Sommartider hej hej

Tråkväder. Åtta grader och mulet. Igår regnade det hela dagen. Hallå, vart tog sommarvädret vägen? 
 
Midsommarafton var det i alla fall skapligt varmt på dagen. På kvällen när vi var till B och B hade det mulnat på och blivit svalare men vi klarade oss från regn. 
 
 
Jag har börjat jobba på fritids den här veckan och ska fortsätta två veckor framöver. Jag har dessutom lovat att dom får ringa sen om dom behöver folk. Även barnomsorgen har jag lovat. Nu är jag lite rädd att jag ska få jobba hela sommaren och inte få nåt ledigt alls. Eftersom jag blivit lovad heltid till höstterminen igen skulle jag behöva semester som alla andra. Återhämtning. Men jobbar man på timmar och stämplar resten av tiden har man ingen betald semester. Hur avkopplande är det att tänka på att man inte får några pengar? 
 
 
Pengarna lär ju dröja i vilket fall. A-kassan kommer inte på en gång och när man jobbar på timmar kommer lönen månaden efter. Håhå jaja. 
 
Veckan som kommer blir rolig i alla fall. Det är dags för konsert på torsdag kväll! Det innebär rep både tisdag och onsdag kväll. Ja! Sjunga! Hurra! Det innebär även funderingar om klädsel. Vilket väder blir det? Jag vill inte frysa. Jag minns med fasa konserten vi hade på Trätojordsbacken, den där sommaren när det var så kallt hela juni. Jag hade träningsvärk dagen efter av att ha frusit så hemskt. Har jag någon vit, varm överdel? Skulle vilja ha en vit kofta fast jag vet inte om jag hinner få tag i nån innan torsdag. Jeans har jag ju både korta och långa och smala och vida så där ordnar det sig. Å andra sidan ser det ut på prognosen som om det ska bli varmare mot slutet av veckan. Hoppas det. Det är ju i alla fall SOMMAR-konsert. 
 
Sen ska det letas fram mera kläder för nästa helg fyller pappa 85 år. Det ska firas!

Fika hela veckan lång

Tiden går fort när man har huvudet fullt. 
 
Nu är veckan till ända i alla fall. Allt jag skulle komma ihåg har redan hänt. Alla kakor är bakade och uppätna (nästan). Jag har jobbat min sista vecka för den här terminen. 
 
Skolavslutningen var igår. I torsdags samlades vi hos J borta i Skogen och klädde traktorvagnarna. Jag kan väl erkänna att jag inte gjorde så mycket. Jag pratade mest. Det är inte så ofta man träffar dom andra föräldrarna och nu var det ju faktiskt sista gången, förutom vid själva skolavslutningen då. Men ungdomarna jobbade på bra tycker jag, med lite hjälp av föräldrarna. 
 
 
Fikade gjorde vi också. Jag har fikat hela veckan känns det som. Nej förresten, det är inte en känsla utan ett faktum. Bakade till kören på måndag kväll och då måste man ju provsmaka lite. På tisdagen bakade några barn sockerkaka på valstunden och den fick vi smaka som efterrätt. På kvällen fika med kören: Sverigekaka och hallongrottor. Efter kören for vi till M som fyllde år och åt smörgåstårta och jordgubbstårta. På onsdagen hade vi möte på jobbet på kvällen och då fick vi tårta! En enorm jordgubbstårta från Lilla bageriet i Stugun. Blev kvar till dagen efter så då blev det tårta efter fiskpinnarna. Och sen kaka till kaffet på kvällen när vi klädde vagnarna som jag skrev förut. Sen for jag hem och gjorde klart kakan som Haqvin beställt till avslutningsfikat på eftermiddagen: snickerskladdkaka! 
 
 
Kakan blev så där. Själva botten var för kompakt tycker jag. Antingen har jag gjort fel i brådskan eller så är det fel på receptet. Jag insåg igår att arbetsordningen i receptet var annorlunda mot hur jag brukar göra när jag bakar kladdkaka. Här skulle man röra ägg och socker först, sen blanda i mjölet, vaniljsockret och kakaon och sist det smälta smöret. Jag brukar röra ner sockret i det smälta smöret, sen röra ner ett ägg i sänder och sist det torra. Jag reflekterade inte över det medan jag bakade, troligen för att jag var lite stressad. Vi skulle ju iväg till Skogen och hinna laga mat och äta innan också.
 
Skulle nog hellre vilja ha en kokad, lite seg kolafyllning också istället för karamelliserad mjölk och kanske en ganasch längst upp istället för bara smält choklad. Ja, det är som vanligt märker ni. Jag måste justera receptet så det blir som jag vill ha det. Fast det finns kaka kvar så det får bli nån gång längre fram. Vi har fikat tillräckligt den här veckan tycker jag. Ja, jag har redan ätit en bulle och en bit sverigekaka idag. Blir säkert en bit snickerskladdkaka också. Är det kalasvecka så är det. 
 
Nu ska jag försöka få liv i ungdomarna. Haqvin kom hem sent igår sen dom först käkat på Kaffestugan och sen spelat brännboll. Och det är visserligen sommarlov men man måste ju inte sova HELA dagen för det. 

Myspys

 
Fredagsfotot 2017-06-10

Bekvämt

 
Fredagsfotot 2017-06-04
 

Lång dags färd mot natt

Äntligen soffan!
 
Arbetsdagen är till ända, paketet från Jotex uthämtat, turen till Sollefteå avklarad, Haqvins examenskläder inhandlade. Blev dyrare än jag planerat men vad tusan, nu har han finkläder så han klarar sig ända till studenten och way beyond.
 
Jag har köpt cykelbyxor att ha under klänningar och kjolar i sommar. Jag kunde inte bestämma mig om jag skulle ha med eller utan spetskant eller om svarta eller vita var bäst. Så jag köpte fyra par. Ett par svarta med spetskant, ett par utan och så motsvarande i vitt. Jag hade uppenbarligen spenderbyxorna på idag men har man 7 mil enkel att åka funkar det inte att ångra sig sen och åka tillbaka och köpa fler. 
 
Vi har köpt filtar till verandan. Sen hittade Haqvin ett par skor som passade till kostymen på skoaffären bredvid Jysk. Ja, dom passar faktiskt till jeans också. Med den vita skjortan till blir det lite rockabilly-look. Bara gitarren som fattas så ser han ut som en artist. "Jag har ju faktiskt basen" sa Haqvin. "Jamen du ser, då har du allt" sa jag. "Ja, det enda som fattas är väl just "artist" då" tyckte Haqvin. 
 
Med vårat lass av kassar gick vi till bilen och for sen till garden center och köpte bindtråd och mer jord till tomaterna. Tredje dagen i rad som jag köper jord. Började plantera om tomaterna i förrgår men kvällarna är korta när man jobbar heltid. Finns en massa plantor kvar. Jag ska ge bort några har jag bestämt mig för. Det blir för många.
 
Nu är maten lagad och uppäten och undanplockad, disken inställd i diskmaskinen. Tomaterna är vattnade, godiset framplockat, vinet upphällt. Jag tänker inte plantera om några tomatplantor ikväll. Jag behöver en ledig kväll känner jag, efter denna långa dag av arbete, resor och inköp. Jag tänker heller inte packa upp det löjligt stora paketet från Jotex, det med alla kuddarna. Det tänker jag spara till imorgon när det är lördag och jag fått en god natts sömn. 
 
God afton! 

Uteliv

Idag skedde det som jag väntat på!
 
Grabbarna fick masa sig upp tidigare än vanligt och dra på sig arbetskläderna. Jag gjorde detsamma. 
 
 
 
Så där ja. Det där gick ju fort att få upp.
 
 
 
Och så lite mer singel. 
 
 
 
Klart! Fast det ska bli andra gavlar sen. Glada snickaren har inte tid just nu. Men gavlarna till det gamla tältet funkar ju. Vi ska bara hitta ett sätt att lammsäkra det på ingångssidan också. Ett stängsel kanske? 
 
 
Nu återstår att flytta ner alla plantor. Idag orkade jag faktiskt inte. Och jag vet inte riktigt vad jag ska plantera dom i ännu. Men vi har lite idéer.
 
Jag beställde just ett soldrivet bevattningssystem från Inpecta. Visst låter det behändigt? Att slippa springa och vattna hela tiden. Att kunna åka bort och inte behöva oroa sig för att grabbarna glömmer vattna. Ja, vi lär väl åka bort allihopa också ibland. Jag tyckte helt klart att det var värt pengarna. 
 
Jag har även beställt kuddar från Jotex. Jag tyckte det var dags att piffa till loungegruppen vi köpte i fjol. Det var ju sensommar när vi fick den och det blev inte av att vi gjorde nåt mer än ställde den på plats så att säga. Dynorna är dom som följde med på köpet, halkiga saker i polyester. Lätta att hålla rena men inte så mysiga. Lite väl neutrala i färgen också. Grått med grått. 
 
 
Men jag har funderat hela helgen ska ni veta. Lagt till och tagit bort. Jag vill att det ska vara färgglatt men ändå sammanhållet. Och så vill jag helst att det blir perfekt på en gång så jag slipper fundera mer! Fast det sista kan jag egentligen släppa. Skulle det vara så att nån kudde inte passar in är det ju bara att ta bort den.
 
Jag hittade ett par mönstrade kuddar jag gillade och försökte utgå från dom. Det gick väl så där. Jag behöver ett färgschema, tänkte jag. Plötsligt fick jag syn på mitt färgschema: köksgardinerna. 
 
 
Jag gillar ju verkligen färgerna på dom. Jag kan väl ha dom som utgångspunkt då? Sagt och gjort. Jag tog till och med fram block och färger och gjorde en skiss.
 
 
Det ser rätt mysigt ut, inte sant? Dock glömde jag rita dit fårskinnsfällarna. Dom ska vi ha där tänkte vi. Då kan vi snacka om mysfaktor. Har även beställt ett par metervaror som jag ska sy ett par saker av. Jag återkommer till det.
 
Plädar har jag inte beställt. Hittade inga på Jotex som jag gillade riktigt. Men så klart vi måste ha plädar att svepa om benen när kvällskylan kryper inpå oss. Man kan även lägga sig där, dra en filt över sig och ta en tupplur. Det gjorde Mannen och jag igår på eftermiddagen och det funkade alldeles utmärkt. 
 

Blommor till mor

 
Fredagsfotot 2017-05-28
 
 
 





RSS 2.0