Somliga går i blommiga skor.


Mittiveckanbonusbild

Jag fick flera komplimanger igår om hur fin jag var så jag var tvungen att dokumentera det idag. "Somrig" tyckte flera. Ja jag hade medvetet letat upp strumbyxor i ljus färg istället för svart, brun, grå och lila som har varit den gängse färgen på benen hela vintern. Lite för brun tycker jag ändå att dom är MEN - det finns inget urval på ICA! "Black" eller "tan" var dom färger som fanns. Och dom jag har på mig är av färgen "sand" och dom är ändå för bruna. Hur blir då "tan" kan man fråga sig?

"Den här gamla trasan" (klänningen) är köpt på KappAhl för flera år sen. Men den sitter som en smäck och ja, jag känner mig fin. Kanske det var det som märktes?


Vill haaaa....

Ge mig en tusenlapp att spendera som jag vill och jag köper dessa skor!



Eller dessa, det går också bra:



Hur jag ska kunna gå i dom är en annan femma....... men kan kanske stå still och vara snygg?

(Bilderna från brandos.se)

Jag är så sugen sugen sugen

Inte på att jobba utan:

*på att måla.

*på att teckna. Helst med kol och helst modell. Jag saknar modelltecknandet i skolan......

*på att spela och sjunga. Visst, Remix repade ikväll men bara vetskapen om att det inte blir nåt nästa vecka gör att jag får abstinensbesvär i förhand.

*på att sy. Nu när det blev ordning i syrummet känns det roligt att gå in där. Men så många mönster på kläder har jag inte hittat än, möjligen nån klänningsnmodell som skulle kunna passa min kropp. Och så en byxdress som ser bra ut på tjejen i tidningen men hur skulle JAG se ut i den??

*på att träna. Faktiskt. Det krävdes inte mycket för att väcka den lusten igen.

Hur ska man hinna? Ge mig påsklov!



En dag full av sol

Jäddrar vad nöjd jag är med dagen! Och jäddrar vad jag har jobbat - hela eftermiddagen!

Jag har städat i gäststugan där jag numera har mina sygrejer. Även tavlorna och teckningar och allt annat sånt har fått husera där. Men eftersom tavlorna kom till efter att jag flyttat ut sygrejorna så har dom bara ställts in allteftersom och det har varit en allmän röra där. Man har fått kryssa sig fram för att komma till symaskinen eller skåpet. Även lagerhyllan kom dit i efterhand och har stått strax innanför dörren istället för intill väggen som det var tänkt. Men nu är det fint i stugan! Så fint man kan göra efter dom förutsättningar som är.

En annan sak som gör det svårorganiserat är att det inte är byggt som syrum/ateljé från början utan just som gäststuga. Kökshörnan är kvar, likaså kylskåpet och spisen. Överslafen är också kvar så jag har inte mycket till väggutrymme......... :(  Jag kan inte heller stå och måla i gäststugan, det får jag göra i snickarboden.

Kanske jag skulle köpt en friggebod och inrett till ateljé istället?

När jag plockade och bar ut prylar i solen återupptäckte jag en massa tyger. Tyger som jag köpt, tyger som jag fått, tyger som jag glömt att jag hade. Kära återseenden! Nu vill jag sy!

Nu sitter jag här med en kopp te och en bunt Allt om handarbetes Sömnadsmagasin.....

:-))


Påsksommar!

Strålande sol. Varmt. Grillning. Det enda som saknas är gröna gräsmattor, löv på träden och jordgubbar till efterrätt.

Men det är inte sommar. Det är slutet på april och påskhelg. Jisses vilket väder!

Jag hängde på ryggsäcken och drog på träningskorna och promenerade ner på Hammarn. I jeans och t-shirt. Talbok i öronen. Solen sken. Svetten rann. Handlade lite att grilla och lite bra att ha, lite mer än jag tänkt eftersom jag ju var tvungen att bära hem allting. Fulla ryggan blev det. Tänkte när jag stretade på i uppförsbacken: Det är som att släpa på övervikt. Om jag går ner lika mycket i vikt som ryggan väger så måste det kännas lika bra som när man tar av sig den fullpackade ryggan....eller nåt.

Det var kanske värmen och vätskebristen.

Nu har jag värk i benen och fötterna. Det tog bra att gå i backen. Igår hade jag träningvärk i ryggen, i krattmusklerna. Undrar vilken muskelgrupp jag ska träna imorgon? Ta ner tvätten-musklerna kanske. Hoppas verkligen finvädret fortsätter imorgon, jag har inte plats i tvättstugan för all tvätt jag hängt ut!

Invigt nya grillen har vi gjort, både igår och idag. Och mer blir det imorgon!

Hm...det är en mygga här inne nu! Snacka om för-sommar!





Långfredag

Så är det långfredag. Kanonväder ute!

Undrar om man skulle gå ut i boa och leta rätt på påskprylarna? Eller ska vi nöja oss med tulipanerna jag köpte igår? Gula med ett stänk rött i, i en grön vas. Dom hade gula ranunklar på ICA också, såg ut som jättefrodiga tulpaner. Jättehäftiga! Men dom hängde lite, såg ut att behöva stöd av en högre vas än jag hade hemma så det blev tulpaner. Man skulle kunna peta i några kvistar i samma vas och så några påskfjädrar på kvistarna?

Först ska dammsugaren fram. En del av dagens träning får bli städning. Det är jättelerigt i hallen *ryyyys*. Men med detta soliga väder ska det väl torka upp bra ute hoppas jag så man slipper geggamojjan. Och tvätta en massa ska jag på tal om soligt väder. Nu kan man ju hänga tvätten ute!

Men jag ska väl hinna med annat också, inte bara jobb. Jag ska ta en långpromenad. Kanske jag ska gå upp mot berget och kolla hur det ser ut med våren på skogen? Teckna lite skulle jag också vilja göra, känner sug efter det. Det skulle förstås ha krattats också, såvida det inte är för blött än? Men då får man i alla fall vara ute.

Nu ska jag göra en kopp kaffe till. Ingen brådska. Dagen är lång!


Gul skärtorsdag


Min kropp är en helgedom

Mannen och jag började vårt nya hälsosamma liv i måndags. Invägning (och mätning för min del) i söndags kväll.

Det går ganska bra faktiskt. Vi går inte på nån strikt diet men vi har skippat pasta och ris helt samt kakor och godis. Ja, skulle nån bjuda på kaka så kan man väl ta en. Nu är det ju påsk också. Godis..... Men jag har varit ganska duktig och bara tagit några bitar ur det stora påskägget i fikarummet på jobbet (fast fler idag än igår ska jag erkänna). Jag köpte dessutom speciellt godis till mig när jag var och handlade ikväll: Anton Berg marsipanägg. Dom tänker jag äta upp. Sen får man väl återgå till vardagen när påsken är slut.



När man inte äter pasta och ris så måste man ju fylla ut tallriken med grönsaker (enbart kött och fisk har vi inte råd att leva på!). Det har haft vissa effekter på min mage. Den är inte alls van vid så mycket grönsaker! Det gör ont! Men den kanske vänjer sig så småningom. Man ska inte klaga, jag känner dom vars mage inte alls fungerar som den ska. Inte kul. Min tar åtminstone upp näring (uppenbarligen, eftersom jag gått upp i vikt.)

Nu när man är ledig i fyra dagar kan man passa på och promenera också. Fint väder skulle det visst bli.

Varför gör vi nu detta kan man fråga sig. Jag som kämpar för att alla kroppsformer har rätt att existera. Jo, för hälsans skull. Eftersom mitt blodtryck faktiskt är för högt utan medicin så måste jag ta itu med vikten och konditionen. Jag har bara en kropp.

Jag har till och med laddat ner en app till telefon, en tränings-app...... Genast blir det lite mer lockande att ge sig ut när man kan logga resultat i sin lilla speldosa. Som naturligtvis är laddad med en talbok. Tekniknörd? Jag?? Aldrig.... :)

Så där ja. Nu har jag landat.

Eller nåt. Det blev en intensiv vecka och helg.

Vad har hänt då?

Jag jobbade på Västeråskontoret onsdag och torsdag. Träffade en massa folk som jag har pratat i telefon med en väldig massa gånger, vissa ända sedan jag började jobba här, men aldrig sett i verkliga livet. Det var kul att få ansikten till rösterna och jag tror känslan var ömsesidig.

Jag var på konsert på Konstmuseet. Eskiltuna musikskola framförde "Klassisk kärlek i dur och moll". Dom hade arbetat med klassisk sång denna termin berättade lärarna och det var spännande att höra deras tolkningar av allt från Mozarts Trollfjöjten till Schuberts Ave Maria (tårar i ögonen....). Gökstensstråket (med min systerdotter på kontrabas) spelade till. Jag var alldeles hög efteråt! Jag kände mig stolt över dom, fastän jag bara kände en av dom, visst är det märkligt?

Mitt sug efter konst blev stort efter torsdagens konsert så på fredagen gick min syster och jag till Konstmuseet och kollade in vad dom hade på väggarna. Lunch intogs i restaurangen och sen promenerade vi vidare ner på stan för att se om vi kunde hitta en vårkappa åt mig. Hittade en som absolut inte såg ut som jag hade tänkt mig! Men såå snygg.... Bild kommer i separat inlägg (fredagsbild!). När vi kom hem igen hade jag skavsår på lilltån. Nej jag hade inte gympadojjor, jag får skylla mig själv. Men det var ändå en mycket trevlig promenad.


Till eftermiddagsfikat intogs SLAGSTAGLASS. För mig blev det en nougatsnäcka. Mums!

Syrran skulle iväg med kläderna till lördagens show så jag tog en sväng till mamma och pappa. Dit hade andra syrran redan anlänt plus sonen så klart. Sen var jag "motter Gun" hela helgen. :)

På lördagen åt jag lunch hos mamma och pappa. Vi åkte iväg för att köpa blommor åt showsystern. På väg från blomsteraffären passerade vi värmeverket.

Arvid:"Kolla vilket torn!"
Mamma Eva:"Ja det är värmeverket."
Arvid:"Motter Gun! Vet du? Det där är....mästerverket....."



Ja så blev det Slagstaglass igen..... Kex- & chokladsnäcka. Det kommer att ta ett tag att ta sig igenom hela sortementet. Lika bra att gå ut hårt i början, inte sant?;-) Fast nu har jag 50 mil till den glassen så det dröjer nog ett tag innan jag får smaka den igen. Tyvärr hade inte säsongen för jordgubbssnäckan börjat, annars hade den varit det självklara valet. Tänkte ett tag ta Slagstasnäcka, en snäckvariant på klassikern jag minns från förr: Slagstaglass, jordgubbsylt och grädde. Men det får bli en annan gång.

Men lördagens stora händelse, den som gjorde att jag styrde kosan mot Eskilstuna från första början var SHOWEN! "Sjöschlaget" med Key Town Harmony och succéorkestern Astoria

Det var bra. Det var SHOW. Glitter, dans, sång så klart. Humor. En sjöresa med M/S Harmoniella, med spa och schlagerbar och hela kitet. :) SÅ skimrande var väl aldrig havet.

Önskar jag kunde återge det live. Inga bilder har jag heller, min kamera är urkass när det gäller sånt, jag provade men det blev bara färgburr av allt. Ni får tro mig på mitt ord att det var BRA.

På söndag var det hemfärd i kanonväder. Stannade i Tierp och köpte glass. Ja, igen. En sista dag i excess, bäst att passa på. 18 plusgrader i skuggan. Jag blundade mot solen och låtsades att det var slutet av maj istället för mitten av april.





Vilken helg! Och vilken vecka!

Härliga helg!

I lördags var det "bara" helg. Plockade ur hallen (igen) för idag kommer rörmokaren. Mycket prylar var det men jag passade på att bära ut hjälmar och skoterställ och pjäxor. Skulle det mot förmodan bli mer skoteråkning får man väl hämta in dom från vinden. Hittade även igen Haqvins vindjacka som PASSADE! Kort i taket.



Var ner och skulle köpa gummistövlar åt Haqvin men vi hittade inga som han ville ha. Dom klämde sa han. Sen hittade jag ett par uppe på vinden. Som passade. Snacka om tur - igen! Klart barnen måste få kläder men jag är glad åt alla utgifter jag slipper. T-shirts behöver vi INTE köpa, det är ett som är säkert. Plockade ur byrån som stått i sovrummet, den som Herman hade lite kläder kvar i. Eller ganska mycket kläder visade det sig. T-shirts som han vuxit ur men som nu passar Haqvin. Haqvin är numera en välekiperad herre. Byxor har han med, paketet kom äntligen i fredags, efter att ha varit i Härnösand och vänt....

I söndags hade ReMix två konserter tillsammans med Ragundakören och Forskören. Först i Fors kyrka och sedan i Ragunda kyrka. Det var kanon-kul! Tänk att sång kan vara så KUL!

 

 



Imorgon är jag ledig. Då ska jag först till sjukstugan och ta blodtrycket, sen tar jag bilen och drar ner till Eskilstuna. Sen jobbar jag i Västerås onsdag torsdag och på fredag är jag ledig igen! Umgås umgås umgås! Oh jag längtar! Och på lördag ska jag på konsert med Key Town Harmony! Jag ser SÅÅÅ ifram mot det!

Vilken vecka!

 


Fredag och frissan.


Dagens visa: En vårvisa.

Melodi: Den blomstertid nu kommer.

Den geggatid nu kommer
när snön den smälter ner
och gården fylls av sörja
och allt blir bara ler
och skorna dom blir dyngig
och barnen drar in grus
och katten drar runt lera 
i hela vårat huuuus.......


Ja här är dom - hela gänget!



Dags att erkänna det nu: Det är 16 st barbiedockor jag har ropat in på Tradera.........*ler fånigt*
Och alla är "äkta", det står Mattel i ryggen på allihopa. Inte för att det har nån betydelse för mig men lite kul var det ju. Nakna är dom också, de enda som har kläder är älvan längst upp som har stora fjärilsvingar och så prinsessan till höger. Henne kan man dock inte klä av. Hennes kjol sitter fast och så har hon en skruv i ryggen. När man vrider på den låter det "prrrrrrling!" och så vänder sig kjolen ut och in. Märkligt.... Den rosahåriga till vänster om henne har också vingar.

Här ledsnade dom på att sitta still... ;-)



Hälften av dockorna är blonda. Är inte det lite märkligt?



Och här är resten - inga blonda killar som ni ser. Fast mittenkillen ser ut att ha ätit för mycket morötter.



Den här damen fick låna en mantel av en av Haqvins gubbar och vips!

"Hon ser ut som en vampyr!" tyckte Haqvin. Precis vad jag också tyckte.



Nu skulle hela gänget behöva kläder eller vad tror ni?

Söndag!!!

Härligt!

Idag har jag varit flitig. Vet inte hur det gick till men jag fick Haqvin att plocka ur garderoben, Sören att skruva upp trådbackar där och mig själv att sortera ur kläder som Haqvin vuxit ur. Resultat: En fin och organiserad garderob och en kasse kläder som kusin Arvid ska få ärva. Det blev SÅÅ bra. Men backen med byxor gapar nästan tom så strax ska jag gå in på Ellos.se och beställa. Han har dragit iväg på längden på sista tiden, plötsligt är alla byxor för korta! Igen!

Jag och barnen tog en promenad efter lunchen. Vi gick upp till Colldéns och förundrades över svallisen som bäcken har åstadkommit.



När vi kom hem bakade Haqvin och jag chokladmuffins.



Dom blev jättemumsiga....



Sören har fått upp lite innertak i hallen. Och nya tapeter fick vi i sovrummet redan förra veckan. Det börjar arta sig.

Nu sitter jag här med en kopp te och är förvånad över att klockan redan är halv nio. Måste vara sommartidens fel, den biologiska klockan har inte hunnit ställt om sig än. Tänk, det håller precis på att mörkna. Och det är april.

Visst är väl april en vårmånad?

Lördag

Sammanfattning av en bra dag.

Bakade bröd på förmiddagen, havregrynstekakor. Och eftersom vi hade nybakat bröd gjorde jag pärsoppa till lunch. Ingen höjdare enligt barnen men brödet var gott!

For ner och köpte lördagsgodis med barnen och sen packade vi godis, kex, chips och saft och åkte en skotersväng upp till buan. Finväder - plusgrader men skoterspåret var fortfarande fint. Mulnade dock på lite tills vi for hem. Vi hittade en burk med lite snabbkaffe i så jag kokade upp lite vatten åt oss. Men det gick inte att dricka....
Blääää! Den hade kanske stått för länge eller så var det nån billig sort som var äcklig redan från början, vad vet jag.

Efter middagen spelade barnen dataspel och jag och Sören lade oss i soffan och degade framför tv-n. Kollade på Rosa pantern med Steve Martin. Nja jag tycker nog Peter Sellers är bättre även om Steve Martin inte var dålig han heller.

Det gick trailers i reklampauserna om ett program som går på måndag kväll: Trinny och Susannah stylar om Sverige. Det vill jag se! Kollade och det är tydligen andra avsnittet på måndag. Undrar om man kan se första avsnittet på webben?

Nu är det godnatt. Ser redan fram emot frukosten i morgon när jag får äta mitt mumsiga bröd!

Fredagsoutfit för första aprilfirare






RSS 2.0