Lakritskvinnans revansch

Idag har jag träningsvärk vill jag lova. Började igår eftermiddag, därför skippade jag skidåkningen efter jobbet. Även för att det hade snöat hela dagen och var nollgradigt. Inte så kul att åka ospårat med snö som klibbar fast under spannen. 
 
Ja, jag var iväg på träningen i onsdags, jag skrev ju att jag skulle! Och jag var inte så otränad som jag befarade. Skidåkningen och dansen har uppenbarligen gjort en hel del med min kropp. 
 
 
Jag kunde gå armgång fortfarande! Hela bommen fram och tillbaka! Det hade jag inte förväntat mig. 
 
Kanske det blir skidåkning idag istället. Jag öppnar nämligen idag med och får ta helg tidigt. Skönt! Fast just nu är det minus tjugo så vi får väl se hur det går med ambitionerna. 

Peppar peppar

Det blev pannkakor till middag. Inte så bra eftersom jag går bestämt mig för att ikväll SKA jag iväg på träningen och pannkakor brukar lägga sig som en klump i magen som skumpar upp och ner när man tränar. Burk..... Men jag har en hel timme på mig att smälta maten innan jag måste fara. En hel timme att ångra mig på också.... Fast det tänker jag inte göra. Jag SKA åka. Hoppas det inte blir pannkaka av träningen också bara för att jag inte orkade tänka ut nån annan middag. 
 
Jag har ju nya träningsskor och alltså ingen ursäkt. Testade skorna i måndag och jag har nog aldrig dansat så bra. Antingen berodde det på att dom satt så bra på foten och att sulan hade lagom fäste eller så börjar jag få kondis och muskler av all skidåkning. Förra veckan åkte jag åtta kilometer på tisdagen, fyra på torsdagen och åtta både lördag och söndag. Rekordvecka för den här vintern. Imorgon och på fredag öppnar jag och då hinner jag åka efter jobbet. Tjohej! 
 
Igår köpte jag en ny sport-bh också, på Ica. En lila, precis som skorna. Kanske jag tror att eftersom skorna var så bra så är allt som är lila bra? Det fanns turkos och knallrosa också. Turkos gillar jag men rosa är väl inte riktigt jag. Men nu blev det en lila som sagt. Jag måste ju testa den med - alltså SKA jag iväg. 
 
Några ursäkter jag glömt? 
 
Jag har en jävulsk mensvärk men träning ska vara bra mot det sägs det. 
 
Trött? Ja, det är jag. Jag blir så trött i huvudet av jobbet att jag egentligen inte har lust att åka iväg och träffa folk. Men jag får väl behärska mig och inte prata så mycket så huvudet får vila. Kanske ska köpa mig en sån T-shirt som en träningskompis har. Tyckte den skulle passa mig med. Träning är allvarliga grejer! Hihi...
 
Nu ska jag gå och byta om.
 
 

Lång dags färd mot natt

Man hinner mycket på en dag när man kliver upp tidigt. Sen kan man ju tycka det är onödigt att vakna kvart i sju på en söndag när man faktiskt FÅR sova hur länge som helst. Jo, jag försökte somna om. Vände mig om i sängen och blundade, försökte hitta lugnet igen. Efter en stund började jag fundera vad det var för mening att ligga där och knipa ihop ögonen. Hjärnan hade redan bestämt sig för att det var morgon. Lika bra att kliva upp och äta frukost. Och tvätta håret och hänga tvätt.
 
Det hade kommit en decimeter snö sen igår. Ut och skotta. Sen ut i frysen och leta rätt på märgpipan och en burk skinka. Hur mycket skinka har vi kvar egentligen? Och vilka köttbitar? Och varför rasar det saker så fort man ska ta nåt ur frysboxen!? Det slutade med att jag hade plockat ur nästan allt och stuvat ner det igen, i en bättre ordning. Nu står alla burkar med rödvinbär staplade på ett ställe, köttet ligger i en back och köttfärsen och skinkan i en annan. Nu hittar jag det jag ska ha!
 
Sen drog jag igång två bröddegar. Lika bra medan man ända stökar till. Rågsiktkakor och matildabröd. Fast jag hade inga solrosfrön hemma till matildabrödet och jag glömde brödkryddorna till rågsiktkakorna. Men det blev gott ändå. 
 
Tyckte klockan var mycket och hojtade i trappen åt grabbarna som sov:
- Sätt lite fart nu, klockan är över ett!! 
- Va? hörde jag Haqvin svara. Jag ropade samma sak igen. Fick samma svar. Blev lite irriterad. 
- Varför svarar du "va?"?!
- Mamma, klockan är fem över TOLV. 
Jaha. Jag är visst före min tid. 
 
Jag har även hunnit åka skidor. Åtta kilometer idag med. Samma igår. Jäklar vad bra det går! Men jag har haft lite ont i nedre delen av ryggen idag. Kanske man kan ha träningsvärk där med? Kändes rätt stelt när jag böjde mig framåt för att stretcha lite. Det var skönt med ett varmt bad. Fast nu är jag överhettad istället. 
 
Det blev klimpsoppa på märgpipan och jag har även gjort en massa pärbullar på den kokta potatisen vi hade i kylen. Jag stekte dom i ugnen eftersom jag är less på stekos i huset. Det funkade bra. Pärbullarna ska frysas in och tas fram vid behov. Dock ej till middag imorgon eftersom det är pärbullar och blodpudding till lunch. 
 
Haqvin ska vara PRAO på mitt jobb till veckan. Jag skrämde honom med att han kommer att längta till skolan i slutet av veckan. Nejdå, det kommer säkert att gå bra. 

Heja heja

Blev ingen motion igår, mer än språngmarsch uppför stentrapporna på Hermans skola. Fem våningar upp. Pust. Vi kan väl kalla det för intervallträning då. Om man är generös. Idag blev det i alla fall ett varv i skidspåret efter jobbet.
 
Och igår köpte jag ett par nya träningsskor! Hittade ett par för 399 kr på Stadium outlet som satt hur bra som helst på fötterna. Jag gjorde några utfall och dansmoves i smyg mellan hyllorna i butiken för att testa sulorna. Dom fick inte vara för hala men inte så tröga så att knäna pajar när jag dansar. Tyckte dom kändes bra i sulan också. Det bästa var nog ändå att dom satt så bra på fötterna. Dom blå skorna jag kör med nu sitter inte så bra inser jag nu. Bakkappan har alltid varit konstig på dom, lite för rak. Håller inte fast foten på rätt sätt. Å andra sidan är det storlek 39 på dom och dom jag köpte igår var storlek 38! För det mesta drar jag 39 på bredden och sen får jag lägga i en sula för att skon ska passa men dom här var tydligen tillräckligt breda för mina blan. 
 
Snygga är dom också men det är ju en smaksak. Fanns knallorange också men jag valde dom lila av nån konstig anledning. Och det är inte Adidas. Också konstigt. Jag kanske inte är riktigt frisk? Jag känner mig rätt trött faktiskt, bäst att gå och lägga sig. 
 
 

Turkos

 
Fredagsfotot 2016-02-12
 

Hålligång i skogen

Sitter här i soffan och känner mig lat. Det kan jag gott göra. Jag åkte åtta kilometer skidor på eftermiddagen nämligen. Två varv i spåret och det på rekordtid. Jag kände mig SNABB och STARK! Sen ska man inte jämföra min hastighet med någon annans. Det är mig själv jag tävlar mot. Förresten, det är det ju inte heller. Jag ska väl ändå samarbeta med mig själv, va, inte tävla?
 
Jag tänker äta en semla sen. Det är ju tisdag och dagens skidåkning gör att jag får plats med semla i dagens kaloribudget. Jo, jag har börjat räkna igen.... Jag väger mer än vad som är bra för mig. Jag har ont i höger knä, säkert samma skit som i axeln (artros) och rent logiskt borde belastningen på knät bli mindre om jag blir lättare. Dessutom är jag less på att inga byxor passar. Nej, nu ska överskottet bort. Hurra för nysnö och skidåkning! 
 
Inte alltid så lätt att äta rätt heller när man jobbar. Idag var det "restfest!" enligt matsedeln. Det kan ju bli lite av varje, det, kan man tycka. 
 
Det blev varmkorv, potatismos och skärbönor... Va?! Korv?? Vi fick ju korv stroganoff igår! Är det korvvecka, eller? Inte ens vitkålssallad fick vi, det som närmast är standard. Det och broccoli. Broccoli får vi väldigt ofta. Men inte idag.
 
Jag åt två slangar och lite mos och tog om av bönorna. Ändå var jag hungrig när jag kom hem och fick lov att ta en skinkmacka innan jag gav mig ut i skidspåret. Tur jag köpte dom där julskinkorna efter jul och skivade och frös in. Skinka är bra pålägg. Magert och mättande.
 
Åkte skidor i söndags med och igår var jag på latin fusion. Imorgon är jag ledig från jobbet för jag ska in till stan på utvecklingssamtal med Herman och sen ska vi på tandregleringen och höra vad dom tänker hitta på för nåt med honom framöver. När jag ska klämma in motionen har jag inte räknat ut än men det ska väl gå att lösa.
 
Jag ska nog fara på Stadium outlet och kolla på nya träningsskor också. Synd att jag bara har 18 kr på mitt konto. Tänk att man kan bli utan pengar av att jobba.
 

Full fart mot helgen

Jösses, imorgon är det fredag igen. Jag som tyckte veckan verkade oändlig i måndags. Och imorgon är det damernas fredagshundring på bastun. I januari glömde jag bort det men imorgon ska jag gå. Det ska bli trevligt att basta och äta nåt gott och ta ett glas vin och prata. 
 
På lördag är det veteranskotertävling nere vid Gisselgårdsskolan. Tänkte göra som i fjol och gå ner och vara fotograf. Det blev många fina bilder varav en del fick vara med i fotoutmaningen. Det går säkert att hitta passande teman till årets bilder också.  
 
 
 
Hoppas på bra väder till imorgon. Det har varit tö i flera dagar och sen frusit på och idag blåste det så otrevligt. Förut hade dom lovat minus femton till helgen men nu ser det ut att bli fem grader och det känns ju betydligt bättre. Och lite mer snö skulle det visst komma också. Det blir bra det, då kanske man kan åka skidor igen. Jag har ju bara precis kommit igång! 
 
Idag blev det en promenad istället för skidåkning men jösses så trögt det gick. Jag har varit trött i flera dagar nu och haft ont i axeln, i händerna och i fötterna. Har absolut inte haft nån lust att träna. Men jag måste, jag får inte tappa det igen. Jag mår mycket bättre om jag rör på mig. Latin fusion på måndagkvällar lyckas jag i alla fall dra mig iväg på. Det är tydligen tillräckligt skojigt för att jag ska slita mig ur soffan. Cirkelträningen har jag inte varit iväg på än.... fast jag borde....
 
Nej, jag ska inte skriva mer klagolåt om kroppen och träningen. Jag tar det i ett separat inlägg. Nu ska jag gå och fika och göra kväll så jag orkar med den sista arbetsdagen den här veckan. 
 
 

Drottning

 
Fredagsfotot 2016-02-05
 

Paisley

 
Fredagsfotot 2016-01-30
 

Packat och klart

 
Fredagsfotot 2016-01-25
 

Mitt-i-veckan

Onsdag idag. Visst är det onsdag va? Känns som jag jobbat en hel vecka, ja redan igår kändes det så. Stimmigt på jobbet. Man blir slut i luvan. Men om man tittar framåt istället så kan man konstatera att det redan är torsdag imorgon och efter torsdag kommer fredag och sen är det helg igen. Då får vi sovmorgon. Skönt. 
 
Inte har jag åkt skidor sen i söndags heller. Men jag var på latin fusion i måndags kväll. Lika kul som vanligt! Men igår hade jag träningsvärk, både efter skidåkningen och dansen, precis som förra veckan. Igår hade jag vilodag och låg på soffan istället för att träna. Idag blev det visst också så. Känner inte för att gå ut och gå ens. Det får bli ett varmt bad istället, en god natts sömn och så skidåktning imorgon istället för då slutar jag tidigt eftersom det är jag som öppnar. Fast hur god nattsömnen blir, det får vi allt se. Jag brukar sova dåligt och vakna flera gånger på natten dom gånger jag har öppning. Knepigt eftersom jag kliver upp den tiden annars också och skjutsar Herman till bussen. Det borde väl inte vara nån skillnad eftersom vi har en tid att passa då med, inte sant?
 
Har jag berättat att jag ska få jobba en hel månad framåt? Hela februari på Skolbacken. Känns väldigt bra att veta vart jag ska varje dag och kunna lämna kvar tofflorna och skoterstället samt att jag vet precis i vilken låda jag ska leta om jag till exempel behöver en fryspåse. Eller en ny förpackning vinylhandskar eller nabbipärlor eller säkringar eller....ja, man kan säga att jag hittar i huset. 
 
Jag ser fram emot marslönen också. Får man säga sånt högt?
 





RSS 2.0