Talang 2009

Oj, vad har hänt nu? Tänker hon skriva om ett sånt där tv-program? Hon som aldrig kollar på sånt.

Jo. Nu måste jag ju kolla på Talang 2009. Nu när syrrans kör är med. Jo! Kolla blogginlägget på Charlotte Perellis blogg:
http://charlotteperrelli.blogg.se/2009/march/talang.html#trackback

Kolla bilden på kören som flirtar med Bert. Det är syrran som står längst till vänster.

Hur det gick? Det fick hon naturligtvis inte tala om. Men dom hade haft kul. Och det är ju bra!

Nu ska jag berätta en hemlighet

Jag ska ställa ut!

Falkens Bar & Kök i Stugun. Det kanske ni inte tycker låter som nåt toppenplejs att ställa ut på men tänk efter:
>Ligger bredvid två stora arbetsplatser = Lunchgäster varje dag.
>Ligger vid en genomfartsled till Östersund = Säkert många hungriga som passerar.

>Totalsumma = reklam reklam!

Imorgon blir det jobb hela dagen. Jag har köpt ramar för...ja jag törs inte räkna ut hur mycket. Passepartout-papp har jag köpt på skolan. Dom ska skäras, sen ska tavlorna monteras. Jag måste prissätta (hugaligen!) och så ska jag göra en utställningkatalog. Dvs ett A4 med tavlornas namn och teknik och pris. Inga avancerade saker. Jo, Falken ville att jag skulle skriva lite om hur jag tänk när jag gjort tavlan också. Oj.....

På gång

Jag blev ombedd att skriva en krönika. :)

http://www.pagang.nu/Default.aspx?id=4633

Rajrajrapport

Det blev inte storsjöbad utan Storsjöbadet. :)

Jag åkte in till bibblan den utsatta tiden. Där fick jag en välkomstdrink i form av ett glas vin. Sen fick jag ett örngott på huvudet......

När jag tog av det så var vi vid Storsjöbadet. Där blev det relaxen och även lite simning och vattenrutchbaneåkning! Jag menar, hur länge sen var DET? 20 år sen? Skitkul rent ut sagt! Speciellt när Jossan och jag åkte tillsammans. Huj vad det gick!

Bord var beställt på Simon & Victor. Där tog vi en fördrink och sedan åt vi god mat. Jag åt lammytterfilé med rostade rotsaker, rödvinssky och klyftpotatis. Mumma! Där blev vi sittande en stund. Sen gick vi vidare till en pub. Där satt vi och funderade på om vi skulle gå till Plaza och dansa men när vi druckit ur var klockan halv ett och vi satt och gäspade alla fyra. Småbarnsmammor på galej.....hm.... Vi gick hem istället med en omväg över McDonald´s och Sibylla.

Sammantaget var det en mycket trevlig kväll! Tack så hemskt mycket!

Rajraj ikväll....?

Nu har jag packat: Vattentäta kängor, baddräkt, finkläder, necessär och sovsäck. Pimpelspö skulle jag också ha men dom är i buan så det skulle tjejerna fixa ett. Vad jag ska göra? Ingen aning. Jag ska få min present i kväll. Jag ska vara i stan klockan fyra, det är det jag vet. Det blir nog livat. :)

Hoppas jag slipper bada i Storsjön bara....


Märkliga iakttagelser på is

Imorse när jag for med bussen till stan spatserade två älgar ute på isen på Gesunden strax efter Stadsberget.

På eftermiddagen när jag åkte bussen från Härke såg jag vid Vallsundet en person ute på isen som åkte långfärdsskridskor - med barnvagn.

Snabbresumé

Min blogg kommer nog aldrig att hamna på listan över dom mest aktiva bloggarna. Nästan en vecka sedan jag skrev sist nu. Men jag har inte haft inspiration sätta mig ner och skriva. Ämnen har det funnits gott om men jag har inte kunnat komma in i rätta sinnesstämningen eller hur jag nu ska uttrycka saken. Det där lät som det var jätteavancerat att skriva men jag tror ni förstår vad jag menar.

Vad händer då?

Ja, vi har haft grafik ute på Härke konstcentrum igen. Jag har gjort en torrnålsgravyr och en fotopolymer. (Bilder kommer i separat inlägg). En vecka kvar där. Bara....

Det har varit plusgrader om dagarna så snön har sjunkit ihop. Och igår regnade det! Det var synnerligen olämpligt eftersom jag hade bindmössan på. Jag var på distriktsårsmöte för Folkdansringen med efterföljande middag med dans (ja konstigt vore det väl annars). Kom hem vid halv 12 trots att det bara serverades lättöl till maten. ;-)


Jag var in på jobbet med datorn och fick den ominstallerad nu i veckan. Nu funkar den lite mer som en dator bör göra! Men jag glömde spara undan favoriterna så om ni undrar varför jag är så dålig på att kommentera på era bloggar så är det kanske för att jag inte hittar dit...... 




Gäsp gäsp...

Slut på sportlovet, skolan börjat igen. Det märks på en gång, jag är så tröööött..... fy för den lede att kliva upp kvart över 5 på morgonen. Undrar om jag ska ta en senare buss imorgon...?

I lördags hade vi kalaset. En trevlig tillställning. Alla fick en välkomstdrink innan maten. Det blev tacobuffé utökad med chili con carne och baguetter och lite god ost. Till kaffet blev det tårta förstås. Chokladmarängtårta med hallongrädde, samma tårta som jag bjöd på på skolan, på jobbet och hemma på min födelsedag. ALLA tycker den är jättegod! Recept? Ok, ska lägga in det som ett eget inlägg. :)

Jag fick mer presenter: En fin grön vas. En vinröd lampa. En stor ljuslykta och fotoramar i smide. En massa goda ostar och kex och en flaska vin. Och mousserande vin. En vetevärmare.

Jag tror det var allt.

Veckan innan blev det väl inte så mycket sportande för mig men barnen åkte slalom på Hammarn. Jo, jag var på boxning i torsdags kväll. Och på fredagen var vi till Bydalen. Medans dom andra drog upp i liften för att kasta sig utför pisterna så drog jag neråt sjön och ut i längdspåren. 1,5 mil totalt blev det! Inte illa. Och i torsdags var jag på body pump för första gången i mitt liv. Jag har träningsvärk än.....det betyder att man HAR muskler va?

Vive la vintersport!


Tack tack tack!

Jo, syster yster, jag har fått nåt med posten. Jag hade bara inte kollat brevlådan när jag skrev gårdagens inlägg. :-)

Tack allihop! För presenter och blommor och kramar!

Jag har fått ett presentkort på El-Giganten. Nu har jag råd med ny telefon. Och kanske kamera med!
Jag har fått presentkort på valfri behandling hos Ulrika (hon som jag brukar gå på massage hos)
Jag har fått presentkort på Spa-massage (vad det nu kan vara?) hos Hälsobrunnen (Hanna).
Jag har fått pengar. Vad ska jag köpa för kul för dom?
Jag har fått kaffe, tårta och nybakad mandelbulle på sängen. Jättegott en stund tills jag började må illa.... :)
Jag har fått min skolresa till Frankrike betald.
Jag har fått en fin chokladask och en hemlig dag av "brudarna". Jag vet bara att jag ska befinna mig i Östersund ett visst datum och ha med mig finkläder och övernattningsgrejer. Spännande!
Jag har fått blommor, blommor, blommor.
Jag har fått en kallelse till mammografi av Landstinget. Tack för den.
Jag har fått ont i ryggen.....men jag ska på massage redan imorgon.

Firandet är inte slut riktigt än. Jag ska ha kalas nu på lördag och då kommer det fler folk som inte kom i måndags. Tyvärr kan inte alla jag bjudit komma. :(  Och inga av de mina söderifrån. Synd... Men vi får väl ha trevligt ändå.

Och om det är nån jag skulle ha missat att bjuda: Efter klockan fem på lördag kör vi igång! Vi ses då!


Allvarligt talat

Nu är jag lite less på att baka. På förmiddagen bakade jag drömtårta, Haqvin fyller år idag. Det blir hallon och vispad grädde till. Mums!

Fast om jag ska ha nån tårta vet jag inte. Jag undviker vetemjöl och socker just nu för att se om det har nån effekt på min krånglande mage. Jag har å andra sidan inte haft karaktär nog att låta bli det helt och hållet. HUR ska man kunna det när man fyller 40 och ska bjuda på tårta och kakor?? Åt en snoddas på Café Utför nu i eftermiddag också. Det fanns ju inget socker- och vetemjölsfritt där och jag tänke inte på att ta med nåt fika. Men imorgon gör vi nog det, det blir dyrt att fika där varje dag.

Dessutom har Haqvin önskat pizza till middag. Det känns lite orättvist om alla andra ska sitta och mumsa pizza och jag ska äta nåt annat. Å andra sidan kanske det inte är värt att äta pizza om man mår pyton sen? Värt att fundera på. Och pizza är inte heller billigt....

Köpte äntligen skidglasögon åt barnen. Nästan fyrahundra spänn! Styck! Urk.... och så köpte jag en digitalkamera åt Haqvin i present. Inte billigt det heller men han blev glad. Och jag tycker han ska ha en kamera. Fast det vill jag med.... Å andra sidan ska jag ju köpa en ny mobil framöver och då får jag en kamera på köpet så att säga. Men denna månad blir så dyr så när det köpet blir aktuellt vet jag inte.

Det var värst vad jag gnäller på var pengarna tar vägen. Det var inte riktigt vad jag tänkte skriva om från början. Men nu har jag inte tid att börja om, nu ska jag hämta farmor så hon kan gratta Haqvin på födelsedagen.

Vi höres!

Jaha...

En timme och tio minuter kvar.....

Idag har vi haft barnkalas för 10 av Haqvins kompisar. Pust. Inte bara rock-konserter som man blir trött i öronen av. Det blev korvgrillning och lek ute först och draktårta och bullar och kakor inne lite senare. Fiskdamm med allsköns tokiga napp såsom foppa-tofflor och sur-strumpor. :-)

Och ikväll har jag bakat 4 stora tårtbottnar till morgondagen. Man vet ju inte hur många tårtor som behövs. Bullar och kakor finns kvar från Hackes kalas. Och ballonger och serpentiner får hänga kvar. Lika gott så.

Nu är jag trött. Är det åldern, tro? Nä, jag blir inte gammal, jag blir mogen. Inte sant?

Nu ska jag ha en kopp te innan det är dags att knyta sig. Gäller att samla krafter inför morgondagen. ;-)

Gonatt från en 39-åring!





RSS 2.0