Det går framåt!

Idag har jag varit riktigt pigg om man jämför med tidigare i veckan. Inte så att jag skulle vilja ut och springa kanske men en liten promenad hade kanske funkat. Nu gick jag ingen promenad idag men jag dammsög övervåningen! Vi låg för all del i tv-soffan och slöade också.
På eftermiddagen for jag med plasten och allt annat till förpackningsåtervinningen samt pantade burkar och flaskor för 70 spänn! Sen köpte jag lördagsgodis och fick tillbaka en tjuga..... det var lite nyttigt att köpa lördagsgodiset för sig så man ser vad det kostar. När man handlar en massa annat samtidigt är det lätt att det gömmer sig i den totala summan, så att säga.
Sen kom jag på att jag skulle fara till Bosse och Berit och kolla hur deras kök blev sen dom fixat till det. Jättesnyggt var det! Grått "stengolv", gröngrå luckor med nya beslag på och sen ska det upp en milt blå tapet. Jag blev kvar där och tittade på "Så ska det låta". Och sjöng med (så gott det nu gick med min förkylningsröst)! När jag kollar med barnen så FÅR jag inte sjunga med! Är inte det glädjedödande, så säg? Sen åkte jag och hämtade kvällsmaten på Kaffestugan: pizza! Så nu är jag törstig..... men det var gott att äta! Det är också ett framsteg. Jag blir nog frisk nångång. ;-)
Vi har haft gäster i veckan. En kompis som flyttade ner till Kopparberg för tio år sen var och hälsade på och bodde i gäststugan med sin familj. Dom hade med sig varsin skoter och vi var ju sjuka så vi har inte umgåtts så mycket om dagarna men igår kväll åt vi tacos. Favorit i repris? Tacos ÄR en bra uppfinning! Sen åt vi maräng suisse till efterrätt. DET var längesen sist!! Den körde vi en repris på idag istället.
Och ikväll har vi också haft besök, från stan. Lite öl och lite surr. Inte så tokigt.  Men jag är trött, det känner jag. Det är nog läggdags snart.

"Bara" virus

Kalla mig löjlig eller vad som helst men jag ringde sjukstugan idag. Jag hade fortfarande feber i morse (fjärde dagen) och dessutom ont i ryggen. "Lunginflammation!!" var tanken..... Dessutom var jag superdålig igår, sov ett par omgångar på dagen och häckade dessutom regelbundet i soffan framför tv-n. Nå, vad sa doktorn då? Jo snabbsänkan var låg och lungorna lät bra. Det är alltså "bara" virus. Vila och vänta. Det är ju skönt på sätt och vis att det INTE är lunginflammation. Men sjuk är jag, lik förbannat.

Sören är också förkyld, han hade feber i natt. Det var som att sova bredvid en kamin! Och barnen hostar också men är mycket piggare än vi vuxna.  
Det här blev bara snack om krämpor. Hm.... vad ska vi meddela mer för att inte fastna i gnällträsket? Jag kommer faktiskt inte på nåt just nu! Sorry!


Underbar lax i ugn, mammas fisksås och annat matnyttigt.

Fick just två recept på hembakade pitabröd och ett  på hamburgerbröd. Hamburgerbröden man köper är ju bara nå´ smul! Smakar ingenting och går sönder. Inte för att jag tänkt baka just nu men jag ska väl bli frisk och pigg och återställd nån gång framöver planerar jag. Pitabröd är bra, då kan man göra som när man äter tacos. Man lägger upp allt i olika skålar och så får man ta det man gillar och fylla brödet med.
På påskafton åt vi som jag skrev förut "Underbar lax i ugn". Det är enkelt, det är gott och kanske till och med nyttigt? 
Man tar en hel laxsida och lägger med skinnsidan ner i en långpanna. Lägg gärna bakplåtspapper i botten, det blir lättare att diska på det viset! Slå dessutom på ugnen på 225 grader. Salta och peppra och gnid in den med hackad dill (jag använder djupfryst). Blanda turkisk yoghurt med majonnäs, ca 1 del majonnäs till 4 delar yoghurt. Bred detta över laxen och ställ in i ugnen tills täcket fått en fin färg och fisken är genomstekt (20 minuter kanske?).
Till detta kan man göra en kall sås: Blanda creme fraiche med vanlig fil till önskad konsistens. Man kan ha i turkisk yoghurt också om man vill.  Blanda i hackad dill (djupfryst går fortfarande bra) och vanlig söt svensk senap. Smaka av med salt och peppar. Jättemumsigt och jätteenkelt.
Och det gör ju inget att det är enkelt, eller hur?
image110

Jag ljög visst...

Inte medvetet, nä, men jag skrev ju tidigare att vi inte gjorde nåt särskilt på långfredagen. Men det gjorde vi visst. Vi gick ju med påskbrev längs med hela Västigate och ända till farmor och fick kaffepannan full (nåja, inte full, det är en femliters!) med godis. Det var en påskkärring, en påskgubbe och en påskhare som gick (fast påskharen åkte snowracer eftersom ena skånken är gipsad). Så här fina var vi!

image109

Det har ju snöat...

Upptäckte nyss att det kommit nästan en halv decimeter snö inatt. Var ner på Hammarn och köpte mjölk mm (inte för att jag ville, helst ville jag gå och lägga mig, men är mjölkenslut så är den) och solen sken och världen var vit. Och nu är jag faktiskt lite piggare. Om det beror på värktabletten jag tog förut eller på att jag fick lite solsken och frisk luft låter jag vara osagt.
I morse hade jag taggtråd i bröstet när jag hostade, snorig och eländig vara jag. Och jag är plötsligt barryton istället för sopran. Men nu smakade kaffet bra. Det måste vara ett steg i rätt riktning. Att kunna känna vad kaffet smakar. Annars har det varit så eländigt att inte kunna känna smak. Man kan inte ens tröstäta! Vilket öde, va? Man kan naturligtvis se det positiva med det också. Inget godisätande för det smakar ändå inte gott. Å andra sidam smakar den nyttiga maten inte heller nåt....
Det var i alla fall inget vinterväder ute trots nysnön. Solen sken och värmde. Jag som hade klätt på mig vinterjacka, täckkjol och hela baletten. Jag fick klä av mig när jag kom på Hammarn! Av med mössan åtminstone. Dags att rota fram vårjackan tror jag. Fast än får vinterjackan vara kvar inne, det har varit svinkallt om nätterna.
Nu ska jag höra om Herman och Aksel ska ha nån fika snart. Och sen kanske jag ska tvinga dom att sluta spela så jag får lägga mig i tv-soffan? Jag är sjuk och borde således ha företräde till tv-n.
Discovery Channel, here I come!

Annandag påsk och synd om mig....*hosta, snora*

Solen skiner och jag sitter inne. Jag är FÖRKYLD! Snyft, snörvel, snor......

Lyckligtvis har det inte brutit ut på riktigt förrän idag så jag har hunnit njuta lite grand av påskledigheten. Men jag skulle vilja vara UTE! Sören for till buan för att åka skidor till Kåtan. Det hade jag också velat göra men inte går det. Barnen är hos varsin kompis så jag har varit själv hela eftermiddagen. Jag tog ett varmt bad för jag frööös. Synd att jag inte hade eukalyptursolja att droppa i badvattnet, eller åtminstone den där goa duschgelén som luktar eukalyptus, Myrten vill jag minnas att den heter. Man kanske kan stoppa ett par påsar pepparmyntste i badvattnet?

Vi har tagit det lugnt hela helgen. Vi som brukar vara i buan hela påsken. Men inte går det att åka skoter och vara i snön med ett helgipsat ben heller! Långfredagen gjorde vi väl inget särskilt. Påskafton åt vi kolbullar ute till lunch. Sören stekte ute på gården. Solen sken men det blåste isbitar! Och rätt som det var kom det en snöby.
Sedan kom farmor på påskmiddag. Underbar lax i ugn, kokt potatis, kall sås som mamma brukar göra och så gröna ärtor och sallad med fetaost (riktig!) och oliver. Och kokta ägg, färgade med lökskal.
Igår påskdagen skulle jag ner och handla. Kände mig inte helt kry men jag ville ha lite sol och luft och tänkte att NERFÖR kan jag väl promenera, sen får Sören hämta mig med bilen. Det gick skapligt. Fast det blåste isbitar i Pålgårdsbacken och nere på bron körde Sören om mig. Han trodde jag hunnit både ner och handlat! Optimist. Vi skulle ha främmande till kvällen och käka tacos men vi hade biljetter till "Allt för byn" kl 17 också! Men vi bestämde att kl 19 kan ni komma för då är det nog slut. Halv 8 var det slut....... så när vi kom hem med andan i halsen så hade dom både dukat och lagat färdigt maten! Kanske det är så man ska göra när man ska ha gäster? Lättsamt och bra! Fast man kanske inte får samma gäster fler gånger?
Men trevligt hade vi. Prat och skratt och barnen lekte. Och till kaffet hade jag gjort en mazarinkaka som jag toppat med fyllningen till chokladtårtan, den med hallon (ja jag får väl fixa recept....).
Idag känns det bara blä. Snorig, huvudvärk, hes i halsen och trött. Inte ens påskgodiset som är kvar smakar nåt. Och jag har träningsvärk i vaderna sen promenaden igår! Illa, illa. Synd om mig.
Nu ska jag koka mig en kopp kaffe, tror jag.
Atjo!


Ordtennis

Vi har som sport på jobbet att komma på (dåliga) ordvitsar, speciellt på fredagar. Fast för det mesta tjuvstartar vi redan tidigare i veckan. Här är ett axplock.

1. Vilken del på kroppen är kriminell?
2. Vad ska man äta för att bli bra på häcklöpning?
3. Och för att bli bra på bergsbestigning?
4. Nattflyg från ryssland?

Fundera först.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Här är svaren:

1. Hälarna
2. (Carolina) Klüft-potatis
3. (Göran) Kropp-kakor
4. Sov-jet


GLAD PÅSK!

       

Bilnamn

Varför heter bilar som dom gör? Tänkte mest på tillnamnen, det som står efter "familjenamnet" så att säga. Det var försäljningen av Berlingon som fick oss att börja fundera. Berlingo - vad kan det vara??
Volkswagen Golf - heter dom så för att dom är små som en golfbil? Mini-golf kanske? Fast det finns ju  VW Polo och golf och polo är ju båda sporter. Finns det nån sport som heter Passat månne? "Passat-vinden" föreslog Sören. Nä den heter passad-vinden. Passat-vinden är kanske den som uppstår när man passerar i hög hastighet med bilen?
Ford har ju lite spanskt tema, åtminstone på vissa modeller: Granada, Sierra, Fiesta, Mondeo.
Volvo är lite tråkiga och kör med siffror och bokstäver, även om det finns en del tillnamn där med som t.ex Cross Country (där hörs det ju hur man riktigt ska korsa lanskapet med bilen!).
Citroën är lite förtjusta i bokstäverna X och C: BX, CX, XM, Xantia, Xsara, C4, C5.
Sen har jag inte hittat nåt riktigt mönster på nåt mer bilmärke. Man undrar ju hur dom tänker? Har dom ett tema eller hittar dom bara på?



****Suuuck****

Jag har tänkt att skriva i flera dagar nu men när jag sätter mig så kommer det inget. När jag jobbar, är ute och går och diskar och gör annat så har jag jättemycket funderingar och uppslag till diskussionsämnen och rapportering men när jag sätter mig här så har jag liksom ingen lust......hjärnan vill inte lägga in rätt växel. Man skulle ha en diktafon med sig, en som skriver in det man säger automatiskt! (Minus svordomar, host och harkel etc...)
På dagarna är man på jobbet och då jobbar man ju, även om jag sitter framför en dator och har tillgång till internet. Och just därför lockar det väl inte direkt att sätta sig framför datorn igen när man kommer hem.
Trött är jag, i kropp och huvud. Nu piper tvättmaskinen att den är färdig, det är väl bäst jag ägnar mig åt hushållsgöromål en sista gång innan dusch och sänggående. Gäsp......
Natti natti!

Och nu blir det nyheter från Ol-Månsbacken

  • Berlingon är såld! Det ringde ett äldre par från Kälarne dagen innan tiden för annonsen gick ut. Snacka om tur. Och dom köpte den. Vi firade med glass, kaffe och konjak (det finns alltid en ursäkt...).
  • Hackeback har tappat sin tredje tand på en vecka! Tandfén blir väl ruinerad snart och Hacke får äta enbart gröt om det ska fortsätta i den här takten.
  • Herman ska gipsas om på måndag. Han går i skolan och det funkar bra, hans klasskamrater hjälper honom vid lunch och annars när det behövs. Och har skrivit på gipset naturligtvis! Gipset är inget större problem längre, nu när det inte gör ont (ja gipset har väl aldrig gjort ont, i och för sig....).  
  • Det regnar ute. Betyder det att våren är på väg? Det blir i alla fall snorhalt på gård och på väg. Väldigt spännande. Lite för spännande rent av. Vi har nog med gipsade ben i familjen tycker jag.
  • I kväll åt vi tjälknul. MUMS! "På en onsdag?" kanske ni tänker. Ja man ska väl äta det man har och än finns det älgkött i frysen. Dessutom skar jag lite extra tunna skivor som man kan ha som smörgåspålägg. Garanterat tillsatsfria. Oj, både ekonomiskt och hälsosamt. Tur vi åt glass till efterrätt så det jämnar ut sig.

Slut på nyhetsrapporteringen för den här gången.


Man blir inte tjock av mat!

Det är tillsatserna man blir tjock av. Har ni inte sett att det står "förtjockningsmedel" i innehållsförteckningarna!? 

I lördags när jag satt vid frukosten så hade jag tagit fram boken "Den hemlige kocken" för att skriva av E-numren till azo-färgämnena. Sören kom ner och satte sig för att äta han med. Så pekar han på boken. "Kan jag få kolla i den?" säger han. Klart han fick. Till saken hör att jag har försökt diskutera vad som står i boken men han har inte velat läsa den.
På söndag eftermiddag hade han läst ut den.....
NOW were talking! Nu kan man kommentera innehållet i nåt och han fattar direkt. "Man blir inte direkt sugen på mamma scans köttbullar när man läst boken" sa jag en dag (minns inte hur vi kom in på det.) "Nä!" sa han och skrattade " Jag tror inte vi köper färdiga köttbullar nåt mer!"
Jag bakade i söndags som vanligt och läste "mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra"(C-vitamin ifall du inte visste) på vetemjölspåsen. "Vad var det nu igen?" frågade jag. "Mjölbehandlingmedel" - vilket diffust ord.... Jo det hjälper till att binda mer luft i brödet. Så det jäser till större bullar. (Så om man vill ha större brön ska man käka C-vitamin? Jag har inte testat. Jag vill inte ha större brön, det finns ju bh-ar med ilägg). Men behöver man verkligen sånt i hembakat bröd? Ett slags push up för bröd? "Saltå kvarn har väl mjöl utan?" säger Sören då. Jodå, men jag har inte hittat nåt tillsatfritt mjöl på Hammarn (Saltås är dessutom stenmalet vilket tydligen ska vara bättre. Skulle gärna testa). Krossade korn och dinkelmjöl och lite annat finns på Konsum men inte vetemjöl från Saltå kvarn. Jag kanske ska påpeka att mjölet jag använde som innehåller  "mjölbehandlingsmedel" är ekologiskt...... hmmm....
I lördags när jag handlade på ICA låg det "påskskinka" i kyldisken. Jag snabbt som ögat fram och kollade innehållsförteckningen. Tror ni inte på fan att det är STABILISERINGSMEDEL i! Vad gör det då? Jo det gör att man kan spruta i mer vatten i skinkan....... vatten och salt, billigt och bra.  Vatten har jag hemma i kran, det vill jag inte köpa på affären! Speciellt inte om jag tror att det är skinka jag köper. Jag sa inget då, inte köpte jag nån heller. Men nästa gång jag handlar så ska jag fråga.
Att få tag på en smörgåsskinka som är utan stabiliseringsmedel och smakförstärkare är inte heller lätt, speciellt inte rökt skinka. Det står "arom" på många och då ska ni veta att det troligen är rök-arom. Skinkan är alltså inte rökt utan smakar bara rök......  DET trodde faktiskt jag att när man köper "rökt skinka" så ska den vara just rökt! Hallonsaft får ju inte heta det om det inte är hallon i.  Då heter det "saft med hallonsmak". "Skinka med röksmak"...Låter det frestande?
Det jag hittat som det är minst tillsatser i är lufttorkad skinka. Dyrare, ja, men jag hoppas man äter mindre eftersom den faktiskt smakar mycket. Som att köpa en lagrad ost ungefär. Dyrare per kg men starkare och godare än den mesiga hushållosten och man känner sig nöjdare. Den italienska lufttorkade var dyrast men innehöll å andra sidan bara griskött och salt. Otroligt! 
Vi får väl variera påläggen så vi inte blir ruinerade. Tur man gillar ost....

image103

Rensa i röran

Nä jag har inte boken. Men det är precis vad vi gjort i helgen.
Det började med att Sören tog ner köksgardinerna i fredags och stoppade dom i tvätten. I lördags rände jag på Hammarn för att hitta träningsbrallor till Herman (utan framgång) och när jag kom hem så spelade Sören blues  och putsade fönster. Sen rullade det på.....
Alla fönsterbrädor rensade från papper, plåtburkar och prydnadssaker. Nästan alla katter bortrensade från fönsterhyllorna (sparade bara lejonparet av Lisa Larsson och ett par katter av Rosa Ljung, samt en sparbössa, resten packades ner och bars ut). Paradhandukshängaren som egentligen alltid sett överdimensionerad ut skruvades ner och bars ut i gäststugan istället. Och på den stod en mängd gamla flaskor och fickpluntor som även dom stuvades ner i lådan. Lampor, skålar, ljusstakar, allt möjligt som bokstavligen stått och samlat damm! Och mycket damm. Jag får klåda bara jag tänker på det!
Nu är det egentligen bara pianot som inte blivit avplockat och dammat. Hörnhyllan i trappen också...Ja gardinerna till köket måste strykas så dom har inte kommit upp än.... Men man ser himlen genom dom renputsade fönstren, alltid nåt!

Det är så mycket grejer så det är nästan läge för loppis. Fast inte en sån där gårdsloppis som är öppen hela sommaren, tänkte istället att man kanske kan stå på Hammarstrands marknad. Och sälja lite änglar med kanske...?

En fråga dyker då upp:  Får man sälja sånt man fått men inte gillar?

Var snäll mot din kropp!

image103

Ja det är våååren, ja det är våååren!

Man blir piggare och piggare för varje dag! Nu är det ljust när man åker till jobbet och ljust när man åker från jobbet. Till och med härom morgonen när vi hade möte och började tidigare var det ljust! Härligt, härligt!
Solen skiner och snön smälter på vägen. Plogbilen var ute i morse och skrapade ner snökanterna mot dikena (för att det inte ska bli översvämning på  vägen när snön så småningom börjar smälta på allvar). Talgoxen kvittrar. Vårkänslor i kubik!
Jag var ute och sprang igår! 35 minuter bara men det är ju en början. Och det kändes bra! Lite ont i högerfoten men det har jag haft till och från hela vintern, vet inte vad det kan vara för fel. Vi får se hur det utvecklas. Jag tänker inte låta det hindra mig. Jag började dessutom på en ny bok igår och då är det lättare att komma ut och promenera och springa för man vill ju veta hur det går! "Potensgivarna" heter boken. Den började bra iaf så det blir mer löpning framöver!
image101

Jaja, jag erkänner....

jag har ett linne från Casall också... men det är också märkligt rakt i modellen, det vill inte gärna sitta kvar över höfterna utan åker upp och korvar sig i midjan.
Nu längtar jag efter våren..... och sommaren. Att få springa upp på berget. Sätta sig där och pusta ut och njuta av utsikten. Ta cykeln rätt upp på skogen och cykla skidspåret och bli skitig och svettig och lycklig!

Kan det vara våren som spritter i kroppen?

Jag känner mig sugen på att ge mig ut och springa! Samtidigt ligger snön djup i skogen och vägarna är hala av både snö och is..... man kan ju sätta broddar på spring-skorna kanske? Eller köpa dubbade dojjor. Fast jag skulle behöva spara pengarna till ett par nya springskor till våren istället.....
En jacka skulle jag vilja ha också. En sån här kanske. Men den ser smal ut över rumpan och höfterna..... hm.. och det är inte jag. Jag fick en löparjacka när jag prenumererade på I Form en gång. En knallrosa.... Men den gick inte att knäppa över höfterna! Jag gav bort den till en smalare kompis som dessutom gillar rosa. Vi sprang (läs "gick") Vårruset tillsammans ifjol. Det är inte så dumt! Är man en grupp så får man en picknick-korg och den (innehållet menar jag) smakar extra bra efter loppet.
Som vanligt kan dom inte göra kläder som passar en kropp som inte följer standard! Man kan väl vara kurvig och rund och ändå gilla att träna? Om man dessutom är missnöjd med att vara rund kan det ju vara bra om man kommer i träningskläderna så man kan träna bort överflödskilona? Nä man ska vara smärt och vältränad innan man köper kläderna..... eller så har jag för lite sportaffärer där jag bor? Nå, två på en så liten ort är väl inte dåligt.
Visst kan man träna i "vanliga" kläder. Men den som har sprungit sig svettig i en vanlig bomulls-t-shirt och jämför med en sk. funktionströja har nog märkt skillnaden. Nåväl, jag ska inte klaga, jag har min vindjacka med uttagbart fleecefoder, den funkar. Fast det känns inte så fräscht att använda den till jobbet om jag ska ha den när jag springer...... Yäck! (Det där var ett uttryck för äckel som är svårt att få till i skrift. Ungefär som uttrycket "hrmf!" som det står i Kalle Anka ibland. "Fnys!" kan det stå ibland också. )
Jag vill ha funktionella kläder när jag tränar. Dock behöver det inte stå namnet nåt känt märke på dom. Fast ibland kan det ju garantera kvalitet. Eller kan det det? Vindjackan står det Didriksson på. Jag erkänner att jag lite grand valde den för det. Nej, jag blev NÖJD när jag såg att det var det märket. Det var halva priset på många jackor men den där gick över höfterna utan att bli hängande på dom (MED täckbyxorna på!), det var i första hand därför jag valde den. Springskorna är Adidas....faktiskt. Och dom har hållit i två år, det kanske säger nåt. Resten av mina träningskläder kommer från Ellos (och då är det INTE "märkeskläder")  respektive Engelssons och kanske nåt annat postorderföretag. Dom funkar..!

Sören är på spinning nu. Får väl ta mig i kragen när han kommer hem och dra på mig löpartightsen (av kvalitetsmärket Topline) och ge mig ut på årets första runda!
Men först blir det lasagne!

Solsken och vackert väder

är det ute.... och jag sitter inne. Det ser visserligen ut att blåsa en del men jag skulle gärna gå ut ändå. Men det är snart lunch! Då ska jag gå på ICA och köpa en grillad kyckling tror jag. Jag tog inte med mig matdosan, jag kände faktiskt inte för grillkorv och makaroner (kalla mig gärna kräsen). Grillad kyckling, avocado (om jag hittar nån lagom mogen), tomater och kanske smaksatt creme fraish som sås, det blir mumma, det!
Undrar om jag är kräsen även när jag förutsätter att dom system vi ska jobba i ska FUNGERA?  Det är inte ens våra system, det är kundernas. Vill dom inte att vi ska kunna göra jobbet åt dom? Och det är inte bara ETT system som krånglar. Datorer! Men det är klart, skulle det aldrig krångla skulle jag inte ha nåt jobb. Jo, förresten, jag skulle jobba med nåt annat!

NU är det lunch! Slutgnällt! (För den här gången)

Ego...?

Jag ville bara tala om att jag ritade lite häromkvällen. Jag blev nog inspirerad av en viss bloggare..... jag valde en modell som satt still.

image100


Nä, skämt åsido,  jag ska väl bekänna på en gång den egentliga orsaken till att jag tog fram block och penna: jag behövde arbetsprover. Jag har sökt till Östersunds konstskola.
Jag tror att det är nåt för mig. Nåt jag borde gjort redan efter grundskolan. MEN man kan inte hålla på och ångra det som är gjort. Bättre se framåt istället.
Jag kommer alltså att ta tjänstledigt från jobbet och leva på studiebidrag + lån (om jag kommer in alltså!). Det blir nog kärvt men jag känner att jag måste få göra detta. Jag kvävs om jag inte gör detta.
Sen vad som händer vet man ju inte......

Fortfarande ung och vacker...

image97



... inte sant!?  Jag är utklädd här (utifall ni inte ser det!!) eftersom Haqvin hade maskerad. Kan ni se vem jag är? Ledtråd: det var väldigt mycket trollkarlar och häxor på kalaset.....

Gårdagen började med att jag fick frukost på sängen. Eller snarare, den började med att JAG vaknade först..... jag vände mig mot Sören och frågade glatt "hur länge ska man vänta?". "Öh, va..? På frukost på sängen menar du? Grattis, förresten!"
Sen tjurlåg jag och väntade.... Till slut kom han med en bricka med kaffe, två tunnbrödmackor och en bulle! Mysigt.... Efter detta var det dags att börja förbereda Haqvins kalas. Plocka undan, börja göra tårta. Så här blev drak-tårtan:

image91


Och så skulle ju jag ha tårta!

image92

Kalasen gick bra, både barnkalaset och vuxenkalaset! Barnkalaset fortsätter i dag, det är ju idag han fyller år.
Jag fick en massa trevliga presenter också! Och vad passar en häxa bättre än en läkeväxt...? En aloe vera i en häftig kruka! Den stora tulpanbuketten är från Sören.
  

 Jag fick även presentkort på klädaffären, ett fint glasfat, en flaska vin.... och mycket annat fint!

Nu ska ni få höra...

..hurusom Hilda fixade festen! Ja det är inte förrän imorgon, jag vet. Men nu är ballongerna blåsta, serpentinerna uppsatta (av Hacke och fadren), bullarna är bakade, chokladtårtan (till "min" fest) bakad om dock ej ihopmonterad. Och så ville Haqvin ha en draktårta. Jaha, mer bakning, tänkte jag först och tänkte bryta ihop men sen viskade en snäll häxa i mitt öra: "färdig tårtbotten, chokladpudding...." ....jajamen, det blir fint det! Sen skär man till draken, glaserar med florsockerglasyr färgad med grön karamellfärg, målar med tårtpynt och häller på karamellflakes (finns bland strösslet). Haqvin gillar inte grädde, därav glasyren.
Jo, jag har gjort draktårta förut, jag erkänner. Men då bakade jag en ambrosiakaka som jag skar till och dekorerade som ovan. Men jag orkade inte vara ambitiös idag. Det räckte med bullarna och min tårta (och kycklingarna jag stekte efteråt). Vi var dessutom en sväng på marknaden, dragandes Herman och hans gipsade ben  på snowracern!

Så här blev bullarna. Och det här är INTE fejk, jag lovar! Bilder på tårtorna kommer imorgon.

image89

Nu har lugnet lägrat sig..... Herman kollar melodifestival, Sören tog en promenad, Haqvin bygger lego och jag sitter här och svamlar. Vi har ätit kyckling, ris och currysås och en sallad med brie och valnötter samt ett rödvin från Uruguay. Sen har Sören lovat mig bad och bubbel... ;-)

Skål på er! image90





RSS 2.0