Åter till vardagen, den riktiga vardagen

Igår när jag kom hem trodde jag att jag skulle kräkas alternativt somna. Nej inte kräkas kanske men jag var på ett uruselt humör. Hungrig, ont i magen, arg för jag fick ställa mig på Ica och föra över pengar för dom var slut på lönekontot (aaah!), sur, grinig. Trött. Ja, så klart, jag var TRÖTT, det var den största orsaken till humörraset. Det är vardag nu igen, RIKTIG vardag där man ska väcka barnen och se till att dom kliver upp och kommer iväg till skolan. Man ska laga mat när man kommer hem, det är mörkt fortfarande. Och man ska se till att lägga sig i tid på kvällen.

Jag fick lov att göra mig en kopp kaffe och lägga mig på soffan en stund under filten innan jag orkade ta itu med nån matlagning. Det var Top chef på TV. Ett program om matlagning - typiskt! När jag är hungrig och trött och .....morr!


Sen blev det kyckling, ris och morötter. Trodde jag skulle somna vid matbordet. Tog en stund för maten att göra verkan - men sen så! Först gick humöret upp en liten bit, sen blev jag piggare. Inte så svårt, va? Bestämde mig för att göra kväll tidigt.

Träningen igår bestod av först snöshackning/skottning. Sotarn ska komma idag så vi var helt enkelt tvungna att få bort snöhögen där stegen ska stå. Mannen tyckte barnen kunde göra det. Visst, det tyckte jag med men ibland behöver dom en arbetsledare. Jag gick ut och hjälpte dom. Det gick fortare och lättare än man kunde trott. Snön var hård men inte solid. Det var hårt och mjukt omvartannat. Hacka, skotta, hacka, skotta. Sen gick jag en rask promenad. Inte lång men ändock en promenad. En liten promenad är bättre än ingen promenad.



Ja sen var jag ju pigg så inte blev det nån tidig kväll, inte. Gissa om jag är trött idag. Attans. Men jag kan väl inte avstå promenaderna för att jag blir pigg av dom, det blir ju dumt?

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0