Midsommarbröllop

Närå, det är inte bloggtorka, det är bara det att jag har haft mycket att tänka på den senaste veckan. Man kanske kan tycka att det vore bra att skriva av sig lite då men nä, så blir det inte. Vilket gör att det gärna blir långa inlägg för att jag tror att jag måste skriva ALLT som hänt. Vilket jag inte alls måste!
 
Nåväl.
 
I fredags var det midsommarafton men det var nästan så man inte tänkte på det eftersom det enda man tänkte på var BRÖLLOPET! Ändå kom jag ihåg att plocka fram midsommarstången, den lilla man ställer på bordet, och jag skickade grabbarna att fixa björkris till verandan. Mannen skulle prompt måla golvet på brokvisten medan det var fint väder så vi fick ha verandan som entré istället.
 
Tidigt på eftermiddagen hade vi midsommarlunch med lite släkt. Sill och ägg och potatis, bröd och ost och goda korvar. Mitt i maten ringer den blivande svärfadern och undrar om Mannen har några manchettknappar. Mannen frågar mig som svarar utan att tveka "ja dom ligger HÄR" och går till byrån och drar ut en av smålådorna och tror ni inte på fasen, där ligger dom......... Fast jag har nog inte tittat på dom på 15 år!
 
Sen var det dags för oss att göra oss fina också och åka till kyrkan. Om det var vackert? Så klart det var. Om tårarna kom? Jodå. Och inte hade jag kommit ihåg några näsdukar heller.....
 
Sen blev det fest på Trätojordsbacken kvällen och natten lång. Många tal hölls, många sånger sjöngs. Brudvalsen klarades med galans. Kom hem klockan 4 på morgonen, rejält frusen. Kollade på termometern: 5 grader. Aha.....det var därför vi tjejer stod där och frös i våra sommarklänningar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0