Tantvarning deluxe

Ikväll gör det ont. Stapplar omkring härhemma som en gammal tant med benen brett isär för att inte låren ska ta i varandra (vilket är normalläge för mina lår). Öm! Känns som två bölder på insidan av varje lår. Det är väl dom gamla venerna som dom brände ihop som gör väsen av sig en sista gång. Två alvedon och en kopp te får göra min fredagkväll.

Duschade och tog av förbanden igår. Tänk, det är första gången jag sett mönstrade blåmärken. Dom har liksom ett intressant inkamönster efter kompresserna, ljust mot blåsvart botten. Jag tror tammejgröen jag måste fota dom. För dokumentationens skull alltså. Alla sår såg annars fina ut. Behövde bara några nya plåster sedan jag duschat. Och sen strumpor på så klart. Kändes riktigt gött att få skölja av sig! Att få tvätta sig är inte bara hygien, det är en symbolisk handling också. Tvätta av sig dom senaste dagarnas smärta och obehagliga upplevelser. Jag slängde bort dom med förbanden!

Men fy attan vad jag är godissugen nu. Soffan och en ask praliner, det hade varit grejer det. Men tror ni att det finns nåt godis i detta hus? Nej, alldeles riktigt, det är ju fredag, inte lördag.

Tror tanten ska lägga sig tidigt ikväll.

Vårkänslor


Jorå

Två dagar sedan jag låg utfläkt på operationsbordet. Första arbetsdagen också. Jodå, jag var pigg imorse, sov rätt bra inatt. Men sen, framåt lunch där så trodde jag att jag skulle gäspa ihjäl mig. JÖSSES vad trött jag var! Fick gå ner i vilrummet och lägga mig en stund efter jag ätit. Tyvärr hann jag inte somna på den korta tiden (ingen fara, jag hade ställt timern på telefon så jag inte skulle försova mig). Det blev lite bättre framåt eftermiddagen men riktigt pigg blev jag aldrig. Jaja, jag har ju genomgått en operation, kroppen tycker väl jag är dum som jobbar.

Benen då? Jo dom är lite ömma, speciellt insidan av låren. Där är det två STORA blåmärken. Hur resten egentligen ser ut just nu vet jag inte. Igår var det omläggning och jag slapp bandagen. Det är två lite större sår och så en massa småstick. Såg väl inte så farligt ut tyckte jag men det blödde lite på några ställen när hon tog bort förbanden. Istället fick jag stora plåsterlappar och ett par stödstrumpor som räcker upp till ljumskarna. Dom ska jag ha dygnet runt nu i två veckor. Ja, jag får ta av dom när jag duschar så klart och när dom behöver tvättas. IMORGON KVÄLL får jag duscha! Då åker plåstren av också. Det ska bli riktigt spännande att se hur det läkt. En del av sticksåren hade gått ihop redan igår. Skönt ska det bli att få tvätta av lite också, det stränar i plåstren nu. (Hm, "stränar" är nog ett sånt där ord man säger, inte skriver, va?)

Om ni är nyfiken på hur operationen går till kan ni läsa här. Nej, inga otäcka bilder, jag lovar!

Nu är det godnatt. Måste hämta krafter till morgondagen.

Mumien vaknar

Ligger i sängen på hotellet och vilar upp mig lite efter frukosten. Känner mig lite bakis. Säkert för att jag vaknade flera gånger inatt. Benen är lite ömma.

Ändå mår jag bättre än jag trodde jag skulle. Det gick bra igår. Gjorde ont vid några tillfällen, tydligen är jag en sån som bryter ner lokalbedövningen snabbt. Ja det är ju alltid roligt att höra att man är bra på nåt. :-) Men jag kunde PROMENERA från kliniken till hotellet efter operationen. Det ni! Det trodde jag aldrig.

Ska väl checka ut snart och smyga iväg till Kungsgatan (shoppinggatan här i Umeå) en sväng innan det är dags att åka tillbaka till kliniken och ta bort bandagen. Sen blir det stödstrumpor och ingen benträning på två veckor. Men promenera går bra. Det är ok för mig. Får väl köra lite överkropp så länge, hehe.

Bilder? Ja, kanske ni får se bilder sen. Jag bloggar från mobilen så det funkar inte att föra över bilder. Jag har i alla fall fotat lite. Vi får se vad jag vill lägga ut, OM jag vill....

På väg

>När man har bestämt sig för att göra nåt som går emot ens principer sker mycket konstigt inombords. Blandade känslor kallas det visst. En förväntansfull glädje blandad med skräck och förvåning över hur jag beter mig.

Varför gör man sånt? Är det egentligen principer man ÖNSKAR att man hade, inte som man har? Har inte jag diskuterat kropp och kläder så ofta på denna blogg så jag borde vara frälst av mina egna ord: Du duger som du är.

Men omgivningen påverkar även mig. Jag känner nu flera som opererat ögonen för att slippa glasögon. Nej, mina ögon får ingen karva i om det inte är absolut nödvändigt, det finns trots allt alternativ som glasögon och linser. Men om man lessnat på dom blå ormarna som slingrar sig utefter benen? Är det ok att tycka illa om dom likaväl som man ogillar glasögon?

Vi hörs sen hörni.

Ordning på utsidan i alla fall

Tror ni inte jag åkte ifrån matdosan när jag skulle till frissan!? För andra gången samma dag! Tur att huvudet sitter fast annars skulle jag väl åka ifrån det också och det vore ju onekligen synd när man ska till frissan. Annars hade jag förstås kunnat lämna in det där och åkt tillbaka och jobbat och ätit lunch medans frissan fixade till håret. Det tog en stund med en färg här och en färg där, en slinga hit och ett parti dit och så klippning. Men snyggt blev det! Och RÖTT. Så klart!


Rött är rätt


Det man inte har i huvudet....

....får man ha - i plånboken kanske?

Skulle ju äta matdosan hos frissan idag var det tänkt. Den står kvar i kylen.... Barnen skulle båda ha matsäck idag och jag hade lovat att göra den innan jag åkte. Ja det gick ju fort, inget större besvär. Lite oboj och macka bara, ner i ryggorna, klart. Men eftersom det var nåt jag skulle KOMMA IHÅG så rymdes tydligen inget mer i huvudet. Konstigt nog kom jag ihåg kamera och stativ men det är väl så inarbetat så det gick automatiskt. Fast det borde väl matdosan vara med? Den har jag ju med VARJE dag. Ja, för det mesta då....

Funderar på om jag inte har en matdosa i frysboxen här på jobbet.... Det skulle ju lösa problemet lite snabbt, jag har nämligen en morot kvar sen igår. Då slipper jag handla nån färdigmat, full med fett och mjölk. Det måste jag kolla å det snaraste.

Släpvagnen kom jag ihåg. Det var väl för att den satt fast på bilen redan.


Vårväder

Det har varit plusgrader på morgonen två dagar i rad nu. Utan solsken. Igår när jag var ut på lunchen regnade det. Och det är inte ens april än! Lite konstigt är det. Undrar om det blir nåt skoterföre kvar till påsk?

För mig spelar det mindre roll, jag har ändå tänkt åka söderut i påsk. Längtar "hem" nu, det är nästan ett år sen jag var ner och då åkte jag utan barnen. Herman sa häromdagen att han ville åka till mormor och morfar och då bestämde jag mig. Jag vill också! På skärtorsdag tar jag barnen och åker söderut. Hm, det där kan ju misstolkas... :)





På tal om häxor: Imorgon ska jag till frissan. Ja riktigt SÅ illa är det väl inte men nog står det åt alla håll vissa dagar. Vi ska ta och bättra på färgen också. Spännande! Jag tog en tid mitt på dagen. Då kan jag uttnyttja lunchen och äta matdosa medans färgen verkar. Tyvärr missar jag våffellunchen på jobbet. Å andra sidan, som jag mådde senast jag åt våfflor så kanske det är lika bra......

Jag ska förmodligen in till stan och hämta nya matbordet imorgon också. Jo vi hittade ett till slut. Vit laminatskiva, kromade ben. Blir nog jättesnyggt i det nytapetserade köket. Just det! Det blev gjort igår så nu har vi ett vitt kök, jäklar anamma! Stolarna har vi inte bestämt än vilka vi vill ha men det hinns väl. Nu kan vi i alla fall ställa tillbaka verandamöblerna där dom hör hemma, blev lite sommarkänsla i köket när dom kom in, hehe....
 

Ja det händer mycket nu. På söndag sjunger jag med ReMix i kyrkan. Det är ett arrangemang som heter "Älskade ungar" där vi bidrar med musiken. Kom och lyssna, inträdet går till Pellestiftelsen. Och på måndag....nä, förresten. Jag tänker inte berätta om vad som händer på måndag - inte än. Jag har inte riktigt hunnit smälta det själv än. Men jag lovar att återkomma.

Jag är trött idag igen, trött med en huvudvärk på lur. Har varit det hela veckan. Hoppas det bara är sömnbrist eller att jag har mycket att tänka på just nu (tandagnisslan om natten, fy på mig). Sjuk har jag inte tid att bli. Skulle behöva massage känns det som, ryggen och nacken är stel. Jag missade förra månadens massage på jobbet. Jag kanske ska ringa till Diva och kolla om dom har nån tid ikväll. Vad vet man, jag kan ha tur, det har jag haft förut...


Jo just precis DU


Fullt ös, medvetslös

En fullmatat vecka övergick i en fullspäckad helg. Men det var ganska skönt. Jag hade inte tid att bekymra mig om kaoset hemma. Mitt sinne fick vila när jag inte hade tid att ägna mig åt städ och plock.

I lördags fyllde min svärmor 80 år. Jag gjorde grattiskort, kokade chokladsås och fotograferade för fulla segel. Disk och annat plock blev det också förstås. Och jag har ätit gott! Både kaffe, tårta, potatisgratäng, kött, sallad och glass med tillbehör. Födelsedagsbarnet var nöjd med dagen tror jag.

Igår var vi till Ikea och köpte grejer till köksön. Tror det blir bra det där! Nåt köksbord hittade vi däremot inte. Bara några "kanske". Vi skulle vilja ha ett vitt bord och då är det tydligen laminatskiva som gäller om det ska hålla för daglig användning. Laminat är helt ok för mig men att hitta nåt som man gillar, det är minsann inte lätt.

Igår kväll var jag på styrketräningen igen. Har inte tränat nåt på två veckor pga halsinfektionen. Gick ganska bra, styrkan sitter kvar men kondisen har dalat. Varmt var det också. Eller är det bara jag?

Jag är hemskt sugen på att börja springa igen nu när vårsolen börjat skina. Kanske man ska börja så smått? Löpning är så praktiskt, det är bara att snöra på sig skorna och bege sig ut. Springa i skogen är bäst men det går nog inte så bra nu, snön ligger kvar än. Jag längtar efter lukten av solvarm skog.


Diagnos okänd....eller....näää...

Jag lider av svårartad våffelkoma. Gäääääsp......

Kan vara alpackatröjan jag har på mig som är för varm också. Eller så är det helt enkelt kväll efter ännu en överfull arbetsdag, rejs iväg till utvecklingssamtal, handla och sen laga middag som blev, ja just våfflor. Stödde på med keso för att få det matigare. Inte alls dumt faktiskt! Jag blev så sugen på våfflor när vi skulle handla men det är precis som med semlor: När man ätit klart är man rätt nöjd, man funderar till och med på hur man kunde längta SÅ mycket? Och jag lider som sagt fortfarande av sviterna.....


I stormens öga

Har inte haft nån lust att blogga när vi har varit sjuka. Nu verkar det dock gå åt rätt håll så jag gör väl ett försök.

Vi kan ta en lista så jag slipper tänka på att skriva sammanhängande men ni får ändå ett hum om hur jag har det:

- Dagens väder: Det blåser utan bara attan! Började i förrgår kväll, fortsatte igår med bland annat nerblåst takplåt på jobbet. Sen mojnade det framåt eftermiddagen men nu verkar det ha tagit nya tag. Nåt är löst på skorstenen här hemma tror jag, det slamrar..... Igår var det några plusgrader, idag är det nog strax under nollan. Men solen skiner!
- Dagens frukost: Äggröra på limpa. Försöker ta nya tag nu när jag frisknat till. Vet inte om äggröra är bra men mätt blev jag. Igår åt jag havregrynsgröt. Dock blev det en cheeseburgare till middag pga omständigheterna men var tydligen inte så "farlig", jag klarade pointsen.
- Dagens hälsostatus: Jag är inne på dom sista dagarna med Kåvepenin och halsen känns bra. Dock är jag fruktansvärt trött idag.
- Dagens outfit: Gråmönstrad klänning, cerice huvtröja, grönrutig palestinasjal, svarta leggings, tjocksockar. Jag jobbar hemifrån....
- Dagens "se fram emot": Det är kör ikväll!
- Dagens dilemma: Jag har bilen kvar på Hammarn och behöver den imorgon bitti. Jag slutar jobba 17:10 och ska på kören 18:00 och däremellan ska jag hinna laga mat och äta. Och jag behöver handla lite grand. Hur ska jag få ihop allt det här?

Inled oss icke i frestelse


Inflation i semlor

Jag var iväg till apoteket en sväng idag och passerade sålunda Brödbiten. Blev VÄLDIGT sugen på semla när jag såg skylten "Köp nybakade semlor". Ok, en sista utsvävning innan jag återgår till det hälsosamma livet igen. Köpte 4 semlor, en åt oss var.

Kom på att S fömodligen skulle hamna på apoteket han med senare idag och tänkte det var bäst att meddela herrn att jag köpt semlor så att inte ha också skulle köpa för det vore väl ändå typsikt om vi båda fick samma idé, haha! Jag skickade ett SMS och for hem och fortsatte jobba.

Så kom mannen hem från Hammarn. "Jag har köpt semlor!"

Han hade inte sett mitt SMS.....

Så idag vet vi vad vi ska äta!


Rapport från soffhörnet

Halsfluss, sa farbror doktorn. Märkligt eftersom jag inte har några halsmandlar. Ja, jag frågade faktiskt och han sa att ok, det heter väl inte halsfluss när det inte drabbar halsmandlarna men det är samma bakterier. En REJÄL halsinfektion kallade han det. Jo det visste jag ju redan, jag kollade i halsen innan jag for till doktorn. Jag tror gomspenen var dubbelt så stor som vanligt. Inte konstigt jag hade kvävningskänslor och lät som Kalle Anka
(Kajsa kanske). Jag fick penicillin.

Gårdagseftermiddagen tillbringades i soffan. Jag SOV. Hela eftermiddagen. Har vaga hörselminnen att barnen fixade lunch åt sig och att dom åt i saln med tv-n på, bredvid mig alltså. Senare kom mannen hem. Han mådde inte heller bra. Suck.

Idag har vi varit två i soffan. Jag mår i alla fall lite bättre, det är säkert penicillinet som har tagit nacksving på bacillerna och är på väg att kasta ut dom från kroppen. Ont i halsen har jag fortfarande och det ser fortfarande rött och otäckt svullet ut men jag kan i alla fall andas obehindrat idag. Ja det är väl bara att ta det lugnt och vila så att immunförsvaret och dess bundsförvant får göra sitt.

Träningen får ligga på vänt ett tag. Och jag har INTE räknat points igår och idag. Igår fick jag för övrigt inte i mig mycket mer än vatten, coca cola och yoghurt. Idag smakade maten dock bättre så det är väl bara att ta nya tag igen i morgon. Som vanligt!



Kunde man ju räknat ut med lillfingret....

Nu vet jag varför det gick så trögt på söndagsträningen. Igår kväll fick jag plötsligt ont i halsen och inatt svullnade den upp ännu mer och det kändes som det satt en klump där bak och det var jobbigt att andas. Ja det känns så fortfarande.

Ska till sjukstugan strax. Få se om dom hittar nåt exceptionellt eller om det "bara" är virus....:-(

Delredovisning av "Komma i form"-projektet

Så här direkt efter ett jobbigt styrketräningspass kan det kännas lämpligt att köra den där delredovisningen jag lovade i början på året.

Har jag gått ner? Hur mår jag? Blir det några bilder? Läsarna väntar andlöst.

Svaret är:

JA! Jag har gått ner i vikt. Sedan den första januari har jag gått ner 2,2 kg! Nej det är inte så mycket - men det är i alla fall bättre än att gå UPP 2,2 kg, inte sant? Och om jag räknar sen i somras så har jag gått ner 4,4 kg. FYRA KOMMA FYRA KILOGRAM. DET är inte illa! Ungefär lika mycket som fyra liter mjölk och ett paket smör väger.

Ni vill ha en bild? Ok då.


Hehehehehe.....

Nej det går inte så fort som jag vill men det går i alla fall NERÅT! Det är jag nöjd med.

Storleksmässigt märks mest på magen och midjan, dom har minskat med 3 cm sen nyår. Bysten har också minskat. Går långsammare med lår och rumpa, fettet vill liksom sitta kvar där.... Det märks ändå på kläderna, jag har några kjolar som sitter betydligt bättre nu än i somras! Kul!

Två kilo i månaden är bra men bättre kan jag. Nu lägger vi i en högre växel!

Idag blev det ingen skidåkning, jag tordes inte eftersom det varit plusgrader och sen frusit på, jag gissar att spåren mest bestod av is och nån fartfantom är jag inte.... Jag tog en promenad på 5 km iställlet och eftersom det var endast någon minusgrad och solen sken så fick det bli träningsskor. Med broddar. Funkade bra, jag kunde ta ut stegen ordentligt och gick där med självsäker min ända tills jag kom längst ner vid Rasan där vägen är som brantast. Där var det bara is och även om jag hade broddar så kände jag mig inte lika självsäker längre utan gick väääldigt försiktigt. Men inga vurpor. På 87-an var aslfalten framme, likaså i Pålgårdsbacken så då åkte broddarna av. Promenaden kändes väldigt bra, solen sken, snön lyste vit och jag fick lite vårkänslor när jag gick där och kisade mot den blå himlen.

Sen blev det styrketräning som vanligt på söndag kväll. Gick trögt idag, det var så fruktansvärt varmt i lokalen. Fick springa ut i omklädningsrummet och spola handlederna i kallvatten en sväng, jag kände mig alldeles yrslig. Men jag tog mig igenom. Lakritskvinnan segrade än en gång!





Nu har vi kalasat klart......

Igår bjöd mannen på middag på En Liten Röd. Det blev rödvinsfonue. Gott om än lite pyssligt. Vi var båda överens om att vi nog föredrar "färdiglagad mat" som mannen uttryckte det. Jag undrade om han medade grillbiff från Dafgårds. :) För er som inte ätit där kan jag berätta att först var det sallad till förrätt, sen fick vi in ett fat med oxfilé i små bitar, flera olika såser, pommes frites, tomater, champinjoner och så fonduegrytan förstås. Sen tog vi kaffe på McDonalds när vi for hem och jag fick välja en glass till efterrätt. Jag tog en McFlurry Daim chili chocolate. Exklusivt! ;)

Presenter? Jodå, när jag kom ner i köket igår morse så stod en Prinsessrulle på bänken, ett kuvert med Trisslotter samt ett paket som visade sig innehålla en stor chokladkaka. Hm, jag ville ju inte ha sånt.... :) Men han känner mig uppenbarligen. Nå, vi är väl åtminstone fyra i familjen som äter choklad så jag behövde inte trycka i mig hela själv. I paketet från mamma och pappa var det ett halsband. Ja jag kan nog inte beskriva det men det syns lite på fredagsfotot. Jag får ta ett bättre foto senare. Idag har jag fått pengar och en stor ljuslykta i perforerad plåt. Vit är den (tror nån har fattat att vi är inne på den vita inredningslinjen!). En chokladask fick jag också, att dela med Haqvin.

Ja, han fyller år idag, han. Kalas har han haft, inte för så många men jag tror dom hade trevligt. Tacos bjöds det på och sen försvann dom upp på hans rum och spelade musik. Jag hade köpt en skiva åt honom, Hands all over med Maroon 5. Gissa vilken låt som strax ljöd på hög volym.....Just det!




Sen blev det kladdkaka med grädde och hallon och kakor. Det finns kvar ifall det är nån som vill ha.... chips och ostbågar finns också. Snälla, kom hit och ät upp! Jag vill inte ha såna saker hemma! Jaja, jag får ta med resterna till jobbet...... Nån middag vete fanken om det blir idag förresten, klockan är halv åtta nu och jag är INTE hungrig. Inte blev det nån promenad heller fast jag tänkt det. Lusten försvann när solen gick ner och alla sötsaker jag satt i mig borgar inte för några storverk när det gäller träning. Bättre att ta det imorgon, då ska jag grunda med havregrynsgröt istället för kladdkaka.

Vaddå sa du? Redovisa resultat av nyårslöftena? Har jag lovat det? Ok, ok.... Men eftersom jag väger mig på söndagmornarna så kan det väl vänta till imorgon va?

Bra, då säger vi det.  ;)

Ja må jag leva :-D


Baka baka liten....tårta!

Jo, nu har det bakats! Ska ta med mig på jobbet imorgon, ser ni. ;)

Vi får se hur jag löser det med grädden och dekorationen, jag kan inte ta med elvisp och grejer och fixa det på jobbet för jag ska nämligen ta bussen till stan när arbetsdagen är slut. Jojomen, middag i stan blir det. Då vill jag inte släpa på onödigt bagage. Just det, det är ju fredag också. Fredagsfotot. Kamera och stativ. Jag får helt enkelt ta det INNAN jag far till jobbet. Man är väl flexibel! Detta innebär även att om nån hade tänkt att komma och äta tårta till min ära så får ni göra det PÅ LÖRDAG, efter klockan 5 när Haqvin kalasat klart med sina kompisar.

Igår hämtade jag ett stort brev på posten. Det innehöll tre paket, ett till mig, ett till Hacke och en sympatipresent till Herman. Åh, det är så spännande! Jag blir bara yngre och yngre för varje födelsedag tror jag!






RSS 2.0