Polkagris-petunia

Här är den ena av "blomlådorna". Kolla in den polkagrisrandiga petunian - visst är den fin? Den gula begonian köpte jag i påskas för att mannen skulle ha nåt fint att titta på när jag och barnen for söderut. Den har blommat sedan dess - coolt! Och nu fick den flytta ut. I lådan finns även vita och rosa petunier som ni kan se och så blå lobelia, där bakom begonian. Att dom är blå vet jag bara av hörsägen, dom har inte slagit ut än.



Har en till likadan "låda" som fick ett större gäng petunior planterat i sig. Tyckte det blev lite platt och ryckte spontant upp ett par plantor oregano som spridit sig som ogräs mellan plattorna (två meter från rabatten - hur gick det till?) men jag är skeptisk..... Tror jag ska kosta på en begonia till att hålla petunierna sällskap, jag gillar begonior. Fluffiga och bulliga och frodiga.

Här är blommorna innan jag planterade dom. Blålila stjärnklocka, blå lobelia, pelargoner i olika rosa nyanser och så petunierna.



Årets färgtema skulle bli rosa och blått, mest för att blominköpen började med att jag förälskade mig i några knalligt rosa pelargoner på Coop och för att den enda lobelia som fanns i Stugun i fredags var blå. Men sen blev jag ju kär i den randiga petunian. Den måste jag ju ha! Och lite vitt att matcha den med. Och sen fick som sagt den gula begonian vara med också så frågan är vilken färg jag ska ha på begonian i den andra lådan? Jag kanske får kolla vad som finns helt enkelt och låta hjärtat styra. Eller magen? Eller hjärnan? Vet inte riktigt vilket organ som är inblandad när man blir kär i blommor. Men kärlek är det, det ser man ju på färgerna. <3

Kommentarer
Postat av: Anna

Polkagris petunia gillas! Superfin!

2012-06-14 @ 23:07:20
URL: http://annasparaply.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0