Kvällsfika: Scones!

Mitt specialrecept med mindre bakpulver, jag gillar nämligen inte den konstiga smaken som blir ibland när man följer originalreceptet. Ett ägg har jag lagt till också (såg en som gjorde scones på TV och det var till "afternoon tea" så då måste det väl vara ok tycker jag!)

8 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 smör
1 ägg
4 dl mjölk eller filmjölk (eller en blandning)

Blanda mjöl, salt och bakpulver. Mjuka eventuellt upp smöret lite i micron om du inte är så bra på att planera så du tog fram det en stund innan. Blanda ner det i mjölet så det blir smul liksom. Blanda även i ägget så det blir ännu mer smul. Sist i med mjölken/filen och nu får du inte röra mer än att du får ihop en smet, annars blir dom sega!
Jag gräddar mina scones i muffinsplåtar som jag smörjer med lite olja. Klicka bara i smeten och så in i ugnen, 225°C i ca en kvart (mina plåtar är för jättemuffins, för normala muffinsplåtar, minska tiden.).

Låt svalna lite innan ni äter dom, gärna med smör och ost eller marmelad. Och en kopp te, va?





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0