Jag vill inte... grrr

Jag borde fortsätta städa men jag har ingen lust, det är så mycket prylar kvar på golvet och det är så dammigt..... men naturligtvis så kommer jag att göra det. Tänkte glädja familjen med att göra tacos ikväll också men nu ska Sören göra undan så mycket som möjligt eftersom han inte ska snickra nåt nästa vecka så jag vet inte när han kommer...... barnen och jag får väl äta tacos själva.  Men det tar en stund att steka köttfärs och skära grönsaker. Tid, tid....
Sen var det ju bakningen... när ska jag göra den? Haqvin vill baka bullar. Kanske efter Bolibompa? Om jag har städat klart då... kanske imorgon? Då vill Haqvin på teatern på marknaden och det tycker jag vi ska för det vill jag med!  Och kolla på marknaden och kanske handla lite (fanken, jag glömde ta ut kontanter). Sen på söndag vill jag ha tårta. Chokladtårta med hallon. Och jag har hittat receptet! Men det saknas lite och dessutom måste jag handla till Hackes kalas. Och göra godispåsar till fiskdammen.  Ok....jag behöver ju faktiskt inte göra allt själv. Men det ska göras.
Känns som jag behöver slå knut på mig.  image88

Nä men spark i rumpan, kliv upp och gör nåt dårå! Jaja....  nån som känner för att blåsa ballonger?

Planering var ordet, sa Bull...

Jag köpte djupfrysta hallon idag. Jag tänkte om man gör en riktigt god chokladkaka och proppar i hallon, sen brer image87man på en chokladglasyr eller spritsar grädde ovanpå (eller båda :-P ) och dekorerar utav bara fan inklusive pudrar med florsocker.... DET blir väl en tårta som heter duga?
Hallon och choklad, det är gott tillsammans....
Jag fyller år på söndag. Det är bara det att Haqvin fyller på måndag och han måste få ha sitt kalas på söndag för på lördag är det Ravensmartnen och det ska vi väl gå på. Vi får väl gå i omgångar med tanke på att Herman knappast kan "promenera" omkring där. Ja vad är då problemet? Jo, jag skulle också vilja ha födelsedag. En egen. Haqvin ska ha varm korv på sitt kalas. Jag vill inte ha varm korv till lunch när jag fyller år! Haqvin har beställt bullar också. Så då tänkte jag att dom kan jag väl baka i morgon förmiddag när jag ändå är hemma? Nä då ville han vara med och baka och det måste han väl få. Och nu skiter sig min planering och jag känner hur det snurrar uppe i huvudet och hjärtat liksom knyter sig i bröstet.
Det är då häxan Hilda sticker fram sitt gröna nylle och skriker: VA?! Vad håller du PÅ med?? Ska du stå och göra tårta till DIN födelsedag??? Och fixa kalas åt nån annan, när det är DU som fyller år!!
Men Haqvin måste ju få ha kalas? Och vem ska baka chokladtårta om inte jag gör det? Jag vill inte HA köpe-tårta!!
image86

Kära Hilda,hjälp mig säga ifrån. Jag vill ha en egen födelsedag. Jag vill bli bjuden på god mat och ett glas vin, chokladtårta och konjak och jag vill inte göra NÅNTING, NÅNTING!!! Kan man få önska sig det?

Det känns bra

Hur kan man pulsa genom en decimeter nysnö och ändå ha vårkänslor?

Kan det bero på att himlen är alldeles klarblå? Att det blåser till lite då och då så att snön far ner från träden och man känner sig som en kaka som blir festfint pudrad med florsocker? Att snön inte är kall och isig som återfrusen glass utan snarare mjuk och fluffig som nyslagen maräng? image85
Kan det bero på att solen faktiskt värmer...?

Kan det vara för att jag fyller år snart? För när jag fyller år, då blir det snart vår.

Uppblåst bluff

På fredagar får vi ibland på jobbet frukost-fika: Bröd, smör, olika pålägg. Det är så trevligt och det ser verkligen mumsigt ut, kolla!



Men vet ni vad det är för likhet mellan dom här bröna från ICA:s bake off:
 image83


Och dom här bröna:    image84
















Jo dom är fejk. Bara uppblåst bluff. Och fejkade brön kanske retar aptiten men .....
 
Tänk om dom sålde bake off bröd per kg istället för per styck, jag undrar vad kilopriset skulle bli?

Lägesrapport

Herman ligger nu i sin säng och äter frukost och väntar på att värktabletten ska verka (räcker det inte med att benet värker?). Vi kom hem rätt sent igår men han har sovit utan avbrott hela natten, väldigt skönt för oss båda. Sen när benet inte gör ont ska vi försöka ta oss ner för trappen. :)
Ja, sen blir det väl telefonering för hela slanten, vi måste höra hur det blir med skolskjuts och hjälp på skolan etc. Antar att kommunen vet?
Ikväll är det musik-café på skolan och Herman vill vara med som det var tänkt från början. Och det ska väl gå bra, sitta på en stol med en gitarr i knät är inga problem! Och så kan vi passa på och reka lite inför skolstarten. Hur man ska göra på toa, om det finns trösklar osv.
Och så ska han visa upp gipset, naturligtvis..... ;-)


Här är dagen efter det hände....


Och här är igår, när han ska få åka rullstol. Nu känner ni igen honom, eller hur?


Han fick åka en bit för att lära sig gå i trapp. Och det gick ju faktiskt!


Skiftbyte

Min blogg som mer skulle vara en plats för funderingar än en dagbok har blivit en rapportcentral för Hermans ben-status! ;-) Men sånt är livet!
Talade med Sören vid kvart i 10. Då hade doktorn kollat på det gipsade benet och det såg bra ut. Herman hade inte lika ont längre heller. Förutom i magen, han har inte ätit nåt på 24 timmar och dom hade just klivit upp! Det hade varit lite stök på natten, ont och så. Men nu var det frukost på gång.
Haqvin ska på kalas hos Kent idag, sen drar vi in till stan så Haqvin får hälsa på Herman och så blir det skiftbyte. Jag stannar kvar och Sören får åka hem. Och imorgon ska Herman och hans ben få komma hem.
Jag måste jag packa en väska så jag klarar att vara på lasarettet över natten, jag blir så less när jag är där! Jag kan inte begripa. Men hemma har man ju sina saker att pyssla med och kan gå och komma som man vill. Men det är kanske annorlunda att vara där när man inte är patient själv. Det ordnar sig.
Nu är det dags att stoppa in bröd i ugnen, jag har hunnit baka också, minsann.... (skryta skryta.)

Och solsken  och vackert väder är det!!

Jag ska få skriva på gipset!

Visst är han gullesnuppig som säger så? image31
Jag menar förstås Herman. Dom ringde nyss. Nu är dom på barnavdelningen, Herman är gipsad och klar och har fått dropp så han har inte svultit ihjäl (trodde jag det på allvar då? Hm....Nja...) och ska snart få nåt att äta med om jag förstod dom rätt. Och han har beställt mannagrynsgröt till frukost!
Nu känns det mycket bättre när jag vet läget. Nu kanske jag kan sova gott i natt. Trots allt, det är ju bara ett BEN som är brutet. Det kunde varit värre. Faktiskt.

image78

Vilken soppa.....

Idag var jag in på danskurs i stan. Vi skulle träna på polskorna som ska vara med på uppdansningen  för polskmärket (läs mer här ). Jag ska inte dansa upp....tror inte det i alla fall. Fast man kan ju ändra sig.....
Nå, vi hade lunchpaus. Då ringer det på min mobil. Det är Sören och det första han säger är "ta det lugnt nu men".... och blir man lugn då?? Nä.
Herman hade ramlat i slalombacken och brutit benet! Dom var på väg in till stan med ambulans. Jämmer och elände.....
Ja efter kursen var slut fick jag ju vackert fara hem och ta rätt på lillebror som var hos en kompis. Jag kunde inte fara till akuten för jag hade ingen bil, jag samåkte. Och Sören hade inte heller nån bil för han åkte med ambulansen in.  Och handla skulle jag hunnit gjort också, det var nästan bara "slut" kvar i kylskåpet och klockan var halv 5 när vi passerade stadsberget. Men då var Gun (en annan Gun) så snäll och skjutsade mig på ICA innan hon skjutsade hem mig så jag fick handla det nödvändigaste. Sen hämta Hacke, hem och laga nån mat (jättehungrig eftersom jag bara ätit pastasallad till lunch).
Herman ringde vid halv 6 så jag fick prata med honom. Då var han ganska lugn. Dom väntade på att han skulle gipsas. Tydligen skulle dom söva honom också. Nu pratade jag med honom för en stund sen och då väntade dom fortfarande på sövning och gips. Och han var JÄTTELEDSEN för han var hungrig..... och fick inte äta eller dricka nåt inför narkosen.... :(
Mammahjärtat gjorde ont! Stackars liten.....
Nå, jag antar att dom sover kvar, dom kan väl inte skicka hem ikväll honom om han ska sövas? Och med jättegipset urban på benet? Jag vet inte alls hur det funkar!! Suck...... Varför måste man ha så långt till lasarettet?

Bara vänta och vänta och vänta på besked......

Slitvargar....

Tror ni inte på image77 att bägge barnens termobrallor har gått sönder! Jag som tänkte dom skulle hålla vintern ut. Hackes har jag lagat flera, flera gånger men nu går dom sönder när han haft dom EN dag! Och jag VILL inte sy i bävernylon nåt mer!! Ajajaj, mina stackars fingrar! Dom har egentligen ett varsitt par brallor till men det är midjebyxor (snö i ryggen!) samt att dom är för smal för att gå över slalompjucken. Suck.....
Och var får man tag på barnkläder i denna lilla by? Ingenstans.... dubbelsuck. "Jamen du ska ju till stan på lördag, kan du inte kolla då?" tyckte Sören. Men jag ska på polska-kurs, inte på nån shopping-tur. Jag ska samåka med andra som ska med på kursen och jag ska danska polska hela dagen! Jag vet inte om det blir tillfälle att ränna på stan.
Idag for han till Sundsvall oförhappandes för att köpa byggmateral. Jag gissar att han INTE har tänkt kolla på täckbyxor....
Nä det är väl HM som har kortast leveranstider tror jag, jag ska kolla där om jag hittar nåt. Men det lär väl vara "inte säsong"!!! Det är ju dags för sommarkläder..... tycker dom.
Ingen som har två par täckbrallor med hänglsen till övers? Helst inte rosa, då.....

Migrän?

Jag for hem en timme tidigare igår, fullständigt övertygad om att jag skulle insjukna i influensa. Huvudet bultade och jag förstod inte vad jag höll på med så det var lika bra att åka hem. Väl hemma tog jag tempen men den visade 36,6 så där var det ingen fara. När jag varit hemma en stund kändes det lite bättre så efter maten tog jag en Alvedon och promenerade ner till kör-övningen. Kroppen funkade utmärkt vid promenaden så nån influensa kändes det inte som längre och det gjorde bara ont i huvudet när jag tog dom högsta tonerna!
När jag kom hem fikade jag och höll Sören sällskap en stund vid TV-n, sen duschade jag och lade mig och sov gott hela natten. Vaknade och funderade varför jag vaknat..... telefonen hade inte larmat än. När jag kollade på klockan var den kvart över 6, den tid jag brukar kliva upp. Jag hade glömt att slå på alarmet igen! Och ändå hade jag vaknat rätt tid! Snacka om att vara programmerad. Och huvudet då? Jo jag var som en ny människa! Om än en väldigt törstig sådan. Kändes som jag hade baksmälla (bortsett från att huvudvärken var dagen innan då).
Jag har kommit fram till att det måste vara migrän. Jag får den här huvudvärken ibland men jag har inte varit till doktorn och konstaterat att det är migrän men dom jag frågat som vet nåt om migrän håller med mig när jag beskriver huvudvärken. (Den senaste meningen förstod jag knappt själv så oroa er inte om ni inte hängde med!)


Vårväder!

Idag var det INTE skoj att gå in och jobba igen efter lunchpromenaden. Det är solsken, smältvattnet rinner längs vägen, talgoxarna piper (eller vad nu talgoxar gör).

Jag var på bageriet och köpte en semla till eftermiddagskaffet. Det var tisdag igår men då blev det ingen. Innan vi for hem  var vi in på ICA. "Nu ska jag köpa semlor" sa jag. "Ja det ska jag med" sa Inger. Då HADE DOM INGA! Vad fräckt va? Nu när vi skulle ha. Hmpf! Inger köpte mums-mums och jag köpte Plopp istället.... image76

Jag fick så ont i huvudet på väg till jobbet. Jag började senare eftersom jag följde med Herman som moraliskt stöd när han vaccinerades. Det gick bra. Först blev han ledsen för det gjorde ont, sen blev han sur, sen följde jag honom till klassrummet och där upptäckte han att  locket på burken med frukt hade gått upp och frukten låg i väskan..... och när jag skulle hjälpa honom att skölja frukten så klarade jag inte att öppna kranen för det satt en dricksfontän på den! Och det tyckte Herman var jättekul (för det var ju inget svårt!)så då var allt bra igen.

Men huvudvärken..... man kan undra om det är min tur att bli förkyld nu. Det smårinner lite i näsan och jag känner mig yrslig. Tur jag köpte en semla att trösta mig med. Det hjälper nog, tror ni inte?

Borde, ville, skulle....

Jag borde ta reda på disken. Sören for till slalombacken med barnen och jag sitter här. Nå, jag har i alla fall kört igång en maskin med tvätt. Jag blev så där plötsligt sugen på att springa också. Jag har inte sprungit på flera månader. Men nu känns jag sugen igen. Det är bara det att jag skulle vilja hoppa in i en varm dusch också! För jag fryser! Jag har frusit hela dagen på jobbet (som vanligt). Vet inte vad det är, jag kanske är allergisk mot jobbet?
Jag skulle förstås kunna springa en provrunda och sen duscha? Då känns det som jag förtjänar det mer på nåt sätt. Jag promenerade faktiskt både lördag och söndag och igår var jag på dansen, det är också motion. Imorgon är det kören, då kan jag promenera dit. Så ska jag ha "vilodag" idag då? Fy på mig, jag har ju haft vilodag i flera veckor nu! Ingen träning på PTT-huset (ingen boxning längre, snyft!), ingen löpning, knappt några promenader. Och nån simhall är det långt till. Visserligen jobbar jag i Stugun men då ska man ju STANNA KVAR där efter jobbet om man ska simma och vem vill det!? Speciellt inte om man samåker eller åker buss. Det är inte så att jag har nåt emot Stugun, det är bara det att jag inte bor där! :-)
Suck.... nä disken vare....

Tårtan!!

Så här kan det se ut när man tonar hår. Lägg märke till den ovanliga placeringen av mascaran.

 image73  image75


Kulinariska sensationer och en liten kökshjälpreda

Ikväll har Haqvin och jag ätit handrullade köttbullar. Det var längesen. Det har mest blivit ICA och Scan som fått stå för köttbullrullandet på sista tiden men imorse när jag rotade i frysen och hittade ett paket älgfärs så blev jag så sugen på rätta varan. En bidragande orsak är boken jag har fått låna av Ulrika: "Den hemlige kocken". Den handlar om all dynga dom blandar ut den färdiglagade maten med. Jo på nåt sätt vet man ju det.... men att det är SÅ illa har man inte insett. Jag har iof alltid ansett att en kort innehållsförteckning är en bra innehållsförteckning. Men nu är det BENHÅRD granskning som gäller! Det man funderar på är VAD gör dom här grejerna i min mat och mitt bröd? När jag bakar har jag i den allra enklaste versionen: vatten, jäst, mjöl och salt. FYRA ingredienser. Kolla en vanlig limpa på affären och fundera på vad allt som står i innehållsförteckningen är till för..... Jag rekommenderar boken.
Jag fick hjälp med köttbullarna också. Haqvin kom och kollade. "Jag vill också!" Och så klart han fick det.

   

Mörk och mystisk.....

Det blev inte knallrött. Det blev inte ens som jag tänkte mig från början men det blev BRA!

              
Det blev istället rätt likt den bilden som frissan klippte efter.... märkligt.

Egenligen skulle det varit mer slingor och det trodde vi också att vi gjorde men tydligen tog vi i lite för lite med slingmedlet för när vi sköljt ur så var det inte mycket slingor alls. Men bottenfärgen är bra, jag känner mig verkligen mörk och mystisk.... det är lite stumfilm från 20-talet över det hela. Och visst blev det slingor. Sen lade hon på färgmousse, tre sorter, i ränder längs med slingorna...... jag kände mig som en tårta när hon höll på! Jag satt och fnittrade och hon trätte på mig och att jag skulle sitta still men hon skrattade lika mycket själv så det så! Det såg ut som ketchup, chokladpudding och vanlijsås!! Jossan knäppte kort, jag hoppas jag får det så ni kan få se.
Och resultatet blev inte illa alls. Kolla på andra kortet vad rött det lyser när man har belysning ovanifrån.
Jag har iaf inte några gråa hår att färga över. Mamma däremot har problem med grått hår berättade hon idag. Hon har problem med att hon inte har grått hår.... Hon är blond men ju äldre hon blir desto mörkare blir det så hon brukar göra ljusa slingor. Nu berättade hon att hon var så nöjd för att dom slingor hon gjort sist gick åt grått! Hon skulle gärna ha lite gråa hår, "det är så snyggt! " Ja vi har alla olika problem. :)
Hon brås på sin far, min morfar. Han var också blond och fick inga gråa hår förrän långt fram i livet. Jag kanske också fått dom generna?


I kväll ska jag bli fin (hoppas jag)

Efter jobbet ska jag till Jossan som ska färga och slinga håret på mig. Jag har köpt nåt från L´Oreal som man först färgar håret med och sen bleker slingor. Jag sa att egentligen vill jag ha slingor i flera färger. "Det går bra, det tar bara lite längre tid" svarade hon. Så jag tog med en annan färg också. Och Jossan hade också några röda varianter.... Spännande! Bara det inte blir FÖR spännande! "Jag vill inte göra en "Ewa"", sa jag till Jossan. 
Och nu undrar ni vem Ewa är och vad hon har gjort. Jo, Ewa är en arbetskamrat som en vacker dag dök upp med rött hår. RÖTT alltså. Penntrollsrött. Rött med en dragning åt rosa.
image62
Så här --->
Jossan tyckte jag var feg....:))
Nu var det ju inte meningen att håret skulle bli så där knallrött. Hon hade helt enkelt inte läst bruksanvisningen färdigt .... Man kunde göra på två sätt: Man kunde avfärga håret och sen färga det med rödfärgen eller så kunde man färga direkt på sin naturliga hårfärg. Ewa lästa alltså bara den första delen.... Men hon var den populäraste tjejen på hela firman efter det! ALLA ville ta kort. Snacka om kometkarriär inom fotomodellsbranchen!

Jag tänkte nöja mig med lite röda slingor. Vi får se vad Jossan hittar på. Middag skulle jag få också. Det får man inte hos alla frissor!

Hjärtliga hälsningar!

Idag är det Alla hjärtans dag! image53

Kramar till alla!
image57


Blommor till alla!
image58


Godis till alla!
image59
Hoppas ni får en riktigt bra dag!
image60

Jag är NÖJD!

Mobilkamera är väl inte det mest avancerade man kan ha i kameraväg så ni får ursäkta bildkvaliteten. Och det ska dessutom till lite färg och slingor. Men annars så!


image50

image52

Urk...

Jag var så dum idag och satt inloggad på linan alldeles för mycket och nu mår jag pyton. Huvudet snurrar inuti liksom. Min hink är definitivt full, jag tål inte mycket för att det ska rinna över. Jag har börjat lite smått att vara inloggad när andra halvan är på lunch och det har väl gått så där..... men idag var folk både sjuka och lediga och det blev lite kaosartat! Och man vill ju göra sitt bästa...... Hoppas inte det saknas lika många imorgon.

I morgon, ja.... då ska jag till frissan!!!  *jättefliiiiiin*

Makaronilasange

Så här gör man makaronilasagne!

Gör en god köttfärssås med mycket tomatsmak. Mycket kryddor: svartpeppar, paprika, kanske cayennepeppar. Jag brukar inte ha lök i min för då klagar barnen över bitarna.... istället brukar jag pressan ner en eller två vitlöksklyftor på slutet, ha i en massa oregano och en skvimp grädde eller mjölk på slutet för att runda av smaken.
 
Sen kokar man vanliga makaroner. Eller vanliga förresten, jag köper dom som heter Gammaldags makaroner. Och så kokar man en vanlig vitsås och häller i en massa riven ost, gärna präst eller nån annan smakrik variant.

Häll makaroner och köttfärsås i en form, rör ihop det!! Häll ostsåsen över och så in i ugnen och gratinera. Klart!
Äts lämpligen med nån god sallad eller rårivna morötter eller vad man gillar.

Utmärkt frysmat!! Frys ner en hel form att ta fram en vardagskväll efter jobbet eller gör matdosor.

Domestic goddess!

Jag har bakat TVÅ sorters bröd idag! FÖRE LUNCH!

Jag bakade grekiskt lantbröd (Kungsörnens mix)

image48

Och jag bakade havregrynstekakor. Det blev två plåtar.

image49

Sen ägnade jag mig åt "cross-cocking" på lunchen: Jag åt thailändsk soppa med italienska tortellini och till det grekiskt lantbröd med svenskt smör! Är inte det cross-cocking så vet inte jag.
Nu är jag trött.... jag var uppe för länge igår och vaknade för tidigt i morse. Nåt (troligen katten!) väckte mig tio över sju och sen kunde jag inte somna om. Jag tjurlåg till klockan 8, sen klev jag upp. Men jag hann ju baka, det var ju bra. Och igår gjorde jag köttfärssås och stekte fläskkarré, jisses vad huslig jag känner mig.
Undrar om jag ska gå och hämta ved eller gå och lägga mig en stund innan det är dags att hämta Herman från kalaset. Får man göra så? Bara gå och lägga sig så där mitt på söndan? Klart man får, söndagen är ju vilodagen!

Godmiddag!


Vintips

Igår köpte jag en halvflaska vin åt mig själv. Jag tänkte att varför ska jag avstå bara för att jag är själv? Och jädrar anamma vilket vin! Det var lite dyrare men inte svindyrt och det är värt det, jag lovar. Det heter Campolieti ....italienskt, jo jag vet. Men jag köpte det först och främst för att det fanns på halvflaska, för det andra för att jag gillade beskrivningen av doft och smak:

Doft: Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, kaffe, torkad frukt och choklad.

Smak: Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, korint, kaffe och torkade tranbär.

Vem kan motstå en sån beskrivning?

Ibland undrar man hur dom får till det. Vad sägs om: "inslag av kaffe, plommon, körsbär, GRÄS och LAKRITS."  Fast det vinet var också gott vill jag minnas. :)

Sista dagen vi var i Pisa fick vi ett vin till maten som hade en alldeles speciell doft som jag kände så väl igen men jag kom inte på vad det var! SÅ irriterande! Naturligtivis frågade ingen av oss vad det hette heller. Dumt....

"Kryddig, aningen syltig doft "(fniss)
"ungdomlig, något bränd doft.(smygrökning?)
"inslag av svarta vinbär, grön paprika och vanilj" (vilken kombination! Fast det låter spännande)

Det här låter gott: "Stor, mycket fruktig och kryddig doft" (hur är en stor doft?) "med fatkaraktär, inslag av körsbär, torkad frukt, romrussin, lakrits, fruktkaka och choklad. " Mycket på en gång. Det kan förklara priset på just det vinet.....97kr. För en HALVFLASKA. Ju dyrare vin, desto längre beskrivning?

(Och nu undrar ni varför jag sitter här och fnittrar över vin-beskrivningar istället för att gå och sova min skönhetssömn. Har jag luktat för mycket på korken och tittat för djupt i det italienska vinet? Nädå,  jag väntar på SMS från Sören att dom landat på Skavsta. Om han nu kommer ihåg att skicka det. Suck...)


Just i denna stund....

Nu är Sören och Hackebacken uppe i luften nånstans över Europa..... och jag känner lite små-ångest över det. Vad larvigt. För skulle det vara jag som flög skulle jag inte tänka så! Jag gillar att flyga. Eller.... det är ju starten som är häftig, sen är det bara en transport och det kan bli lite långtråkigt. Men det går ju fort jämfört med andra fortskaffningsmedel. Å andra sidan, bilar man så är resan en del av målet (gud så djupsinnigt!).

Nä nu ska jag gå ner och fixa mysfika till Melodifestivalen! Sen får jag väl springa mellan kök och tv, jag tog ju fram köttfärs igår som jag måste steka. Tänkte göra makaroni-lasange (utan glutamat....). Vi skulle äta det idag egentligen men när vi kom hem från backen blev det "poof-pizza" istället .Första gången jag prövar den och det var helt ok som "nödproviant"(jaja, det var säkert en massa tillsatser i den!). Och eftersom vi skulle äta lasange idag tog jag fram karrékotletter ur frysen i morse som vi skulle ha i morgon..... ja jag steker väl på dom med, då är det klart och jag kanske slipper laga mat imorgon?! Man kan alltid hoppas.....

Bohemian Raphsody?

     

Om jag hade pengar så skulle jag köpa kläder från Odd Molly..... jag älskar deras stil med broderier, volanger och trudelutter! Å andra sidan, skulle jag verkligen göra det? 1800 spänn för en BLUS? Och 2000kr för en klänning? Det är inte H&M-priser direkt.....
Om jag hade pengar så kunde jag ge fan i och jobba och sy kläderna själv istället. Vantarna skulle jag kunna ordna, sticka kan jag och virka kan jag lite grand. Och sy kan jag med. Jag kan inte göra mönster själv men det finns ju att köpa.  Men finns det nån som kan lära mig sy korsstygn!?

Vänt i häcken

Nä men nu är det dags att skvallra och förfasa sig lite över kändisar tycker jag!

Jag är inte så speciellt intresserad av kändistidningar typ Aftonbladets Click! eller Hänt i veckan (finns den än?) men ibland ser man saker och reagerar. Vi (jag och mina bloggisar) har tidigare diskuterat kroppsideal på våra respektive bloggar. Och det här handlar om det.

Här har vi Victoria Beckham.................................................................................. och här har vi Barbie.

image40                image42

Är dom inte märkvärdigt lika......?

Sol och snö

Nu är det fint ute! Ja UTE, ja..... jag sitter inne och slavar som vanligt. Jag vill gå UT. Men det är bara en kvart till lunch nu. Frågan är vad jag ska äta. Tog ingen matdosa med mig. Tänkte först gå och köpa sallad på bageriet men nu luktar det mat, VARM mat och då vet jag inte om jag är sugen på nån kallsallad längre. Lunchrestaurangerna kryllar inte direkt här: bageriet, macken, korvmojen och pizzerian är det man har att välja på. Och så dafgård med vänner på ICA. Det blir matdosa för det mesta och det är ju inte kattskit. Både nyttigt och billigt! ;-)
image39

Mera Nigella

Jag kollade lite på nätet och hittade en krönika som handlar om just det jag skrev förut: Det är så trevligt att kolla på Nigella för det märks att hon verkligen GILLAR att äta. Hon njuter så man blir nästan generad....

Läs krönikan här

Nä ni, brudar, nu får vi skärpa till oss en gång för alla. Låt oss njuta av att njuta!

Kören

Nu har jag varit på kören! Fast vad besviken jag blev. Det var ju inga herrar kvar.....
Nu ska ni inte tro att jag vill ha en massa herrar för att kolla på!  Jag menar basar och tenorer. Två tenorer har vi kvar i kören....  och inga basar alls.
Hur får man in nya herrar i kören? Ja jag vet ju åtminstone TIO manspersoner här i byn som bevisligen kan sjunga....... ;-)
Och det är varken töntigt eller tråkigt att sjunga i kör. Det är utvecklande, trevligt och sätter fart på endorfinerna i kroppen! (Nästan som choklad skulle man kunna säga).
Och kan man dansa älgbalett, magdans och vara nunna så vore det vä fan om man inte kunde sjunga i kör!!
Jag uppmanar härmed alla karlar som kan sjunga  och även alla andra som känner nån karl som kan sjunga: kom till sockenstugan halv 7 nästa onsdag. Kom ni inte med i allt för byn så kom med i kören då.
Det är inte farligt att testa i alla fall!

Jag blir choklad när solen skiner.

Köpte choklad på lunchen igen. Inte mycket, bara en punchpokal och en elefant. Men ändå...  jag har så svårt att låta bli. Fast det jag egentligen var sugen på var choklad med chili i.  Men inte fanns det nåt sånt på macken inte. Det fanns en Fazers blå förut med chili i. Och det har funnits en Lindts med chili (fast den är lite för mörk). Jaja.... jag får väl börja experimentera själv om inte tillverkarna begriper vad jag vill ha! Chokladverkstan kanske har nåt med chili i?

Köpte en bok ur en jultidningskatalog. " 100% choklad." Riktigt bra! Inte bara en massa kladdkakor med mörk choklad utan recept med både mörk, ljus och vit choklad. Pannacotta, cheesecake, tårtor, kola, fudge, ädelostfyllda dadlar doppade i mörk choklad (jo det funkar, jag lovar!!!).....
Ja det är inte den enda boken om choklad som jag har (konstigt va?)..... har en som heter "Tokig i choklad" också men den är inte svensk utan amerikansk (tror jag) och det märks på nåt sätt på recepten. Mycket kakor och glasyrer. Det blir  liksom choklad på choklad.

image38
Sören och jag satt och kollade på Nigella Lawson. Vid ett tillfälle böjde hon sig ner för att göra nåt och Sören utbrast: - OJ vilket bred-aschel hon har!
- Ja, svarade jag, det är för att hon äter så mycket choklad....
Då tittade han på mig, neråt liksom,  och utbrast med ett tonfall som om poletten verkligen trillat ner:
- Jaa du!
En underbar kvinna i mina ögon. Hon skäms inte för att hon gillar att mumsa! Och hon gillar choklad.

Choklad är inte bara gott, det är nyttigt också!  Forskare har hittat ämnet flavonoider, som är bra för både hjärtat och hjärnan, i choklad. Och så blir man glad av choklad!


För den som inte är övertygad, läs här http://www.chokladsajten.com/

(Sen finns det dom som inte äter choklad men dom räknar jag inte med här)


Förresten...

Fick ett MMS från Semestersabotören Sören. En bild på en badande Hacke med texten: "Badgrabben i farten. Tyck inte synd om oss!"

Nä jag ska försöka......

Onsdag igen...

.... och exakt EN vecka kvar till..... KLIPP KLIPP!  Intresseklubben kan anteckna det....

image37

Burrrrr!

Är det nån som har en huskur mot frusenhet?! Jag sitter här med tjocksockor, sjal och torgvantar och jag FRYSER! Nu hämtade jag en kopp te, grönt te med citron, få se vad det är för nåt.... vanligt te kan jag inte dricka mycket alls av, då blir det image36svärstopp i magen (jamen gud vad intressant, va?). Varma bad kan i alla fall JAG rekommendera, igår när jag badat var jag inte frusen längre, jag svettades.... Smart.... nåja,  jag somnade gott sen när jag svalnat lite. :)
Nå, men just nu kan jag inte bada så jag får värma mig så gott det går. Det är lunch om en timme och då ska jag gå en sväng, då brukar man få upp värmen. En stund.... jag har dessutom chili con carne i matdosa. Dock ej så chilistark som jag kanske skulle behöva för att bli varmare. Får kolla i skåpet om nån har nån lämplig krydda jag kan hotta upp den med!

På tal om chili.... jag har ett recept på kakor med chili i: Chokladsnitt med chili och körsbärsmarmelad. Dom ska jag göra tills jag fyller år. Vill ni smaka så kom på marknaden, kan hända jag bjuder på såna då! Fast där borde jag väl bjuda på Änglasnittar, kanske....


Kall om rumpan!

Jag har stått i slalombacken och kollat på när Herman åker. Åka själv? Njae....
Haqvin då? Ja, han och Sören är i Spanien och hälsar på farfar så dom har nog annat för sig än skidåkning! Och dom behöver nog inte frysa heller.....
Jag tänkte att nu har man kvällarna för sig själv, nu ska det bli änglar så det brakar! Har en stor beställning jag MÅSTE göra färdigt. Hur det går med marknaden vet jag inte men jag kanske hinner sy till den också, hoppas det. Nå, syr jag nåt då?
Igår var jag på dansen. Visserligen bara till åtta men sen var jag supertrött så det var bara att duscha och lägga sig när jag sagt godnatt åt Herman. Och ikväll var backen öppen. I morgon är det kören, äntligen! Och på torsdag har backen öppet igen......
Nä nu är mitt te slut. Nu SKA jag sätta mig och knåpa vidare på en ängel innan jag tappar upp ett varmt bad. Mmmm! Man skulle bara haft nån som serverar en lite bubbel också!

Förresten...undrar vad änglarna själva tycker om mina versioner......?

image34

En rolig jävla historia

Jag har köpt en bok som heter Svordomsboken. Jävligt intressant om man säger så. ;-)
Om varför man svär, varifrån olika svordomar kommer, svordomar på andra språk etc.
Det fick mig att tänka på en gammal historia:

En svensk på semester i England skulle beställa mat på en restaurang och bestämde sig för en rejäl blodig biff, det vore gott. Han kallar på kyparen och säger:
- I would like a bloody steak!
Och kyparen replikerar artigt:
- Would you like som fucking potatoes with that?

image33

Barnslig förtjusning

Igår halkade vi in på ett program som iaf inte jag tänkt se. Det heter "Vulkanjägarna". Att jag satt kvar beror på att dom var i Italien.... ;-)
Jag ville kolla hur mycket jag förstod av vad som sades.
Dom letade efter en misstänkt undervattensvulkan utanför Sicilien. När dom äntligen hittade den så döpte dom vulkanen genom att en av forskarna satte en platta med en text på den. OCH JAG FÖRSTOD VAD DET STOD PÅ PLATTAN! Jag hann bara se första meningen men jag förstod! Jag blev helt euforisk! Jisses, jag kan italienska!
Vad det stod? Jo:
io chiamo questo vulcano = Jag döper denna vulkan till (och så namnet, vilket jag inte minns)

Jippiiie! image32

Dom barnen, dom barnen...

Dom har en förmåga att uttrycka sig dom!

Igår när Haqvin duschade så frågade jag om han kunde blöta och tvätta håret själv.
- Jaa, men då ska det inte gå så fort!
Vi vred ner "hastigheten" lite på duschen....

Sen var det Hermans tur.
- Herman, ska du bada eller duscha?
- Bada! Är badkaret på?
Nä. Jag hade inte börjat fylla på badkaret..... :)

Kvällen innan höll dom på och lekte på sitt rum. Jag frågade vad dom skulle ha för fika. Mannagrynsgröt ville dom ha.
- Då kan vi fortsätta att leka en stund va? sa Haqvin förhoppningsfullt
- Nja SÅ lång tid tar det inte att koka mannagrynsgröt, tyckte jag.
- Men om du går som en snigel då, föreslog Herman skojfriskt.
- Höhö, tror inte det va, svarade jag.
- Men som en snigel i toppform - som har ätit Lätta?
Snacka om reklamskadad.....

Måndagslyx

Nu har jag fikat, kaffe och hembakad solroslimpa med rökt rensteks-mjukost och brie. Jättelyxigt. Mums!
Man måste förgylla måndagen så gott man kan.
Igår var jag duktig. Jag bakade.... TVÅ GÅNGER! Först scones till frukost eftersom vi glömt köpa bröd.... Sen tog jag mig i kragen och bakade solrosbröd. Finax bakmix! image31
Ja det var ablsolut inget fel på det brödet. Fast jag kan baka  "på riktigt"  om jag vill....
Jag har modiferat scones-receptet eftersom jag tycker att scones brukar smaka väldigt mycket bakpulver.... man blir alldeles sträv i käften, tycker jag. Jag har reducerat bakpulvermängden till knappt hälften och har i ett ägg istället. Samt tar olja istället för smör/margarin. Det blir inte riktigt samma struktur på dom men dom blir goda, tycker  jag. Och för att göra det ännu enklare: istället för att fösa ihop kladd-degen till kakor så klickar jag ner den i jättemuffinsplåtar som jag smort med lite olja (det är visserligen non-stick men jag litar inte på det.... och det blir finare färg på bullarna).
Bakning och matlagning är kul men det gör inget om det är enkelt.


En bra låt på radion

Nyss körde dom den här låten på radion:

http://www.youtube.com/watch?v=nLXULfN77TQ

Jag gillar den. Undrar vart jag gjorde av DET kassettbandet? Hehe.  Kassettband, va?!  *flin*

Ny-ekiperad...igen....*rodnar*

Jag har nu definitivt gett upp hoppet om att hitta en vinterkappa. Jag rände rund en stund på stan igår men det var väldigt urplockat. Visserligen var det rea överallt men det spelar ju ingen roll om man inte hittar nåt. "Det är inte säsong" enligt ett butiksbiträde. När jag kollade termometern igår morse var det minus 18, är inte det säsong så vet inte jag. Jo det vet jag visst, i klädaffärer är det dags för sommarkläderna att plockas fram. Knasigt....
Jag hittade en lång skinnjacka som inte gick att knäppa över rumpan och en yllekappa som kanske hade passat om det funnes en storlek större. Vilket det inte gjorde.
Ni som har läst förut kanske har fått uppfattningen om att jag är missnöjd med min kropp. Så är inte fallet. Jag har kommit fram till att det är konfektionsmakarna som inte kan göra kläder som passar! Är det modernt med raka kappor, då finns det BARA raka kappor. Och det passar inte på en som har 38 upptill och 42 eller 44 nertill (läs: MIG!). Passar det över rumpan så blir det för stort upptill och det ser INTE bra ut!! Jag trodde att det var modernt med A-linje nu men inte när det gäller kappor, tydligen. Då är det "trench coat"-stuket som gäller, med åtdraget skärp i midjan, nåt jag också har svårt för då allt som putar annart putar ännu mer då..... OBS! Inget fel med put men nån gräns finns det faktiskt! Eller så är det midjekorta, vida yllejackor med vida ärmar som det blåser rakt in i. Mysigt på vintern....icke!
Däremot hittade jag en kjol! Det var jag inte alls på jakt efter. Köpte ju en kjol förra veckan....(ja den svarta!). Men den här var jag bara tvungen att ha. Den hängde där och ropade på mig. Och halva priset! (Annars hade jag nog inte haft råd). Jag lånade ett skärp i butiken när jag provade den. Jag köpte det med..... 70%  rabatt! Visade Haqvin kjolen när jag kom hem. "Jaaa, snygg!" tyckte han. Och så skärpet, i silverfärgat läder. "Åh, det var fint!" tyckte han. "Det ser ut som tejp!". Silvertejp, det är fint, det.....
Nu får jag nog lugna ner mig i shoppandet, jag har köpt TRE plagg i januari. Först en tunika när vi var i Stockholm, den var också ett sån där plagg som hängde där och ropade på mig. Sen svarta kjolen och så denna kjol. Alla tre har märkligt nog volang nertill..... Hm...jag måtte gilla volanger.

Här är tunikan och den senaste kjolen:                      

   

En historia från norr

Det bar sig inte bättre än att Alfred från Norsjö hade avlidit  och lämnat sin fru Alma. Som brukligt så skulle det annonseras i lokaltidningen så Alma ringde annonsavdelningen för att meddela det inträffade.

Följande samtal utspelade sig:

Alma: Jer he annonsavdelninga?

Tidningens annonsmedarbetare: Jo, det stämmer.

Alma: - N' Alfre´ jer dö.

Medarbetaren: - Jaha, och nu vill ni sätta in en dödsannons förstår jag.

Alma:- Tschuu (visslade inandning, norrländska för ja)

Medarbetaren: - Och vad vill ni att det ska stå I annonsen då?

Alma: - N' Alfre´ jer dö.

Medarbetaren: - Och vad vill du att vi ska skriva mer i annonsen?

Alma: - Inge mar, för he vål se dyrt om ji skriv na mar. He jer int lönnt å lägg ut na i onödan.

Tidningens medarbetare funderade en stund och kom fram till att det nog skulle bli svårt att övertala denna dam till att skriva något mera i annonsen, så efter övervägande så sa han till Alma: - Du får tre ord till gratis. Vi bjuder på dem.

Alma funderade några sekunder och sa sedan: - Ja, isåfall se vil je att he ska stå: Skoter till salu!





RSS 2.0