredagar jobbar jag olika men det är samma tider som dom andra dagarna. Inga bekymmer!
 
 
 
 
Idag är det lördag och jag har gått fem kilometer i strålande sol och nysnö. Det snöade precis hela dagen igår så nu är världen ren och vit igen. Blev bländad när jag drog upp rullgardinen imorse. Kepa på och så gick jag runt via Rasan. Jäklar vad jag svettades när jag kom hem. Det var ju varmt ute!
 
Efter promenaden fikade jag keso, vaniljkvarg och banan. Såg ut lite som marängsviss faktiskt. Nästan lika gott också, det skulle väl vara chokladsås som fattades då. Sen blev jag jättetrött. Sovapåsoffantrött alltså.
 
 
Men jag tog ingen lur, jag gick ut i boa och letade sommarskor åt Hackebacken istället. Hittade en hel del som han fick prova. Tyvärr var alla för små eller satt illa eller var för trasiga. Det blir väl att göra som traditionen bjuder: Köpa skor när vi åker söderut i påsk. Herman behöver däremot inga nya skor. Han verkar ha vuxit färdigt för hans passade, både gympadojjorna och "promenadskor". Men skjortor behöver han. Alltid är det något.
 
Jag är fortfarande trött. Hoppas inte det är nån förkylning på gång. Hacke har varit hemma med halsont och hosta och jag har hört om flera som legat med feber, både vuxna och barn. Det har vi inte tid med! Jag har ju fått upp farten nu!
 
 

Kuckeliku!

Jag brukar inte gilla pyssel så där jättemycket. Verkar kanske konstigt eftersom jag till exempel gillar att sy mina häxor. Men dom är ju original. Det är jag som hittat på dom.
 
Där har vi pudelns kärna. Jag har aldrig riktigt gillat att göra det andra hittat på. Målarböcker till exempel. Tråkigt. Jag ritar hellre på fri hand.
 
Jag är ett original, ingen kopia.
 
Alltså tog jag och hittade på lite påskpyssel till dagens gruppverksamhet. Genast blev det mycket roligare!
 
Inspirationen kom från en katalog med skolmaterial. I katalogen fanns en bild med tuppar gjorda i tyg. Dom föll jag verkligen för. Såna skulle jag vilja göra!
 
 
Men barnen är lite för små för att sy. Jag tog och översatte modellen till papper istället. Att få klistra glitter och paljetter går alltid hem!
 
 
 Jag återkommer med beskrivning och fler bilder i separat inlägg. Imorgon skulle jag tro, nu är jag för trött. 
 
Kuckeliku!

Hårfint

Igår var jag till frissan. Håret kändes egentligen inte så långt men jag ville vara fin till påsk om man får ju ta dom tider som finns när man själv har tid.
 
Syrran hade lagt till en bild på en sååå snygg frisyr på Pinterest.
 
 
 
Jag snodde den rakt av, utan att skämmas. Ok, lite då. Men det var det värt.
 
 

Ett tidshål är funnet

Jag har haft funderingar på att promenera till och från jobbet ibland för att få in mer vardagsmotion men jag har inte fått till det. Mest beror det nog på att jag egentligen inte vill promenera hem. När jag slutar vill jag hem NU. 
 
På måndagar börjar jag sju och jag skjutsar Herman till bussen som går fem i halv. Då kan jag inte promenera till jobbet. Men imorse kom jag på en sak. Jag kan ställa bilen på jobbet och promenera den där halvtimmen innan jag börjar. 
 
Så det gjorde jag! 
 
 
 
Hur jag ska lösa det dom andra dagarna har jag inte räknat ut än men det kommer väl!

Sammanfattningsvis

Men hugaligen så bra det inte går. "Ett blogginlägg om dagen utan krav"? Jag har inte skrivit nåt på en hel vecka! Där kan vi snacka om kravlöst.
 
Det får bli en snabbgenomgång. 
 
Förra lördagen var vi till buan och fiskade och mådde gott i solen, det glömde jag att skriva sist. Finns lite bilder därifrån på Bilderboken (länk till vänster). Igår körde vi en repris fast det var inte riktigt lika skönt väder. Det blåste snålt fast solen sken. Men det var skönt ändå att vara ute. 
 
 
Måndag och tisdag var jag hemma och var sjuk. Misstänkt urinvägsinfektion. Inget pigg alls. Var och lämnade prov men det visade inget så dom skulle skicka till odling. Har inte fått nåt svar så då var det väl bra då kanske? Har i alla fall inte ont i magen längre, kanske tack vare tranbärsdrickan jag hällt i mig. 
 
I tisdags var vi och grattade farmor som fyllde 83 år. "Men man hänger med - som en gammal en sopkvast!" som hon sa. Hon är rolig hon. 
 
 
I tisdags träffades vi också i kören "på riktigt" för första gången sen i somras! Jösses så trevligt det kändes! Det skiter sig kanske med latin fusion framöver men sånt är livet. Om dom inte byter dag eller kan trolla på nåt annat vis förstås.
 
Jobbade onsdag, torsdag, fredag som sig bör. Och i fredags var det ju solförmörkelse! Jag hade skickat efter solförmörkelseglasögon åt oss alla i familjen och jag tog även med mitt lilla teleskop till jobbet för att kunna projicera en bild av solen. Blev väl så där, det var lite tunna moln i vägen ibland och en massa björkar. Men med glasögonen funkade det. Vi höll oss inomhus eftersom vi var rädda att barnen skulle titta på solen av misstag men jag tror inte det var nån verklig risk egentligen. Dom är för små för att vara verkligt intresserade och det gick inte att kolla direkt på solen av misstag ens när den var som mest förmörkad. Men det blev ett märkligt dämpat ljus ute och andra som var ute säger att temperaturen sjönk märkbart. Jag lyckades få mina kolleger väldigt engagerade i alla fall. "Nu måste jag få låna glasögonen igen, hur långt har det gått nu?!" Kul att mitt gamla astronomi-intresse kom till nytta. "Vilken tur att du jobbar här, annars hade vi ju inte fått se nåt!" 
 
 
Testade utrustningen med morgonsolen. Det funkade ju fint!
 
 
Med tunna moln och björkgrenar ivägen blev det lite sämre men här har vi i alla fall själva förmörkelsen projicerad på en pappskiva.
 
 
Det var ändå häftigt tycker jag. Coolt! Det vore så klart ännu häftigare att få se en total förmörkelse nån gång men då får man bege sig ut i världen. Nästa totala som syns från Sverige blir inte förrän 2126 och jag vet inte om jag lever så länge.
 
I fredags började jag även på en ny episod av häxorna! Gjorde klart och publicerade den i lördags. Klicka på länken till Lilla Häxbloggen till vänster om du vill läsa. 
 
 
Idag fick jag ett husmorsryck och bakade fiberlimpa. Jag har inte bakat matbröd på flera flera veckor nu. Orken räcker inte riktigt till när jag jobbar. Men nu blev det. Jästen i kylen var förstås för gammal så då fick det bli bakpulverbröd. Men fiberlimpan är jättegod.
 
 
Husmoderligheterna fortsatte med att jag, förutom biffen vi ska ha till middag, tog fram ett stort paket köttfärs ur frysen. Det ska bli en stor sats köttfärssås tänkte jag. Jag har varit ganska lat på sista tiden och dålig på att planera. Vi som faktiskt HAR kött i frysen ska väl använda det ändå?! Fast köttfärsen har vi ju använt. Vi har gjort både tacos och hamburgare. Igår tänkte jag gå ut och hämta en stek och göra tjälknul till idag men när jag vaknade imorse så insåg jag att det hade jag glömt. Det får bli en annan dag. 
 
Det blev ett väldigt blandat inlägg det här. Jag får nog skärpa till mig nu och blogga lite oftare så det blir lite lättare att läsa. Hur var det nu jag sa, det där att det faktiskt går att blogga med telefonen........

Nu ska det bli andra bullar

Såg en kompis som hakat på en "blogg100"-utmaning, dvs ett blogginlägg om dagen i 100 dagar. Det borde jag också haka på så det blir nån fart här på bloggen. Å andra sidan har jag fotoutmaningen att genomföra. Det blir nog lite krävande att ha TVÅ utmaningar eller vad tror ni?
 
Sen har jag Lilla häxbloggen också, där jag inte publicerat nåt sen december. Hur ska jag komma igång där igen? Läsa gamla episoder brukar i och för sig funka för att jag ska komma i häxstämning. Kanske bara sätta sig ner och skissa lite. Rita är ju roligt.
 
Jag tänker sikta på ett blogginlägg om dagen i alla fall, utan krav på att det ska bli hundra i rad. Saker att skriva om finns alltid, det är lusten att sätta sig ner vid datorn som tryter. Men man kan blogga via telefonen också! Nu har jag ny mobil som är jättesnabb, nu finns det inget att skylla på. 
 
Nu ska jag fixa med lite foton till Bilderboken. Tömma minneskortet i kameran ska jag också göra för det blev fullt igår till min stora förvåning. Jag HAR tydligen varit väldigt flitig med fotograferandet!
 
Hej hej!
 
 
 

Lakritskvinnan slår tillbaka

Jamen det går ju bra det här! Det är tydligen bara att bestämma sig. 
 
 
Träning söndag, måndag, tisdag. Mathållningen är rimlig, jag håller mig till kalorimålet (skapligt i alla fall). Ja, inte i söndags för då var vi på treårskalas men det var en kalkylerad risk. Prinsesstårta, morotskaka och kladdkaka med kokostosca var det som bjöds. Jag räknade det som ett "mycket speciellt tillfälle". 
 
Idag har jag inte tränat. Inte ens promenerat på rasten för jag var så hiskeligt kaffesugen och trött och ville sitta ner med min kopp i lugn och ro. Men ute har jag fått vara ändå, både på för- och eftermiddagen eftersom det har varit utmärkt väder och barnen har lekt i solskenet. Det är just nu BÅDE gräva sand och åka stjärtlapp som gäller. Fast det senare börjar bli på gränsen att det går att göra och det första är fortfarande lite svårt eftersom marken är hård. Men cykla går bra.
 
Funderar om jag ska ta en prommis nu för klockan är bara tjugo i åtta men det har blivit mörkt och jag vet faktiskt inte om jag har lust. Jag kan ju få vara lat EN dag kanske? Mannen pratade om att basta hos Lillens ikväll, det låter ju inte så dumt. Få se om det blir det eller om jag hamnar i soffan.
 
Godkväll!
 
 

Hur svårt kan det vaaaa?!

Fredag igen och det känns väl inte som den bästa dagen att prata om att börja leva sunt men DET HÄR GÅR INTE LÄNGRE!
 
Tårta, tårta, kakor, kakor hemma och på jobbet äppelkaka, mannagrynsgröt, mackor, mackor, mackor. Jag finner det synnerligen svårt att leva som jag vill när jag inte får välja min mat själv. Jo, tårtorna kan jag väl låta bli, nu när vi har fyllt färdigt för ett tag, det är inte det som är det stora problemet. Det är att inte äta bara för att det står framme på bordet! 
 
 
Det blir för mycket mackor på vardagarna. Visserligen har vi ofta kokt ägg som man kan välja som pålägg men jag behöver inte två mackor till mellis klockan två när vi åt frukost åtta och lunch elva. Så mycket energi gör jag inte av med. 
 
På plussidan kan sägas att jag lastar halva tallriken med grönsaker till lunchen och jag försöker fixa ordentligt med grönsaker till middagen också men det verkar inte hjälpa. Jag har gått upp i vikt och jag verkar ha stannat där. Jag äter tydligen för mycket annat också.
 
Träningen fuskar jag också med. Orkar inte på måndagar och är tveksam till soman på torsdagar. Nej, jag var inte iväg igår. Jag var så innihelvitte trött så jag höll på att somna på soffan. Jag som skulle sova ikapp den här veckan när det var sportlov och jag fick sovmorgon! Trött varenda dag är jag! Jag undrar om det beror på den tveksamma kosthållningen. 
 
Jag skulle behöva umgås i lite mer hälsosamma kretsar. Fast jag vill inte bli fanatisk heller. Bara äta LAGOM. 
 
Är hon kär i frukterna? 
 
Jag tror jag måste sätta upp ett riktigt mål. Skriva upp så jag ser det varje dag och kan fokusera på det och planera för eventuella frestelser som kommer i min väg. Men vad ska jag ha för mål? Frisk, stark, glad? Det var ju det jag skulle leva efter om man ska tro det jag skrev här på bloggen i maj i fjol. Och då hade jag inte ens börjat gå upp dom här senaste kilona. Den lappen sitter fortfarande på kylskåpet. Jag ser den inte längre......
 
Ok, vi kör väl det gamla vanliga, det är enklast så:
 
- Grönsaker eller frukt till VARJE mål. Hur jag nu ska lösa det på jobbet....
- Inga kakor eller andra sötsaker utom i VÄLDIGT speciella undantagsfall. Och då i begränsade mängder. Gäller även alkoholhaltiga drycker.
- Dra ner på mackätandet. Ät MAT. Och planera!
- Röra på mig VARJE dag. Även om det bara är en promenad. På rasten till exempel, istället för att kasta mig i soffan. Ut och gå! Ta med träningskorna!
- Drick vatten.
 
Låter det rimligt? 
 
Och kom inte och säg "du är väl inte tjock!" eller "du duger som du är!". Jag vill inte ha tillbaka mina höga blodfetter, jag vill slippa blodtrycksmedicinen, jag vill känna mig LÄTT och STARK! Och det ska jag! SÅ DET SÅ!
 
 
 
 

Hipp hipp hurra!

Så där ja. Nu har vi ätit tårta och firat i två dagar. Nu är vi båda ett år äldre, Haqvin och jag. Han har blivit fjortis medan jag har blivit, tja, äldre och klokare kanske?
 
Så här blev min tårta. Jag vet, färgkombinationerna är förskräckliga.
 
 
Jag ville ju bara ha nåt som anknöt till blåbären inuti. Föga anade jag att den blåa pyntgelén skulle vara mer cyanblå än blåbärsblå. Tårtan är sned också och grädden ojämnt spritsad. Men den smakade bra. 
 
Så här ser man ut när man fyller 46. I kartongen låg en fin skål på fot i färgat glas. Jag fick även ett smyckeskrin, en orkidé, pengar, en chokladask, ett presentkort på KappAhl och ett på helkroppsmassage på Diva. Och så fick jag paltbröd med fläsk och vitsås till middag!
 
 
När man fyller fjortis ser man ut så här. Han fick den rosaste mattan vi kunde hitta. Kan man komparera ordet "rosa"?  Rosa, rosare, rosast? Minen på bilden är missvisande, han blev jättenöjd.
 
 
Jackan passade utmärkt. Andra presenter han fick var en t-shirt, pengar och presentkort på Dressman. Och han fick hemlagad pizza till middag.
 
 
Nu är han på LAN. Tur det är sportlov så han kan sova i morgon. Fast fadren skulle visst dra med dom ut på skoteråkning på eftermiddagen. Det låter bra det. Själv ska jag jobba hela dagen, fast jag får i alla fall sovmorgon. Skönt, jag behöver ta igen lite sömn (nu igen), jag hade öppning idag och då är jag rädd att försova mig, sover dåligt och vaknar flera gånger på natten och funderar vad klockan är. Konstigt det där. Det är ju samma tid som jag kliver upp i vanliga fall när Herman ska med bussen på morgonen och då sover jag gott.
 
Bäst jag hoppar in i duschen nu så jag kommer i säng nån gång. Gäsp.
 
 
 
 

Träning och tårtplanering

Äntligen kom jag iväg på träning. I torsdags var jag alltför trött och hade dessutom ont i skallen. Gick och lade mig redan klockan nio. Det blir så när man är uppe och slarvar mitt i veckan. Idag var det vanligt cirkelpass. Svettigt och jobbigt. Härligt härligt!
 
 
Det kan behövas träning. Nu blir det tårtätning i dagarna två (och ingen träning). Imorgon tänker jag bjuda på en tårta med smak av lemon curd, vaniljkräm och blåbär. Lyxade till det och gjorde egen lemon curd. Det är sååååå gott! Och jag tror citron, vaniljkräm och blåbär passar bra ihop. På toppen blir det ett marsipanlock och så tänker jag spritsa grädde på sidorna. Några marsipanrosor måste det blir också. Jag har övat på play do....
 
 
På tisdag fyller Haqvin 14 år. Herregud vad dom växer, barnen. Han vill ha prinsesstårta. Ja, det är väl bara att fixa en då. Det är väl inte så komplicerat egentligen. Frågan är bara om det går åt två fullstora tårtor på två dagar. Kanske jag ska göra hans lite mindre. Barnkalasens tid är ju slut (sedan flera år tillbaka) och alla brukar inte komma och fira oss båda dagarna. Han ville i alla fall ha rosa marsipan på sin så jag får väl ta en annan färg på mitt marsipanlock då. Vitt kanske? Har köpt blå pyntgelé. Har lärt mig på Hela Sverige bakar att dekorationerna på utsidan av bakverket gärna ska spegla smakerna som finns i och blåbär är ju blå. Fast då ska det kanske vara blåbär ovanpå också och inte rosor? Förresten blir det väl inte så kul med vitt lock och vit grädde kom jag på nu. Varför finns det inte blå lock? 
 
Dom bakade förresten "Swedish princess cake" i förra avsnittet av Hela England bakar. Intressant.
 
 
Nån frukost på sängen lär jag nog inte få imorgon. Jag jobbar och börjar sju och jag tror inte familjen vill kliva upp innan dess. Haqvin tyckte igår att jag kunde få kvällsfika på sängen istället. Nja, det vet jag inte om jag vill. Men lite sovmorgon får jag för det är sportlov. Och frukost får jag ju när jag kommer på dagis. 





RSS 2.0