Surfing safari

Nu har jag bestämt mig. Jag ska köpa en surfplatta.
 
Jag har tänkt på det förut men eftersom den enda anledningen har varit att det skulle vara "kul att ha en" så har det inte blivit av. Även om jag har mer pengar nu när jag jobbar så är jag inte ikapp ekonomiskt ännu och jag behöver fler användningsområden om jag ska köpa en så pass dyr pryl känner jag. 
 
På senare tid har jag tänkt att den skulle vara bra nu när jag är med i fotoutmaningen. Det är inte så kul att kolla på dom andras foton på telefonen, det blir liksom lite småttigt format. En annan sak jag tänkt på är när jag letar upp recept på internet. Det är också lite smått att läsa från telefonen när jag ska till i köket. 
 
Igår städade jag tvättstugan och plockade bort skoterställ och lite annat. Tänkte på kläder och sånt som är uppe på vinden som man skulle kunna städa ur och sälja vidare. Men att sälja vinterkläder på våren är ju inte så värst vidare smart. Jag skulle alltså behöva ett sätt att komma ihåg dessa tankar när det blir höst igen. Hur bär man sig åt då. En anteckningsbok kanske? 
 
I förmiddags tog jag rätt på gårdagens makaronilasagne och frös in. Det räckte till både en stor middagslåda och till ett par matdosor. Det skulle man också behöva ha koll på, tänkte jag. Vad har vi för färdig mat i frysen egentligen? Jag gjorde en snabb inventering och letade fram två collegieblock, en som jag döpte till "matbok" och en som fick heta "städbok". I städboken skrev jag bland annat att jag vårstädat hallen och tvättstugan. I matboken vad vi ätit till middag dom senaste dagarna. Det blir bra när man ska hålla rätt på matresterna i kylen. Jag har fått så dåligt minne, jag kommer aldrig ihåg när vi åt det ena och det andra. Ingen annan i familjen heller. På nästa sida skrev jag upp olika maträtter som vi brukar äta.
 
När jag satt och spånade på maträtterna insåg jag plötsligt att det här skulle jag vilja ha digitalt istället. Då kan jag enkelt sortera maträtterna efter kategori när jag skrivit in dom. Jo, jag gillar struktur, ser ni. Men orka gå upp till datorn och göra sånt. Det ska ju vara i köket, där man är! Så man ser dom! Det var ju därför jag ville ha anteckningsböcker. 
 
Men du Hilda! Vad tror du om en surfplatta? En som kan ligga i köket och där jag kan hålla koll på maten, på städningen och så ta med den till tv-soffan och kolla på fotobloggarna när inte tv-programmen är tillräckligt intressanta. Jamen självklart ska jag ha en surfplatta!
 
Surfade runt, kollade på tester. Fastnade för en Sony Xperia Z2 Tablet. 10,1 tums skärm - ja jag vill ha en stor skärm. Jag ska inte släpa med mig den i hanväskan, inte i första hand. "Tunn, lätt och vattentät". Det låter väl perfekt i köket, va?
 
 
Nu är ju min nya mobil en Xperia. Kanske är det samma appar som följer med den här? Upptäckte häromdagen, när jag redan hade laddat ner en enkel antecknings-app, att det finns en app som heter Keep på min mobil där man kan göra anteckningar. Jaha, det var ju inte lätt att veta. Keep, vad är det för namn? Nåväl, jag bestämde mig för att testa appen för en stund sen. När jag tryckte på plusset så fick jag olika alternativ, bland annat en mikrofon. Aha, kan man diktera sina anteckningar? Jag testade. Jag tryckte på den. "Prata nu" stod det. Ok, jag gör väl det då. "Jodu! Hallå hallå!" lyckades jag klämma fram. När jag tystnade sparade den ner min "anteckning". "Youtube hallå hallå" stod det. Hm, man får nog läsa igenom sina antecknigar när man dikterat färdigt....
 
 

Kommentarer
Postat av: Ann

Är det nåt man vill ha riktigt mycket,brukar det inte vara sååå svårt att hitta anledningar för att skaffa. Tycker jag iaf.

Svar: Nä det verkar ju inte så. 😀
Kvasthilda

2015-04-19 @ 18:10:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0