Genusflingor

Sitter här och äter frukost. Kollar på flingpaketet. På baksidan står "hitta din jeansform på minspecialk.se" och en bild med en hand som håller en rosa laptop, på den en rosa högklackad sko med en rosa sjal instoppad, en rougeborste lutad mot skon och på toppen en rosa puderdosa med en rosa pudervippa och en Kellogs special K bar där förpackningen går i - jo, rosa faktiskt. I texten står att man kan få en "personlig plan med lätta och läckra recept, effektiva motionsförslag plus massor av inspirerande tips om mode och livsstil". Tankar kommer då:
 
- Bilden är väldigt tjejig. Överdrivet tjejig.  Varför är reklamen riktad till tjejer? Finns det tjejflingor? Vill alla tjejer laga mat med lätta och läckra recept? Effektiva motionsförslag - effektiv för VAD? Är jag väldigt fördomsfull när jag antar att dom menar effektiv fettförbränning? Tjejer vill vara smala? Och tjejer gillar mode och smink?

Jag har aldrig förknippat frukostflingor med mode förut. Inte med hälsosam mathållning heller. Och definitivt inte med tjejer. Jag trodde flingor var nåt man åt till frukost, inte en livsstil.

Kan man anmäla dom för nåt?

Mat, måleri och musik

Sitter hos Natalie och dricker parasitkaffe och är oförskämt pigg. Nattis gick och lade sig igen..... :)
Vi hade en jättetrevlig kväll igår: Mat i form av pajer och sallad och ost, bröd, frukt och tsatziki och så vin mm till det. Musik och dans så klart. Och så målade vi!
Sen hamnade vi på Pause där Micke Mojo med vänner spelade. Lite efterfest blev det också med både gitarr- och ukelelespelande. Och pyttipanna.
Tror det börjar bli dags att samla ihop sina saker och påbörja hemfärden. Ska gå lite på stan först, jag har ett presentkort att utnyttja (mer kläder!). Och få lite frisk luft innan man sätter sig i bilen och kör alla 10 milen hem. Fast jag är oförskämt pigg som sagt....eller heter det "oförtjänt"? :-)

Lööööördag - aaah.... :-)))

Lördag. Ledigt. Kanonväder ute. Solsken, blåst och plusgrader. Var det när jag skjutsade Haqvin i alla fall, nu är det visst mulet. Regnar det?

Haqvin ska iväg och bowla med en kompis som fyller år. Han lär nog bli borta ett tag. :)
Mannen är och jagar fågel. Han var uppe med tuppen han.
Herman har nyss ätit frukost.
Själv är jag inne på min andra frukost. :) Blir så när man fuskar för att det är helg. Gjorde ingen äggröra idag, istället blev det rostat bröd med enrisrökt karré på och till det nymalt, nykokt kaffe (så klart!). Gott men det räcker inte lika länge som ägg. 


Idag står nog dammsugning på agendan. Dammråttorna högg efter mina fötter när jag gick nerför trappen. Och katten gör INGENTING! Helt värdelös på den sortens råttor är han! Sen ska det lagas lasagne och frysas in. Vilket påminner mig om att jag glömde kolla efter plastlådor när jag var in på affärn.....jäklar. Man kanske kan frysa in lasagne i yougurthinkar? Jag har allvarliga funderingar på att göra en skulptur av youghurthinkar, bara för att det finns så gott om dom!


Ikväll ska jag till stan på kalajs minsann. Äta, prata, dricka vin - och måla, tydligen! Spännande. Jag har blivit tilldelad "nåt sött till kaffet" så jag ska nog ta och baka nåt gott. Jag har NÄSTAN bestämt mig för vad....Obestlutsamhet, ditt namn är Kvasthilda.

Nä det bli ju inget gjort om jag ska sitta här! På med musik och igång! Disken ska in, dammråttorna bort, lasagne fixas, kaka bakas. Och en långpromenad med Herman hade jag planerat. Hur hinna med det då? Kanske man ska börja med den ändå så cirkulationen kommer igång och hjärnan får syre?

 


Fyndat igen

Jag har köpt en bok igen....på Blocket den här gången."Chic - den kompletta garderoben" heter den och den har jag skrivit om i ett tidigare inlägg, här. Då hade jag lånat den på bibblan men nu har jag alltså ett eget exemplar att bläddra i när jag tappat bort mig i stil-djungeln! Den handlar om - ja, kropp och kläder kan man nog säga.



Kamerna hade LITE svårt att återge det knallrosa, metallicglänsade skyddsomlsaget.....


Friday on my mind


Myskväll blir det.

Jag har ont i skallen. Inget kul.

Kom på att det är torsdag idag. Det är James Bond på tv4+. Diamantfeber blir det den här gången.

Perfekt. Då blir det popcorn och film ikväll.


En gammal utmaning i ny tappning.

Jag har kört den förut men då på bokstaven K. Nu kör jag den på G som i Gun istället!

1. Vad heter du?: Gun
2. Ett ord på fyra bokstäver:  Glad!
3. Flicknamn: Gudrun
4. Pojknamn:  Gunnar
5. Yrke: Glöggprovare
6. Färg: Grööön!
7. Klädesplagg: Golfbyxor
8. Mat: Glöggkokta revbensspjäll (glögg igen, sorry)
9. Sak i badrummet: Grönska av tyg (=tygblomma)
10. Plats/stad: Göteborg
11. En orsak att vara sen: Glömska
12. Något man skriker:  Gaaaah!
13. Film: Gump, Forrest
14. Något man dricker:  Glassdrink
15. Band: Genesis
16. Djur:  Giraff
17. Gatunamn: Genvägen
18. Bil: Gurkmoppe (för er som inte vet: det är en bil för småbarn, en leksak, räknas det?)
19. Sång: Go tell it on the mountain
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Grupparbete

Kaaallllllttttt!

Häromdagen regnade det. Nu är det minus 20 grader. Och imorgon ska det bli nästan nollgradigt igen. Ingen ordning alls.

Jag var ute och gick en sväng på lunchen. Och det är väl tur att jag anammat devisen "Under 20 minus - skoterställ på" för det var inte kul ute. Det blåser!! Jag fick fälla upp huvan efter ett tag, det blåste isbitar, rakt genom mössan blåste det. Det gjorde ont i håret!

Jag gick in på macken och köpte två chokladelefanter till efterrätt innan jag gick in i värmen igen. Because I´m worth it.

Kläder....igen?


Har beställt lite kläder. IGEN känns det som. Men det var faktiskt i september jag beställde sist såg jag när jag kollade efter.


Jag har beställt en rutig klänning på rea på Ellos. Och så en underklänning med vit brodyrvolang nertill som sticker fram när man har den under den rutiga. Lite högstadievarning på det kanske.........? Minns ni kjolarna man hade som det var påsytt en brodyrkant under som stack fram? Men jag har kikat på den där klänningen ända sen den kom i katalogen och nu var det halva priset. Dock ej på underklänningen men jag ville ha den ändå.

Ellos har ständigt en massa erbjudanden att utnyttja och nu fanns det ett med fri returfrakt, det tog jag. Man fick ett "frukostset" också, fyra koppar med fat till. Är det snyggt behåller jag det, är det inte snyggt får Sören ta det till baracken!

Beställde koftor i tvåpack. För 199:-! Lite tveksam om kvaliten där när det är så billigt....... men det är ju fri returfrakt som sagt. "Lätt figurformad" stod det. Vad där figurformad egentligen? Beror inte det på vilken figur man har? Tänk om man ser ut som ett äpple, då stämmer det nog inte. :-)

Ett par linnen blev det också och en plommonfärgad klänning eller långtröja eller vad det nu är. Me like dresses...:-P

Hade ju siktat in mig på ett par leopardmönstrade ballerina också men dom var slutsåld i min storlek.

Återkommer med mannekänging och foton när kläderna kommit.


Kvällsfika: Scones!

Mitt specialrecept med mindre bakpulver, jag gillar nämligen inte den konstiga smaken som blir ibland när man följer originalreceptet. Ett ägg har jag lagt till också (såg en som gjorde scones på TV och det var till "afternoon tea" så då måste det väl vara ok tycker jag!)

8 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 smör
1 ägg
4 dl mjölk eller filmjölk (eller en blandning)

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Mjuka eventuellt upp smöret lite i micron om du inte är så bra på att planera så du tog fram det en stund innan. Blanda ner det i mjölet så det blir smul liksom. Blanda även i ägget så det blir ännu mer smul. Sist i med mjölken/filen och nu får du inte röra mer än att du får ihop en smet, annars blir dom sega!
Jag gräddar mina scones i muffinsplåtar som jag smörjer med lite olja. Klicka bara i smeten och så in i ugnen, 225°C i ca en kvart (mina plåtar är för jättemuffins, för normala muffinsplåtar, minska tiden.).

Låt svalna lite innan ni äter dom, gärna med smör och ost eller marmelad. Och en kopp te, va?





Söndagskoma

Idag åkte vi skoter en sväng mitt på dagen. Bara ner till Labbis och tillbaka och så runt byn lite grand. Lite frisk luft och dagsljus. Och snö, inte bara på backen. Gubben fick mersmak och tog en sväng till, själv satte jag mig i tv-soffan och fortsatte på mitt senaste stickprojekt och barnen satte sig framför varsin dator.

Igår var vi till Alsen av alla ställen. Sören skulle hämta en stol till Transportern och jag följde med som ressällskap. Vi passade även på att åka in till Rusta och byta ut Haqvins bas och förstärkare. Den slutade fungera - så där bara. Men det gick bra att byta. Klart, köper man ett instrument på RUSTA kanske man inte får den bästa kvaliten - men det ska väl funka åtminstone? Stämma den ordentligt går däremot inte........men den får duga som nybörjarinstrument. Vi får väl spara ihop pengar och köpa nåt bättre senare.

Känner mig slö, slapp och likgiltig idag. Inget go alls. Jag som tänkt åka skidor och vara aktiv i helgen. Det enda riktigt aktiva har varit stickorna. Och det är väl inte så illa. Det blir ju nåt användbart i slutändan. Nej, ni får inte veta vad än............

Tänkte flytta ner mina målargrejer till baracken också, Sören säger att jag får stå där och måla om jag vill. Ute i snickarbon här hemma är det ingen värme på så det är svårt att vara spontan (ifall den där magiska inspirationen plötsligt skulle infinna sig). Men det har jag inte lyckats med än. Nåja, jag hinner väl, klockan är bara 15. Och det är ljust än! Fantastiskt!

Tror kanske det är dags för lite mat nu. Vi sov jättelänge idag och åt sen frukost så det blir väl nån slags lunchmiddag. Köttfärssås tror jag, köttfärs är i alla fall råvaran.  Tänkte laga en STOR sats så man kan frysa in. Bra att ha som vardagsmiddagar framöver. Går även att använda som grund till chili con carne och även i enchiladas om  man inte gör den för lös och såsig. Och till pastagratäng och annat gott. Lasagne för bövelen! Mums filibabba! Är jag hungrig eller?

Nu vet jag varför jag är trött. Jag lade mig strax efter kl ett inatt. Såg på Batman begins och den slutade 00:20. Tyckte filmen var helt ok. I min ljuva ungdom så läste jag Batman. Eller det gjorde jag inte alls, jag läste Läderlappen för det hette han då. Gillar honom fortfarande. Undrar var mina gamla tidningar är? Ute i boa säkert.



Det var en till sak jag tänkt göra i helgen: Baka semlor. Bäst man fixar mat nu så hjärnan får lite energi att organisera resten av dagen.

Jaha, nu kom Sören hem, han vill säkert ha mat han med. Bara katten som saknas nu så är familjen komplett.

Vårkänslor - redan?

Blomma jag köpte till mitt skrivbord på jobbet. Fönsterprimula heter den. Tycker den lila färgen gör sig fint mot clementinerna och äpplena i bakgrunden.




Jaråvaredaxigen....fredag!

 

 

Jag som förut tyckte vår "fotovägg" på jobbet var så bra har börjat tröttna på den. Provade lite nya varianter idag, bland annat med en stol men det blev inte bra..........kanske främst för att jag såg så allvarlig ut. Nej dom bästa korten blir när jag ser glad ut eller fjantar mig. :) Kanske jag får leta fram några fler fotoplatser på jobbet. Trappen? Jo det skulle funka men det är fler som ser mig där..... :)


Ars longa, vita brevis

Konsten är lång, livet är kort. Men det är en konst att leva också så alltså är livet långt? Inte är det lätt att leva heller. Men konst ska vara svårt. Vore det lätt så hade det väl inte varit nån konst?

Häxkonster. Trollkonster. Apkonster.

Allkonstär. Levnadskonstär. Ja jag sa ju att det är en konst att leva. Levnadskonstnärer är vi allihopa.

Kokkonst?

Konsten att laga mat. Är man matkonstnär då?

The art of cooking.

Konst på engelska är "art". Konstnär heter "artist". På svenska är en artist en som uppträder. Nån som sjunger och spelar eller kanske en cirkusartist. På engelska kan det också vara nån som uppträder men det måste inte vara det, det kan var en målande konstnär också. Varför heter det olika på svenska?

Enligt synonymer.se kan artist vara:
"konstnär, konstutövare, målare; virtuos, mästare; sångare, sångartist, entertainer, underhållare; skådespelare, scenartist, estradartist, estradör.
Enligt samma lexikon kan konstnär vara:
"artist, konstutövare, målare, bildkonstnär; virtuos, mästare".
Så dom håller inte riktigt med mig.

Bildkonstnär står det. Om man spelar musik, är man ljudkonstnär då?


Vy från mitt fönster

Moder Natur lyckades fint med ljussättningen i morse.

"Vi lägger belysning enbart på stuguberget, inget på byn och så lite moln bakom berget så det riktigt kommer fram!"


Traditionella semlor tack. Vanliga.

Hur ställer ni er till semlor som inte smakar semlor? Jag talar om chokladsemlor, saffranssemlor, kolasemlor, hallonsemlor, hjortronsemlor etc etc.....

VARFÖR??? Varför varför varför varför varför varför??

Jag vill ha den där goda kardemummasmaken på bullen, mandelmassan ska smaka mandel med den där lilla bittermandelsmaken, gärna med små mandelbitar i och så den feta, goda grädden.

Tycker jag inte om dom smakerna så köper jag väl inte semlor?

Vill jag ha smaken av choklad och grädde så äter jag kladdkaka.

Så tycker jag.


Bekännelse.

Nytt år har det ju varit ett tag nu och då ska man börja ett nytt liv med träning och nyttig kost, inte sant?

Varför är man en bättre människa för att man inte äter godis? Nu ska jag erkänna en sak. Jag gillar godis. Speciellt choklad. Ibland känns det som att man ska skämmas över det. Inte äter jag fullkornspasta heller. Det smakar ju......ja, jag vet inte vad, inte pasta i alla fall. Jodå, jag försökte ett tag men jag ledsnade.

Klart man inte ska LEVA på godis. Men man kan väl erkänna att det är gott i alla fall?

Kakor, choklad, rödvin, konjak, smör, grädde - det är GOTT!! Jaaa, det tycke jag!

Avocado, havregryn, morötter, tomater, keso - det är GOTT! DET MED!


Tänk vad mycket gott det finns att äta. Tänk vad hemskt att tänka jämnt på vad man INTE ska äta. Tänk om vi bara lever en gång?

Ät, drick och var glad ty imorgon skola vi banta. Nä jag skojar bara, det ska vi inte alls.


Premiär!

Nu har jag äntligen gjort om bloggen! Vad tycks?

Min bok har kommit!

Köpte den på Bokbörsen. Jag har lånat den på bibblan förut. Härlig bok med många beskrivningar i bland annat den stora sjalen jag hade dan före nyårsafton (se inlägget från den dagen).


Stickreplik.

Jag har kommit in i en stickperiod. Det brukar vanligtvis hända på hösten när kvällarna blir längre men inte denna höst. Nu kom det i januari istället.

Jag har stickat en mössa åt Haqvin, började på benvärmare åt mig men den visade sig bli alldeles för vid så den blev en mössa istället (dock för liten för nån i huset) och i helgen har jag stickat ett par......nä det ska jag inte berätta för dom ska jag ge bort och personen i fråga kanske läser här. ;-) Får väl lägga ut kort sen.

När jag var på Ica på lunchen kunde jag inte gå förbi garnhyllan utan att kolla och jodå, jag gick därifrån med ett nystan mellanraggi i rött och lila..... Dom ska förvandlas till ett par pulsvärmare åt mig att använda på jobbet för det behövs emellanåt. Garnhyllan är nästan som godishyllan, ju!





En kollega berättade att hennes flickor önskade sig Barbiekläder. En annan kollega skickade då den här länken till en sida med stickade Barbikläder.

http://www.stickatillbarbie.se/

Nu har jag alltså både mönster OCH några att sticka åt!

 


Igår var det fredag.

Fredagsoutfit och en hel del lek i photoshop.

 

Ni kanske tycker jag är väldigt ego som använder mig själv som fotomodell jämnt? Tror kanske jag nämnt det förut men fördelarna är flera, bland annat 1: jag finns alltid till hands och 2: jag behöver aldrig fråga om lov att lägga ut bilderna. En tredje sak som är positiv är att alla bilder på mig själv har fått mig att inse att jag inte ser så tokig ut. Får man säga sånt högt? Fast på vissa bilder SER jag ju tokig ut, kolla den översta till höger.....fniss!


Statusrapport lördag morgon 15/1 2011

  • Temperatur ute: -27,4 - BURRRRR!
  • Temperatur inne: 14 säger termometern men den står i fönstret så den tror jag inte på!Tycker det känns behagligt inne, guben eldade i kakelugnen igår och KOM IHÅG att stänga spjället innan han lade sig. Och jag har tänt upp i spisen.
  • Läget i vedkorgen: Tomt. Måste ut i kylan och hämta. Inte gilla.
  • Fysisk status: Helt ok. Dricker nymalt kaffe, har ätit tunnbrödmacka med ost och hamburgerkött. Sov dock illa inatt, drömde en massa konstigt och vaknade flera gånger. Såvida jag inte drömde det med?
  • Lyssnar på: Draget i spisen och Haqvin som spelar gitarr. Han vaknade först idag och gick ner och drog igång elbasen så jag fick höra Iron Man i ett närmast oändligt antal tonartera medans jag låg kvar i sängen. :) 
  • Planer för dagen: Tror det blir rätt mycket inomhusjobb... ;-) Sortera tvätt, byta ut vaxduken på köksbordet mot en mindre julig, byta gardiner också, tror jag. Adventsljusstakarna ska ner. Det sägs att det är tulpanens dag idag men några såna kan jag nog inte hoppas på, jag vill helst slippa starta bilen idag. Spela bas tänker jag också göra. Kanske man ska ta ett krafttag och äntligen möblera om i sal´n så pianot blir spelbart. Lite photoshop också hoppas jag.
  • Familjestatus: Hacke har övergivit gitarren och plockar just nu ur diskmaskinen, dom andra två sover än......sådan far, sådan son? Nä jag får nog styra upp det här och se till att dom kliver upp nu!

 


Tillfälligt avbrott

Undrar om vi har nåt bredband när jag kommer hem. Igår hade vi varken tv, internet eller telefon. Fast mobilerna fungerade. Lite omväxling förnöjer ju, förra gången var det mobilnätet som krånglade.

Jag tror dom har grävt av en kabel......igen!

En kväll utan varken tv eller intenet - vilken kväll! Så klart man kan spela dataspel och tv-spel ändå men när det var slutspelat så satte sig Hackebacken och jag och spelade på riktigt istället: Dragspel och elbas.

Det blev lite allt möjligt, mest på skoj. Herman tyckte jag skulle spela Hardrock halleluja på dragspelet men det var svårt.... däremot gick Lady Gagas Bad romance bra och Kiss I was made for loving you. Haqvin testade dragspelet också - han såg knappt över det.......men ljud kom det ändå.

Ingen kör denna vecka. Men nästa tisdag - då är det dags!


Fredagen som var - den rosa!

 

Alla ställde upp - alla bar rosa!

 

 

 

 


Postorder-porr!


Ja! Postorderkatalogerna har kommit! Haléns och Ellos vår/sommarkatalog. Mums!

Jag har hunnit bläddra igen om båda nu och visst, en del finns det som jag skulle kunna tänka mig. Ge mig lite pengar bara så....

Det är kul att jämföra också. En del saker går igen i båda katalogerna. Båda har minst en klänning med liv i trikå och kjol i vävt tyg. Mycket volanger är det i båda katalogerna. Annars är det ju som alla somrar, denim och vit brodyr, kaki och brunt, marint med ränder, rutigt och småblommigt. Och så blaskiga, urvattnade färger.... :(

På tal om färger, undrar om Ellos färgnamnsansvarige har fått sparken? Hittade inga fancy namn alls nästan. Inget antracit, fuchsia, mullvad. Istället finns svartgrå, mörkrosa, grågrön. En snygg skinnjacka som jag skulle kallat för konjakfärgad är "brunorange". Det står till och med "mörk turkos" istället för "petrol". Dimrosa och korall finns visserligen men dom tycker jag är ganska gamla i gamet. Ja man får lite 80-talsvibbar med både korall, mintgrönt och rosa på samma uppslag.....

I Haléns katalog föll jag mest för den här. ----------->

Men - den är 98 cm lång står det. På fotomodellen räcker den till halva låret men 98 cm på mig räcker till strax nedanför knät. Tantvarning? Och blommigt dessutom. Och axelvaddar! Ja, jag ska låta beslutet mogna.....  Man funderar ju hur lång fotomodellen är egentligen??? Två meter?

På tal om kläder är det dags att tänka på morgondagens outfit. Det är fredag och arbetsdag och DEN ROSA DAGEN!

Ska se till att kamerabatteriet är laddat.... ;-)


Musik skall byggas utav glädje.

Nu är det nytt år. Det var nu jag skulle ta tag i min träning, va?

Jag har fortfarande ont i ryggen, begriper inte varför det sitter kvar. Det började när vi hade så kallt på jobbet. Satt väl och spände mig och fick ont. Men nu är jag inne på tredje veckan med ont. Det tär. På humöret och på orken. Jag har inhandlat Ipren idag så nu blir det en kur, morgon och kväll. Och ja,ja, jag ska börja träna igen....men man kan inte starta med värsta styrketräningen om man inte är bra i ryggen. Tyvärr. För det är vad jag vill, jag vill styrketräna igen. När jag tränade som mest, då mådde jag bäst.

På nyårsafton var vi på ett himla trevligt kalas i byn. Så trevligt så jag låg hela dagen igår. Vin och migrän hör ihop, tyvärr. Och inga tabletter hemma. Sömnbrist gör också sitt till, Haqvin höll på att ramla baklänges när vi kom hem och han såg vad klockan var. "Mamma, klockan är halv fyra!!" Men inga klagomål på hela kvällen (natten). Det blev sång och musik och Haqvin lånade ut sin förstärkare till Micke på villkor att han fick spela på hans bas. Vilket han naturligvis fick!

När jag försökte hänga på med dragspelet så kände jag att det inte bara är musklerna jag behöver träna. Mer musicerande i mitt liv måste till. När granen åker ut så ska pianot flyttas så man kan sitta och spela på det. Gitarren ska fram oftare. Dragspelet, basen, blockflöjten, vad som helst! Mungigan!!

 

Det är över en vecka kvar tills kören börjar. Man kan ju få abstinensbesvär för mindre. Nån som vill sjunga?






RSS 2.0