Så var man där igen då....

Lördagsgodis och äppelkakor och ingen ordning alls. Idag födelsedagstårta hos Molly, 2 år. Imorgon SKA jag börja räkna points igen! 
 
Jag som är så duktig och promenerar varje dag - inte märks det på vågen, inte. Semesterkilona sitter där dom sitter. 
  
Känner att jag har dålig koll på hur mycket jag äter om dagarna egentligen. Mycket mackor har det blivit och en och annan skål med glass fast det inte varit lördag. Skriver jag upp så skärper jag mig, det vet jag. Dock ska lördagarna vara lössläppta precis som förut. Eller lössläppta och lössläppta... lördagsgodis i alla fall....LITE lördagsgodis.
 
Läste att man ska äta frukost som en kung, lunch som en bonde och middag som en fattiglapp. Ligger nånting i det. Äter jag rejäl frukost blir jag inte lika hungrig till dom andra målen. Problemet är att när det är frukostdags så säger hjärnan bara "ÄT" och så blir det nåt snabbt som till exempel ett par tunnbrödmackor. Men nu har jag bestämt mig - nu SKA jag skärpa mig! Ägg, ägg, ägg är det som gäller! Kanske gröt till och med.
 
Jag har ju all tid i världen just nu att äta en riktig frukost. Hur svårt kan det va??? Nej, nu bestämmer jag mig. NU.
 
 

Fallfrukt

 
Haqvins äppelträd bär mer frukt i år än nånsin, mer än vi hinner med att äta. Nej, vi är inga stora fruktätare i den här familjen. "Ett äpple om dagen ger mig ont i magen" är tyvärr det som gäller för mig. Men jag vill heller inte lämna allt till rådjuren. Baka nåt kanske?
 
Men vad?
 
 
Blev en äppelkaka med kokostosca på. Denna bakade jag i fjol också. Den är jättegod.... Enkel att göra och man kan frysa in den!
 
 
Dagen efter blev det äppelmazarinrutor. Jag förenklade receptet. Det ska vara en pajdeg i botten men jag hade dels inte tid att vänta på nån vilande pajdeg, dels ingen lust att kavla nån hård pajdeg (vet inte vad sjukgymnasten skulle säga om det heller). Jag gjorde "latmajas pajdeg" med bakpulver i istället.
 
 
Dom blev goda men.... tja, jag tyckte det fattades nånting. Kanel kanske? Jag tycker nog att min gamla vanliga enkla äppelkaka som man bara rör ihop är godare. Jag får väl göra den en annan dag. Plockade en famn äpplen från marken igår igen så det finns att göra av....
 
 

Ibland lyckas man över förväntan

Har länge tänkt att jag skulle vilja ha en till kavaj. Har en kaffebrun manchesterkavaj i lite armymodell och en svart i lite tunnare tyg och dom gillar jag. Kavaj är bra. Snyggt. 
 
Skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle sluta skicka efter kläder på postorder. Det löftet bröt jag ganska snabbt. Barnen behövde jeans så då måste jag ju kolla om det fanns nåt till mig med. En kavaj till exempel. Hittade en ljusbrun i stickat tyg. Är det tantvarning på stickade kavajer? Vet inte, jag tyckte den såg så där ut men tänkte att det är ju bara att returnera om den inte funkar.
 
Kollade på Tradera efter kavajer också. Hittade en i grön manchester i min storlek. Och en i ljusbrun manchester. Och en rent ut sagt skitsnygg i armystil, med knappar på slagen och kedjor på axlarna. Äh, vad fan, jag bjuder väl på alla tre. Lägger ett maxbud och vinner jag så vinner jag. 
 
Det gjorde jag. Jag vann alla tre.....
 
Så nu väntar jag alltså på att tre kavajer ska anlända till veckan. Hämtade dessutom ut paketet från Zalando idag. Tror ni den stickade kavajen passade? Ja, det gjorde den! Den satt jättefint! Och ingen tantvarning på den, möjligen dam-varning.
 
Det blir FYRA kavajer sammanlagt. Ja jag säger då det, ibland lyckas man!
 
Spännande att se om traderakavajerna passar. Det var hur som helst inga stora pengar jag lade ut så är det nån som inte passa får man väl skicka den vidare till vänner och bekanta. Jag har ju så det räcker ändå med kavajer....

Stiliga stilpoliser

Jag kollar både på What not to wear på TLC och på Trinny och Susanna stylar om Sverige på sjuan. Jag är väldigt förtjust i Trinny och Susanna. Haqvin med. Han fnittrar varenda gång dom lyfter tuttar och klappar på rumpan på folk (inte så konstigt kanske, han är 11 år). "Dom säger bara rakt ut som dom tycker!" sa han en gång. Ja det gör dom. Men dom vill väl. :)
 
 
Igår drog Susanna ut en tjej på promenad i lokalerna, klädd i bara underkläderna. Båda två alltså. Tjejen hade gått ner 50 kg men hade ändå inte kunnat bada med barnen som hon lovat. Hon klarade inte av att visa sig i baddräkt. Susanna ville att hon skulle klä av sig och kolla på sin kropp i spegeln. Hon klädde även av sig själv och stod där i bara bh och trosor tillsammans med tjejen och sen drog hon med henne och promenerade runt där och hejade på folk. "We are loud and proud! We like our bodies!" Jag tyckte det var väldigt starkt av tjejen att följa med och inte skrika "neeeej!" och tvärvägra. Susanna frågade senare hur det kändes och tjejen svarade "man måste ha gjort det för att förstå hur det kändes". Ja troligen!
 
Man skulle vilja se mer av vad dom gör. Det måste hända jättemycket mer än dom klipp man får se. Men det är ju ett tv-program och programtiden är begränsad, det måste bli show av det också så klart.
 
Hittade en intervju från Nyhetsmorgon med damerna i fråga:
 
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=stilpoliserna_trinny_och_susannah_analyserar_svenskarnas_kladstilar&videoid=2214716

Rapport från hemmafrun

Jaha nu har jag varit hos sjukgymnasten och berättat mitt livs historia (nästan). Blivit undersökt och varsamt vriden och fått TNS. Hon tycker jag ska vara sjukskriven minst två veckor till.... Nu väntar jag bara på besked från doktorn om nytt sjukintyg.
 
Jag ska INTE hålla på och greja hemma för mycket! Inte hänga tvätt (speciellt inte tunga saker), vika tvätt, möjligen. Inte dammsuga. Suck.. ja det ante mig egenligen. Men hur ska jag kunna låta bli? Måste jag alltså tjata på min familj nu så nån annan gör det? Jag får väl hälsa från sjukgymnasten att dom måste. Utan att jag tjatar. Annars blir jag väl sjukskriven för överansträngning av tjatmuskeln.
 
Tror fan jag måste sätta igång att måla. Avreagera mig på nåt vis (boxas kan jag ju inte). Skulle bara behövt en utställning så jag har ett mål att jobba mot.
 
Nu ska jag ut och gå. Nej, förresten, jag ska kolla på QI först, om det inte är ett avsnitt jag redan sett. Få skratta lite så känns det bättre sen.

Tristväder och tårtkalas

Idag är vädret grått och regnigt och humöret därefter. Började stort med att sortera tvätt och plocka undan lite, kände efter en stund att nja, jag ska nog gå ut istället och få lite luft. Tog en rask promenad upp förbi Colldéns och upp till hygget och sen tillbaka. Skönt! Trots grått väder blir man piggare av att vara ute. 
 
Men armen är inte bra idag. Domningarna har blivit värre tycker jag. Insåg att jag måste tvinga mig att vila mer än jag gjort dom senaste dagarna, vila på rygg alltså så nacken får avlastning. Fan, jag som tänkte börja jobba på måndag, tyckte jag var så pass bra. Jag ska till sjukgymnasten imorgon, vi får väl se vad hon säger. Trist är det i vilket fall, jag vill att det bara ska gå framåt!
 
Igår var vi och gratulerade B på födelsedagen. Hon fick en tjusig korg jag hittade på Ica, som en "kundkorg" fast vit med spetsmönster på sidorna. Av nån anledning fick den mig att tänka på henne, hmmm, undrar just varför..... ;)
Men man kan ju inte ge bort en tom korg så Hacke och jag plockade ihop lite mumsigt att stoppa i den: Druvor, melon, en ananans, ostbågar, lite naturgodis och så yrkade Haqvin på att vi måste ha en daimtårta också. Jaha, ok då (jag försökte med argumentet att födelsedagsbarnet säkert redan har en tårta att bjuda på men det funkade inte).
 
En blombukett fick hon också. Tjusig, inte sant? En riktig höstbukett.
 
 
 
 

Höstglöd

 
 

 

Låt oss inte klandra hösten för att sommaren var kall...


Polka dot poem

Idag slog jag in ett prickigt paket
Gissa vem som ska få det!
Hon heter i alla fall inte Lisa
och innehållet tänker jag inte heller visa
förrän hon öppnat själv och kikat
Kanske redan innan fikat?
Sen ska vi prata så tungan faller i trav
och öronen trillar av
och skratta
så mycket så ni kan inte fatta!
 
 
 
 
 
 

Latlördag

Lördagen började i tv-soffan under en filt. Kallt ute och kallt inne - usch vad jag frös! Jag som ville åka motorcykel. En sista tur innan säsongen är slut. Men solen sken så vi drog på oss kläderna och for en sväng.
 
Tänkte hitta oss nåt ställe att äta lunch på. Sandnäsets camping till exempel, dit är det inte så långt. Åt en jättegod kebabtallrik där ifjol. Men tror ni det var öppet, nu i slutet på september? Nääää...
 
Till slut ramlade vi in på kaffestugan, kalla och stela. "Men är det inte kallt??" är den första replik vi får höra. Jooo! 
 
 
Plankstek blev det. Mums. Sen hem och koka kaffe och ta fram lördagsgodiset och så var vi tillbaka under filten i tv-soffan igen. Fyyyy vad jag frös! Ont fick jag också, man spänner sig när man fryser.
 
Nu har jag äntligen fått upp värmen. Jag har även hunnit tända upp i spisen och dessutom slagit igång luftvärmepumpen, första gången för säsongen. Men vad den väsnas! Det hade jag vant mig av med. Nå, den fungerar i alla fall, det har blivit varmare inne.
 
Tror det är dags att hitta på nån middag nu. Kanske nåt enklare, som mysfika? Med kokta ägg och skinka, skurna grönsaker, dipp och så lite chips också. Det är ju lördag.

Drop dead gorgeous


Fyndat på riktigt

Ligger på soffan under en filt och mår inte alls bra. Vaknade med huvudvärk och trött som attan. Konstig i magen är jag och fryser gör jag. Småsnorig också. Hoppas inte det är nån förkylning som tänker bryta ut. Visserligen är jag redan sjukskriven men jag vill väl inte vara förkyld också, det räcker med det andra.
 
Igår mådde jag bra, kände inte att nåt skulle vara på gång då. Var på Hammarn på eftermiddagen, först till doktorn och sen "gjorde jag byn". Nåja, jag lämnade ett paket på Time, fikade på Brödbiten och kollade kläder hos Jensens. Skickade efter byxor för nån vecka sen, från Ellos, och gick efter måttabellen, inte efter vad jag TROR jag har för storlek. Ja när byxorna kom, då var dom alldeles för stora...... Jag ska sluta beställa på postorder!  Morrrrr....
 
"Varför köper du inte på Hammarn?" undrade Mannen. Jo, det är väl lite skillnad på att köpa byxor för 250 spänn och för 600 spänn, kanske? Men ok, om det måste kosta 600 kr för att dom ska passa så, fine fine. Och så var det det där med kvalitet och pris också. Visst, jag kan väl kolla. Sen är det som sagt modernt med SMALA byxor så jag hade inga illusioner om att hitta nåt alls. Men faktiskt, några par som inte var smala fanns det. Tyvärr inga som passade på min kropp men jag hittade en klänning istället.... Typiskt mig. Men klänning är väl bra, jag använder 
dom ju? Så här ser den ut, men inte grå som denna utan med ljusbrunt i mönstret. Det fanns en med blått i mönstret också och jag kollade faktiskt på den också, jag som inte brukar gilla blått. Men den sitter så BRA! Jag får två bröst och en midja i den och det är dessutom lite lite puff på ärmarna och detaljer vid axlarna, nästan som ett ok. Jag ska använda den jag köpte och fundera på den blåa så länge, den var nämligen inget dyr så jag borde kunna köpa två med gott samvete.....

Irritationsmoment

Nånting som jag formligen avskyr är när man går över en nyklippt gräsmatta och gräsklippen fastnar under skorna i stora kokor. Och sen går man IN med dessa skor! Och drar in gräsklipp i huset! Uäääck! 
 
Dessutom har det regnat inatt och tänker göra så resten av dagen som det ser ut. Det omväxlande vädret fortsätter. Igår var det sol, därav gräsklippet.
 
Man KAN lösa problemet med gräsklippet genom att undvika att gå över gräsmattan men nu var jag tvungen att gå där för att komma till gäststugan så jag kunde hämta nål och tråd så jag kan sy igen fickorna på koftan. Jo, det ska jag. Jag tvättade nya koftan och nu hänger fickorna. Det ser inte bra ut. Det ser ut som jag har ett par extra hängtuttar nere på höfterna. Kan bero på att det är en lindexkofta i viscose för 199:- och inte en kashmir för 899:-. Men bra kvinna reder sig själv, jag ska stryka på fickorna så det blir slätt och sen tråcklar jag helt enkelt igen dom. Jag köpte inte koftan för fickornas skull så jag klarar mig utan dom.
 
Tänk att det finns plagg där dom medvetet sytt hängfickor. På höfterna. Eller nere vid låren. Unbeleaveble.... Nej vi har inte samma kroppsform, alla andra kvinnor i världen och jag, men nog är det snyggare om fickorna INTE hänger?? Var dom än sitter, menar jag. Tänk om man skulle sy en skjorta där bröstfickorna hade häng? Det skulle se konstigt ut. Man skulle kunna sälja den modellen till plattbröstade. Men hängbröst kanske man inte vill ha när jag tänker efter. Man kanske kan skicka med inlägg som man kan stoppa i fickorna? 
 
När jag googlade på hängfickor så fick jag fram såna här fickor som man har på snickarbyxorna. En skjorta med såna bröstfickor vore ännu märkligare. Fast den här killen ser inte ut att behöva nån skjorta. Inga ilägg heller.


Benbesiktning

Jag är lite dålig på att skriva märker jag. Vet inte vad jag ska skriva om riktigt. Händer inte så mycket. Fast jag har gott om tid att tänka och fundera så det borde finnas gott om uppslag till blogginlägg kan man tycka.
 
Igår fick jag se andra vyer i alla fall, vi for till Umeå. Jag hade tid för återbesök hos kliniken som tog bort åderbråcken i mars. Jag gick igenom besiktningen utan anmärkning. Inga missade och inga nya. Ärren är som små bruna prickar men det går förmodligen bort med tiden och mig stör dom för övrigt inte speciellt mycket. Nu är det höst dessutom och man springer inte barbent direkt även om vädret varit fint den senaste veckan. Och har jag kjol eller klänning så har jag strumbyxor, för det mesta av det mörkare slaget.
 
Åt en trevlig och god lunch i form av stekt strömming och potatismos på en lunchrestaurang vi hittade. Solen sken och en utetermometer visade 18 grader. I Ö-vik stannade vi på Burger King och köpte kaffe och varsin glassbägare. Skeden i bägaren var om möjligt ännu märkligare än skeden till McDonalds McFlurry - den såg ut som en spade tyckte jag. "Äh, den ska väl föreställa hoppbacken!" tyckte Mannen. Hm, jag tror väl inte att Burger King i Ö-vik har speciella skedar som är annorlunda än i resten av Sverige? Själva konceptet med hamburgerkedjor är väl att det är lika överallt? Jag uttryckte min skepsis men Mannen tyckte jag skulle kolla med Matilda. "Ja, Hjärna" svarade jag inte då men visst, jag frågar väl då: Hur ser era skedar ut, Matilda?
 
Kvällen tillbringades till stor del i soffan eftersom jag varit på benen hela dagen. Det gick ändå över förväntan att åka bil så långt. Det är på väg åt rätt håll. 
 

Fredagsfilur


Uppryckning

Idag har jag gjort en både mental och fysisk uppryckning och dragit mig ur en svacka som jag inte varit medveten om att jag hamnat i. När jag passerade spegeln i förmiddags insåg jag att jag klätt mig i:
 
A: ett par jeans jag inte gillar. Dom har smala ben och består mest av polyester. Hur tänkte jag när jag köpte dom? Dessutom är blixtlåset trasigt så det åker ner hela tiden.
B: en topp som är för lång och som har en volang precis där jag är som bredast. Inte klädsamt alls.
Samt C: toppat detta med en knallrosa plyshhuvjacka med ficka på magen. Blicken som mötte mig i spegeln var trött. Det enda som satt på någorlunda plats var håret. Näää, vad är detta!
 
Är detta bruden som har "What not to wear" som favoritprogram på TV? Som nyss har köpt Trinny & Susannas "The body shape bible"?
 
Eftersom jag skulle byta om för min förmiddagspromenad (all träning är träning!) så hivade jag kläderna i tvättkorgen. Jeansen kommer ICKE att få bo i min garderob i fortsättningen. Dom får bli lagningslappar till mina andra jeans. Sen sminkade jag mig. Jajamen! Fastän jag bara skulle ut på promenad. Ja jag ska ner och handla sedan (med min "personliga assistent" Mannen, bilkörning är inget för mig just nu) men jag har varit osminkad på affärn förr så vad är skillnaden idag? Jo, jag kände mig mycket snyggare och piggare sen jag fått lite färg på kinderna och lite djup i blicken. 
 
Efter promenaden bytte jag om till KLÄNNING. Me like klänning. Jerseyklänning och leggings. Och örhängen och halsband. Nu känner jag mig representabel när jag passerar spegeln. 
 
Nu ligger jag på soffan och väntar på att sjukstugan ska ringa upp mig. Måste höra om uppföljningen av det här, fortsatt medicinering och eventuell sjukgymnastik. Jag ligger även och väntar på att få ta mina värktabletter men jag tycker faktiskt att det känns bättre idag, bättre än på länge. Kan det vara för att jag är så förbannat snygg?
 
 

Märkligheter och fredagsmys

Gick ut i gäststugan/syrummet för att leta fram några Allt om handarbete att bläddra i. Möttes av samma sak som i fjol: Avloppslukt plus döda spyflugor på golvet. Massor av döda spyflugor. Vad är detta?? Jag förstår lukten, det beror på att vattnet dunstar i vattenlåsen. Men var kommer flugorna in? Och varför så många?
 
Dammsög upp flugorna, sen ringde Mannen och började prata pizza och jag tappade fokus och hade för övrigt fått ont igen så det var bara att gå in och lägga sig i soffan igen. Utan tidningar. Suck.
 
Nu borde han snart dyka upp med pizzorna. Kanske man orkar lite mer sen, bara man får äta och känna fredagsmyset? Beställde en jag aldrig ätit förut, Acapulco, med oxfilé och jalapeño på, bland annat.
 
Bon apetite!
 

Äntligen fredag. Eller nåt....

Ligger på rygg i soffan som vanligt. Bästa sättet att inte ha ont. Eller det bästa är variation: En stund på soffan, lite rörelse, en stund på soffan. Sitta är sämst. Det är bättre att vara i rörelse.
 
En dag ser ut som följer:
Kliver upp vid 7 när klockan ringer, väcker barnen, käkar frukost och tar piller, skickar barnen till bussen (jag behöver egentligen inte alls skicka dom till bussen, dom klarar det själv men vi kan väl låtsas så jag får känna att jag gör NÅN nytta??) och sen ligger jag på soffan en stund så att tabletterna får göra verkan. Kollar tv eller surfar på lilldatorn eller båda delarna. Blir mycket Tradera och sybloggar. Och mycket Wordfeud. Sen kanske jag pysslar på lite hemma med det jag kan. Korta pass och inga tunga lyft, varvat med ligga på soffan. Tar ett par kortare promenader varje dag, funkar faktiskt bra. Och jag sover hela nätterna! DET är jag riktigt tacksam för.
 
Men jag känner mig lite less idag. Fredag, jaha? Känns som vilken annan dag som helst. Känner mig lite lappsjuk när man inte har arbetskamrater att prata med. Hur ska det bli sen när man inte har nåt jobb att gå till?
 
Skulle behöva lite social samvaro och människor att interagera med. Skratta. När börjar kören? Jag kan nog stå och sjunga bara jag får vila innan så jag är "full-laddad".
 
Ingen som kan komma och hälsa på med en ask praliner? Jag bjuder på kaffe. 
 

Det blåser en vind

Soligt men blåsligt väder idag. Jämför man med vädret igår så är det här dock ingenting. Mannen skulle kolla på "Arga snickaren" före middagen men det ville inte jag för jag blir bara irriterad på honom. Jag föredrar min glada snickare. Jag gick således upp och lade mig i sängen istället, med lilldatorn till hands. 
 
Efter en stund började det låta konstigt utifrån. "Gick han ut och körde igång traktorn istället?" funderade jag. Sen började regnet PISKA mot rutan och träden vek sig i stormvindarna. Jäklar vad det tog i! Har sällan sett på maken till storm. Det dånade i hela huset. Katten som sovit i Hermans säng kom springande ner för trappen och skrek MJAAOOO, MJAAOOO. Sen ville han gå ut....??? Knaskatt... Men det lät kanske mindre ute. Efter en liten stund hörde vi åskan mullra så det var bara att dra ur tv, datorer mm. Sen gick strömmen. Vi var inte förvånade. 
 
Men det gick fort över. Vinden avtog strax ganska snart och det blev bara ett par blixtar och lite bakgrundsmuller av det hela. Regnet lugnade också ner sig och till slut hade hela åskvädret dragit bort och solen kom fram. Märkligt väder.

Lite streetart så här på måndagen


Jag, tant?

Fick två klädkataloger med posten idag. Två tantkataloger. Klingel är den ena och så fick jag en ny som jag aldrig sett förr, "Your look - for less". '
 
Jag bläddrade igenom dom. Ibland kan man hitta guldkorn där man minst anar det.
 
Jaha.
 
Jerseytröjor med hög hals eller krage och knäppning/blixtlås. Raka, utan form. Quiltade västar. Raka och långa. Avsmalnande byxor med "bekväm resår i midjan".
 
Men herregud! Sy kläder som passar istället! Resår i midjan på jeans???
 
Kanske inte katalogen var riktad riktigt till min åldersgrupp men säg att jag hade varit 20 år äldre - betyder det att alla får samma form då? Det var liksom samma modell på ALLA kläder.
 
Jag blir mer och mer less på klädindustrin. Det går ju inte att hitta nåt vare sig på "ungdomsaffärer" eller "tantaffärer"! Antingen ska man vara smal eller så ska man gömma sig, uppenbarligen. Jag kanske är en tant ändå, jag gnäller väldigt mycket nu, inte sant?
 
Var finns butiker med roliga kläder? Med lite passform på, inte "bekväm resår i midjan"? Inga tält, inga polyesterbyxor. SNYGGA kläder! Man kanske inte kommer lika billigt undan som på HM med såna kläder men om man använder grejerna istället för att låta dom ligga i garderoben, ja det måste ju bli billigare i längden. Det är kostnad PER ANVÄNDNING som räknas!
 
Jag skulle vilja ha ett par raka brallor, gärna i nån ylleblandning. Bruna eller mörkgröna kanske, med lite struktur. En kavaj som är insvängd i midjan. Toppar och blusar som är insvängda så dom inte sitter som en säck på kroppen. Roliga färger och mönster ska det vara så klart.
 
Finns det?

Klen


I en sal på lasarettet

Verkar som jag får åka hem ikväll. Vore skönt. Är lite less nu. Nej det är inget fel på servicen, det är helpension och trevlig personal. ;-) Men jag vill hem till mina grejer, min familj. Ska träffa en läkare först så får vi se sen. Sköterskan tyckte dock att det inte fanns nån anledning att hålla kvar mig eftersom jag mår så mycket bättre nu så han trodde inte det var nåt problem.

Är uppe och går, har suttit och ätit och fikat, inte legat (igår drack jag kaffe med sugrör!). Ibland måste jag lägga upp armen på huvudet men det kan man väl leva med. Stooor skillnad från när jag kom in i torsdags!

Fick nyss sista sprutan och nu är det väl middagen vi väntar på. Man är bra sysslolös när måltiderna är höjdpunkterna på dagen...







RSS 2.0