Världens bästa kör

Ikväll har jag varit på skratt-terapi. Nähä, var det inte, var det KÖREN? Hahahahahahaha!

Vi var alla lite trötta på slutet av repet. När man dessutom ska försöka sätta nya sånger med nya stämmor som kanske inte ens är klara än, då kan man se en aning konfunderad ut när Stina ber en sjunga på ett visst sätt. Och eftersom hon var tröttast av alla tror jag så hade hon hejdlöst kul åt våra miner. Och när man inser att man är på väg att börja på fel sång - då går det inte ens att sjunga längre.....

Sen körde vi klappleken från förra gången. Ännu en anledning att skratta:

"Left - left - I left my heart in New Orleans
with thirtyfive kids and a can of beans
and I thought it was right - right - right for my country."

Och så den andra, där man ska sjunga och klappa olika så man hamnar i en utsökt otakt. Svårt att förklara. Men där skärpte vi till oss ordentligt, inte nog med att vi klarade hela utan fel, vi började inte skratta heller. Fantastiskt!

"Listen to the beat
Can you feel the beat?
Now you´ve got the beat.
Stop the beat and count to one."

Kalabalikmorgon

Sov bra natt. Vaknade imorse och kände att nåt var fel. Det är för ljust..... Jäklar, vi har försovit oss!



Klockan var halv nio. Herman BÖRJAR halv nio och Haqvin redan tjugo över åtta. Upp, väcka barnen, skicka ner dom i köket för att äta frukost, slänga på sig paltorna från igår, sminka sig i racerfart, koka kaffevatten, bre smörgåsar, rejsa ner på Hammarn så fort väglaget tillät(Hacke ville inte missa schackfyran första timmen!), lämna barnen och sen fortsätta mot Stugun, ätandes frukost i bilen. Puh!

Ingen matdosa fick jag med mig i kalabaliken heller. Lyckligtvis har bageriet börjat med sallad igen så det fick det bli till lunch. Utan pasta och bröd. ;)

Har varit ovanligt pigg idag. Jag fick sova ut och vakna av mig själv så det är väl inte så konstigt!

 


Träningsvärk!

Tänk, jag fick till en liten promenad i kväll fast det är måndag, sen vecka och jag är galet trött. Jag ÄR nog beroende nu.... Men benen är trötta efter träningen igår. Träningsvärk i låren och i skinkorna av alla ställen. Vad gjorde vi för övning igår egentligen som borde ge mig träningsvärk DÄR??

Eftersom jag känner av både biceps och triceps också så tror jag det är "starta skotern"-övningen: Man står med benen brett isär och gör sidoutfall samtidigt som man sträcker ner motsatta armen mot foten på det böjda benet och så upp igen. Med vikt i handen - naturalmente! Den andra handen bakom ryggen. Som man startar skotern med snöre alltså. Eller drar igång gräsklipparen! Svårt att beskriva, lättare att visa.

Ungefär så här:

Hajar ni? Hajar ni även att det känns i lår, rumpa, biceps och triceps idag? Och i sidorna på ryggen känner jag nu. Men klagar jag? Näääädå. :)

Nu ska jag ta en liten fika, läsa för Hackelibacken, rusa in och ut ur duschen och sen kasta mig i sängen. Tidig kväll, ja tack! Vetevärmaren ska få följa med i sängen också. Katten ska jag kasta ut. Godnatt!


Resumé

Helgen i sammandrag:

- Fredagkväll med tacos. Mumselimums! Och brödbakning! Kors i taket. Ett gammalt recept som var standard när jag flyttade hemifrån. Man börjar med att skålla rågflingor och havregryn. Ja, jag kan skriva ut receptet här sen.
- Lördag: Nybakat bröd till frukost - lycka!
- Promenad ner på Hammarn för inköp av blommor och koll på tapeter. Nä jag fraktade inte blommorna 40 minuter hem i kylan, mannen kom med bilen och jag fuskade och åkte med hem. 
- Celebert besök av Bosse och Berit med kaffedrickning som resultat. Och lite chokladätning....
- 40-årskalas på Näset. Hamnade i soffan där, mest för att det var minst surrigt där (måste kolla hörseln, jag tycker jag hör sämre och sämre. Eller blir man mindre tolerant med åldern?). Men det var väldigt trevligt. Gulasch och kladdkaka stod på menyn. Gott!
- Söndag: Nej, ingen sovmorgon, jag drack inte mycket igår (det är ju extra kalorier!!) och vi kom hem vid halv tolv.
- Skidåkning i Pålgårdsspåret. Blev faktiskt över 5 km med transportsträckan dit och hem.
- Traderat lite. Vi får se om jag får napp.
- Styrkepass på hotellet! Jobbigt och härligt!
- Väl hemma igen: Läckande duschkabin och ingen eld i kökspannan = varmvattnet räckte inte till mig..... Damn! Nå vi hittade läckan och mannen fixade den och han fick även eld i spisen till slut (tjurig spis ikväll).

Nu sitter jag här och väntar på varmvatten och har druckit en tjeckisk öl. Gott men kanske inte nyttigt. :) Men titta, där är hon ju, Lakritskvinnan! Nöjd över sin insats på styrketräningen spanar hon ut över omklädningsrummet för att se om det finns nån mer träning att ta itu med.



Nej men nu måste det finnas varmvatten. Jag vill lägga mig nån gång. Mot duschen!


Gunfighter


REN tur (och lite is i magen)

Igår körde vi in i en renflock när vi for hem. Det var tamejfan inte roligt alls. Men det gick bra. Jag såg dom inte för vi fick möte och jag bländade av. Plötsligt skrek J som satt bredvid mig "whooaaaaah" och pekade framåt och jag såg renarna mitt på vägen och bromsade men fick inte stopp innan vi var framme så jag styrde och siktade mellan två renar - och det gick bra....(!!!)

Jag fattar inte hur renarna kan stå kvar när det kommer två par starka lysen rusande från varsitt håll - är dom dumma eller? Flockdjursbeteende i all ära men lite självbevarelsedrift måste man väl ha?


Resultatet av lyxdagen

Kort, kortare, kortast! Fast det är i princip samma frisyr som förut, snedluggen är kvar, det är bara mycket mycket kortare baktill och på sidorna.





Känns  bra!

Fick till en promenad ikväll också, inte illa. Lade till delar av en annan promenad till den som jag brukar ta på morgonen (det där lät lite kryptiskt men, ja...) för att se hur långt det skulle bli. När jag kom hem sa träningsappen att min paus varat i 43 minuter "vill du lägga till den i sessionen?" Paus? Ok, jag lade till den....jag fick ju tiden i alla fall men inte sträckan så det var den statistiken det. 

Nu ska den här kroppen hoppa in i duschen och skrubba av sig småhår från friseringen plus resterna av massageoljan. Godnatt!

Lyxdag!


Nu har jag varit till frissan. Kort kort blev det, i alla fall bitvis. Foto? Jajamen, ska bli men inte förrän ikväll. Komplimangerna har haglat, som vanligt. Tack Mia!

Senare idag blir det massage. Lyxigt!

Vilken soppa.....

Vilken hysterisk morgon. Haqvin blev sjuk igår med feber och värk i huvud och kropp. Inatt vaknade han och yrade. Jag ska säga er att jag har full förståelse för dom som tror på besatthet......... Otäckt är det. Eftersom han inte ville vara hemma själv idag så tänkte jag att jag jobbar väl hemifrån då, eftersom jag kan det. Först skjutsa Herman på skolan.


Tjugo grader kallt. Men motorvärmaren har varit i, inga bekymmer. Men? Det går inte att vrida om nyckeln?? Ruckar på ratten ifall det är rattlåset som spökar men icke, det händer inget! Hysteriskt samtal till mannen som inte är i närheten och inte kan skjutsa just nu men föreslår att jag gå ner och lånar en av firmabilarna. Tack! Tur att en av oss inte har sinnet förmörkat av sömnbrist och demoner.





Hemma igen. Startar datorn och ska logga in mot min jobbdator. Då går inte det....... Inte ens msn kommer jag in på. Omstart av modem och router. Nej. Omstart av dator och check med kollega att min dator på jobbet är påslagen. Jaa, äntligen!

Sitter och jobbar nu, fortfarande dimma i huvudet. Risken är stor att jag kommer att dricka för mycket kaffe idag och även att jag petar i mig onödiga kalorier. Jag vill äta för att bli piggare. Tur jag är medveten om det, då blir det lättare att stå emot. Det har gått bra på jobbet ända sen årskiftet, istället för att gå och köpa godis när jag är trött har jag fortsatt vara trött istället.  

Men bilen då? Jag behöver ju en bil. Jodå, den gick igång för en stund sen när jag testade. Och det är bara 16 minus ute nu. Det går framåt!


Tisdag, ljuva tisdag!

Vet ni vad som händer ikväll? Jo, det är KÖR! Hurra! Äntligen! Det ska bli så härligt att sjunga! Spännande också att se vad Stina har för planer åt oss. Jag har skickat några låtförslag till henne, få se om det är nåt som faller henne på läppen.



Det blir tyvärr väldigt lite tid över till träning ikväll. Igår hann jag med en promenad, trots att en stor del av kvällen gick åt till att plocka grejer ur köket. Taket och fönstren ska målas. Vitt! Tog några snabba dokumentärbilder igår så man har nåt att jämföra med. Jag invigde understället när jag promenerade. Tröjan var lite för tunn för minus tio och bara vindjacka utanpå. Skulle vilja ha en softshell-jacka eller nåt.



Vad gäller träningen så säger Paolo Roberto att det räcker med en kvart om dagen för att hålla sig i form. Jag får väl tro på det då och köra en kvarts träning ikväll efter kören. Kanske ska ska önska mig hans bok "Träna en kvart om dagen" i födelsedagspresent? Finns en bok om parträning också. Det vore ju skoj men ja, sannolikheten för att det ska funka är rätt liten...... Glömde visst nämna igår att jag var på den rytmiska styrketräningen på hotellet i söndags. Det kändes! Jag lastade ju på som vanligt jag, trots juluppehållet! :) Har fortfarande lite träningsvärk idag.



Jag har förresten börjat stå upp mycket mera på jobbet. Vi har alla höj- och sänkbara skrivbord men vi är nog alla rätt dåliga på att utnyttja dom. Men om en börjar så hakar dom andra på har vi märkt. Första kvarten känns bra. Sen är det lite halvjobbigt i en halvtimme, jag får byta fot ofta och röra på mig (och det är ju bra om man tänker efter). Sen brukar jag tänka att det är ju bara en kvart kvar tills jag stått en timme, det klarar jag! Och när jag stått en timme så slutar det vara jobbigt, då kan jag fortsätta stå ännu en stund. Amazing, isn´t it? Fast mitt mål är egentligen inte att slå rekord i stående arbetsställning, målet är att inte sitta ner mer än en timme i taget.


Nu är det fika och dags för andrafrukost - äggmacka!

 


Investeringar i hälsa och välbefinnande

Det blev en dyr helg. Haqvin var på badet med V och hans mamma H i lördags och när dom skulle fara därifrån var Haqvins stövlar borta. Suck..... Nån har alltså tagit fel alternativt snott dom. Mamma H hade lämnat namn och telefonnummer i receptionen så vi får väl se om dom hör av sig om nån lämnar in dom. Jag var i vilket fall tvungen att köpa ett par nya åt honom igår när jag hämtade honom i stan. Vad skulle han annars haft på fötterna idag? Går inte att leka i djupsnön med gympadojjor..... Synd att stövlarna är så förbannat dyra bara.

När vi var på Team Sportia kunde jag inte undvika vintersportspecialen dom hade ställt upp precis till höger när man kom in..... Underställ, tröjor och grejs....... Och där blev jag kär i den här:



(Klicka på bilden så kommer du till Team Sportia och produkten)

Citerar från hemsidan: "Craft lager-2 tröja i funktionell fleece med bra fukttransport. Elastiska paneler ger optimal rörelsefrihet." Nersatt pris. Jag kunde inte motstå. Jag köpte även underställsbyxor eftersom brallorna till superunderstället jag köpte på macken har mystiskt försvunnit. Dom byxorna satt å andra sidan inget vidare. Men dom här sitter jättebra! Troligvis beroende på att det är rätt storlek . Det är en helt annan kvalitet än mackstället också. Men dom var så klart lite dyrare....


Men det får räknas som investeringar. Det är grejer som kommer att användas - varje dag! Nu jäklar ska här power walkas och skidåkas!

Lördagsmys

Får man ha det? Så klart man får. Vårt bestod av att äta middagen framför tv-n. Det var Snowroller upptäckte vi precis när vi skulle äta. Vi tog med oss maten in i sal´n. Vad vi åt? Fläskrullader fyllda med ädelost och aprikoser, sås, potatis och grönsaker. Mums! Efterrätt:  Kaffe och en chokladbit. Eller två eller tre......

Det blev förresten ingen lyxfrukost, däremot lyxfika nu ikväll. Scones!



Vad har jag gjort för att förtjäna detta matintag då? Tja, jag har i alla fall promenerat idag. Gick ner till Ica och sen hem igen, med full ryggsäck. Tog genaste vägen hem men den är också den brantaste. Pust och stånk säger jag bara! Det blev 40 minuter ner och 40 minuter hem. Det är en bra promenad.

Annars har jag väl inte gjort så mycket skojsigt idag. Dammsugit, tvättat kläder, lagat mat. Slagit in en present har jag också gjort. ;) Imorgon ska jag in till stan och hämta Haqvin, han har varit där sen i fredags. Och sen är det styrketräning på kvällen. Äntligen!

Nu känner jag hur jag sjunker djupare och djupare ner i kontorsstolen. Jag blev TRÖTT av fikat. Skulle ha avstått den sista brödbullen förmodligen. Jag tror jag gör kväll nu och återkommer imorgon med nya krafter. Om jag kliver upp tidigt kanske jag kan ta en morgonpromenad? Nej jag är inte alls promenadberoende.....

En stor stark. Eller stor.....stark då.


Snart helg!

Det är fredag idag - hela dagen! Det enda som är bättre än det är lördag morgon. Jag önskar faktiskt att det inte vore så. Att jag hade ett jobb som var så kul så att jag längtade till måndagen. Men nu är det inte så. Jobbet är inte dåligt men det är inte så bra att helgen inte lockar. :)

Och imorgon har jag beslutat att baka scones till frukost. Det blir alltså en extra god morgon.

Ikväll blir det slappa på soffan tror jag. Kolla på the Voice och virka eller sticka.

Alias Lakritskvinnan

Ni kanske undrar vem Lakritskvinnan är som jag skriver om ibland? Jo hon är en superhjälte, det hör ni väl på namnet? Hon är stark och smidig och är klädd i svarta trikåer. På fötterna har hon träningsskor.


(Nej det här är inte Lakritskvinnan utan Barbarella. Men det är Jane Fonda så lite grand har det med träning att göra)

Blev vilodag HELA dagen igår. Kom aldrig iväg på nån promenad för jag var tvungen att leta fram skridskor åt H2. Dom skulle åka skidor eller skridskor på idrotten. Ja, det var bara att ge sig ut i förrådet och leta. Dom enda som passade var mina gamla bandyrör! Gamla och stela men han var nöjd. Han ska bara åka på idrotten säger han. Och det gick bra sa han nu ikväll när jag frågade. H1 var till Storsjöbadet med klassen idag så han har också fått en dos kroppsrörelse.

Jag har träningsvärk efter boxningen i tisdag. Axlar, rygg, armar - och handlederna??? Men man håller ju emot när den andra slår så det är kanske inte så konstigt. Lite värk i benen också men inte så farligt. Tog dagens promenad nu ikväll, imorse sov jag..... Snöar gör det förresten.

Nu blir det fika och sen är det godnatt!

Langos till lunch

Jag blev bjuden på lunch idag. Mannen ringde hade ärenden förbi och ringde och undrade om vi skulle äta. Så klart! Jag bytte genast lunchtid med en kollega.

Vi åt langos på Swedparadise. Älgkött, chili och gräddfil. Mumsfillibabba!

Hoppas boxningen igår kompenserade för detta extra kaloriintag. Jag är i vilket fall fortfarande mätt nu vid tre så det räcker med en frukt till fikat. :)


Dagen började med en riktig kalldusch

När vi kom till jobbet släppte J av oss vid dörren. Jag klev ut ur bilen då jag plötsligt kände vatten i ansiktet. Var kommer det ifrån? Bläää! Det är spolarvätska! Det var J som trodde jag hade hunnit undan och satte igång att göra ren rutorna. Det var INTE gott kan jag säga! Men ren blev jag ju sen jag varit inne på toa och tvättat av mig och sköljt ur munnen. Och glasögonen blev rena!

Jaja, shit happens. :)

Dagen började däremot inte med en promenad. Jag var på boxningen igår kväll och när jag vaknade av tidiga alarmet kände jag att jag var JÄTTEHUNGRIG (trots fika efter träningen). Nej, jag vill inte promenera med så lågt blodsocker. Jag tar det ikväll. Boxningen gick förresten jättebra, jag såg till att äta vettigt och stjälpa i mig vatten under hela dagen, det hjälpte säkert till. 1 min 15 sek på burning floor - plankan - stolen! Yes! Det är en bra början! Tyvärr blir det väl inte mer än början för mig, kören börjar nästa tisdag. Men inte klagar jag! Jag längtar.....

Hilda har namnsdag idag. Det är faktistk flera som har gratulerat mig på namnsdagen. :) Lite lustigt. Mitt alias har blivit jag.

Undrar när Lakritskvinnan har namnsdag?


Håll alla dörrar öppna

Ja vad gör jag ikväll då? Inget särskilt! Jag promenerade ju imorse. ;) Närå, jag ska inte bli lat för det men det är faktiskt skönt att ha det gjort. Jag anlände till Hammarn strax före sex, handlade, hämtade Haqvin, tankade, sen ska man laga mat, äta, diska och sen är klockan nästan åtta. Skönt att kunna göra ingenting ett tag. (Nej jag gör inte allt själv här i huset, vi hjälps åt men just i kväll var mannen borta. Barnen hämtade ved så det slapp jag.)

Förresten, jag ska på box i morgon kväll. Ingen kör förrän nästa vecka - trodde inte jag kunde bli glad för en sån sak!

Göra ingenting kan innebära sånt som att spela Wordfeud, dricka te och meka med bloggen. Nu har jag bytt tapeter så att säga. Det blev ljusgrönt. Jag tror det blev bra. Ska känna efter. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker. Ni kanske redan har sett att jag tagit bort det där om "en snäll häxa". Det var nåt jag petade dit när jag skapade bloggen och det var några år sen nu. Dags att gå vidare. "Håll alla dörrar öppna" är en sång av Barbro Hörberg. Jag tycker det är en mycket tänkvärd text.



Jaha, nu passerade klockan nio. Och det blev kväll den första dagen (på veckan).






Lakritskvinnan slår tillbaka!

Nu är förkylningen definitivt på tillbakagång - nu är det dags att ta tag i träningen igen! Lakritskvinnan har återvänt!

Jag klev upp tidigare idag och promenerade, ja, det gjorde jag! Bestämde mig igår kväll och lade fram superunderställ, sport-bh och strumpor (i en hög). Tänkte att vad spelar en halvtimmes extra sömn för roll, bättre jag promenerar då. Men det var inte lätt när klockan ringde..... Det som verkligen fick mig att kliva upp och göra det var tanken att om jag promenerar nu så får jag hela kvällen fri att göra nåt annat. Och dessa veckor när jag jobbar sent så är det verkligen guld värt!

Hittade den här tävlingen om träningsunderkläder från Pierre Robert:

http://myhappydays.se/2012/january/tavling.html

Dom har jag faktiskt spanat på här på Ica. Klart jag vill vinna dom! Gröna vill jag ha. Grönt är skönt. Fast då blir det inte lakrits förstås....hmmm..... Å andra sidan ska man ju inte ha dom utanpå. Eller kanske man ska det? Så man ser ut som en riktig superhjälte?

Gammal skåpmat

Städade ett skåp i köket idag, det där vi förvarar tejp, batterier, glödlampor, bakformar mm. Bakformar ja...... Det FINNS hemma kan jag säga. Där var aluminiumformar, både runda och rektangulära, där var bullformar, stora muffinsformar, små muffinsformar, småbrödsformar, mazarinformar, knäckformar, ischokladformar........... Känns som vi kanske skulle ha bakat lite framöver. Jag har förmodligen gått och planerat bakning på affärn och funderat om vi har formar hemma. "Äh, jag köper en förpackning för säkerhets skull!". Förutom dom jag köpte på Ikea för att dom var fina förstås. :) ---->

Tejp har vi också hemma. Och limstift. Ganska mycket faktiskt...... Det är bra att städa ibland. Eller inventera kanske det heter....

På översta hyllan stod en servis som vi inte använder. Den tänker jag packa ner och bära ut. Det var i grevens tid förresten, när jag städade hyllan under hittade jag en träplugg som ska sitta i ett hål och hålla upp den övre hyllan. Den hade tydligen ramlat ur. Vid en närmare inspektion kunde jag konstatera att den andra pluggen också var på väg ut! Det kunde ha blivit krasch bang bom där.....

Nu är det ordning och reda i skåpet med mina nya favoriter från Ikea: Skubb!



Eller nya och nya, vi har haft dom ett tag nu. Men jag älskar dom! Jag har såna i garderoben också. Funkar både på hyllor och i trådbackar! Senast organiserade jag mina sjalar i skubblådor. Jag har även skolådor i den serien och det finns annat också. (Blev lite gratisreklam men jag gillar dom verkligen.) Som ni kan se på bilden har vi även gott om grillspett. Dock är dom lite för små för korvgrillning ute vilket väl är det som är mest aktuellt just nu.



Bättre och bättre dag för dag

Hilda - förkylningen, 1-0.

Nej den är inte över men jag är bättre. Kändes igår kväll att jag var mycket piggare. Fick ett ryck och tog bort allt glitter och bling i huset. Klädde av julgranen och knipsade den i bitar som jag stoppade in i kökspannan allt eftersom. Stammen var för tjock för sekatören så den åkte ut i snön istället.

Adventsljustakarna är väl det enda jag saknar, det blir så mörkt utan dom. Varje år när vi tar bort dom blir jag sugen på att köpa nya fönsterlampor. Jag har faktiskt slängt ut den vi hade i köksfönstret (gul!!) så där skulle vi haft en ny. Men det är frågan om man ska sansa sig en smula, vi ska börja göra om i köket snart, måla taket, slipa golvet mm. Kanske bäst att vänta så man ser hur det blir? Annars vet jag en lampa från Ikea jag skulle vilja ha. Jag har googlat och den heter Mylonit. Tyvärr hittar jag den inte på deras hemsida. Hoppas inte det innebär att den inte säljs längre?



Idag fick jag ett städryck efter frukost. Tyvärr räckte orken bara till övervåningen (exlusive barnens rum - dom dammsög sina själva), sen fick jag ta kafferast. :) Får dammsuga resten imorgon. Mitt på dagen vågade jag mig på en promenad ner på Hammarn. Hem liftade jag med gubben. Man ska inte överdriva. Känner mig ändock mycket piggare än igår. Då låg jag på soffan och degade alternativt satt vid datorn och lekte med photoshop. Gör en ny header till bloggen men jag fick inte till det. Hjärnan funkade väl inte riktigt som den skulle.

Dagens mat blev älgbiffar med potatis, bearnaissås och en stor sallad. Så stor att det blev kvar till imorgon med. Perfekt! Då blir det tillverkning av en stor sats köttfärssås och delar av den blir middag i form av lasagne. Gott och - det funkar att frysa in! Blev soffan och lördagsgodis sen men jag vet inte - jag tror jag ska skippa godis helt och hållet framöver, känner mig speedad och trött på samma gång och då är det ändå ett par timmar sen jag åt det. Törstig blir man också. Förresten ska väl inte jag äta mjölkchoklad om jag ska undvika laktos!



Tror jag ska jobba lite på den nya headern nu. Barnen ser på Gladiatorerna och mannen åker skidor - i kolmörkret..... hm, hoppas det går bra.





Tjugondag Knut


Sjalen

Jag har ju virkat färdigt sjalen i kärleksknutar - för länge sen! Och jag har använt den - varje dag! Det måste betyda att den blev bra, inte sant?

Färgerna är lite missvisande, den är inte fullt så lysande lila som det ser ut på bilden. Kan försöka komma ihåg att ta kort i dagljus istället en annan dag. Garnet är Järbo Raggi print i färg 104. Vanligt raggsocksgarn alltså.




Fotofunderingar

Lite lustigt egentligen. När jag målar och tecknar har jag gärna människor som motiv. När jag fotograferar däremot så dras jag mot former, mönster, upprepningar, strukturer - rent abstrakta motiv.

Lavar på en bänk.



En översnöad åker i motljus.



En hög med timmer.



Motvikter på en byggkran.


Men blä


Ont i huvudet, tjock i halsen och känner mig allmänt ruggig idag. Verkar inte bara varit sömnbrist som orsakat tröttheten dom senaste dagarna. Jag borde ha stannat hemma och legat på soffan under en filt, gärna med vetevärmaren.

Det var väl bara en tidsfråga. Jag har varit omgiven av förkylningsvirus i två veckors tid nu men jag trodde väl på nåt vis ändå att jag skulle klara mig eftersom det inte brutit ut än. Verkar kört, hörni.


Åter till vardagen, den riktiga vardagen

Igår när jag kom hem trodde jag att jag skulle kräkas alternativt somna. Nej inte kräkas kanske men jag var på ett uruselt humör. Hungrig, ont i magen, arg för jag fick ställa mig på Ica och föra över pengar för dom var slut på lönekontot (aaah!), sur, grinig. Trött. Ja, så klart, jag var TRÖTT, det var den största orsaken till humörraset. Det är vardag nu igen, RIKTIG vardag där man ska väcka barnen och se till att dom kliver upp och kommer iväg till skolan. Man ska laga mat när man kommer hem, det är mörkt fortfarande. Och man ska se till att lägga sig i tid på kvällen.

Jag fick lov att göra mig en kopp kaffe och lägga mig på soffan en stund under filten innan jag orkade ta itu med nån matlagning. Det var Top chef på TV. Ett program om matlagning - typiskt! När jag är hungrig och trött och .....morr!


Sen blev det kyckling, ris och morötter. Trodde jag skulle somna vid matbordet. Tog en stund för maten att göra verkan - men sen så! Först gick humöret upp en liten bit, sen blev jag piggare. Inte så svårt, va? Bestämde mig för att göra kväll tidigt.

Träningen igår bestod av först snöshackning/skottning. Sotarn ska komma idag så vi var helt enkelt tvungna att få bort snöhögen där stegen ska stå. Mannen tyckte barnen kunde göra det. Visst, det tyckte jag med men ibland behöver dom en arbetsledare. Jag gick ut och hjälpte dom. Det gick fortare och lättare än man kunde trott. Snön var hård men inte solid. Det var hårt och mjukt omvartannat. Hacka, skotta, hacka, skotta. Sen gick jag en rask promenad. Inte lång men ändock en promenad. En liten promenad är bättre än ingen promenad.



Ja sen var jag ju pigg så inte blev det nån tidig kväll, inte. Gissa om jag är trött idag. Attans. Men jag kan väl inte avstå promenaderna för att jag blir pigg av dom, det blir ju dumt?

 

 

 

 


Rosa dagen 2012

Hittade en skjorta på rean på Jensens i lördags. Tänka sig - den var rosa! My kind of rosa.



Till kaffet: Pepparkaksänglasnittar - eller nåt..... Jag hade pepparkaksdeg kvar som jag kavlade ut längder av och gräddade en stund. Sen tog jag från receptet på Änglasnittar smeten man har ovanpå. Det är ägg, kokos, farinsocker (loads of farinsocker....), mjöl, bakpulver och en hemskans massa hasselnötter bland annat. Men eftersom folk har ovanan att vara allergiska mot nötter så tog jag havregryn istället. Det är inte samma sak men det är en annan sak. Bredde på denna smet på kakan och fortsatte grädda. Till sist när kakan var klar bredde jag på en glasyr av smör, florsocker och citronsaft som jag färgat rosa. Det blev gott! Ni kan få receptet på Änglasnittar om ni vill så kan ni göra dom eller pepparkaksvarianten.



Vi fick även macroner. Rosa så klart!


Härliga söndag

Idag blev det pulkaåkning och skidåkning minsann. Delar av släkten befann sig i pulkabacken så vi gick helt sonika dit och anslöt oss till sällskapet! Men nåt vidare pulkaföre var det inte. Försöket åka tefat men jag fastande halvvägs ner i backen...... Backen var dåligt pistad om man så säger.



Jag gick hem och svidade om till mer träningsriktiga kläder och så tog jag en sväng på skidor istället. En vänlig själ har gjort ett skidspår runt lägdan bredvid skolan, tänk så nära och behändigt! Kanske inte lika kul och omväxlande som att åka i skogen men nära i alla fall. Jag körde först vänstervarv två gånger och ramlade lika många gånger - på samma ställe...... hmm..... Jag gjorde ett lappkast och körde följade två varv i högervarv istället. Det gick mycket bättre, inga vurpor.

En halvtimme skidåkning blev det. Sen fick jag kolbulle! Inte illa. Sämre fika finns. Och så kaffe inomhus. Det satt fint det med, vi var rätt frusna allihopa.

Jag har varit frisör idag också. Ambulerande frisör. Farmor ville bli fin och det tror jag att jag lyckades med, hon var nöjd när jag var klar. Fika blev det där med men jag tog bara två kakor, en finsk pinne och en dröm. Det ni!

Mer kakor blev det ikväll. Jag har bakat till jobbet imorgon. Det är dags för den "Rosa dagen" igen! Blev hittepåkakor med rosa glasyr. Jag tänker inte avslöja några detaljer än, ni får med största sannolikhet bild imorgon och en redovisning om hur dagen blev!


Pannkaksvändning

Dagens motion: Promenad på Hammarn och hem igen. Så där ja! Nu fick jag det sagt.

Kan inte hålla mig från att skryta om hur bra det går. Promenader varje dag! I snart en veckas tid! Fast idag när jag kom hem fikade jag och sen åt vi lite (jo jag lovar!) godis och jag mådde plötsligt illa istället för bra. Lade mig på soffan under en filt och blundade och vaknade av explosioner på TV. Ghostbusters! Det var längesen. Den minns jag att vi såg PÅ BIO till och med. Var ju tvungen att rycka upp mig då så jag fick se filmen. Men vilken vändning, från taggad och träningssugen till illamående och tupplurande på soffan. Nåja, mannen bjöd på middag sen, det blev hämtmat från Kaffestugan (kebab i bröd, det "nyttigaste" jag kom på) så jag slapp i alla fall laga mat.

Kom på flera filmer det var längesen jag såg.

Sigourney Weaver fick mig att tänka på Alien. DET är en spännande film! Jag minns när jag såg den första gången. Den gick på TV men jag tänkte inte se den för jag var trött och så skulle jag på skolan dagen efter. "Men jag kan väl titta på början i alla fall." Jamenellerhur!? Inte kunde jag gå från TV-n när jag väl börjat titta! Oj, vad spännande! Jag måste leta om den finns att skicka efter.

En film i en helt annan gengre fick Rick Moranis mig att tänka på: Spaceballs eller Det våras för rymden, en Mel Brooks-komedi där Moranis är "Dark Helmet". Den som sett Star Wars, Star Trek och annan science fiction lär känna igen sig..... :)



Trettondagen

Nu har jag haft tredagars arbetsvecka två veckor i rad. Inte dumt alls!

Dagen idag har bland annat utnyttjats till lite tvättning och städning samt promenad på Hammarn med påhängd ryggsäck för att handla lite mat och annat av livets nödtorft. Lite sa jag.....jag vägde ryggan när jag kom hem (pust stånk...) och den vägde elva kilo. Oj. Om jag går ner elva kilo så är det alltså SÅ mycket? Nåt att tänka på...... Sen hade jag lite matvaror i en kasse också, det blev nog ett kilo till. Bra träning! Har sett att det finns viktvästar att köpa - totalt onödig pryl! Gå och handla istället är mitt råd!


Jag tog faktiskt och satte mig vid pianot ikväll. Hits -70 blev det. Fick dock ingen riktig respons från Hacke (han ville spela tv-spel) föränn jag kom till "I will survive". Behövde bara ett par fraser för att han skulle utbrista "men den HÄR vet jag vilken det är!" och när jag kom till refrängen så sjöng han med. Det var inte förrän på den sången det lossnade heller, kände mig lite hes först. Men det är samma ackord som återkommer så där kunde jag lägga all energi på sången (hm, jag borde nog spela mer piano). Gud så jag längtar efter kören.... Vecka 4 ska vi köra igång sa Stina sist jag träffade henne. Vecka 4! Det är ju jättelångt dit......... Jag vill SJUNGA!!

På tal om sång: Barnen och jag bänkade oss med tacos framför tv-n ikväll och kollade The Voice. Kan inte vara lätt att få fram hela sitt register på tre minuter. Huga! Och så vet man ju själv hur rösten kan bli av nervositet...... Jag tycker att alla är jätteduktiga!



Härligt att känna att man har TVÅ dagar ledigt kvar av helgen. Vad ska man hitta på imorgon då? Ja det ska nog inte bli nåt problem.... :)




Lipstick


Funderar på matdosor....

Kycklinggrytor i olika former borde väl funka att frysa in? Med curry och chiligrillkrydda, med ingefära, kokosmjölk och sambal oelek, med tomater, vitlök och oregano. Mums..... ja jag åt en jä***a enportionsmat från Dafgård till lunch idag eller om det var Findus. Skitsamma, gott var det inte. Jag är inte direkt hungrig men jag är inte riktigt NÖJD.

Dillkött på kyckling har jag hört talas om men aldrig provat. Sötsur kycklingwok är också gott.

Annan beprövad matdosemat är pasta med skinksås. Då har man hela lunchen klar, bara att lägga till grönsaker. Kålpudding är en annan maträtt som jag testat med framgång. Kom på att man kanske kan göra en variant där, nämligen terrin. Det måste jag kolla i kokboken.

Och så har vi klassikern: Chili con carne. Och mannens specialitet: Gulasch.

Förr gjorde jag makaronipudding men jag tycker inte man blir mätt på det. Ja man ska väl ha grönsaker till också så klart men ändå. Man äter och äter och det händer liksom inget. Men nån pastagratäng då? Med köttfärs? En massa kryddor. Ja jäklar, det är ju mannen och jag som ska ha maten, inte barnen, jag får laga den och krydda den precis som jag vill!

Det här projeketet kräver organisation! Imorgon ska jag sätta mig och skriva ner allt jag kommer på och sen ska det planeras inköp!

Lite kultur så här på trettondagsafton

Det har varit lite klent med konst här i bloggen på sista tiden tycker jag (förutom fredagsfotot). Det måste vi göra nåt åt. Ni får lite street art via den här länken, varsågod:

http://www.tout-bon.com/best-of-street-art-2011/

Drar ni på smilbanden nu? :)

Street art är så roligt tycker jag. Oftast har konstnären sett nånting i miljön och sen spunnit vidare på det. Det kan bli riktigt fyndigt! Ibland blir det "bara" skoj, ibland med en allvarlig underton men nästan alltid med en stor portion humor.

När vi målade på Stortorget på Storsjöyran 2010 så använde utnyttjade vi inte miljön på samma sätt utan använde torget som en stor målarduk. Vilket för all del inte utesluter humor....


Men! Måste man tänka också?

Köpte ingen Karins lasagne på lunchen. Tur var väl det. Den är väl knappast laktosfri......

Nu måste jag ju tänka på precis allt jag köper om jag ska undvika laktos! Fast man får se det positiva också: Det blir enklare om jag skärper till mig och fixar egna matdosor. Och det är det ju bara fördelar med. Måste bara köpa lite mindre plastlådor, dom jag har är alldeles för stora för en kontorsråtta som jag.

Vad det blev för mat? Icas "Pasta med skinka och vitvinssås". Ja det är säkert grädde/mjölk i den men kanske inte lika mycket. Googlade på den men det enda jag hittade var en massa bannor för att det var så hög fettprocent i den. Usch då..... Tur jag stödde på med keso. Det var i och för sig tänkt för att höja proteinhalten. Skinkan fick jag nämligen leta efter, så liten mängd var det. En morot blev det också.

Jag har lite idéer omd vad man kan laga och frysa in så man alltid har matdosor i frysen. Men själva lagandet får nog vänta till helgen. Ska ju ut och gå om kvällarna! Och ikväll ska jag se på TV klockan åtta. Jag följer sällan serier men "the Voice" ska jag se. Och det är i morgon med, hur ska det gå? Nå, det finns ju TV4 play........

Sovmorgon! Ojdå....

Syster skrev i en kommentar att sömn är en viktig faktor när man blir äldre och att man kan gå ner i vikt av att sova rätt. I så fall gick jag nog ner ett extra hekto idag. Imorse vaknade jag av att sambon slog upp sovrumsdörren:

"Hej! Ska inte du på jobbet? Klockan är nästan åtta."

Aaaah! Jag hade inte slagit på alarmet! Sminkade mig och fixade håret i raketfart och fick i mig en halv kopp kaffe innan jag kastade ner två kokta ägg och ett par brödskivor i väskan och drog ner på byn. Jag hann!

Vägen till Stugun var oplogad, det har snöat en knapp decimeter i natt men jag har i alla fall inte hört nån Emil yla. Plusgrader är det också, fast det snöar.

Ingen matdosa fick jag med mig heller. Jag som skulle bli så duktig med att ha riktig mat med mig till jobbet. Men det blev ingen matdosa igår. Stekte rimmad torsk men den blev ingen höjdare. Lite vart det också för jag hade bara ett paket hemma, fick komplettera med kokt ägg. Ändå blev det fisk över...... Katten fick resterna men han åt inte heller upp det. Så mycket för det receptet. Potatis och kokta morötter med sås kändes lite klent att ha till lunch och för övrigt så tänkte jag inte alls på det i morse, jag var med inriktad på att få med mig frukost.

Tror jag går och köper en Karins lasagne och en påse morötter.


Nyårslöften 2012

Kollar mina nyårslöften från i fjol. Jag brukar undvika att lova stora saker som är svåra att hålla. Lite fegt kanske men det är pest för självkänslan att inte klara saker, bättre lova positiva saker som man kan hålla tycker jag.

Ifjol skrev jag detta:

"Mina nyårslöften är annars liknande dom jag har avgett tidigare år:

- Skratta mycket.
- Spela och sjunga mycket.
- Vara mig själv.
- Bejaka min kreativitet - hur än konstiga saker som kommer ut. :)"

Inte så tokiga saker. Om jag har hållit dom? Ja det tycker jag nog.

- Jag sett till att få skratta mycket för jag gillar att skratta.
- Spelat har jag väl inte gjort så mycket men sjungit har jag gjort. Se där, nånting jag kan förbättra!
- Varit mig tror jag väl att jag har. Nån som har nåt att invända där?
- Jag har målat och tecknat och jag har haft utställning! Sytt änglar. Lärt mig virka. Jo, nog tycker jag att jag hållit det löftet. Kom det ut några konstiga saker då? Nja det ska väl vara Rödluvantavlorna då. :)

Vad ska jag lova i år då? Ja fjolårets löften tycker jag vi fortsätter på. Sen har vi ju det stora löftet som jag redan berättat om:

- Komma i form!

Jag fyller år om två månader. Vi kan väl komma överens om att jag kör en delredovisning då av hur det har gått med alla löften. 

 


Nu börjar allvaret...

Jag har haft ledigt idag - igen! Härligt! Det bästa är nog att slippa kliva upp så tidigt och att ge sig ut på vintervägarna. Men imorgon är det dags att jobba. Suck....

Allvaret börjar på annat sätt också. Jag ska fixa vikten. Nu ska den ner. Jag vill inte ta blodtryckmedicin. Och nu är det PÅ RIKTIGT för igår tog jag "före"-bilder! Nej inte i underkläderna. Svarta strumbyxor och svarta underklänningen. Den är så slimmad att man ser det mesta och man bör se skillnad om och när det hänt nåt. Och NEJ ni får inte se nån bild. Inte nu. Sen. Kanske. Och inte kommer jag att skriva här hela tiden om hur mycket jag gått ner. Sen. När det hänt nåt. Då ska ni få veta.

Inget ångestdeppande över misslyckade dieter heller. Deppar jag så deppar jag i min ensamhet. Bloggen kommer att vara precis som vanligt. Lite av varje: Mat, musik, konst, fredagsfoton, kroppsfunderingar, kläder, vad jag gjort under dagen - precis som vanligt. Nåväl, om jag känner mig duktig kommer jag säkert inte kunna hålla mig från att skriva.... :)

Nu kommer ett sånt tillfälle: Jag promenerade både igår och idag. Igår blev det dock batteritorsk på telefon så träningsappen stängde av sig så det som borde ha blivit drygt 4 km blev bara knappt 3. Ja jag vet ju hur långt jag gått men det sabbar statistiken! Viktiga grejer förstår ni väl!

Kanske bäst att göra kväll nu. Jag borde kliva upp tidigare imorgon och promenera åtminstone en halvtimme. Men det är ju det där "borde" som är så svårt. Före frukost också. Mmmm........borde..........ska.....hmmm..........









RSS 2.0