Semester!

 
Fy på mig. Jag som lovade mig själv att INTE börja semestern med att "göra nytta" - nu har jag redan hunnit storstäda toaletten nere samt vattna blommorna. Fast det känns jäkligt skönt att det är gjort får jag erkänna..... Vill ju ha det lite fint när fastrar och farbröder kommer hit nästa helg! Badrummet uppe ska få sig en omgång också.
 
På tal om fint, det slog mig just att jag glömde hämta ut paketet med dom nya köksgardinerna igår. Jag är riktigt imponerad av Jotex denna gång, tog bara en vecka att få dom. Nåja, man ska inte ropa hej förrän man öppnat paketet, det kan ju vara nåt helt annat i det...... Blir till att göra det i eftermiddag då. Det kommer att bli SÅ fint!
 
Borde väl ta det lugnt egentligen, jag blev förkyld precis som jag trodde. Typiskt. Men jag klarade mig innan konserten, det är jag nöjd med. Idag kan jag nog inte sjunga, inte speciellt snyggt i alla fall. Men jag är jäkligt snygg i håret! Frissan gjorde ett bra jobb, som vanligt. Hur det ser ut? Rött och kort så klart, vad trodde ni? ;-)
 
Cruising ikväll också. Hur man nu ska orka med det. Kanske måste lyda mitt eget råd och inte "göra nytta" hela tiden så jag har nån ork kvar till ikväll. Är jäkligt sugen på att måla. Att sy är jag också sugen på men det känns som ett större projekt, det ska mätas och ritas av mönster och bestämmas tyg och grejas först. Nej måla känns lämpligt att börja med. Där kan man alltid måla över om det inte blir bra!
 
 

Slut som artist......

Idag är jag trött. Slut. Bortkopplad liksom.
 
Vi gav allt igår. Den efterföljande middagen var väldigt dämpad, som om det inte fanns nån energi kvar. Precis ALLT gick ut till publiken. Jag hoppas det kändes. Det gjorde det för kören i alla fall, speciellt andra set kändes väldigt bra. Tror vi hade blivit varm i kläderna och börjat slappna av lite mer då. Riktigt drag i sista låten "I´s raining men"  plus extranumret "Burning love" där publiken stod upp och dansade på slutet!
 
Känner mig bakis idag. Kanske det är den där förkylningen som legat på lur som tänker bryta ut nu. Vore ju typiskt nu när jag ska gå på semester. Men nu ska jag ta det lugnt i fyra veckor och ta hand om mig själv. Motionera och äta sunt (haha). Tjuvstartar med självgullandet det redan vid lunch idag: jag ska ju till frissan! Jaså, visste ni det redan? Märkligt... 
 
Vi har semester från kören också, ända till slutet av augusti. Idag känns det som en bra idé. Även om jag älskar att sjunga känns det som man behöver en paus efter detta intensiva tränandet inför konserten. Fast om jag känner mig själv rätt har det väl gått över redan imorgon.....
 

Snart äre dags!


Imorgon är det Nostalgikonsert! Igår övade vi så jag fick ont i munnen banne mig. Kan man få träningsvärk av att sjunga?
 
Ikväll ska klänningen strykas. Håret ska fönas till sällan skådade höjder. Beslut skall tas om vilka skor jag ska ha. Det lutar åt dom gröna platåisarna jag hade i fredags. Dom matchar klänningen så fint. Ja det blir nog hela outfiten! Kände mig så snygg på bröllopet så den känslan tar vi med på konserten tycker jag. Så snygg och så RETRO.
 
Snart dags för att ansa kalufsen också. På fredag, på fredag, på fredag! Färgning och klippning, det ska bli SÅÅ fint. Ja det är inte så tokigt nu heller om jag ska vara ärlig men jag måste stå och föna långsamt med rundborste för att det ska bli snyggt och det är inte riktigt min grej. Till bröllop och till konsert - helt ok. Till vardags - nä.
 
Det tredje och sista snartet stavas:
 
S-E-M-E-S-T-E-R!
 
 
 
 
 
 

En mycket märkvärdig händelse

Igår fick vi vara med om något väldigt speciellt. Vi fick se ett lodjur!
 
 
Nej bilden kanske inte är bra men det är i alla fall ETT FOTO PÅ ETT LODJUR. Tog det genom bilrutan. Öppnade man den kom det in ca 100 mygg så den fick vara stängd. Tror kissen hade lite besvär av dom också, han låg och viftade med öronen och skakade på huvudet emellanåt. Länge, länge låg han där. Det var vi som gav upp först och åkte iväg. Då hukade han sig och spanade på oss mellan snåren. Typiskt katter. :)

Midsommarbröllop

Närå, det är inte bloggtorka, det är bara det att jag har haft mycket att tänka på den senaste veckan. Man kanske kan tycka att det vore bra att skriva av sig lite då men nä, så blir det inte. Vilket gör att det gärna blir långa inlägg för att jag tror att jag måste skriva ALLT som hänt. Vilket jag inte alls måste!
 
Nåväl.
 
I fredags var det midsommarafton men det var nästan så man inte tänkte på det eftersom det enda man tänkte på var BRÖLLOPET! Ändå kom jag ihåg att plocka fram midsommarstången, den lilla man ställer på bordet, och jag skickade grabbarna att fixa björkris till verandan. Mannen skulle prompt måla golvet på brokvisten medan det var fint väder så vi fick ha verandan som entré istället.
 
Tidigt på eftermiddagen hade vi midsommarlunch med lite släkt. Sill och ägg och potatis, bröd och ost och goda korvar. Mitt i maten ringer den blivande svärfadern och undrar om Mannen har några manchettknappar. Mannen frågar mig som svarar utan att tveka "ja dom ligger HÄR" och går till byrån och drar ut en av smålådorna och tror ni inte på fasen, där ligger dom......... Fast jag har nog inte tittat på dom på 15 år!
 
Sen var det dags för oss att göra oss fina också och åka till kyrkan. Om det var vackert? Så klart det var. Om tårarna kom? Jodå. Och inte hade jag kommit ihåg några näsdukar heller.....
 
Sen blev det fest på Trätojordsbacken kvällen och natten lång. Många tal hölls, många sånger sjöngs. Brudvalsen klarades med galans. Kom hem klockan 4 på morgonen, rejält frusen. Kollade på termometern: 5 grader. Aha.....det var därför vi tjejer stod där och frös i våra sommarklänningar!
 
 

Det kan aldrig bli för mycket grönt


Dumt då

ReMix tränade med tjejerna ikväll med och körde en ny låt där vi ska köra med "ooooo wap! Wap! - typ....hm, det såg rätt knäppt ut i skrift ser jag nu men hur som helst..... vi sopraner ligger ganska högt på den och det var knepigt att sjunga "oooo" så högt upp i registret. Plötsligt kom det liksom inget ljud och det kändes väldigt konstigt i halsen. Efter en stund insåg jag att det är ju då man INTE ska fortsätta. Det har Stina lärt oss. Känns det konstigt eller gör ont i halsen - sluta sjung! Så då gjorde jag det då. Men jag hade ju sjungit ett tag så där så jag hoppas verkligen inte stämbanden tog skada!

Känns fortfarande lite knepigt i halsen men å andra sidan är mannen jättehes och förkyld så det kan ju helt enkelt vara så att jag har en halsinfektion på gång. Hoppas inte det. Det är bara två dagar kvar, sen är det midsommarafton och bröllop! Fast jag ska inte sjunga då, det är på Nostalgicafét jag ska ge järnet. Får stoppa i mig vitlök och vila rösten så den är kry till nästa torsdag. Och gå och lägga mig istället för att sitta uppe och svamla. Godnatt!

Åh det är tisdag!

Äntligen är det tisdag igen och KÖÖÖRövning ikväll! Jag har längtat hela veckan! Låtarna har snurrar runt runt i skallen och jag har gått och nynnat och visslat. Tur min omgivning är van. Jag har ju fått stå ut med Haqvin i två veckor, sjungandes "Summer of 69" som dom framförde på skolavslutningen, så nu får dom stå ut med mig istället. Åtminstone tills Nostalgikonserten är avklarad.


Enda grumset i glädjebägaren är att jag är så förbannat trött. Fortfarande. Tänkte lägga mig lite tidigare igår kväll men då hade ju svåger och svägerska och kusiner kommit långväga ifrån och då blev det surr kvällen lång (och nåt glas vin kan jag erkänna) så jag är inte direkt utsövd idag. Ögonen går i kors. Tänk om man finge lägga sig vågrätt en stund. Tror jag måste lägga beslag på soffan på fikat.


Släkten är så klart kommen hit för att vara med på bröllopet på fredag. Trots att jag inte är med speciellt mycket i förberedelserna tycker jag det är spännande. Jag har fått det stora ansvaret att fotografera och det kan jag ju inte göra förrän den stora dagen så jag får väl fila på min egen outfit och avvakta. Det enda som jag egentligen saknar är ett par snygga strumpbyxor och så hoppas jag att få till håret så det inte ser allt för förskräckligt ut. Lite mer färg ska det få också (snabbfärgning). Det är ju som sagt bruden som ska finast men så fin som hon kommer att vara måste jag nog anstränga mig till det yttersta för att ens få befinna mig i hennes närhet!



Midsummer blues

Om ni undrar varför jag aldrig skriver nåt om min träning nuförtiden så är det för att jag inte har nåt att skriva om. Terminen tog slut och träningen kom av sig. Inte ens promenader har jag lyckats åstadkomma. Fast idag tog jag mig i kragen och gick en runda på 40 minuter. Bra. Måste ta tag i det där igen, jag som har stillasittande jobb MÅSTE se till att röra på mig.

Pointsräknandet har också varit halvhjärtat dom senaste veckorna. Men jag har i alla fall inte gått upp nåt i vikt. Också bra. Där blir det också nya tag, det är måndag imorgon.

Husligheterna fortsatte idag. Jag bakade matbröd, med lite solrosfrön och med graham, rågsikt och vetemjöl. Mmmums! Och nyttigare än köpebröd inbillar jag mig. Godare definitivt.

Vad har vi mer gjort denna söndag? Tja, Haqvin har haft en kompis här. Jag har tvättat och grejat. Mannen har laserat andra halvan av verandagolvet. Vi har latat oss i soffan med tv respektive bok. Herman har klippt gräset hos farmor. Jag bakade ÄNTLIGEN rabarberpaj. Eftersom vår rabarber är rätt liten till växten så blev det en LITEN paj men den räckte bra åt oss fyra. Marsansås blandad med vispad grädde till - ett måste! Jag var ut och gav rabarbern gödning nu ikväll, det är väl lite magert där den står i gräsmattskanten kan jag tro, så vi får väl se om vi kan få den att växa på sig i sommar.

Haqvin har en annan kompis här nu som ska sova över. Dom är ute och studsar nu - klockan halv elva på kvällen. Ja, det är ljust ute. Jag älskar den här tiden trots att jag är trött om dagarna, jag har så svårt att gå och lägga mig, förstår ni. Somna är inga problem, det är komma i säng som är svårt. Det är ju ljust! Ljust ljust ljust! Jag VILL inte gå och sova.

I kampen mot Billys och nudlar

Idag fick jag ett sånt där anfall av huslighet igen.

Sommarlovet har nyss börjat och barnen ska äta lunch på egen hand när föräldrarna är på sina jobb. Ska dom då vara hänvisade till nudlar och Billys pizza?? Hm, dom skulle nog inte klaga när jag tänker efter...... Men jag, JAG vill ju att dom äter allsidigt och näringriktigt!

Jag har bakat småpizzor! Istället för Billys så kan dom ta en "lunchcalzone" eller en "minipizza".


Och ikväll åt vi tacos. Det är också lätt att ställa i ordning när färsen redan är stekt. Pitabröd kan man fylla. Pannkakor passar bra att frysa in och ta fram vid behov. Och så tjata lite om att dom ska äta grönsaker och frukt också..... Tror nog dom överlever sommaren!
Nu väntar jag på att mannen ska bli färdig ute vid sågen. Sen ska vi äta godis. Allsidigt och näringsriktigt! Om man inte äter det för ofta.


Rapport från tandläkeriet och en vacker blomma

Enkelt var det - jag har sprickor i tanden, därför ilar det (nåja, gör ONT). Pulpan och resten av tanden verkar dock frisk så det jag kan göra till att börja med är att fluorskölja 5-6 gånger om dagen och så ta en iprenkur ifall det trots allt är en inflammation där. Och så får vi hoppas att det hjälper då. Men billigt är det väl aldrig hos tandläkaren så jag vet inte hur jag tänkte där...

Jag hann faktiskt med lite skolavslutning också. Solen sken men inte var det varmt inte. Bilderna kommer i alla fall att se somrigare ut än på Haqvins avslutning igår för då regnade det. Men alla barnen är finklädda och somriga ändå. Så klart man måste vara det när det är skolavslutning!

Ikväll har vi firat E som fyllde år igår. Smörgåstårta och annat mums. Hon fick en salladsskål av oss som jag fyllt med sallad, paprika, en påse rostade solrosfrön och en ask med "vilda tomater". Jag vet inte hur vilda dom var egentligen men dom var väldigt snygga! Och blomman hon fick var också väldigt fin, en stor hortensiakvist som E på blomsteraffären arrangerade jättefint.


Solblekt?


Sånt e livet

Så typiskt. Jag skulle ju gå på Hermans skolavslutning klockan 11 idag. Men det blev tandläkaren istället. Klockan 11....

Ja jag har inget val......... Jag har haft problem i ett par veckor nu, det molvärker nertill på öger sida men jag vet inte vilken tand det är. Om det nu är en tand som värker. Det kanske är den gamla tandagnisslan som spökar igen. Men det går inte över, trots att det käns mer ibland och mindre ibland. Vissa stunder är det rent olidligt. Hoppas det är nåt som går att åtgärda ENKELT och att det inte blir DYRT!

Hög och hungrig

Rubriken syftar på mitt tillstånd när jag lämnade kören igår. Vi tränade med våra gästartister igår: Berit Svenningson, Lena Ljung-Falk, Eva-Lena Dahlgren och Kristin Höög. Åh, det kommer att bli SÅ bra! Men det måste ha gått åt några kalorier för jag var hungrig som en varg när jag kom hem! Och inte bara jag, läste på Facebook sen att folk var både hungriga, kaffesugna och godissugna efter repetitionen. Vi kanske tog i extra också, när vi hade så eminenta sångerskor med oss. Pianisten får vi heller inte bortse ifrån! Och med pianisten bakom pianot så står ju dirigenten där hon ska och då jäklar händer det grejer!

Nostalgikonserten går av stapeln torsdagen den 28 juni kl 19:00 i aulan på Älggårdsberget i Bispgården. Då blir det gamla godingar med ReMix och brudarna!


Polkagris-petunia

Här är den ena av "blomlådorna". Kolla in den polkagrisrandiga petunian - visst är den fin? Den gula begonian köpte jag i påskas för att mannen skulle ha nåt fint att titta på när jag och barnen for söderut. Den har blommat sedan dess - coolt! Och nu fick den flytta ut. I lådan finns även vita och rosa petunier som ni kan se och så blå lobelia, där bakom begonian. Att dom är blå vet jag bara av hörsägen, dom har inte slagit ut än.



Har en till likadan "låda" som fick ett större gäng petunior planterat i sig. Tyckte det blev lite platt och ryckte spontant upp ett par plantor oregano som spridit sig som ogräs mellan plattorna (två meter från rabatten - hur gick det till?) men jag är skeptisk..... Tror jag ska kosta på en begonia till att hålla petunierna sällskap, jag gillar begonior. Fluffiga och bulliga och frodiga.

Här är blommorna innan jag planterade dom. Blålila stjärnklocka, blå lobelia, pelargoner i olika rosa nyanser och så petunierna.



Årets färgtema skulle bli rosa och blått, mest för att blominköpen började med att jag förälskade mig i några knalligt rosa pelargoner på Coop och för att den enda lobelia som fanns i Stugun i fredags var blå. Men sen blev jag ju kär i den randiga petunian. Den måste jag ju ha! Och lite vitt att matcha den med. Och sen fick som sagt den gula begonian vara med också så frågan är vilken färg jag ska ha på begonian i den andra lådan? Jag kanske får kolla vad som finns helt enkelt och låta hjärtat styra. Eller magen? Eller hjärnan? Vet inte riktigt vilket organ som är inblandad när man blir kär i blommor. Men kärlek är det, det ser man ju på färgerna. <3

Ikea, smycken, grillfest, sovmorgon och blomplantering

Helgen har varit skön. Ingen hets, ingen stress. Eller nåja....

Igår skulle vi på grillfest på kvällen och mitt på dagen fick mannen för sig att han skulle åka på Ikea och köpa bäddmadrass. Så då följde jag med. Det jag egentligen skulle gjort vara att fotografera B och B, fast det blev inställt, samt plantera blommorna jag köpte i fredags - men dom fick vänta. Väl i Sundsvall måste man ju passa på att göra andra saker också så tiden gick och vi blev lite sena så ok, lite stressigt blev det när vi kom hem.

Jag köpte lite fingrejer att ha på bröllopet och nostalgicafét. Ett diadem! Med rosett på! Verkligen otippat när det gäller mig, jag har alltid haft svårt för diadem. Dom krockar nämligen med glasögonskalmarna bakom öronen! Men jag gillade det här. Det såg inte alls ut som jag föreställt mig, jag tänkte mig nåt mer färgstarkt, grönt kanske, eftersom klänningen går i grönt men det var klätt i tyg i offwhite eller vad det heter. Nej just det, ni har inte fått se klänningen än! Nåväl, det är väl bäst ni får det då.

Jag köpte även örhängen, halsband och armband i gult. Provade idag tillsammans med klänningen och det blir kanonfint! Gröna platåsandaletter till. Och jag tror jag skippar boleron den här gången och har en sjal i kyrkan. Boleron döljer den fina båtringningen på klänningen - och den fina ringningen i ryggen!

Nu kan jag vara fin både på bröllopet och på Nostalgicafét, klänningen tillsammans med resten blir nämligen 60-tal all over! Håret får man väl försöka föna och forma, jag upptäckte häromdagen att inte nog med att jag har tid hos frissan veckan efter bröllopet, jag har tid DAGEN EFTER nostalgicafét..... Men jag får vara nyklippt och nyfärgad till semestern då, alltid något.

Idag hade vi sovmorgon, det blev lite sent igår. Men trevligt hade vi (ja annars hade vi väl gått hem tidigare förmodar jag...). Eftermiddagen har tillbringats ute med blomplantering och flytt av byggställning bland anant, det ska målas på andra gaveln nu. Farmor kom en sväng och sen kom B och B och E och T också så det blev riktigt folkigt där på verandan ett tag.

Känns i huvudet nu att man har tidigare kvällsvanor till vardags. Det är tid att lägga sig, dags för skola och jobb imorgon igen. Men nu är det sista skolveckan! Sen kommer dom ständiga konflikterna när föräldrarna vill lägga sig tidigt men barnen som haft sovmorgon vill se på tv, haha.

Godnatt!

Sommarfredag, som jag sa


Så det så!

Tog en promenad på kvällskvisten för att bli av med agressioner och depressioner. Jodå, det hjälpte faktiskt, lite gladare är jag. Men det var MYGG ute också, inte bara jag.

Kabbelekor. Vackert! Fast där ska ju jag gå....



Imorgon är det fredag - igen känns det som, fast det var ju faktiskt tisdag sist. Jag tänker vara fredagsfin som vanligt. Varför ska omständigheterna få förstöra det roliga i livet? Jag tänker klä upp mig, somrigt för det har jag bestämt att imorgon blir det fint väder, jag tänker knäppa fredagsfoto, jag tänker njuta av mitt liv. Så det så.

Frukostmöte

Imorse var jag på frukostmöte med Drivkraft på Designcentrum. Kajsa Tuva Henriksson talade om sitt konstnärsskap. Hon sa bland annat att man ska vara den man är och inte försöka vara nån annan för det märks måleriet på. Där håller jag med fullständigt. Gör det du gillar - annars är det inte du.

Sen gick vi och kollade på hennes ateljé. Stor och vitmålad. Om jag är avundsjuk? Mmmmm......

Tillbaka till Designcentrum. Vi diskuterade lite vad vi ska göra framöver, om vi ska ha frukostmöten, om vi kanske ska ha presentationer om oss själva också mm. Sen blev det lite mer kaffe med "mina" brudar. Sen vända kosan åter mot Stugun för att jobba på eftermiddagen.

Bra och urk.

Har idag plockat in grejerna i badrummet. Sorterat, klassificerat, organiserat. Satt in mellanväggarna i lådorna i hurtsen så det blir fack. Ett fack för händer/fötter med fotfil, nagellack, mm, ett för plåster och förband, ett fack för kroppen med hudkrämer, badsalt mm och TVÅ fack för håret. Har jag så mycket hår kan man fråga sig? Njaee, men grejerna tar plats. Hårfön, borstar, hårfärg, mousse, spray.

Ändå har jag sorterat bort en massa grejer. Några hårsprayer för volym och så blekmedel. Blont är inget för mig och volymspray behöver jag inte. Hårsnoddar också, massvis - rätt meningslös till mitt hår. Slängde ut ett par blänkare på facebook och det verkar som jag blir av med allt! Ja jag sorterade bort mer än hälften av parfymerna också, därav URK. Jag fick migrän.... Gick över efter ett par timmar men nyss var jag där och rotade igen eftersom J ville veta vad parfymerna hette. Nu mår jag illa igen..... jag har stoppat in dom i en påse och knytit åt. Nu ska dom UT! Eller snarare vidare till J.



Vi har vidare haft familjeaktiviteter på eftermiddagen: Vi byggde ställning. Det var rätt skoj, lite som att bygga pussel. Dock slog jag armbågen illa när jag skulle langa upp en plattform åt mannen. Gjorde ont som satan och blev en stor öm bula men det har lagt sig lite nu så det blev nog inget allvarligt. Vi slapp värsta regnet också medan vi höll på.

Igår då, blev nåt bröd? Jodå, jag körde igång bakningen med surdeg och lämnade den att jäsa. Satte igång att städa, blev på dåligt humör, bröt ihop, gick in i en depression och var tvungen att lägga mig vid tv-n med en kopp kaffe och ett digestivekex och kolla på ett program om hur USA under kalla kriget försökte få fram ett atomdrivet bombflygplan. Dom fick aldrig till det och det ska vi vara glada för, tänk om ett sånt plan skulle störta?? Nå, jag fick nya krafter och tog faktiskt och bar ut plasten och det andra som skulle till återvinningen, ut till bilen. Sen fixade Herman flytt av lådor och bänk. Tur man har ett par drängar så man slipper göra allt själv!

Och brödet blev gott, till slut. Om det var värt den långa jäsningstiden har jag inte bestämt mig för än. Jag ska i alla fall gå och ta mig en skiva nu. Sen är det läggdags - jag ska vara i stan klockan åtta imorgon bitti, på frukostmöte. Berättar mer imorgon!






Kapten och jag


God lördagsmorgon på er!

Regnet skvalar ner därute. Tre plusgrader. Andra juli. Skoj.

Det blir nog en pyssla-inne-dag. I maklig takt. Jag var på jobbet igår efter att ha varit hemma två dagar. Kändes som en bra idé på morgonen. Några timmar senare kändes det inte alls som en bra idé. Ville bara gå och lägga mig igen. Men jag härdade ut, låg en stund i soffan på lunchen och fikat - fast utan att somna. Det gjorde jag däremot i soffan hemma på kvällen.....

Ingen idé att satsa stort på tvätten idag, torkar nog inte så bra ute. Men fixa färdigt i badrummet uppe kanske? Jag har inte stoppat in allt i skåp och lådor än. En del grejer ligger i sovrummet, en del är kvar på toan nere. Bra idé, då blir det snyggare i sovrummet också. Och på lilltoan.

Skulle ha varit iväg till återvinningen med plast, metall och glas. Lådorna på bron är nästan fulla och dom ska flyttas till verandan så det vore bra om dom blev tömda. Sen ska bänken tillbaka till bron, den står på verandan nu. Då blir det en bänk på varje sida på bron, precis som det ska va! Och återvinningen kan få bo på verandan istället för i entrén där folk går in (är inte DET feng shui så vet inte jag). Det ska dock inte bli nån skräpsamling på verandan, vi har ju helglasad verandadörr numera så man ser allt så ordning och reda ska det vara. Ja inte bara för att vi ser allt, det ska vara ordning och reda för att man mår bra av det också.

Man kanske ska passa på och baka idag när det ändå är innepysslardag. Köpte surdeg i burk på affären i veckan, det borde passa att testa en dag som denna. Degen ska jäsa i 2 timmar så det är ingen snabbmat men om man ändå inte ska nånstans, mer än möjligen på Hammarn, så gör det ju inget att man får vänta.

Jag är sugen på att sy. Antar att det kommer att bli varmt NÅN gång framöver (om inte annat så dit vi ska på semestern) och jag skulle vilja ha ett par "kortbyxor". Inte shorts alltså utan korta byxor. Vill inte kalla dom capribyxor för dom verkar alla sluta mitt på vaden och DET är väl inte ett dugg smickrande, där är ju vaden som tjockast! Och piratbyxor har jag provat och dom gör att mina lår ser ENROMA ut. Ja låren är inte små men man kan faktiskt klä sig så det ser bra ut ändå! Jag hade ett par svarta kortbyxor förut som jag fått av syrran, tror det var herrmodell faktiskt. Raka ben, dom gillade jag. Det krävs dock att jag går ner tio kg lite snabbt om jag ska ha dom i sommar. Om jag har dom kvar vill säga, det kan hända att jag gav dom till mannen....
Nån form av knickers skulle jag kunna tänka mig också. Byxorna ska alltså sitta slätt över mage och höfter och gå RAKT ner från bredaste stället på låren, inte smita åt. Dessutom gärna vara i nåt svalt material, bomull och linne kanske. Och mörka, dock helst inte svarta för svart är ingen sommarfärg tycker jag. Inte marinblå heller! Inga små krav kan tyckas - men någonstans borde det väl finnas ett par för mig? Äh jag får väl sy som sagt.....

Måla var längesen jag gjorde nu. Jag har skrivit det förr: Regndagar är bra målardagar. Fast det är kallt ute, alltså är det även kallt ute i snickarbon.....hm...

Tyckte mannen pratade igår om att bygga ställning på gaveln, huset ska målas i sommar. Bygga ställning ute i regn och kyla, mmm myysigt....Men det finns ju kläder efter väder så visst, det ska väl gå. Dock sover han sin skönhetssömn ännu så kanske jag ska dra igång det där brödbaket nu så får vi se vad som händer sen med dagen. Man skulle ju kunna göra tvärtom också och dra iväg till Sollefteå på cruising eller till Strömsund på marknad?

Nej, det här blev mycket skriva och ingen verkstad. Surdegsbröd vare! Häpp häpp!





RSS 2.0