Don´t worry, be happy

Jag kanske måste skriva det så det inte glöms bort: Det blåser nästan inget. Det har varit ganska varmt till och med. Solen skiner. Det är frost i skuggan på morgonen men det är väl inget att klaga på, tycker jag. Det är ju inte maj ens. Men snart.
 
Igår var jag på kören. Hihihi, vad bra det blir! Dom nya låtarna sitter inte än men dom byggs ihop bit för bit som ett pussel. Och roligt har vi! Det här blir en konsert att minnas, vare sig det är för att vi lyckades så bra eller för att vi höll på att skratta på oss när vi gjorde fel. Men the show must go on, vet ni. Hihihi!
 
Bättrade nyss på hårfärgen med färgbomben. Det är visserligen inte så mycket färgat hår kvar som det kan ta på men en liten färgklick blir det väl. Funderade på att peta i den "riktiga" färgen men egentligen vill jag ju att frissan ska göra det. Fast jag är sent ute igen och det finns inga tider och ju längre jag funderar desto mer går tiden.... Ändå känner jag mig inte långhårig fast det är fem veckor nu sen jag klippte mig. Det måste betyda att det blev en bra frisyr. 
 
Nu ska jag gå och föna till sagda frisyr så jag är snygg när jag åker till jobbet. Imorgon är det valborgsmässoafton och på fredag är vi lediga. Jag hoppas det blir sol då också.
 
 

Tjoho!

Jag gjorde det! Det gick trögt men jäklar, jag gjorde det!
 
 
Tre kilometer totalt blev det, med några pauser. Inget ont i höften medan jag sprang men efteråt.... Tror inte jag skrivit det men jag har fått problem med höften, gör ont när jag promenerar till och med. Men inte när jag springer tydligen.
 
Det började för flera månader sen, ja kanske innan jul till och med. Knät och höften gjorde ont när jag var på träningen. Inte mycket men jag hade problem med stabiliteten när jag skulle göra utfall bland annat. Jaja, jag får väl ringa sjukstugan om det inte blir bättre...
 
Jag tänker i alla fall fortsätta vara ute och röra på mig så mycket det går. Ja, springa!
 
 

Alla talar om vädret

Idag är det vindstilla. Å andra sidan vräker regnet ner. Det verkar inte som att det går att bara få "fint väder", det måste alltid jäklas på nåt sätt. Skiner solen så blåser det. Är det vindstilla så regnar det. Det är väl det sistnämnda man får hoppas på den sista april så det går att tända brasan. Fast i fjol snöade det faktiskt kommer jag ihåg nu och sen lagom till braständningen kom solen fram. Man ska tydligen inte misströsta fast det är grått och kallt nu. 
 
Tänk att det är valborgsmässoafton redan på torsdag. Sista dagen i april. Sen börjar våren på riktigt väl?

Jeansjävlar

Kunde inte riktigt släppa det där med dom vida pösjeansen. Jag började googla och efter många sökord och mycket sorger och bevär hittade jag dom här.
 
 
Jamen nåt sånt skulle väl passa, va? Bra vidd och 100 % bomull - ingen stretch! Vita sneakers har hon på bilden också, perfekt. Konstaterade att sökordet tydligen är "baggy jeans" och testade med det. Då fick jag upp såna här jeans istället:
 
 
Jamen hallå? Var är dom där jeansen "baggy" nånstans? Blir dom "baggy" så fort dom inte sitter som strumpbyxor? Det verkar ha skett en betydelseförskjutning när det gäller ord som "baggy" och "rak". "Raka ben" verkar alla byxor ha som inte är utsvängda nertill. Så tolkar inte jag det. Enligt mig är byxbenen raka om dom har samma bredd nertill som vid låren. Men såna byxor kan man knappt få tag på nu. 
 
Var ska jag få plats med mina lår? Och mina vader? Nej jag tänker inte gå omkring i leggings när jag inte tränar, bara för att dom har glömt hur man syr jeans som passar min kropp. Nej, jag är inte bitter, jag är sur.
 
 
 
 

I like your style

I onsdags var jag till stan och följde Herman på återbesök till lasarettet angående huvudvärken. Kan väl berätta att röntgen inte visade nånting farligt så det är vanlig migrän han har men det var inte det som det här inlägget skulle handla om. Det skulle handla om stil. 
 
Igen. För det här skrev jag om förra sommaren också. Var är min stil?
 
 
På jobbet är det svårt att vara snygg. Det är risk att man får färg, snor, mat och en massa annat på dom och man tvättar sönder dom. Varför får inte dagispersonal arbetskläder förresten? Jag begär inte att jag ska få det, jag som bara är vikarie, men dom som är ordinarie? Ett par, tre välsittande toppar/t-shirts i bra kvalitet som tål att tvättas många gånger, två par arbetsbyxor, vindtäta ytterplagg, både jacka och byxor. Hade dom varit snickare hade det varit en icke-fråga. 
 
Efter läkarbesöket passade jag på att gå lite i affärerna medan Herman var på akupunktur. Fick ett presentkort på KappAhl när jag fyllde år och även pengar så jag gick dit för att kika om jag hittade nåt. Gjorde samma när vi var i Sundsvall förra helgen men då blev jag bara på dåligt humör. Det finns ju inget!!! Jag provade några jeans då och även i onsdags men allt är så jä****a smalt så varenda bula på kroppen syns! Och så är det stretch i allt. Håller inte in nånting. Det är som att dra på sig ett linne när det är en korsett man behöver. Nä jag får harva på med mina gamla jeans som jag knappt kommer i just nu. Och gå ner dom där kilona så jag inte blir byxlös.
 
 
Har sett både på Hammarn och i stan att folk går omkring i jeans som inte alls sitter åt utan är lösa så det måste ju finnas. Raka, vida ben och så ihopdraget med pös nertill. Såna kan jag tänka mig, med mina nya, vita högskaftade sneakers som jag visserligen inte köpt än men som jag vill ha. Såg en tjej i kanske trettioårsåldern på Ica häromdagen som hade såna pösiga jeans med vita sneakers till. Hon hade en kofta med intressant skärning och var kortsnaggad. Jag gillade hennes stil. Jag ångrar att jag inte sa det till henne. Då kanske hon hade kunnat tala om var hon köpt byxorna. Och så hade hon förmodligen blivit glad.
 
Varför kan man inte bara säga sånt till folk? Varför är det så svårt? Syrran berättade att det var en som ropat det till henne när dom var i USA. "I like your style, ma´m!" Tror hon hade svart kjol, zebrarandig sjal och rosa gympadojjor. Förut tyckte jag inte gympadojjor till kjol var snyggt men nu tycker jag det är helt ok. Det kanske har med åldern att göra? I onsdags när jag for till stan hade jag bytt om till klänning, heltäckande tunnstrumpor och "tantskorna" med klack. Kofta utanpå klänningen och så vårkappan. I stan var det kallt och blåste. Ja, vad trodde jag, att det skulle vara vår och varmt? Jäklar vad ont jag fick i benen och fötterna efter ett tag! Längtade efter tjockare strumpor och gympadojjor. Vad är det med kroppen?! Är det tanten som tittar ut?
 
 
Det skulle så klart vara lättare att klä sig snyggt OCH bekvämt med en större klädbudget. Tyvärr tillåter inte en barnskötarlön inom kommunen detta. Och på tal om detta är det dags att fara till jobbet nu. I grå mjukisbrallor, vit topp och turkosmönstrad huvtröja. Hej, fredag, här kommer jag!

Surfing safari

Nu har jag bestämt mig. Jag ska köpa en surfplatta.
 
Jag har tänkt på det förut men eftersom den enda anledningen har varit att det skulle vara "kul att ha en" så har det inte blivit av. Även om jag har mer pengar nu när jag jobbar så är jag inte ikapp ekonomiskt ännu och jag behöver fler användningsområden om jag ska köpa en så pass dyr pryl känner jag. 
 
På senare tid har jag tänkt att den skulle vara bra nu när jag är med i fotoutmaningen. Det är inte så kul att kolla på dom andras foton på telefonen, det blir liksom lite småttigt format. En annan sak jag tänkt på är när jag letar upp recept på internet. Det är också lite smått att läsa från telefonen när jag ska till i köket. 
 
Igår städade jag tvättstugan och plockade bort skoterställ och lite annat. Tänkte på kläder och sånt som är uppe på vinden som man skulle kunna städa ur och sälja vidare. Men att sälja vinterkläder på våren är ju inte så värst vidare smart. Jag skulle alltså behöva ett sätt att komma ihåg dessa tankar när det blir höst igen. Hur bär man sig åt då. En anteckningsbok kanske? 
 
I förmiddags tog jag rätt på gårdagens makaronilasagne och frös in. Det räckte till både en stor middagslåda och till ett par matdosor. Det skulle man också behöva ha koll på, tänkte jag. Vad har vi för färdig mat i frysen egentligen? Jag gjorde en snabb inventering och letade fram två collegieblock, en som jag döpte till "matbok" och en som fick heta "städbok". I städboken skrev jag bland annat att jag vårstädat hallen och tvättstugan. I matboken vad vi ätit till middag dom senaste dagarna. Det blir bra när man ska hålla rätt på matresterna i kylen. Jag har fått så dåligt minne, jag kommer aldrig ihåg när vi åt det ena och det andra. Ingen annan i familjen heller. På nästa sida skrev jag upp olika maträtter som vi brukar äta.
 
När jag satt och spånade på maträtterna insåg jag plötsligt att det här skulle jag vilja ha digitalt istället. Då kan jag enkelt sortera maträtterna efter kategori när jag skrivit in dom. Jo, jag gillar struktur, ser ni. Men orka gå upp till datorn och göra sånt. Det ska ju vara i köket, där man är! Så man ser dom! Det var ju därför jag ville ha anteckningsböcker. 
 
Men du Hilda! Vad tror du om en surfplatta? En som kan ligga i köket och där jag kan hålla koll på maten, på städningen och så ta med den till tv-soffan och kolla på fotobloggarna när inte tv-programmen är tillräckligt intressanta. Jamen självklart ska jag ha en surfplatta!
 
Surfade runt, kollade på tester. Fastnade för en Sony Xperia Z2 Tablet. 10,1 tums skärm - ja jag vill ha en stor skärm. Jag ska inte släpa med mig den i hanväskan, inte i första hand. "Tunn, lätt och vattentät". Det låter väl perfekt i köket, va?
 
 
Nu är ju min nya mobil en Xperia. Kanske är det samma appar som följer med den här? Upptäckte häromdagen, när jag redan hade laddat ner en enkel antecknings-app, att det finns en app som heter Keep på min mobil där man kan göra anteckningar. Jaha, det var ju inte lätt att veta. Keep, vad är det för namn? Nåväl, jag bestämde mig för att testa appen för en stund sen. När jag tryckte på plusset så fick jag olika alternativ, bland annat en mikrofon. Aha, kan man diktera sina anteckningar? Jag testade. Jag tryckte på den. "Prata nu" stod det. Ok, jag gör väl det då. "Jodu! Hallå hallå!" lyckades jag klämma fram. När jag tystnade sparade den ner min "anteckning". "Youtube hallå hallå" stod det. Hm, man får nog läsa igenom sina antecknigar när man dikterat färdigt....
 
 

Vårvindar friska

Jag har lite väderpanik känner jag. Det har varit så kallt dom senaste veckorna och även om solen har skinit emellanåt så har det varit blåsigt, speciellt på eftermiddagarna. Jag tänker på hur förra sommaren började. I juni när utetemperaturen knappt nådde över 10 grader. Burrr!!! Jag vill inte ha det så! Visserligen blev det desto varmare i juli. Där fick vi igen det vi förlorade i juni kan man säga. 
 
Jag vet. Det är bara april ännu. Det är normalt med åtta plusgrader på dagarna och minusgrader på nätterna. Ingen panik.
 
Men måste det blåsa så fort solen kommer fram? Jag gillar inte blåst. Möjligen ljumma vindar från söder. Inte halv storm.
 
Jag längtar efter vår och värme, efter sommar och sol. Jag som alltid hävdar att "man ska leva i nuet!". Går man och längtar efter nåt så missar man ju det som händer här och nu, inte sant? Men jag tycker inte om när det är kallt. Min kropp gillar inte kallblåst. Den blir stel och gör ont. 
 
Nu skiner solen. Tallarna vajar lite grand här utanför fönstret. Inga stormbyar som det verkar. Nu går jag ut. Det finns väl vindtäta kläder.
 
 
 

Slut i Luvan.

Lång dags färd mot kväll. Många barn, livligt, stökigt, tjatigt, stressigt.
 
Slut i Luvan, tom i bollen, uttömd, dränerad, en urvriden trasa.
 
Fryser gör jag också.
 
 
 
Jobbade 9-17:30 och det är lika många timmar som alla andra dagar men det känns mycket mycket längre. Å andra sidan, efter halv fyra så försvinner barnen hem på löpande band och plötsligt är det bara några få kvar och jättelugnt. En välförtjänt nedvarvning efter en hektisk dag. 
 
Imorgon börjar jag arbetsdagen med frukost klockan åtta och jobbar till halv fem. Känns också långt. Men på fredag öppnar jag! Och slutar tidigt! Vilken härlig start på helgen!
 
Nu ska jag tappa upp ett varmt bad. Jag tror jag tar ett glas vin också. 
 
 
 

Heja Lakritskvinnan!

Ny vecka, nu tar vi nya tag! 
 
Promenerade imorse innan jobbet. Bara 25 minuter men det är i alla fall 25 minuter mer än inget. Heja! 
 
Imorgon öppnar jag. Då tänker jag gå till och från jobbet. Hoppas det slutar blåsa så förbenat till dess. Man får verkligen hålla i hatten idag. På kvällen blir det tårta för B fyller år. Kan ju vara bra att göra plats för den då! 
 
Tänkte hinna med kören också. Körsång bränner kalorier, det är jag säker på. Jag brukar vara hungrig när jag kommer hem.
 
Heja mig!
 
 
 

Detta har hänt

Jo jag lever. Jag tycks bara ha glömt bort bloggen. Har varit så otroligt trött i ett par veckors tid så allt utöver jobba, laga mat, äta och diska har fått stå åt sidan. Fast jag har ägnat mig åt fotobloggen, det har jag.
 
Förra helgen var det ju påsk och långhelg. Jag och barnen åkte ner till Eskilstuna redan på torsdagkvällen. Jag ville passa på när jag var långledig. Åka ifrån allt som behövde göras hemma. Kände mig stressad på nåt vis. Kan man bli trött av det? Sen ville jag så klart träffa mamma och pappa och alla andra också. 
 
Åt ovanligt lite påskgodis för att vara mig men fikade gjorde vi! Men är det helg så är det. Det började redan på långfredagen med brownie till efterrätt hos mor och far.
 
 
På eftermiddagen for syrran och jag till Skultuna och Iittala outlet, bland annat. När vi köpt presenterna vi var ute efter var vi ju tvungen att fika lite. Visst ser det mysigt ut? Ån rann precis utanför fönstret.
 
 
På påskafton åt vi mat hos mamma och pappa och syrran hade fixat efterrätt: morotstårta! Jag fixade dekorationer. Snyggt, inte sant? Och god var den!
 
 
När vi kommit hem till syrran igen kände vi att en promenad kunde vara på sin plats. Få lite frisk luft och motion inpå allt ätande och fikande. Vi gick till våtmarken vid Ekeby reningsverk. Det är en konstgjord våtmark som är till för att rena vattnet från kväve och minska risken för övergödning. Här kan man läsa mer: http://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/vatmarken-en-insats-for-miljon/
 
Det är gott om fåglar där. Vi såg knölsvanar, en sångsvan, kanadagäss, grågäss, sothöns, knipor och nåt som jag tror var skäggdopping eller möjligen skrak. Och så såg vi en stor, svart fågel på avståd. Kunde inte placera den först. "Det är en pingvin" skojade syrran. Jo, det liknade faktiskt det. Jag lyckades slänga iväg ett skott med kameran innan den fällde ut vingarna och flög sin kos. Det måste vara en skarv, sa jag. Har kollat på fotot nu och visst är det väl en storskarv?
 
 
Man går alldeles intill vattnet när man går på vallarna mellan dammarna och kommer alltså väldigt nära fåglarna ibland. En av svanarna seglade emot oss och burrade upp sig, sen väste den åt oss. Den var väl si så där två meter ifrån oss och det kändes lite hotfullt. Vad vet man vad en svan kan hitta på? Dom är rätt stora. Vi gick vidare. 
 
Dom här två var inte lika lättstörda utan fortsatte att beta när vi kom nära.
 
 
När vi gått igenom våtmarken frågade syrran om vi skulle gå tillbaka samma väg hem eller om vi skulle gå via Torshälla. "Via Torshälla" tyckte jag. Det är en fin väg längs med ån men det blev en rejäl omväg. När vi kom hem stannade Runkeeper på 3 timmar och 12 km! Fast syrran hade bara gått 11,8 km och dessutom en kvart mindre. Könstigt. Hon kanske genade i kurvorna.
 
 
På söndagen var det dags för mer fika. Då for vi till Märsta för att gratulera Matilda som fyllt år. Första april fyller hon, höhö. Jag har alltid tänkt på Märsta som en "vanlig" förort till Stockholm men det var ju väldigt mycket ute på landet. Kändes riktigt trivsamt. Fin lägenhet hade hon och när vi klev in luktade det nybakat....
 
 
Vi fick nybakade "havregrynshjärtan" (fast dom var runda) med skinka och paprika och gurka, kladdkakor (tror jag dom hette), flarn och nåt som kan ha varit bountybollar, det var i alla fall bollar med kokos i och choklad på utsidan. Och sen kom tårtan. Dajmglasstårta!
 
 
Vad gäller mat i påskhelgen så har vi bland annat lyckats ta oss igenom alla våra fredagsfavoriter: Tacos på fredagen, hamburgare på lördagen och så pizza på kvällen när vi kom hem från Matilda. Äta, fika, äta, fika. Jo, det gör man väl till vardags också men det märks mer när man åker bort, konstigt nog. 
 
 
På måndagen for vi hem. Sen var det jobb i veckan som var och jag var trött och stressad för det var folk sjuka. Skönt att det var fyra dagar bara. Igår när det blev lördag igen och alla måsten här hemma trängde sig på så for vi till Sundsvall istället, Mannen och jag. Northbike hade öppet hus och så kom vi på annat vi nog borde köpa. Jag slapp se allt grus i hallen och allt annat som borde göras och jag hittade en blus på rea och arbetsbyxor på Jula. Win-win.
 
Vi köpte även en ny skohylla till hallen. Jag har saknat en sittplats ända sen vi flyttade trappen och ännu värre är det ju för dom som är gammal och skröplig. Men nu kan alla halta och lytta komma och hälsa på oss och få på och av sig skorna utan problem!
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
Vinterskorna får stå på golvet längre in, under rockhängaren, tills det är dags att städa ut dom för säsongen. Jag har inte bara städat hallen idag, jag har fejat i köket också. Skrapat glashällen på spisen, torkat kökspannan och kaklet och jag har invigt den ena av dom två disktrasor jag köpte i Skultuna! Det är Ekelunds och kanske är den lite övertydlig eller vad säger ni? Jag är lite less på stela Wettexdukar och när jag fick syn på dom vävda disktrasorna så föll jag direkt. 
 
 
Märkligt nog har jag varit piggare än på länge idag. Jag har orkat med all denna städning utan att ramla ihop i en hög och jag har inte fastnat i koma i soffan som jag har gjort dom senaste veckorna. Kanske det är nåt virus ändå som har härjat i min kropp? Nu är det ny vecka imorgon och nya tag. Dags att börja promenera igen.
 
Hoppas vädret blir bättre framöver än vad det var idag. Igår var det finväder och uppåt tio-tolv grader när vi var i Sundsvall. Idag har det varit mulet och nollgradigt och antingen regnat eller blötsnöat. Typiskt aprilväder.
 





RSS 2.0