Återhämtning

Lade mig just på soffan och jösses, vad jag är trött. Jag stängde idag så när jag kom hem hann jag inte sätta mig i soffan nåt utan jag satte igång med maten på en gång istället. Jag ställde mig och stekte pannkakor för det var faktiskt några veckor sen sist. Till dom ställde jag fram jordgubbssylt, körsbärssås, keso och bregott. Som vanligt åt jag för många pannkakor för mitt eget bästa. Burp. 
 
Tänk vad mycket den där lilla stunden i soffan efter jobbet betyder. Återhämtning. Samma som rasten på jobbet. Då vill jag helst inte prata utan bara sitta eller ligga ner i tystnad. Kolla instagram och Facebook eller skriva på bloggen som jag gör nu. Eller blunda en stund. 
 
Ibland är det svårt att få den där återhämtningen på rasten. Ljudet av tjoade barn läcker in till personalrummet. Ljud läcker även in från kontoret om några sitter där och jobbar och pratar. Man hör inte vad som sägs, bara att dom pratar. Ibland kommer nån in till en och ska fråga nåt och det tycker jag är jobbigt. Det borde väl kunna vänta dom där få minuterna man har rast? Värst är ifall nån kommer och frågar hur länge man har kvar på rasten. Jo, det har faktiskt hänt. Avkopplande, inte sant...
 
"Lyckligtvis"  försvann både Mannen och Herman ner på jobbet nu efter middagen. Det är tyst i huset förutom en kurrande kattunge på min mage och en torrfoderknaprande kattfarbror ute i köket. Jag har inga ambitioner att göra nåt speciellt ikväll. I måndags kväll dansade jag och igår kväll var det kör. Dessutom promenerade jag från jobbet igår. Men ikväll blir det ingen träning. Jo, jag ska göra stretchövningarna jag fick av sjukgymnasten i fredags. Nåt mer avancerat än så orkar jag inte. 

Hummus!

Jag har varit (och är fortfarande!) i mathimlen idag. Jag gjorde hummus igår och oj vad det är gott! Varför gör jag det inte oftare?
 
Det var säsongspremiär på damernas fredagshundring på bastun igår och jag var värdinna. Och som vanligt anlände jag nästan sist -  men det gjorde inte så mycket. Dörren var upplåst och jag hade kommit ihåg att slå på bastun tidigare samma dag. Dessutom brukar vi inte äta förrän efter vi har bastat klart.
 
H och M var där. Dom hade en massa små tuber med sig, med krämer och grejer sen dom hade varit i Åre och jag fick prova på både skrubb och en ansiktsmask. Känner mig faktiskt lenare i fejset idag. Det är mysigt med spa. 
 
Efter bastun åt vi. Jag hade gjort hummus, guacamole och en hittepå-dip med turkisk yoghurt och kryddor. Skurit upp gurka, morötter och paprika och tagit med egenodlade tomater. Det fanns även olika kex, färskost och libabröd och så hade jag kokar ägg och köpt tunnskuren kyckling. Man skulle kunna kunna kalla det "utökat mysfika" om man är medlem i denna familj och vet vad "mysiga" innebär. Gott!
 
 
Idag fanns det sålunda rester. Jag åt libabröd med paprikaost och kyckling till frukost. Till lunch blev det grönsaker, gucka och hummus och ett par stekta ägg. Kombinationen stekt ägg, guacamole och färsk tomat är en smaksensation jag verkligen unnar alla.
 
 
Till middag blev det klyftpotatis, ugnsrostade morötter, palsternacka och lök samt bräckt kassler. Till detta currysås eller kallbea och så - tada! - hummus!
 
Nu har jag frusit in resten av hummusen i småburkar. Jag törs inte utmana ödet - aka magen - och äta mer av den just nu. Fast än har jag inte fått nåt magknip. Kanske magen har vant sig? Åt både kikärter och vita bönor i veckan. Det är både gott och mättande. Och billigt! Men jag måste komma ihåg att köpa olivolja för den var faktiskt slut upptäckte jag när jag skulle ringa den på hummusen.
 
Undrar vad vi ska äta för gott imorgon? 

Batikhäxa

 
Fredagsfotot 2017-11-03
 

Sällskapsdjur

 
Fredagsfotot 2017-10-27
 

Reflektionstid

Jag skriver för lite. Jo, jag tycker det. 
 
Först tänkte jag att det beror på att jag har för mycket verkligt liv att ta hand om så tiden inte räcker till för att blogga också. Och det är ju bra -  eller? Fast jag har ju tid att ligga i soffan och tomsurfa på instagram eller följa grupper på Facebook. Kunde jag inte blogga lika gärna? Är det viktigare att blogga? 
 
Jag måste nog säga att svaret på den frågan är: ja!
 
Jag behöver skrivandet. Jag mår bra av att reflektera över mitt liv. Jag gillar att använda språket för att göra detta. Dessutom gillar jag att gå tillbaka och läsa sånt jag skrivit förut.
 
Förresten, att "ha för mycket verkligt liv att ta hand om", det låter mer som stress än nånting positivt. Men om det är så, hur ska jag kunna göra nåt åt det? Jobba mindre? Ja, det skulle jag gärna göra om det vore möjligt men jag tycker det är svårt att få ihop ekonomin redan nu. Mer fritid men mindre pengar? Brist på pengar är också stressande.
 
Nej, vi lämnar det ämnet nu och går tillbaka till det inlägget handlar om: att skriva på bloggen. Jag har "bestämt mig" flera gånger förut att skriva oftare men det har inte gått så bra. Ungefär samma som det där med att "nu ska jag börja äta bättre och gå ner i vikt" eller "nu ska jag börja rita på serien igen".  Varför ska det vara så svårt? Jag vill ju.
 
Tur att jag har mina fredagsfoton så att det i alla fall händer nånting på bloggen. Har bara två opublicerade och dom ska jag fixa i eftermiddag. Inte nu. Nu skiner solen, frosten har gjort träden till vita skulpturer och jag ska klä på mig och gå ut. Jag ska faktiskt promenera ner på Hammarn och handla. 

RSS 2.0