Några bilder från i lördags

Eftersom jag inte frågat personerna i fråga kan jag inte publicera vilka bilder som helst men dom här kan jag bjuda på.

Bröllopstårtan!



Somriga går i ...blommiga skor, säg vad beror det på?




"Tänker du tappa mer kaka, eller?"



Ost med kaviar

Unnar mig kaviar- och ostmackor till frukost. Jag mår inget bra. Stannade hemma idag.

Igår mådde jag illa och var supertrött hela dagen. Det började egentligen dagen innan, på eftermiddagen började jag krokna och på kvällen mådde jag pyton. Vaknade flera gånger på natten och var inte alls bra på morgonen. Ändå går man till jobbet. Hur dum är man egentligen? Ja, jag tänkte väl att jag skulle på kören på kvällen, det går ju inte att missa. Nu visade det sig att S också var sjuk så det blev ingen kör. Detta i ett SMS som väckte mig på lunchen. Ja, VÄCKTE! Jag somnade i soffan i fikarummet! Trots fullt med folk som satt och pratade i samma rum. Jag hörde dom men jag var inte där. Men som jag sa till en kollega sen, om man somnar så där så måste det betyda att man behöver det, inte sant?

Idag mår jag inte illa längre (underbart!) men jag är tjock i halsen och hostar och harklar. Ont gör det också. Och trött, nåt så in i bängen! Det är väl nåt virus förstås. Barnen är också hostiga och snoriga. Det blir vila idag. Kanske man ska passa på att kolla nån film medan man ändå ligger där i soffan.

Bara ben!


Det händer mycket trevliga saker också

Tanken på jobbet gav mig en kort formsvacka ikväll. Deprimerande tankar om hur det ska gå, varför det måste bli så här, hur ska jag orka. Tur att det finns mycket trevligt som ska hända i sommar också. Det behövs mycket skoj för att balansera det negativa.

Igår var vi på bröllop till exempel. Trevligt tillställning, härligt väder. Vigseln skedde hemma på deras gård och sedan var det middag som avslutades med en urtjusig (och god!!) bröllopstårta. Jättefint!

På midsommarafton är det dags för nästa bröllop. Där har jag lovat att vara fotograf. Ja, jag fotograferade en hel massa igår med så klart. Det är så skoj! Jag ska ha samma klänning då som jag hade igår, den gröna blommiga jag berättade om, och den vita boleron passade alldeles utmärkt till. Igår var den nästan överflödig för det var så varmt och soligt och vi får väl se vad midsommar bjuder på för väder men i kyrkan vill jag ha nåt över axlarna.

Sen är det dags för pappa att fylla 80 år! Han ska ha syskonträff här hemma hos oss. Kul! Det blir mat från Lotties och hembakad tårta till kaffet. Och finväder hoppas jag! Och så är vi framme vid semestern.

Förresten var det ju mors dag idag. Jag fick kaffe på sängen av Haqvin i morse. Och sen blommor av båda barnen och en kladdkaka. På eftermiddagen var vi till farmor och fikade. Jag tog en långpromenad innan för att kompensera lite åtminstone.... Jag gick via Colldens och sen gick jag skidspåret. Första gången jag gör det på sommaren. Det var jättefint, det ska jag göra fler gånger.

På kvällssidan tog mannen och jag en mc-tur till Sollefteå och åt på Toledos. Först några tapas: Baconlindad chèvre och vitlöksstekta pigrimsmusslor och sen paella med fisk och skaldjur. En härlig avslutning på en härlig helg.

Tack och hej, leverpastej

Flowet gällde varor och tjänster skrev jag i förra inlägget, inte pengar. Och arbete = pengar, inte sant? Då hade jag rätt.

Vi hade stormöte på jobbet igår kväll. Företaget vill flytta hela verksamheten i Stugun till Östersund, Frösön närmare bestämt. Det är 6 mil åt fel håll, det. Dessutom ut från Ragunda kommun. Det är också trist.

Innan årsskiftet ska allt ha flyttat. Jag kommer att ha en restid på ca 3 timmar per dag. För den lönen?? Det GÅR inte!

Flow!

Mina klädproblem bara löser sig, liksom. Inte av sig själva med med hjälp av andra.

Skulle hinna kolla på bolero eller kavaj igår innan träffen med konstbrudarna tänkte jag. Rusade in på Kärnan precis innan stängningsdags och gick in på Fanny och bad om hjälp, tänkte det fanns ingen tid att leta själv. Mycket bra tänkt, hon plockade fram tre olika boleros. Jag fastnade för en i spets med långa ärmar, lagom kort så man ser klänningen, precis som jag tänkt mig. När jag var klar med provningen så hade varuhuset stängt. "Ska du betala med kort?" frågade expediten och såg ängslig ut. Jo, det skulle jag ju. "Våran kortläsare fungerar inte...... men jag kan hänga undan boleron!". Ja jag bor ju inte i stan, sa jag. Men häng undan den ändå, sa jag. Det här måste gå att lösa på nåt vis. Rusade vidare in på Mittpunkten och provade flera plagg där men några var för smal i ärmarna, andra hade för kort ärm (så den slutar mitt på där överarmen är som bredast). Jag gav upp och precis då ringde M och sa att "vi går ner till Via Grande". Bra. Magen kurrade.

Där åt vi pizza (som jag skrev om igår) och jag berättade hur det hade gått, hur jag hittat en fin bolero som jag hängt undan eftersom kortläsaren var paj. "Men N ska på apoteket åt mig imorgon, han kanske kan gå dit också och köpa den åt dig!" föreslog E. Jaaa, tack, snälla, det vore jättebra!

Idag var N och köpte boleron åt mig! Imorgon ska jag få den levererad till jobbet och E ska få med sig ett gäng påsar med nybakat matbröd hem. Hon hävdar att det inte var nåt extra besvär för N, han skulle ju ändå på stan, men LITE extra besvär tycker jag att det är så nåt ska dom ha! Och baka matbröd är bara lite extra besvär för mig med.

Snacka om FLYT! Funderade ett tag på att köpa en trisslott (nu igen!) men avstod. Jag tror inte flowet jag hamnar i handlar så mycket om pengar, det verkar mer vara varor och tjänster, så att säga.

Nu ska jag provsmaka brödet!

Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting

Veckan började bra rent kostmässigt: Till middag - en flottig pizza med 3 sorters ost. :P
Träff med mina konstbrudar i stan efter jobbet och vi skulle äta "pizza eller nåt". "Jag äter gärna sallad på en vardag" hade jag svarat när vi kommunicerade på Facebook. Men vi kunde gå på en pizzeria ändå sa vi, och så kan man välja vad man själv vill ha, inte sant?

 "Ska du ha sallad?", "Jag tror det...", "JAG vill ha pizza!", "Ja, det vill jag med!", "Det är mot mina principer men.... ja.", "Ja jag vill också ha pizza."

Så då satt vi där fyra stycken med varsin pizza - på en måndag! Om det var gott? Japp! Lite för mycket mozarella tycker jag dock att det var på min, tror inte jag skulle välja den om jag äter där fler gånger. Vi avhandlade som vanligt livets mening i olika former. Jag är osäker på om vi pratade nån konst faktiskt....hehe.... Men att leva är ju en konst - duger åt mig. Sen när vi suttit färdigt på pizzerian gick vi till Paus och drack kaffe/te och fortsatte pratat tills dom stängde där. En trevlig kväll!

Idag blir det i alla fall sallad till lunch: Kycklingsallad med en massa grönsaker och sås på kvarg och fil. Så det så.



Tur som en tokig!

Ibland har man tur som en tokig.

Först och främst slapp jag bli påkörd när jag körde ner på Hammarn för att träna ikväll. Bara NÄSTAN påkörd blev jag. Det kom en röd bil från sjukstugehållet och bara körde rätt ut, utan att se sig för. Väjningsplikt, vad är det?

Sen när jag kom hem kom jag att börja fundera på vad Herman pratade om när vi var till Sundsvall igår. Han hade några jeans som han inte gillade sa han, för det var såna där "färdiga" veck på dom, och jag kunde inte komma på vilka det skulle vara. Jag bad honom visa och han plockade fram dom. Aha, då kände jag igen dom, dom köpte vi till skolavslutningen men inte i fjol, det måste vara förrfjol minst. Men har dom legat i garderoben oanvända så länge? Vad är det för storlek tro? Kollade och det var 158 cl. Långsamt tog en tanke form i mitt sinne........ 158 cl.... det borde HAQVIN kunna ha........ dom kanske blir långa men....

Ja vad tror ni?

Han kunde ha dom!!!!! Nu HAR han kläder till helgen! Jeans, kavaj, en snygg tischa under. Och hatt - enligt honom själv. Ja, det går bra, ha hatt, kära du, jag är så nöjd, så nöjd att vi plötsligt inte HAR nåt klädproblem längre! Jo, jag har ju mitt problem kvar förstås, att jag inte vill ha ärmlöst. Men det ska jag nog lösa ska ni se.

Jag borde köpa en trisslott idag. Men nu är Time stängt och det är väl lika bra det, jag har nog förbrukat min tur redan eller vad tror ni?

It´s raining rain.....

Det regnar. Nu igen!!! Man ska inte klaga på vädret säger en del, man kan kan ändå inte göra nåt åt det. Nä, det kan man väl inte men man blir ju så LESS när det regnar mest varje dag. Och det kunde väl få bli lite värme men nä, det är 7 grader idag med. Kollade på yr.no och där lovar dom i alla fall varmare väder till veckan. Hoppas VERKLIGEN det stämmer.

Igår när vi åkte till Sundsvall kunde vi konstatera att det blev mer och mer vår ju närmare Sundsvall vi kom. Temperaturen steg och löven på träden blev större. Framme i Sundsvall blev det nästan lite väl klyschigt med mattor av vitsippor och gula kabbelekor som lyste i dikena. ;) Och denna soliga dag tillbringade vi inne på Birsta City, håhå jaja......

Idag har jag röjt runt lite med dammsugare och mopp. Man måste göra det nån gång också. Funderar sedan på att gå ut och måla. Regnväder är på nåt vis inspirerande för mitt måleri. Jag gillar att stå ute i snickarboden och måla när regnet smattrar mot taket. Eller sitta i gäststugan och sy. Bra idé, det skulle jag också kunna göra. Har en ny ljudbok som jag började på i fredags. Ljudbok i öronen och sen måla eller sy, det är härligt. Lyssnade sist på Åsa Larssons senaste "Till offer åt Molok". Bra bok. Nu har jag börjat på Denise Rudbergs "Två gånger är en vana".

Men först kaffe. Jag tänker skynda långsamt idag.



Stiligt


Däckad.....

Åh så gött att få ligga på rygg i soffan och göra ingenting annat än slösurfa, snegla på deckaren på tv och sippa på ett glas rött. Jag är sååååå trött, så slö, så slut i huvudet.

Jag har dragit runt med barnen på Birsta, i jakt på examens/bröllopskläder. Och vissa gånger känns det som det går åt mer energi än man får resultat för. Jodå, vi hittade jeans och en skjorta åt Herman till slut och jag köpte klänningen på Indiska som jag redan sett ut på hemsidan och lite annat har vi handlat. Men ingenting åt Haqvin hittade vi.... och det är bröllop nästa helg. Suck....  Men mannen lovade fixa det i veckan, han slapp följa med idag så ja tack, han får gärna lösa det problemet!

Det här är klänningen jag köpte:  http://indiska.com/Mode/Kl%C3%A4nningar/Dress/Print/ADELE-ECO/p/101155503MULTI

Den passade! Och den var inte alls blekgrön som jag befarade utan färgstark och fin! Skulle bara haft en bolero eller liten kofta att ha ovanpå. Provade ett par spetsmönstrade koftor på Indiska men den ena var för kritvit och den andra såg jag ut som en tant i. En TANTIG tant. Nej jag får försöka lösa det på nåt annat sätt. Jag ska till stan på måndag kväll och ha träff med konstbrudarna igen, kanske jag hinner åka in på Lillänge lite snabbt innan och kolla på Lindex eller KappAhl. Hade väl kunnat kolla i samma butiker i Birsta idag men jag orkade helt enkelt inget mer. Funderar i alla fall på att ha gröna strumpor till också, jag har ett par olivgröna strumpbyxor, och kanske mina gamla trotjänare, dom pistagegröna sandaletterna. Annars har jag dom bruna pumpsen med kilklack och ja, jag har en del andra skor också, hihi....

Nu är deckaren slut, vinet uppdrucket, jag är fullproppad med lördagsgodis och nu tror jag väl att det snart är läggdags för tanten. Tur det bara är lördag, en HEL till ledig dag imorgon, lovely!

Som lördag

Inte dumt med extra ledig dag. Synd bara att vädergudarna valde att ge oss regn hela dagen. Ösregn, duggregn, fiiint blötregn. Möjligen nåt enstaka uppehåll men det var marginellt i så fall. Men man kan ju göra saker ändå, trots regn.

Vände upp och ner på strumplådan idag och gjorde en rensning. Den stora orsaken till det var att jag hade skickat efter ett par stödstrumpbyxor från kliniken där jag opererade åderbråcken - men den dag jag skulle använda dom så hittade jag dom inte! Och ändå hade jag en minnesbild av att jag stoppade ner dom i strumplådan. Jag har letat i hela (nåja) huset men inte hittat dom. Nu tömde jag i desperation hela strumplådan och DÄR, längst in i kläm mot bakre garderobsväggen satt strumpförpackningen! Hurra!

Det är inte världens billigaste strumpor heller så jag är glad jag hittade igen dom. När jag var och lade om såren dagen efter operationen så berättade sköterskan att dom sålde strumpor. "Om du vill ha strumpor kan du kontakta oss och så skickar vi, vi har ju dina mått". Så det gjorde jag för några veckor sen. Pratade med sköterskan i telefon:

S: - Det finns svarta och beige.
Jag: - Beige kanske blir bra, nu när det blir vår?
S: - Dom är ganska täta....
Jag: - Jaha?
S: - Det är lite tantvarning på dom. Dom ser ut som stödstrumpor som gamla tanter har. Du kanske ska ha ett par svarta?

Hon kunde lika gärna skrikit: Du kan väl inte ha beige tantstrumpor begriper du väl!! Jag tog ett par svarta. :)
Och det är ju fredag imorgon, kanske jag ska ha premiär på dom då?

Måste ju få skryta lite igen. Jag har SPRUNGIT idag! 2 kilometer! Det är första "riktiga" springrundan på flera år. Jag har sprungit småsträckor ibland när jag promenerat men idag bestämde jag mig för att testa. Och det gick bra! Bara att fortsätta nu. Tjoho!

Ja visst gör det ont

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
                och det som stänger.

 

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra -
svårt att vilja stanna
                        och vilja falla.

 

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
              som skapar världen.

/Karin Boye

En kort visit på bloggen

Har varit på kören ikväll. Skrattat så klart. Kören är som skratt-terapi, det är bara en massa tok ibland. Nä inte bara, det är en massa skönsång också. Vi tränar och planerar inför Nostalgicaféet nu. Det kommer att bli SKITBRA! Be there! Var? Ja det får ni veta så snart vi själva vet det. :)

Nu är jag trött. Imorgon är det "fredag" fast det är onsdag, kristi himmelsfärd på torsdag. Skönt med en extra ledig dag. På fredag jobbar jag..... Jaja, jag får ta ledigt senare istället. Inget synd om mig!

Godnatt på er.

En historisk händelse har ägt rum

Jag gjorde armhävningar på tå ikväll! På lådan visserligen men det är ändå ett FRAMSTEG. Jag har blivit STARKARE. Resten av passet gick också bra, fixade "Womanizer" utan att byta vikter. Bravo! Lade på ett kg extra på biceps men där fick jag byta till lösa vikter under den korta vilan. Nå, jag provade i alla fall!


Idag har jag varit väldigt hemmapysslig ska jag säga. Jag har planterat om krukväxterna bland annat. Så mycket ny jord, frisk luft och kärlek har domI inte fått på många år. Dom lär väl dö av chocken.... Putsat fönsterna har jag också gjort så nu ser man ut ordentligt. Nu kan solen få skina!


När jag planterade om växterna stod jag först nere vid komposten men jag upptäckte snart att det kryllade av myror där och dessa små kryp hittade till slut in under mina byxor. Snacka om myror i brallan! Jag kände dom inte förrän dom kom i kläm uppe vid låren där det blev trångt, då bets dom! Jag fick flytta upp en bit med mitt arbete. När jag tog av mig brallorna i hallen sen ramlade ändå en fem sex myror ut på hallgolvet. Kryp!


Nu är klockan mycket. Arbetdag imorgon, dags att krypa till kojs. Kroppen vill lägga sig och vila och bygga upp muskler. Det är i alla fall min förhoppning. :)

Det susar i löven

t blåser ute. Ganska mycket till och med. Åtta grader och blåst, snart mitten av maj. Suck. Jag vill ha VÄRME nu. Sol och värme och om det nödvändigtvis ska blåsa så kan det få fläkta lite VARMA vindar.


Måste våga mig ut ändå. Det är lördag och jag har inte köpt godis. Det måste man ju på en lördag. Ja det finns säkert mer som behöver handlas. Tror jag tar med mig tonåringen också så han kommer ut lite. Han kommer säkert att hävda att jag ju vet vad han vill ha för godis men det argumentet kommer att ljuda för döva öron för han SKA med. Lillebror är redan hos en kompis så han får redan sol, frisk luft och socialt samspel. Och mannen är ute på vift. Svensexa minsann. Så jag kan också behöva sol, frisk luft och socialt samspel (och då menar jag INTE via facebook). Och lite godis.
Imorse blev jag väckt av Haqvin som kom in i sovrummet och sa "jag tänker kliva upp nu för klockan är åtta". "Bra" sa jag och somnade om. Vaknade bra mycket senare av att han kom tillbaka och sa "jag såg fel på klockan, den var bara sex", "Oj, har du varit vaken sen sex??" "Nä, jag sov i soffan nere!". Så kan man också göra. Klockan var halv åtta andra gången han väckte mig så då kändes det lämpligt att kliva upp. Jag har med andra ord fått mycket gjort på förmiddagen. Bakat bröd, kört igång tvätten, spelat Wordfeud. Sånt där husmödrar gör, ni vet.


Känner mig lite småsugen på att baka nåt mer, en kladdkaka eller muffins eller nåt. Ja vi får se. Jag ska hänga tvätt också, ute eller inne är frågan. Den kanske blåser torrt på en kvart om jag hänger ut den? Eller så blåser den bort.

Fredagsmys hos frissan


Finfredag på många sätt

Ibland har vi allmän finfredag på jobbet men jag försöker nog ha finfredag varje fredag. Med kjol eller klänning. Idag blev det svarta kjolen. Igen. Hm, får man ha samma kjol två fredagar i rad? När man dessutom dokumenterar varje fredagsoutfit på bild och publicerar för hela mänskligheten varje vecka. Kommer jag att få arga kommentarer tro? Samma färg på strumporna också, hugaligen! ;-) Nå, jag vågar chansa. Till detta turkost (petrolfärgat?) linne, en grå tröja och en turkos blommig sjal. Samma sjal som jag haft hela veckan. Undrar om jag får böta nu?

Det är finfredag på ett annat sätt också. Jag ska till frissan! På lunchen. Så äta får jag göra en annan dag? Nej, jag har en Nutrilettbar med mig. Och ett kokt ägg kvar på jobbet som jag kan ta till fikat sen.


Vi får se vad det blir för skoj idag. Det är bara klippning men det är inte så bara det. Dock har jag ett problem. Sist jag klippte så bokade vi två nya tider, en för klipp nu och en för klipp och "något" i juni. "Är det viktigt för dig att vara fin på midsommar?" frågade M när vi kollade i bokningsboken efter tider. "Näää, jag är alltid fin när du klippt mig" skröt jag "jag är bara FINARE när jag kommer härifrån!". Och jag skulle ju inte göra nåt speciellt på midsommar så då blev det en tid veckan efter. Det är bara det att nån vecka senare damp en inbjudan ner i brevlådan. Till bröllop. På MIDSOMMARAFTON. Så nu kommer jag att få vara långhårig med utväxt färg på bröllopet...... Fast jag kan ju gå omkring och vara kontrast mot bruden så blir hon ÄNNU finare.


Nu ska jag försöka hinna stryka på ett lager turkost nagellack så naglarna blir matchy matchy också. Snabbtorkande. Fredagsfotot funderar jag på att ta hos frissan. Håll utkik!

Mr Migrän is bäck

Skulle så stort styrketräna ikväll. Jag hade BESTÄMT mig. Sen kom huvudvärken. Nej jag kan inte träna med migrän. Då kräks jag nog.

Jag ska strax hämta Haqvin som är hos en kompis. Sen blir det matdosemiddag. Jag frågade Herman vad han ville ha för mat ikväll och han svarade "lasange!". "Neeej, orka...." var mitt spontana svar (i huvudet). MEN - jag kom på att det nog fanns i frysen! I matdoseformat. Mycket riktigt. En snabb inventering visade att det fanns EN dosa med lasange. Perfekt! Och jag har flera andra dosor att välja på:  Pasta med kassler och ädelost och pasta med lövbiff bland annat. Allt pointsmärkt och klart. Fiffigt värre! Tillsätt bara grönsaker och maten är klar. Och jag behöver inte ens "laga" grönsaker ikväll för det finns rivna morötter kvar i kylen! Tänk så det kan ordna sig ibland.

Ska ta mig ut på en promenad lite senare i alla fall. Man blir som lite beroende av att röra på sig. Det är bra det. Jag har fastnat i viktnedgången och jag måste få igång den igen! Har varit jätteduktig i två hela dagar men på eftermiddagen idag tog jag en "kaffechoc" ur automaten (men med vanlig mjölk i, inte automatgrädde). Jag förlåter mig själv, jag hade så ont i huvudet så jag var tvungen att pigga upp mig med nåt mer än bara kaffe. Annars är veckans knep att dra ner på kolhydrater och fett och öka på protein och grönsaker. Antalet points försöker jag minska lite på, jag är vid en gräns så jag kanske måste dra ner på dom redan nu, det kan vara därför jag stannat i växten så att säga.

Sen blir det nog tidig kväll för mig. Mr Migrän ska köras på porten.

Qvinnspiration 2012

I lördag var det Qvinnspiration på Älggårdsberget i Bispgården. 5-årsjubileum till och med. Liksom i fjol stod jag och målade en stor tavla tillsammans med besökarna. Eller.....dom modigaste av besökarna kanske man ska säga. "Men, tänk om jag förstör nåt!" Förstör? Näää, det går väl inte att förstöra nåt om man målar tillsammans! Tycker inte jag i alla fall. Det blir som det blir. Det blir det även när jag målar en tavla alldeles ensam. Men sånt är svårt för folk att förstå. Det blir faktiskt inte som jag tänk i huvudet alla gånger för mig heller. Men jag har kul, alla gånger!

Några bilder:

Mäh!


Vintern rasat ut

Majbrasan brann, trots blåst. Kändes inte riktigt tryggt men det gick bra. Inga extra bränder, inte hos oss i alla fall.



Första maj spenderades till att börja med i tvättstugan. Äntligen har jag vårstädat där. Så mycket tvättat blev det däremot inte, vi bestämde oss för att åka motorcykel på eftermiddagen. Men först for jag ner för att handla. Där på affärn träffade K. "Är det kör ikväll?" undrade hon som inte var med förra veckan. Jäklar! Det ÄR det ju! Det hade jag glömt eftersom det var helgdag. Vilken tur att jag träffade henne! Så det blev inte mycket mer "nytta" gjord den dagen. Först motorcykeltur till Nyhem och kaffe hos C och sen hem och göra middag och så iväg på kören.

Bara lyx!






RSS 2.0