Eftersom det är officiellt nu.....

Nu ska ni få se beställningen jag knåpat på.

Får jag presentera.....

Allt för byn!


 
Larz i rollen som kapten von Tratt!

 Jocke F i full magdansmundering!

 Per som den munktokige nunnan!

 Tobbe redo att ge oss en lektion!

 Mr Cassy med sitt berömda bh-nummer!

 Jocke R spelar stomp på macken!

 Emil som äldsta dottern Liesl!

 Kent som tycker kramar är äckligt!

 Robban som rodelåkaren Bob!

 Bosse som abedissan!

Första advent

Det är det här som är det bästa med advent och jul: ljusen. Adventsljusstakar, levande ljus, stjärnor, ljusslingor. Det är viktigare än städning, bakning, mat och julklappar.

Icke desto mindre tänker jag stryka julgardinerna till köket nu.

Ha en bra första advent.


Bildbevis

Lite blandad kompott.

Jag tycker brytbröd ser så gott ut men tänkte att det är ett bröd bakat för en tillställning. Och jag bakar ju för att frysa in och äta allt eftersom. Men då kom jag på att man kan baka brytbröd i limpform. Fiffigt va?! Dom här bakade jag förra helgen.



Det här är det fula stillebenet jag målade. Fast det märkliga är att när man fotar sina tavlor så blir dom lite snyggare. Men jag är fortfarande tveksam till om det liknar lök.....



Jag målade ett porträtt på en modell i en katalog. Det blev inte så tokigt. Ja ni vet ju inte hur hon såg ut från början men ni får lita på mig.



Igår kväll gräddade jag rån! 1,5 timme tog det, fy fasen. Ni förstår att jag bara bakar rån en gång om året. Men goda är dom ju.



Mina nya vantar!



Sören hade köpt en öl åt mig igår. Kolla vad den heter!


Rulla in en boll och låt den rulla

Nu har Herman och jag varit och fått en dos kultur. Haqvin ville inte följa med...... Vi har varit på vernissage på Vildhussen. Gösta och Lena Linderholm samt Emilia Linderholm. Herman fick i sig både ostkrokar och cider förutom kulturen.

Dom har en hemsida om ni är nyfikna: http://www.linderholm.se/index.html

Jodå, det var mycket fint där men fanns inget som jag föll för så där pang-bom. Så några affärer blev det inte. Men jag spanade in Gösta och Lena lite, det måste man ju göra när det kommer kändisar!

När vi kollat färdigt gick Herman och jag på "godisutställning"....

När man har saker hängade över sig

Vilket bra uttryck det är. Det är faktiskt som om man hade dom där uppgifterna hängade över huvudet, hotfullt tornande upp sig som åskmoln eller som tunga föremål som kan ramla ner i huvudet på en när som helst.

Jag tog en kort promenad för att få igång hjärnan på nåt sätt. Solen skiner och snön lyser vit på fur och gran, jag är trög som fan.

Jag har en skoluppgift jag måste göra innan måndag. Jag har haft flera veckor på mig att skriva men inte har det blivit nåt för det. Men nu har jag loggat in och läst igenom texten (igen) så nu ni.

Hackebacken hjälpte mig göra råndeg igår så rån måste jag grädda idag. Vilket innebär att locket måste bort på kökspannan för jag tror inte jag kan ha rånjärnet på glashällen. Och det innebär dessutom att jag inte kan ha en massa annat jag måste göra den närmaste timmen eller så. För jag vill inte avbryta när jag väl har börjat.

Jag ska hämta Hacke och en kompis som ska följa honom hem från fritids klockan halv tre och innan dess måste jag komma ihåg att hämta ut medicinen på Apoteket samt köpa smör. Eller margarin. Eller smör. Smör är dyrare men margarin är äckligt.....

Jag måste även köpa köttfärs och taco-pryttlar eftersom jag tänkte vi skulle äta det ikväll. Och alltså kan jag inte börja med någon rångräddning förrän efter maten eftersom jag behöver köket till att skära grönsaker och steka köttfärs. 

Sen har vi hela julhelsiket hängades däruppe också. Med julklappar, bakning och mat som ska handlas. Samt två födelsedagar. Tänk den som finge åka bort över jul. Slippa tänka.

Det bästa sättet att få undan är väl att ta en sak i taget antar jag. På´t bara.

 


Äkta vara

Jag handlade en massa mat på kuponger häromdagen. Inte så kul men vad gör man inte för att spara en slant. Och ha mat hemma är ju i alla fall kul. Bland annat köpte jag "Äkta tunnbröd från Jämtland". Jag kunde naturligtvis inte låta bli att kolla på innehållsförteckningen. Där står bland annat: emulgeringsmedel E471, E472e, konserveringsmedel E282 och surhetsreglerande medel E500.

Ja jäklar vad äkta det känns....

Ring klocka ring

Ringde klockan ett när dom hade telefontid igen. Jodå dom hade ringt men ingen hade svarat! Detta måste betyda att den tredje och sista luren till den bärbara telefonen har gett upp andan. Och min mobil börjar också bli opålitlig. Idag sa Sören att det lät som jag satt i en burk när han pratade med mig. Men jag har inte pengar till en ny tycker jag..... :(

Nåja jag fick tid imorgon fredag. Dom hade inga tider kvar igår. Tur det inte är superakut.

Jag var ute och gick en sväng i skogen på eftermiddagen, en hel timme faktiskt. Fast det var kämpigt för det är lite mer snö nu och visserligen hade det kört en skoter där men det var inte packat som det blir framåt vintern. Men all träning är bra träning!

Idag var det kulturhistoria och sen lärarlöst så då målade jag tusch. När jag åkte hem köpte jag ett par nya vantar. Stickade med Thinsulate-foder, samma modell som mina gamla som jag trivdes så bra i (som det gick hål på tummen på), breda och bra! Och snygga. När jag skulle betala så fick jag rabatt! Det visade sig vara medlemsdagar på Domus. Vilket stod på en stor skylt som inte jag såg.....

När jag stod där i kassan fick jag syn på ett helt ställ med baskrar som jag inte sett förut.
"Åh, har ni nån i den här roströda färgen?`" frågade jag och pekade på mönstret på vantarna.
"Njaa..." sa hon och gick och kollade. Kom tillbaka med en mörkröd basker där kanten liksom var flätad.
"Nja" sa jag tveksamt"den där ser ju lite för "hattig" ut. Inte riktigt vad jag ville ha......".
"Den var lite tantig!" konstaterade hon.
"Jaaa! Men jag vågade inte säga det!" sa jag.
"Här får man säga precis vad man vill!!" tyckte hon.


:))


Djup suck.... >:-(

Nu har jag målat ett fult stilleben med lökar i en djuptallrik (man ser knappt att det är lökar), jag har påbörjat en målning med en vas (tror jag) som jag strött salt på för att få effekter men det vill ju aldrig torka och jag har börjat på ett porträtt av ett ansikte taget ur en katalog och det måste också torka innan jag fortsätter. Nu är jag less.

Och ingen har ringt än.

Inget är som väntans tider

Har knappat in personnummer och telefonnummer hos sjukstugeväxeln och sitter och väntar på att dom ska ringa upp. Men ska det ta flera timmar? Klockan var halv 9 när jag ringde. Dom sa att väntetiden var 11 minuter. Om man stannade kvar i luren alltså....

Jag kan ju inte dra igång med några stora projekt förrän dom har ringt. Till exempel gå ut och gå i det fina vintervädret. Eller åka och storhandla med kupongerna som kom i veckan. Men jag kan måla lite akvarell eftersom jag faktiskt sagt att jag ska jobba hemma idag. Ja, det ska jag göra. 


Hur tänkte dom nu?

Såg på utbetalningsplanen för studiestödet att januaris pengar inte kommer i slutet på december utan en vecka in på  vårterminen. Jaha?? Jag undrar vad dom hade tänkt att jag skulle betala räkningarna med?

Fiffigt.....

Rosor på kinden och solsken i blick

Nu har jag promenixat ner på Ica och tillbaka igen. Osten tog slut när jag lagade lunch och mjölken var på upphällning och eftersom jag ville ut och gå så slog jag två flugor i en smäll och gick ner till affärn. Miljön blev också glad. Jag köpte även en falukorvsring medan jag var i farten. Det var väl ungefär vad pengarna räckte till. Men det är snart den 25:e!

Det blåste isbitar idag. Jag fick dra på huvan utanpå yllemössan bitvis. Sen efter en stund blev det för varmt så då åkte den av igen..... Sista biten hem gick jag utan både mössa och vantar. Men det känns i kinderna att det var kallt ute. Jag tror det är ca 10 minus. Väldigt skönt att komma in i värmen.

Nu är det dags för kaffe. Frågan är om man ska ta sig lite nybakat bröd eller kladdkaka från igår?


Fullt hus

I kväll blir det stor middag här. Femton pers blir vi. Farfar och Harriet är här och hälsar på och vi ska äta tillsammans och "alla" vill förstås komma. Då blir det fullt hus.

Jag behöver dock inte laga all mat själv. Vi ska bara stå för sovel och sås. Och då blir det tjälknul. För att det är så enkelt att göra till många. Och för att det är så gott. Kantarellsås till, den köpta pulversorten.  Dom andra ska koka pärer, göra sallad och fixa bröd.

Men jag tänker göra efterrätt också. Kladdkaka med havregryn i och så grädde till. Och kanske hallon om jag hittar några i frysen. Har ett recept på kladdkaka i en bok som heter "Långpannans lov". Suverän bok. Långpannerecept är bra. Det blir mycket på samma besvär och man kan frysa in och ha på lut. Fast egentligen är det väl inte nyttigt med kakor. Men vad vore livet utan en kaka nån gång ibland? Speciellt såna med choklad i. Och bakar man själv vet man vad det är för skit man stoppar i sig.

Före och efter

Jag var till frissan igår. Jag tänkte då innan att jag skulle ta en "före"- och en "efter"-bild. När jag hade tagit "före"-bilden så konstaterade jag att jag var ju riktigt snygg i håret. Typiskt. Men jag är nöjd med hur det blev efter klippningen också. Som en kollega skrev "tänk vad snygg i håret du ska bli EFTER klippningen när du är så snygg före!"

   "Före"        "Efter"

Jag var nästan på väg att spara ut håret. Men nu när jag klippt det kort igen känner jag att jag trivs förträffligt i det. Mitt ansikte kommer fram mer.  Och jag har alltid haft en fäbless för bob-klippning och 20-tals-stil (fast jag har inte figur för att riktigt passa i modet från den tiden. I alla fall inte idealbilden av en flapper.). Nu är det alldeles nyklippt på bilden så jag vet inte hur det blir när jag tvättar det. Det kanske bestämmer sig för att bli lockigt igen och spreta åt alla håll.....


Wake up call

Det här är en bra låt. Fast det är en förskräcklig historia egentligen. Men om man tänker efter: Skillingtrycken man sjöng förr hade inte så trevliga texter heller. Och ibland måste man få vara svart för att orka vara trevlig alla andra dagar.


Virus och choklad

Har haft ofrivilligt bloggstopp pga VIRUS! Nä jag har inte varit sjuk. Det är datorn som haft virus. Men jag lyckades få bort det lilla äcklet till slut. Hoppas bara det inte hann ställa till med nåt fuffens innan.

Nu har jag läst ikapp lite på andras bloggar och nu ska jag skriva nåt. Tänkte jag. Gäsp.....

Idag har kroppen varit uppe och gått men hjärnan har varit kvar i sovande tillstånd. Jaja, jag vet, det börjar bli tjatigt med detta trötthetsgnällande men ni kan väl hoppa över dom raderna då? Jag kan sätta "gnällvarning" på rubriken kanske. På skolan var jag extremt oinspirerad. Jag gick till och med och lade mig i vilrummet strax före lunch för jag fick inget gjort, satt bara och glodde tomt på pappret och tuschet. Men det gick inte att somna, det var för kallt.

Ikväll har jag inte gjort mycket heller. Har ingen lust. Är trött. Det känns som om man bara väntar på att klockan ska bli så mycket att man får gå och lägga sig. Får får man väl men lägger jag mig för tidigt vaknar jag säkert efter en timme och blir uppe halva natten sen. Och förresten ska väl barnen nattas också innan jag får törna in.

Sören har varit till Sundsvall idag. Bland annat var han till Liedl. Men tror ni han köpte nån mumsig choklad då? Nä.... Jag som trodde det var tvång på sånt. Vit choklad med ett lager mörk choklad med kaffesmak. Eller det går bra med nån annan också.....

Jag är på "ligga i soffan och äta choklad och slökolla på tv-n"-humör. Men jag har ingen choklad och på tv är det säkert bara blaj.


Mer grafik åt folket!

Idag var sista dagen på grafiken för den här terminen. :-( 
Jo vi får vara där imorgon också men då ska jag vara jag hemma. Jag ska göra uppgiften vi har i "samtidskonst" tänkte jag. Och vila efter veckans resande. Och måla.

Vi hade kulturhistoria på förmiddagen och efter lunch var vi några som for till grafikverkstaden. Jag kunde inte motstå frestelsen utan köpte en tub färg för att trycka upp "kärringa" i en annan variant eftersom jag hade papper kvar (svart färg ingår i det gemensamma materialet). Jag ville ha en varm färg och tänkte gulockra först men sen såg jag att det fanns sepia och då blev det den istället.

Om det blev bra? Japp! Om den förra ser ut att vara huggen ur gråsten så ser denna tant ut att vara huggen ur sandsten! Jag vet inte vad tavlan ska heta riktigt. Funderar på om den senare versionen ska heta "Sepia" helt enkelt. Det låter som ett flicknamn. Men vad ska den i grå nyanser heta då? 

Tack för era uppmuntrande ord! Även om jag själv är nöjd med bilderna så är det jättebra för ens ego att höra att andra gillar dom. ;-)
Det kommer att bli en elevutställning till våren. Då hoppas jag ni kommer och tittar! Jag hoppas och tror väl att Ragundadalens konstförening också ska ha nåt för amatörer framöver där jag har chansen att vara med. 

Det finns dock en sak som jag verkligen skulle behöva lära mig på skolan: att ta betalt......


It´s a dirty job but some one´s got to do it!!










Hilda - grafikgalningen ♥

Jag vill inte vara hemma. Jag vill vara på Härke och trycka!

Jag gjorde färdigt papp-snittet idag och gjorde ett provtryck. Tjosan vad häftigt det blev! Vad papp-snitt är? Jo!

Istället för att skära i en linoleumplatta så använder man en kartongskiva. Man kan skära, riva bort, lägga på trälim blandat med krita och göra mönster med till exempel pennan eller med en tandspackel, limma på sandpapper eller valsa sandpappret på kartongen så det blir mönster, limma på spets, tyll etc. Sedan lackar man kartongen för att den ska bli tålig.

När man gör djuptryck så lägger man pappret man ska trycka på i blöt en stund. Man använder alltså lite tåligare papper än till högtryck. Sedan stryker man på färg på kartongskivan och sen torkar man av den. Det låter ju inte klokt - men det är meningen att det ska bli färg kvar i fördjupningarna och dom högre liggande partierna blir alltså ljusare.

Det tar sin rundliga tid att gnugga bort färgen..... Sedan när man kör allt genom pressen så fastnar färgen som ligger kvar i gröpperna (groparna?) på det fuktiga pappret och det blir ashäftigt! Ja det är svårt att beskriva, både hur man gör och hur det blir. Jag måste väl fotografera och visa som vanligt antar jag.

Det enda problemet jag stött på är tiden. Man hinner ju inget om dagarna! Jag skar till papper idag för att trycka linoleumsnitten medans jag väntade på att lacken skulle torka på pappsnittet. Men sen ville jag ju provtrycka det istället för att trycka linoleum. "Lugn, du har ju hela veckan på dig!" tyckte Odd. Mja, på tordag har vi kulturhistoria halva dagen och på fredagar brukar jag ju inte åka in. Och vi är så många så det blir kö hela tiden när nån ska trycka "på riktigt"! Men imorgon ska jag börja direkt på morgonen med tryckning!

Jag har även en idé till en tavla i TVÅ färger. När ska jag hinna med den då?! 


Dagens middagstips: Gör succé med rester!

Kvällens mat blev smakförstärkarsoppa och rispotatisplättar med sylt.

Jag var på så kallat "kryddparty" i augusti tror jag fast jag egenligen inte gillar dom där produkterna. Jag tycker dom är fulla med salt och natriumglutamat nästan allihop. Men jag brukar gå på homepartys mest för att vara social. Och för att fika förstås. :)

Denna gång föll jag dock för löksoppan som alla säger är så bra att "krydda" köttbullssmeten med. Och naturligtvis, barnen tycker numera att dom hemgjorda köttbullarna är jättegoda! Fast dom faktiskt smakar lök. Vad har dom för mystiska droger i som gör att barnen äter lök??

Ikväll gjorde jag för första gången soppa på soppan fast bara åt Sören och mig. Men som vanligt, när man gör nåt bara åt sig själv så ska barnen smaka. "Åh vilken god soppa! Men....är det lök i? Fast den var jättegod ändå!"

Jaha.

Jag tänker minsann avveckla användandet av löksoppan och långsamt introducera riktig lök i köttbullarna. Jag vill nämligen inte gärna använda smakförstärkare i maten. Jag strävar efter en tillsatsfri tillvaro. Och om jag inte säger nåt så tror jag inte barnen märker det....

Rispotatisplättar är ett bra sätt att bli populär hos barnen samtidigt som man tar tillvara rester. Ibland blir det  risplättar och ibland blir det pärbullar men om man har rester både av ris och av pärer så går det utmärkt att blanda. Man mosar pärerna och blandar med lite mjölk, knäcker i ett par tre ägg beroende på mängden pärer/ris och blandar i vetemjöl till lagom konsistens. Ja man ska hälla i riset också om man har sådant. Salt och peppar fullbordar skapelsen. Stekes i matolja på medelvärme. Helst i stekpanna. Lingonsylt eller äppelmos till vid servering.

Denna rätt kanske inte är GI-certifierad pga riset men den är i alla fall vegetarisk (om man tycker man kan äta ägg och mjölk) såvida man inte steker bacon till vilket ju är fullt möjligt. Jag hade gärna haft rårivna morötter till men jag orkade inte fixa det. Det blev hårdbröd till som tuggmotstånd istället. Utan tillsatser.


Telefånigt

Nu när jag tog mobilen såg jag att jag hade ett missat samtal. Den hade legat på bänken med lurarna i så jag har inte hört att det har ringt. Numret var  +88213213608. Hm..... ett utlandsnummer. Genast gick min tanke till telefonbluffen man har läst om: Mobilen ringer och när man svarar så lägger nån på. Och då ska man, nyfiken som man är, ringa upp och vips så har dom dragit flera hundra på telefonräkningen. Men om nåt okänt nummer skulle ringa upp mig och lägga på, inte fan skulle jag ringa upp. Jag skulle ju anta att dom ringt fel! Jag kanske är jättetråkig men så är det i alla fall. Och vill någon verkligen nå mig så försöker den igen, det är min övertygelse.

Jag googlade på telefonnumret och jodå, det är det numret! Så om +88213213608 ringer upp dig, svara inte och ring för all del inte upp! Det blir dyrt!


Finanskris

Nu börjar det kännas att är en fattig student. Igår köpte jag vinterskor åt Herman och gympaskor åt Haqvin att ha på idrotten i skolan. Det blev inte billigt, inte. Sen handlade vi mat. Blev tacokycklinggratäng till middag med tortillas och dom vanliga tacotillbehören samt en flaska vin åt Sören och mig och dricka åt barnen. Nyss var jag nere och handlade mer saker som var slut. Fasen vad det går pengar ibland.

Även om man verkligen försöker planera maten efter sånt man redan har hemma i frysen så måste man ju fylla på med vissa saker kontinuerligt. Mjölk, bröd (om man inte bakar men då måste man ändå ha mjöl, jäst etc), flingor, havregryn, pasta, krosstomater, grönsaker mm. Jag försöker verkligen dra ner på onödor men nog vill jag att barnen ska få lördagsgodis till exempel. Och dricka och vin köper jag inte varje helg heller.

VAD ska jag dra ner på? Klädinköp? Ja till mig själv i så fall. Men jag tycker inte jag köper särskilt mycket kläder åt mig själv. Vinterjackan var dyr men den kommer jag att ha i flera år. Och barnen måste ju ha kläder för sjutton gubbar! Tyvärr kan dom inte ha sina i flera år. Man kanske ska ha utförsäljning på urväxta kläder?

Tar man hjälp av diverse tips om hushållsekonomi på webbsidor och i tidningar så brukar det alltid stå att man ska ta med matdosa istället för att äta lunch ute. Jo. Det gör jag. Dom inser kanske inte att i Stugun finns det inte så många  lunchställen att äta på. Dom flesta har matdosa med sig. Nu när jag studerar har vi i och för sig Restaurang Sundet precis nedanför och dom har bra mat: En dagens rätt, en vegetarisk dagens rätt, en soppa och en veckans rätt samt en stor salladsbuffé. Där kan man dessutom köpa med sig mat. Då får man en plastlåda för salladen och en för maten. Detta räcker i två dagar för en normal konststuderande. Kostar 50 kr.....jo, det är sant. Men där handlar jag bara om jag har glömt matdosan eller om det inte blev nån mat kvar dagen innan och jag inte har nån i frysen att ta med. Och nu när vi är på Härke så finns det inga uteätarställen alls.

Det går pengar till busskortet också. Men jag har Best Price och betalar runt 30 spänn per resa nu så ingen kan väl påstå att det är dyrt? Herregud, vad skulle det kosta att åka bil?!

Ska sätta mig ner och göra en storplanering utifrån vad som finns i kyl, frys och skafferi. Baka bröd ska jag göra. Göra pålägg av älgkött kanske? Men ost kan man inte gärna göra själv, inte i brådrasket i alla fall. Mamma och pappa hade faktiskt med sig lite mat när dom kom hit och hälsade på. Tack för det! Det finns kassler kvar och lite skinka bland annat. Och så hade hon bakat matbröd!

Nu har jag tinat köttfärs och ska gå ner och börja med maten. Jag tänkte antingen göra köttfärssås eller köttbullar. Sås är väldigt lättsamt att göra men å andra sidan är det inte kattskit med handrullade älgfärsbullar heller. Skulle man beställa det på nån finare krog i Stockholm skulle det nog kosta kosing!

Det kanske är därför jag har dåligt med pengar? För att vi äter lyxkrogsmat? ;-)

Bombhot?!

Vid elvatiden skrev en kollega i stan på msn att dom hade hittat en misstänkt bomblåda utanför kontoret. Med tanke på lådan utanför Liedl i tisdags och lådan i Brunflo idag så trodde jag han skämtade först. Fast han brukar inte ha så låg humor. Sen försvann han från msn. Dom på samma kontor som jag har på msn försvann också. 1,5 timme senare fick jag höra på nyheterna att det var sant. :(

Och LT skriver så här: http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=562278&avdelning_1=101&avdelning_2=142


Så nu kan dom inte jobba. Och jag kan inte heller jobba för jag oroar mig för dom. Men jag förmodar att dom håller sig på säkert avstånd? Och jag förmodar att det inte spelar nån roll för deras hälsa om jag oroar mig heller.....


Ska strax åka och hämta barnen och åka och köpa dom omtalade vinterskorna åt Herman. Fast jag kan inte ge mig av förrän klockan har passerat 14:30 som det stod på lådan.....

Jag vet, jag är inte klok.


Silicon valley

Läste en artikel i Expressen igår om Linda Rosing, bland annat om nån fånig undersökning om folk visste vem hon var, om karlarna ville ha ett förhållande med henne och om kvinnorna var avundsjuka på hennes kropp och utseende. Varför frågar dom inte tvärtom? Kanske finns nån tjej som är attraherad av henne?! Eller nån karl som vill ha hennes kropp?! Ja det finns det i och för sig enligt undersökningen men det var inte så jag menade...

Nå jag tänkte leta rätt på den på webben, länka till den och skriva nåt dräpande men jag hittade den inte på en gång och sen fastnade jag i en massa andra artiklar som egenligen inte är intressanta men nog fan ska man läsa dom ändå! Suck....så man är. Nä det blir inget dräpande inlägg. Då tror ni bara att jag ÄR avundsjuk på hennes kropp och utseende. Hon trodde det själv nämligen. Enligt undersökningen var det inte många kvinnor som var det men hon trodde inte det stämmer. Nähä? Bara för att hon är blond och har stora tuttar ska jag vara avundsjuk på henne? Känns som om det är viktigt för henne att tro det. Luktar lite dålig självkänsla här. "Kolla på mig vad snygg jag är och det är inte du, eller hur, eller hur, eller hur? Visst tycker ni det?!"

Ja, för all del, låt henne tro det då. Jag känner henne inte. Själv har jag nertill vad hon har upptill. Och det är helt ok för min del. Tror ni mig? ;-)


Jaha det blev ett sånt  inlägg i alla fall. Och nu hittade jag artikeln¨. Läs eller ge fan.


Slutkläm:
Att bygga sitt ego på utseendet håller inte i längden.

Fever in the morning, fever all through the night

Jag fryser, jag fryser, jag fryser! Fast jag vet inte om jag har feber. Jag tror inte det. Fast varför fryser jag så?

Igår var det kallt i bussen när vi klev på så jag behöll jackan på. Ja det drog till och med från dörren, det vart en stor springa i den när bussen körde! Det fladdrade i gardinen. Jag bytte plats. Nå, eftersom jag satt med jackan på hela vägen och blev varm och mojsig så blev det väldigt fruset när jag kom ut i kylan igen. Sen frös jag hela dagen. Ända till läggdags. Då fick jag dra på mig lurvstrumporna och fleecefilten för att kunna sova. Det räckte inte med Sören.

Idag fryser jag med. Fast imorse tog jag av mig jackan när jag hade satt mig i bussen för det var varmt inne. Men ändå, när jag stod där inne i stan och väntade på bussen som skulle ta mig ut till Härke så kändes det kallt, kallt, kallt! Varför är Östersund så kallt? Är det för att vinden har hela Storsjön att ta fart över? Det blåser tamejfan nordan jämt. Från alla håll!

Sen när man kommer hem så skulle det ju sitta fint med en varm dusch. Nä då finns det inget varmvatten....då måste man elda först. Dessutom är det bara 17 grader i köket. Plusgrader i och för sig. Alltid nåt positivt. Sen blir man varm när man bär ved också. Heja heja.

Tur det är fredag imorgon. Då har jag hemstudier. Då jävlar ska det eldas! Sen om jag fortfarande fryser ska jag ta mig ett bad mitt på blanka dagen. För det är jag värd.

Man kan försöka värma upp sig från insidan också. Med konjak till exempel. Skål!



Rapport från verkligheten - grafik

Igår måndag åkte mamma och pappa hem och jag och barnen åkte till varsin skola. Slut på lovet.

Nu har vi börjat med grafik och håller till på grafikverkstan på Härke Konstcentrum. Där finns utrustning för både det ena och det andra. Vi har fått börja med linoleumsnitt som är så kallat högtryck, dvs det är dom upphöjda ytorna, det man inte skär bort, som avger färg. Som på en stämpel.

Om ni vill fördjupa er i ämnet grafik så har jag hittat en bra sida med enkla förklaringar här.
 
Jag håller på med en bild som jag tror blev färdig idag men jag hann inte provtrycka innan jag var tvungen att går för att hinna med bussen. Det var nämligen Halloweenfest på skolan ikväll och det började klockan 6 så det blev en tidigare buss idag.

Man måste provtrycka för att se riktigt hur det blir. Sen kan man göra rent "stocken" (det kallas så fast det är linoleum, inte trä) och fortsätta karva där man tycker det behövs. Det är ju liksom lättare att ta bort lite till om man skulle ha skurit bort för lite. Tvärtom går däremot inte.....

Om det är kul? Jajamen! Det svåra med högtryck är att tänka "tvärtom". Ska man ha mörka konturer måste man spara dom och inte skära bort. Men ju mer man håller på desto lättare går det. Övning ger färdighet!

Bus eller godis!!


Shit!

Tänkte köpa vinterskor åt Herman idag. Det var nämligen 12 minus imorse och jag har skjutit på inköpet flera veckor så det var verkligen dags. Men det är ju HELGDAG IDAG! Det var inte öppet på skoaffären...... Hur fan gör vi nu då? Jag får kolla om jag har några skor han kan låna....

 Ica var inte heller öppet, öppnar 12 idag. Vi skjutsade Herman till Marcus och fick oss en kopp kaffe.

Och nu ska jag skjutsa en rosahårig och svartdöskalletröjklädd Hackeback på kalas medan mormor fixar maten. 





RSS 2.0