Saken är klar!

Enligt susning.nu ser en hårdrockare ut så här: 
  • Långt permanentat eller (senare) rakt hår.
  • Myggjagare (spetsiga skor, gärna med lite bjällerklang påhängt).
  • Tokigt stort bältesspänne, gärna föreställande dödskalle eller tjur.
  • Jeans, gärna slitna.
  • Eventuellt sliten jeansjacka med tygmärken med logotyper från olika hårdrocksgrupper, men alltid med en stor ryggtavla med favoritbandet.
  • Alternativt en tunn mockajacka med fransar.
  • Anspelar ibland på satanism för att reta mamma och pappa.
  • Boots, gärna med sporrar.
  • Mörka pilotglasögon - i alla fall på 1980-talet.
  • Cowboyhatt eller andra vilda västern-attiraljer är också bra.

Wikipedia skriver:
"Ett stereotypiskt utseende för hårdrockare är att de har långt hår, tajta byxor, bandlogotyp på jacka av jeanstyg eller skinn och/eller T-shirt med ett av favoritbanden, alternativt något "tufft" motiv såsom ylande vargar och bälte med nitar eller patronhylsor. "


Det känns som om jag hade lite rätt där i alla fall....


Hare gott

Hur ofta får man gryta på hare en vanlig måndag kväll?! Inte så ofta. Sanningen att säga så är det fruktansvärt sällsynt med sådana tilltag. Men ikväll skedde det. Svåger P hade hare med sig från tidigare jakt och lagade till en gryta åt oss. Första gången jag ätit hare. Det var gott! Ganska kraftig smak, nästan åt leverhållet. Barnen åt också utan att klaga, dom var nog mer missnöjda över att det var potatis....

I lördags började konstens vecka. Självaste landshövdingen invigde konstens vecka i hela Sverige i Ahlbergshallen. Innan dess hade vi satt upp våra installationer på stan. En stor fjäril på gamla kyrkan; ståltrådsgubbar i lyktstolparna på Prästgatan; falska löpsedlar hos både ÖP och LT samt på allmänna anslagstavlor; inredning av busskuren vid kyrkparken; samtalsmenyer på restauranger och caféer; jättestora badankor i vattnet vid badhusparken..... och det var bara en del av det vi hittade på. Sen har etablerade konstnärer sina alster utställda lite här och var på stan hela veckan.

Foton finnes men fortfarande i kameran och jag orkar inte fixa det nu....det är en dag i morgon med. Godnatt på er!


She´s got the look

Dagens outfit: "baggy" jeans med reva på låret, svart stor-t-shirt med arg tiger på, naturvit fleecefilt med ren på, grå strumpor med får på och tofflor....nä jag ska inte på rock-konsert, jag har sovmorgon idag. Och jag ska inte gå till skolan klädd så här.

För nån vecka sen satt vi på lunchen och pratade, kanske det var om musik för J i tvåan sa "Jag skulle vilja ha noterna på gitarren i ACDC:s Thunderstruck!" (jag vet inte om hon tänkte spela den eller göra ett konstverk av dom, man vet inte så noga med konstnärer...) "Hur är det den låter?" fortsatte hon när några i församlingen såg ut som frågetecken. "Jamen jag har den på telefonen, vänta" sa jag och letade rätt på den. Då säger M: "ÄR du hårdrockare, Gun? Du ser ut som en hårdrockare." Jag svarade nåt om att jag kanske är smyghårdrockare...? Det tyckte hon var skitkul. Vad var det för roligt med det?

Vad jag menar är: Ja jag lyssnar på ACDC och Aerosmith men jag gillar inte Metallica. Jag har aldrig varit på hårdrockskonsert och jag har aldrig ägt en band-t-shirt. Jag kan lika gärna lyssna på Iggesundsgänget. Eller JP Nyströms. Eller Pink. Eller Shamrock.

Jag vill inte säga att jag är musikalisk allätare för jag äter inte alls allt. Jag gillar inte dansband. Dansa vill jag men inte höra dansband, hurr! Country har jag också lite svårt för, jag tror att dansband faktiskt är lite släkt med country. Deathmetal är bara jobbigt, det går bort. Väldigt improviserad jazz är också jobbigt att lyssna på, så där så dom tappar bort både ton och tema. Techno? Nja, ibland kan det gå att lyssna på, det beror nog på graden där också. Och dagsformen.

Hur ser en hårdrockare ut då? Jag tänker "långt trassligt hår, jeans med revor, nitbälte, svart band-t-shirt, jeansjacka med bandlogga på ryggen". Riktigt så ser ju inte jag ut..... 
Långt hår? Nej, jättekort just nu. Jeans? Ja ibland men oftast inte blåa och inte trasiga (bara hemma) men jag gillar kjolar bättre. Nitbälte? Nä, fast jag vill ju ha ett..... Svart band-t-shirt? Nä, men jag har faktiskt några svarta toppar med annat tryck på. Jeansjacka? Nej, huga huga. Det närmaste jag har är en i brun manchester. Men det där kanske var fel? Det där var nog bilden av en hårdrockskille....eller är jag bara fördomsfull? Berätta för mig, hur ser en rocktjej ut? Ser jag ut som en??

Ok, vad blir dagens outfit då? Jo, det blir olivgrön manchesterkjol, grovstickade svarta strumpbyxor, långsnörkängorna, svart topp, brun manchesterkavaj. Håret står på ända som vanligt, kort och rött. Hårdrockare, jag?!

Rumpa skakad!

Igår var vi på 40-årskalas så då blev det skaka rumpa! Förutom god mat och vin och tårta och sånt. Fast vissa satt vid köksbordet hela kvällen och försökte prata bort kalorierna istället. Det gick inget vidare, speciellt inte om man fyller på med whisky under tiden. Fast vi fick fart på karlarna till slut. Lite "leende guldbruna ögon", så var det kirrat (inte min favvo-musik men vad gör man inte för konsten...eh, dansen menar jag). Senare kivades alla om att leta gamla låtar på Youtube. Det började med ACDC, övergick till annan hårdrock, över till åttital i allmänhet och folk drog fram gamla låtar man knappt mindes vad dom heter! Men nog kunde man sjunga med ändå......

Nu är man lite halvseg. Inte för att det blev så sent, vi kom hem vid 12-tiden på natten men nog blir man lite bakis efter ett kalas. Sören sov längst (skvallra skvallra) men nu har han nog piggnat till för nu är han ute och går med svåger Patrik som nyss anlände med en hel hög hundar. Han har jagat norröver och ska jaga här ett par dagar så han får husera i gäststugan och vi får fint främmande på köpet!

Nu tror jag att det är dags att gå ner och börja med maten, Herman var nyss och frågade när det var dags att äta. Jag som tycker vi nyss fikat... Jag fick en släng av huslighet på eftermiddagen och bakade scones till fikat. Mums med smör, marmelad och ost!

Det blir makaronilasagne till middag, med vitkålssallad tror jag. Äta bör man....

Kaka bakad! Kalv styckad!

Disco på Ungdomshuset
Äntligen. Kvällen är nådd. Kakan är bakad och packad i glasslådor. Köttet är styckat och packat och hackat och malet. Och delvis uppätet. Vi var ju tvungna att belöna oss när vi varit så duktiga: stekt biff med trattkantarellsås (med grädde i), kokt potatis och kokta morötter. Samt ett glas vin för mig. Sören får ta ett senare, han är och hämtar Hackeback som är på DISCO! Jag var nere och lämnade honom vid sextiden och jag blev riktigt sugen på att dansa när jag hörde musiken. Jag vill OCKSÅ på disco! Shejka loss, skaka rumpan, yeah yeah!

Det var längesen......



Lugn och avkopplande dag? Jo pyttsan....

Vi har jobbat hårt i veckan. Konstens vecka invigs imorgon lördag klockan 12 och då ska våra installationer ute på stan vara klara! Läs gärna artikeln i ÖP här: http://www.op.se/parser.php?level1=4&level2=596&id=954256  Så lite stressigt har det varit om jag ska vara ärlig.

Tänkte därför ta det väldigt lugnt idag. Bara en sak jag måste göra nämligen baka. Vi måste samla in pengar till skolresan i vår så därför ska vi ha hand om fikat på Härke konstcentrum som ska ha prova-på-verkstad på söndag. Jag vägrar åka in till stan både lördag och söndag så jag erbjöd mig snabbt att baka vilket accepterades. Långpannekaka, enkelt och smidigt.

Men igår släpade Sören hem en halv älgkalv som måste styckas och packas. Ja, han gjorde det naturligtvis inte utan att fråga mig men jag fattade aldrig att den inte var styckad....... och han for till Sundsvall imorse för att skriva upp för CE-kortet  så kalven hänger där ute i snickarboden än.( Han ringde nyss och sa att han fixade provet! Grattis till honom!) Men det är inte bara styckning och packning.....jag måste torka ur andra frysboxen och köra igång den. Och ovanpå den står ett gäng plastkassar med kläder som tydligen ska till Kupan.....och detta måste JAG göra eftersom det är jag som är hemma.....argh! Och jag orkar inte vara uppe halva natten och packa kött, jag ska vara inne i stan klockan 8 i morgon bitti!!

När man väl börjat stressa upp sig så går det väldigt bra att fortsätta, man är liksom uppvärmd då! Andas......

Kräktrött....

Jag har varit så TRÖTT dom senaste dagarna. Igår tänkte jag att det berodde på att det var måndag. Men idag då? Att det är tisdag? I morse var jag så trött så jag fick inte i mig frukosten ordentligt. Vilket inte gjorde mig piggare sen..... Fusk-frukost = total blodsockerkatastrof resten av dagen. Nä inget mera fusk hädanefter, imorgon blir det gröt och ägg igen.

Funderade ett tag på om jag fått järnbrist (hjärnbrist brukar jag ha lite då och då). Sen läste jag hos en blogg-kompis att HON varit så trött dom senaste dagarna. Oj! Kan det vara nåt smittsamt?! Fast hon och jag har inte träffats fysiskt på flera veckor, bara via bloggen. Kanske det smittar via bloggar? Datavirus????

Nu tror jag det är dags att göra kväll......


Kalajset

Jag har ju inte berättat om klassfesten. Jo vi hade kul! Jag träffade Amelie från Montmartre, Alexander de Large (A clockwork orange), Cruella del Ville (101 dalmatiner), Viktor (Ville, Valle och Viktor om ni minns), Madicken, Fantomen, Lilla My, Braveheart och många fler. Och så jag då, Pippilotta Viktualia etc....

Vi skulle bara ha med oss snacks sa vi så vi var några som åt mat på puben innan festen. Men det blev gott om snacks ändå:
Det skickades runt fat med chokladpraliner, skålar med chips, en burk med kanelbullar, fat med choklad och nötter, salta pinnar, skuren frukt..... det var inte direkt så att man behövde gå (cykla) hungrig hem på natten. Och så dracks det förstås ett och annat till allt detta.

Vi hade lite lekar, bland annat citat-tävling och charader med film-tema. Skitkul! Fast vårt lag kom tvåa....

Nu är ni förstås nyfiken på hur Pippi såg ut. Men jag har ingen riktigt bra bild. Ni får nöja er med denna suddiga där jag dessutom lånat både mössa och hår från Braveheart! Men rätt hårfärg är det ju....


Nån som känner för att skaffa sig rutiga ben?

Dom golf-rutiga leggingsen (leggingsarna???) jag köpte på Domus var för små....det stöp på  mina kraftiga, nej, sorry, KRAFTFULLA lår. Nån som vill ha rutiga ben? Svart och grå är dom, storlek Large. Anyone?


Möte i trappa

Denna veckas uppgift på skolan var "möte i trappa". Så här blev min version:



Acryl på akvarellpapper.

Vi hade även kroki en dag. Här ett par stycken som jag är nöjd med:






Vi skulle teckna med kol denna gång. Det blir en annan teknik än blyerts men när man har suttit en stund så kommer man in det. Jag är speciellt nöjd med hennes fot på den sista bilden. :)
Väldigt duktig modell som hade en massa olika förslag på hur vi skulle rita: "Nu ska ni rita konturerna med ena handen och skuggorna med andra handen!", "Nu ska ni BARA rita skuggorna!". Bra träning!


Klädbekymmer...

Vi ska ha klassfest! Maskerad! Temat är "film". Och jag har haft jätteproblem med att komma på nåt att vara.

När vi varit på Star Wars tänkte jag vara jedi-riddare! Bara att fixa en brunaktig badkappa med huva och sen låna ett av barnens lasersvärd! "Du kan väl köpa ett eget svärd" .....ok, fixa en brunaktig badkappa med huva och KÖPA ett lasersvärd. Tror ni det finns badkappor att köpa i Östersund? Nä.......Jo till slut  hittade jag på Domus och Hemtex men dom hade ingen huva.......

Ett tag funderade jag på att vara Tintin. Den frisyren kan jag ju få till. Men jag hade ingen blå tröja och så ska man fixa äppelknyckarbrallor också......

Det finns ju hur mycket film som helst! Att det ska vara så svårt, va? 

Efter mycket funderande och diskuterande har jag bestämt mig för att vara Pippi Långstrump så just nu håller jag på att färga håret rödare. Flätor får jag inte till men det går nog bra ändå ska ni se!

Jag har träffat Darth Vader!

Jo det är sant!

Vi var till Örnsköldsvik idag och tittade på Star Wars-utställningen. När vi kom in sa dom i högtalarna att det strax var guidad visning och att det startade på plan 4 så vi skyndade oss uppför trappen. När vi vek om ett hörn så kommer en tvåmeters Darth Vader i full kostymering ner för trappen. Hacke som kollade åt ett annat håll höll på att springa in i magen på honom! Men Darth var lugn och beskedlig idag så det hände inget.

Utställningen var bra. En massa grejer från filmerna, både original och skisser och modeller. Mycket att kolla på och diskutera.... och så var vi på Jedi-skola! Herman slogs med Darth.... Jag tänker lägga in lite bilder senare men nu orkar jag inte. Det är dags att göra kväll för i morgon är det skoldag igen.

Utställningen håller på till sista september så är ni det minsta intresserade av Star Wars, åk på den.

Stadsresa igen.....

Idag for Herman och jag till Östersund igen. Denna gång var det dags för optikern. Herman har vuxit ur sina glasögon och jag tyckte att jag börjat se sämre så jag passade på att göra en undersökning jag med. Det visade sig att min syn inte ändrats nåt. Bra! Då slapp jag kosta på nya glasögon. Hon fick justera mina två par gamla istället så dom sitter bättre och inte glider ner på näsan. Herman valde sig två par snygga bågar. Då kan han ha ett par brillor i skolbänken och ett par hemma vid tv-n. Fast sen tänker han skifta ibland säger han, han gillade båda paren och vill helst ha tillgång till båda både hemma och i skolan!

Sen gick vi på Lime och käkade lunch. Det visade sig att dom har lunchbuffé på lördagar MED fikabuffé. Och fikabuffén var större än lunchbuffén.... Snacka om att ha hamnat i paradiset! Både lunch och efterrätt! Det var kycklingfilé i pepparsås med potatisgratäng till mat fast Herman ville hellre ha pannkakor så det fick han. Men jag tyckte maten var god. Och så tog vi efterrätt förstås..... Chokladtårta, chesecake, äppelkaka med vaniljsås, chokladpudding med grädde, blåbärsglass, chokladboll, vattenmelon...... men det fanns mycket, mycket mer att välja på! Hade vi inte haft mat i botten hade vi kunnat äta mer kakor och mumselimums (men hade jag inte haft mat i botten så hade jag nog mått botten sen....).

Ner på Domus igen och in på klädavdelningen i jakt på en långärmströja åt Herman. Det första jag ser är medlemspris på fleecetröjor. Jag hugger direkt. Herman väljer en röd som han är nöjd med. Sen provade han några huvtröjor och fastnade för en olivgrön med sydda ränder i olika färger. Snyggt! OCH där hängde en svart jacka! Som satt jättebra och var jättesnygg! Snacka om kinderägg, tre önskningar i ett! Vi behövde inte springa på fler affärer för att leta kläder!

Jag köpte ett par fotlösa strumpbyxor (leggings?) i "golf-rutigt" i grått och en packe rutiga strumpor. Ett nagellack i glittrigt svart hittade jag inne på Kicks, Herman var smakråd. Men nån kopparröd hårfärg verkar vara lögn att hitta. Brunt hår i olika varianter är tydligen det mode som råder nu. Eller knallrött..... Herman köpte svart hårtoning. Och sa att han VILL KLIPPA SIG! Herregud, vad har hänt?!

Vi avslutade shoppingen på Lekstugan. Herman ville kolla in lite lego. Sen fick han köpa varsin Hot Wheels-bil till sig och Hacke.

Jag har inga bilder på vår shopping, däremot har jag en bild på min nya frisyr! Veronica klippte mig igår. Och det är inte fel på bilden, det är faktiskt längre på ena sidan. Lite roligt måste man få ha!



Nu ska jag gå ner och rulla köttbullar. Vi är hungriga igen, märkligt nog.


Värdelöst vetande

Bloggtorka. Skrivkramp. Oinspirerat. Svårt att komma igång med skrivandet. Då snor man en lista från en annan blogg:


Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa: nyckelknippa?

Vilken svordom använder du mest: jävlar anamma

Äger du en iPod: nej

Vilken tid är din väckarklocka inställd på: 05:20

Hur många resväskor äger du: En enda riktig resväska

Var köper du dina matvaror ifrån: Ica. Och ibland Konsum.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden: Svårt att säga, jag gillar att fota men blir sur om det inte blir några kort på mig också. :)

Har några av dina vänner barn: Ja.

Har någon någonsin kallat dig lat: Nä inte rent ut.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu: Ingen. Lyssnar mest på mp3 och då blir det blandat. Mycket AC/DC just nu.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk: Mjölk. Blir så konstigt med chokladmjölk i kaffet....

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan: Nej

Vad åt du till middag: Hembakad pizza.

Använder du huvtröjor: Har en på mig nu.

Har du någonsin deltagit i en demonstration: Nej.

Vem var den sista som ringde dig: Min Sören

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält: Det får INTE snurra!

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig: Säkert.

Vilket riktnummer befinner du dig i: 0696

Tittade du på tecknat när du var liten: Ja.

Hur många syskon har du: Två storasystrar.

Är du blyg inför det motsatta könet: Nej det tror jag väl inte.

Äger du några band t-shirts: Nej, jag gillar inte t-shirt. Min kropp är inte formad så.

När flög du senast? I maj.

Hur många stolar står kring ditt köksbord: Fyra

Pratar du några andra språk: Engelska, lite tyska och pyttelite italienska.

Diskar du din egen disk: Ja eftersom jag diskar all disk när jag väl diskar så åker ju även min egen med där....(konstig fråga)

Har du gråtit offentligt: I kyrkan, är det offentligt? I så fall är svaret "ja".

Försöker du alltid lära dig nya saker: Ja det är klart, man är ju nyfiken!

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar: Ja jag ska ha en tatuering.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten: Klart han får om han vill. Men inte "borde"!

Kan du kasta macka: Jajamen!

Har du någonsin varit på Jamaica: Nej

Vad har du med dig in på bion: Förut hade jag godis men nu mår jag bäst om jag inte äter godis så svaret är nog "inget".

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet: Teknologi. Berodde på läraren, han var suverän.

Gillar du att flyga flygplan: Ja. Speciellt starten.

Vilket peronlighetsdrag är ett måste hos en partner: Engagemang

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv: Om jag blivit attraherad så är ju personen per definition attraktiv...men om det är mindre bildskön som menas så är svaret "ja".

När sov du senast på golvet: Utan madrass? Oavsiktligt? DET var längesen....lyckligtvis.

Vilken är din favoritdrink: Lennart.

Gillar du din boendesituation: Japp.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera: Helst 7-8 timmar. Men visst, jag funkar väl med mindre också men inte så många dagar i sträck.....

Äter du frukost dagligen: Japp.  Havregrynsgröt med mjölk (ibland rivet äpple) och ett kokt ägg.

Är dina dagar fullbokade och stressiga: Fullbokade: Ja. Stressiga: Nej! :) I´m loving it!

Vilken är din favoritfrukt: Oj vad svårt.... nektariner kanske?

Hur gammal blir du nästa födelsedag: 40 :)

Tror du på liv på andra planeter: Ja.

Tror du att Gud är man eller kvinna: Gud borde stå över sånt........men visst, eftersom det är kvinnorna som så att säga skapar liv och jag själv är kvinna så är väl  "den stora modern"  mer tilltalande som tanke.  Tänk bara på Moder Jord.

Hur valde dina föräldrar ditt namn: Jag vet faktiskt inte. Men mina systrar har korta namn så jag gissar att det spelade in.

Gillar du senap: Ja, mums.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm: Om jag var tvungen. Trasigt plan, vad har man för alternativ då? Förut ville jag hoppa fallskärm men sen jag fick barn så har jag blivit mer rädd om livet. (Tips till min 40-årsdag: INGEN fallskärmshoppning, INGEN bungyjump, INGEN zorbing. Nu kom jag inte på nåt mer)

Sover du på sida, mage eller rygg: framstupa sidoläge

Tycker du om att krama folk: Ja. Fast ibland har jag svårt att ta initiativet.

Skulle du säga att du är trendig: Nä. Jag försöker klä mig efter eget huvud. Sen kan man ju tyvärr inte köpa annat än vad som finns i affärerna..... men det är så mycket konstigt mode som inte passar på min kropp.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars: C-3PO.

Tycker du att du är attraktiv:  Ja jag blir bara snyggare för vart år som går. ;-)

Vad är du allergisk mot: Damm. Och jag får migrän av parfymlukt ibland.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött: Njä...

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat: Björn, tror jag (rätta mig mamma om jag har fel)

Åh jag vill också!

Jag har youtubat lite ikväll:

Riverdance! Ja jag vill, jag vill! Nån som kan lära mig? Och helst ett gäng till förstås, annars blir det inte lika coolt. Det här blir man GLAD av!



(Om nån vill ta med mig på en föreställning med riverdance så går det bra det med. Det är inte samma som att dansa själv men det är helt ok!)

Äsch....

Ingen motorcykel. Det jag hörde var nog Haqvin som drog upp dörren på duschkabinen.....


Musik, städning, solskenspromenad.

Fy fan vad jag är duktig! Idag har jag städat både badrummet uppe och toan nere. Och hallen! I alla fall golvet i hallen.... och burit ut lite skor. Poppat musik och städat har jag. Sen på eftermiddagen gick jag ner på Hammarn och handlade lite. Promenad i det fina vädret. Inte dumt. En riktigt fin höstdag har det varit.

Inte hittade jag nån målarskjorta inte. Men under sybordet hittade jag i högen "trikåkläder för slitna att användas men lämpliga att slaktas i remsor och användas till änglar" en randig långärmad tröja, en gammal favvo som var alltför "välanvänd"  för  att ha i offentliga sammanhang, men som nu får fortsatt liv som skyddkläder vid min konstnärliga verksamhet på skolan. Undrar vad Gudrun Sjödén skulle säga om hon visste det?

Nu väntar jag på att Sören ska komma hem. Jaga älg? Nä han har varit i Stockholm och hälsat på Urban.  Åkt båt och haft sig. Han ville åka mc innan det blir för kallt. Och han borde vara på ingående snart enligt mina beräkningar.  Ja faktiskt, nu tror jag att jag hörde nåt som mullrade!


Två flugor på smällen

Jag letar efter min målarskjorta. Jag var så säker på att jag hade kvar den. En vit långskjorta jag hade i gymnasiet (på den tiden det var modernt med överdimensionerade skjortor och tröjor, minns ni?). Vi ska ha måleri till veckan så jag behöver den. Men jag hittar den inte! Jag rev ut hela hyllan med tröjor för att vara säker. Så nu är den hyllan städad. Alltid något.

Jag har köpt mig en aukustisk gitarr

Äntligen! Jag har en gitarr igen!

Jag och barnen for till Östersund idag. Dom har tjatat om att åka till Barnens hus i flera dagar nu och jag tänkte "varför vara tjurig mamma, det är ju deras pengar".  Och så var det kängorna som hägrade.... kängorna jag såg på Domus i torsdags, som jag provade i den korta pausen mellan stadsbuss och lansvägsbuss. Jag kunde inte bestämma mig så fort - men ångrade mig när jag kommit hem att jag inte slog till på en gång. 25% rabatt  var det dessutom på alla kläder och skor. 

Det blev dock Lekstugan istället för Barnens hus. Barnen var ute efter speciella Bionicles och jag minns förra gången vi for på Barnens hus för att köpa en viss sorts Bionicle - då fanns inte den sorten! Trots att dom fanns i reklambladet. Barnen blev bestörta. Hur kunde dom göra så!? Det löste sig med att dom köpte ett par andra gubbar istället. En del var ren bekvämlighet också: jag skulle ju till centrum för att köpa kängor och gitarr, kanske vi slipper åka på flera ställen? Vi hade tur: dom fanns på Lekstugan! Nu har dom byggt ihop dom och leker för fullt med dom (och skriker elakt åt varandra - jag måste nog kolla vad dom gör).

Kängorna fanns också kvar och passade bra. Och dom är i skinn. Dom ser ut så här:
 Jag som var ute efter ett nitbälte fick nitar på kängorna istället.  :)

Gitarren är en "skolgitarr", inga avancerade saker. Men jag köpte ett riktigt vadderat fodral till, sånt som man förutom att bära i handen kan hänga på ryggen som en ryggsäck. Killen i affären sa när vi skulle gå:"Ja nu kan du hänga den på ryggen så ser du ut som en riktig rockstar!". Jag sa att det är ju huvudsaken att man ser UT som en, eller hur? Jag kände mig jättebraxig när jag gick gågatan fram med en gitarr på ryggen, höhö. Om jag har spelat? Jajamen, så fort kaffet var urdrucket hemma satte jag mig och spelade. Det kändes lite ovant. Dessutom måste jag nog skaffa en lite nyare gitarrbok, i den urgamla boken med ackord jag har finns inte såna här trevliga ackord som till exempel G7-5 och Cmaj.... Tur man lärde sig ackordsanalys när man tog pianolektioner. Jag får hitta på egna varianter på grepp, inte vet jag om det är rätt men det låter rätt i alla fall! Men jag vet ju vart jag kan vända mig om jag behöver hjälp med gitarrspelandet.
Och igår satt jag vid pianot en stund. Det går framåt här i livet!

I feel good - dubadubadubadub......

No flow....

Jösses, det känns som jag gjort ingenting idag. Naturligtvis har jag det men inget blev liksom gjort ändå.

Jag for till Granngården i akt och mening att köpa mig ett regnställ och kanske ett par gummistövlar (gärna blommiga). Det regnstället som passade bäst var ett grönt som såldes jacka och byxor var för sig - bra när man som jag har en figur som en amfora. Men... sammanlagt blev det nästan 700 spänn. Nä. Jag köpte inget. Tror inte jag använder det riktigt så ofta. Och några blommiga stövlar fanns inte, dom var slutsålda för länge sen. Kunde man ju ha räknat ut.

Jag skulle på bibblan - dom hade stängt! Ingen konstlitteratur till Hilda alltså.

Jag ställde bilen vid Centrum och gick över och kollade på konkursutförsäljningen. Men den blev jag bara deppad av - jag tänkte hela tiden "jaha, nu blir det en affär mindre på Hammarn". Och jag hittade inget jag ville ha heller.

Gick så hela vägen till skoaffären för att kolla om det kommit in några vinterskor. Jodå, stövlar och stövletter - men inga snörkängor! Och gummistövelsortementet var också urplockat. Inget napp där heller med andra ord.

Sen gick jag på Konsum. Där hade dom det jag hade tänkt köpa. Tack och lov.

Självstudier

Idag är det fredag, lärarlöst och inga lektioner. Och då reser jag inte 20 mil tur och retur (3 timmar sammanlagt) för att vara på skolan, inte om jag inte måste. Och idag måste jag inte. Jag tänker gå på bibblan och kolla om jag hittar nåt intressant att läsa, nåt med konst förstås. Och så ska jag sy färdigt änglarna jag håller på med. Samt kanske teckna, jag känner hur det liksom kliar i fingrar och hjärna. Jag saknar faktiskt skolan idag. Jag saknar sinnestillståndet man kommer in i där. Men jag får ägna mig åt skapande verksamhet hemma istället.

Jag har scannat in ett par av krokibilderna. Den översta är tecknad med höger hand, den nedersta med vänster.





Kroki

Ni har väl hört uttrycket "den ena handen vet inte vad den andra gör"? Uppenbarligen är det så att min vänsterhand tycks veta nåt som min högerhand inte vet.

Vi tecknade modell idag. På förmiddagen turades vi om att stå modell och på eftermiddagen var det kroki. Och, jo, det blev en manlig modell. :) Snygg vet jag inte.... men naken var han ju.

Vi började på morgonen med att teckna av som vanligt. Sen fick vi teckna med "fel" hand. Vänster i mitt fall. Och börja med fötterna, inte huvudet som dom flesta gör. Och det blev mycket bättre än med höger..... hur är det möjligt?! Det blev skakigare, ja, och inga kraftfulla drag med pennan direkt men proportionerna blev bättre. Och linjerna mjukare. Intressant.

Det var både lite längre sittningar på sådär 5-10 minuter och snabba på kanske bara en minut. Då gäller det att inte fastna i detaljer utan dra på. Och oftast blev dom teckningarna bättre dom med. Det är ju fasen att man ska ha såna fördomar om hur en kropp ser ut så man ska behöva ÖVERLISTA sig själv!!

Behöver jag säga att jag tecknade dom flesta med vänster hand sen?

(Skulle vara kul att lägga ut några skisser men dom är kvar på skolan än. Dessutom är dom tecknade på A3 och jag tror inte scannern tar det. Men jag ska se vad jag kan åstadkomma i helgen.)


Statusrapport

Tisdag 2 september 2008:

Hårfärg: Urblekt rött. Få se om jag ids färga i kväll.

Hudfärg: Fortfarande lite solbränna kvar.

Klädsel: Svart mysdress i plysch och svart Sofiero-t-shirt. Samt vita stickade knästrumpor (med ull i tror jag) .

Sinnestillstånd: En blandning av upprymdhet över hur KUL det är att teckna hela dagarna och en vansinnig trötthet.

Aktuell talbok: "Stadsrådets fall" av Bo Baldersson. Förra jag lyssnade på var "Flammande skyar" av Nora Roberts. DEN var riktigt bra!

Middag: Kokt potatis och stekt lunchkorv med senapssås och haricot verts. Gröna bönor heter det kanske.... jag tror det var gott, jag fick slänga i mig maten pga att jag skulle på föräldramöte.

Lyssnar på: Datorns brummande och prasslet när barnen vänder blad i sina böcker.

Planerar närmast: Att gå och duscha så jag får lägga mig nån gång.


Hua vad hemska saker!

I morse fick jag skrapa IS från bilrutorna!!! Det var som om naturen ville understryka att "NU är det första september och NU är det HÖST, ser ni!". Och jag som beundrade blommorna i krukorna utanför bron senast igår och tänkte: "Det är väl typiskt att dom börjar blomma och är som finast nu när det snart blir nattfrost". Men dom står nära bron och lite under tak så dom hade klarat sig.

Mitt på dagen var det däremot sommarväder. Idag har vi tecknat. Både inne och ute. Det var underbart att få sätta sig i solen och helt förlora sig i ritandet. Tiden bara rann iväg. Nästa gång jag kollade på klockan hade det gått en timme och det var dags för fika. Och avklädning! Jag blev lite lätt överhettad av att sitta i solen. Att det blev så varmt tänkte jag inte på förrän jag reste mig. Men en stunds barfotavandring på stengolv åtgärdade den saken.

Imorgon ska vi teckna efter modell. Vilken sorts modell vet jag inte. Nån snygg manlig nakenmodell kanske? :)





RSS 2.0