Nyekiperad. Igen.

Igår var vi till Birsta. Igen, ja. Och nu köpte vi verkligen rullgardin till sovrumsfönstret och nya dricksglas. Men inget diskställ. Inget av dom som fanns på Ikea kändes som det passade vårt behov. "Vi kan köra det gamla i diskmaskinen" tyckte Mannen. Ja, det går väl att testa antar jag.
 
Sen provade jag varenda vit överdel dom hade på Joy. Kom ihåg presentkortet den här gången och tänkte köpa nåt som passar till konserten. Men nej, det var ingen topp eller blus som föll mig i smaken. Däremot blev det ett par jeans i piratlängd och det passar ju också på konserten. Och piratjeans har jag länge velat ha för dom gamla ljusgröna är faktiskt för stora. Sen hade dom 20% rabatt om man köpte två saker så då slank det med ett par örhängen också. Man kan säga att jag fick dom på köpet och med presentkortet landade kalaset på ca 300 kr. Billigt! 
 
På Jula fyndade jag toppar och en ljusgrå huvtröja som jag tänkt ha att slita på på jobbet. Fast det känns lite trist att ta på sig helt nya kläder när man ska jobba, även om det var tanken redan vid köpet. Dom blir smutsiga fort, med sand och lera och matkladd och ibland får man färg på dom. Vi får se hur jag gör, jag kanske sliter på dom hemma först! 
 
Sen åkte vi till Söråker och köpte fårstängsel. 

Snödberget 428 möh

 
Fredagsfotot 2016-05-22
 

Svart

 
Fredagsfotot 2016-05-14
 

Orkar inte...

 
Fredagsfotot 2016-05-09
 

Cykelpremiär

 
Fredagsfotot 2016-04-30
 

Tisdag

Jag har inte skrivit på länge. Men det har inte Shakespeare heller. Haha....
 
 
Nä, jag vet inte. Orken har inte räckt till till det också. Men nu skriver jag ju. Bra. Jag saknar när jag inte skriver. Jag gillar att gå tillbaka och läsa. Och inte bara om vad vi har gjort utan även vilka tankar jag har haft. Det är det som är risken när det går lång tid mellan inläggen, att det bara blir en uppräkning av saker vi gjort. 
 
Men lite ska jag väl kunna åstadkomma. Jag var till distriktssköterskan i torsdags till exempel. Alla proverna var bra. Skönt. Fast varför är jag så trött då? Ja, det kan vara stress. Jag måste tänka på återhämtningen, sa hon. Att tröttheten kommer när man är ledig är ett varningstecken, då har det pågått länge. Så nu har jag varit duktig både igår och idag och lagt mig strax efter nio. Ja, jag har ju inte somnat än, uppenbarligen, eftersom jag skriver här på bloggen. Och jag vaknar när det ljusnar. Jag måste skaffa en riktig rullgardin till sovrumsfönstret. Vi skulle ju köpa det förra fredagen när vi var på Ikea men ingen av oss hade mätt bredden på fönstret. Men man kan ju faktiskt skicka efter grejer också.
 
Nåt mer kul som hänt? Jo, Herman har till slut beställt delar till en ny dator, en egenkomponerad med rejält grafikkort. Eftersom ett villkor var att han måste städa och damma sitt rum så gjorde han det. Pang bom så var det röjt och klart. Är han bara motiverad så går det undan! Fast grejerna står i rummet utanför än så länge. Men dator är ihopmonterad och klar - och funkar! Jag är djupt imponerad. Fast nu ligger det förstås en hel del nytt skräp på hans rum....
 
 
En som inte imponerar fullt lika mycket just nu är lillebror. Han vill också ha en ny dator. Fast Herman har fått vänta flera år på att bygga sin, ända tills han blev 18 år och har hand om sina egna pengar. Dessutom går han på gymnasiet och lär sig bland annat om datorer. Tror ni det argumentet biter på en tjurig 15-åring? Höll på att bli galen på honom i lördags när vi for till Sollefteå för att handla examenskläder. Han surade hela dagen för det där med datorn. Han visste inte vad han ville ha för kläder och utbudet av butiker i Sollefteå är inte så stort. Vi kom hem med ett par jeans och en mamma med huvudvärk och dåligt humör. Suck. Jag som skulle tänka på återhämtningen. 
 
I söndags packade jag ryggan med kaffe och macka och en godbit, sen svidande jag om till Lakritskvinnan och gick upp på berget. Bara jag!
 
 
Och ikväll var jag på kören. Det är inte så långt kvar till konserten nu. Vi fotograferade till affischen ikväll. Jodå, ni ska få se, jag lovar. Men nu är det dags att sova. Återhämtning, ni vet. 
 
Godnatt! 
 
 
 
 

Shopping och kalas

Lång vecka utan inlägg. Vi kan väl sammanfatta förra helgen och arbetsveckan så här då:
 
Vinterkräksjuka i huset, jag har jobbat och varit trött som vanligt och lämnat prover på lab IGEN. Och igår var vi på kalas och kom hem fyra imorse så är vi trötta idag är det helt normalt. 
 
I fredags var vi till Sundsvall och köpte äntligen kastruller som funkar på nya spisen. Det är ju induktion och då duger inte dom fina gamla Hollywoodkastrullerna med kopparbotten. Nej, magnetiskt ska det vara. Undrar vad vi ska göra med dom gamla kastrullerna? Jag gillar ju dom men funkar dom inte på spisen kan man ju inte ha kvar dom. Men man kanske kan ha dom hos Lillens? 
 
Vi shoppade kläder också, både Mannen och jag. På inbjudan till festen stod att man fick välja mellan svart eller vit klädsel. Jag tänkte att jag kan väl köpa nån billig klänning på HM som jag kan ha på lager i garderoben när det är dags för svart, till julkonserten till exempel. Fast det blev inte så. Istället köpte jag ett par svarta, tajta brallor, ett bälte och ett glansigt linne på Joy och en kort jacka på Flash. Blev dyrare än planerat. Men bättre. Mycket bättre. 
 
Brallorna trodde jag inte alls jag skulle gilla men jag tänkte att jag måste väl prova dom på innan jag avfärdar dom. Men jag blev jättesnygg! Och så får man bra hjälp på både Joy och Flash. Dom plockade fram kläder och servade vid provhytten. Det gör dom inte på HM.
 
Sen köpte jag ett par svarta sandaletter med korksula på Stööks igår. Med paljetter på! Riktigt piffiga. Jag var alltså nyekiperad från topp till tå när vi for på kalaset. Tyvärr lyckades jag dra sönder byxorna lite genom att göra det jag brukar träta på barnens när dom gör: dra i hällorna när brallorna åkt ner. Blev ett litet hål vid ena hällan. Men det går nog att laga. Jag har även blod på nya sandaletterna. Mannen lyckades trampa mig på stortån när vi dansade på en av långbänkarna och blodvite uppstod upptäckte jag efter en stund. Som tur var fanns det folk med plåster i handväskan. Ja, se det var ett riktigt partaj, det.
 
Köpte ett par T-shirts på Flash också, en grön och en turkos. Det var "3 för 2"-kampanj på hela sortimentet så hon i butiken tyckte jag skulle passa på. Den svarta jackan jag köpte fanns i korallfärgat också. Jag var jäkligt sugen på att köpa den med men kunde inte förmå mig. Det kändes som jag hade shoppat tillräckligt åt mig själv, med brallorna och allt.
 
Barnen ska ha lite nytt till examen också. Fast Herman behöver egentligen bara en ny skjorta för han ska ha kostymen. Kanske jag får köpa den korallfärgade jackan då? Modellen var så nätt och satt verkligen bra på mig. Skulle passa ypperligt till mina sommarklänningar och dom ljusa brallorna. 
 
Jag verkar ha blivit shoppinggalen. Jag som beställt toppar från KappAhl också. Kan det bero på att jag gått ner nästan fyra kilo nu? Och har lite mer pengar att spendera. Ja, jag klagade ju härom veckan att jag inte hade nåt att ta på mig så då ska man väl shoppa då? 
 
PS. Bilder på kläderna kommer senare. Jag tog ett "fredagsfoto" igår när jag var uppklädd. Jo, man får ta "fredagsfoto" på en lördag. 
 
 
 
 

Toppen

Förresten, idag blev det premiärvandring upp på Snödbergets topp, 428 möh. Tog med med kaffetermos och lite tilltugg och så vattenflaska förstås. Underbart väder!
 
 

Ut ur garderoben

Äntligen - vårväder! Och plötsligt har jag inga kläder. Ingenting i garderoben verkar passa. Eller så är det toppar som är urtvättade och urgamla och som jag brukar ha på jobbet. Inte vill jag ha dom i det civila heller! 
 
Nu skulle jag visserligen bara ner på Hammarn och slänga plast och papper och sånt och så in på Ica och köpa snabbkaffe men jag ville inte fara i mjukisbrallor idag. Dessa mjukisbrallor som jag har jämnt när jag är hemma. Ja, jag har även haft dom på jobbet. Dom började faktiskt som arbetsbyxor. Behövde ha nåt svart nertill när jag skulle jobba i serveringen på döda fallet och jag var osmal redan då. Hittade ett par svarta, vida trikåbrallor på Gina Tricot och dom var så bra att jag köpte två par till, ett par svarta och ett par grå. 
 
Men jag vill ha annat än mjukisbrallor! Jag skulle ju gått ner en massa kilon när sommaren började. Och så blev det så här. Sommar i maj redan. Nej, man ska väl inte klaga. Det är underbart. Lyckades få på mig ett par av dom gamla jeansen i alla fall, även om det var trångt över lår och mage. Kändes som mer och mer rumpa kom fram ju fler steg jag tog. Bäst att dra ner linnet ordentligt.
 
Dom stora jeansen har jag som arbetsbyxor och dom är på väg att bli för stora och för trasiga, båda två,  men ännu passar inte dom rödsvarta arbetsbyxorna. Jag provade dom igår och visst, jag fick på mig dom men jag kunde inte andas efter ett tag. Hur många gånger kan man laga ett par jeans? Tills dom faller i bitar? 
 
Det stora bekymret är dock inte arbetskläder utan vad jag ska ha när jag inte jobbar och inte ska vara festfin. Jag måste fasen åka och shoppa kläder! Jag har varit så snål med att köpa kläder, främst för att jag haft dåligt med pengar. Men nu börjar det bli kris i garderoben känner jag. Billighetskoftorna från HM använder jag också på jobbet, ja, det var ju främst därför jag köpte dom. Förresten tycker jag dom känns trånga. Men jag har ju går NER i vikt, inte upp. Det är ju konstigt om dom blivit mindre? Min favoritmunkjacka, den turkosa om ni minns, börjar bli sliten vid ärmmuddarna så den använder jag också på jobbet. Fast idag tog jag den när jag for på Hammarn. Den ÄR verkligen en favorit. 
 
Jag skulle behöva en personal shoppar, en som drar runt mig i butikerna och plockar fram kläder jag kan prova. Jag har tappat bort min stil totalt känns det som. Hur ska jag klä mig? Var är mitt sommarjag? Vad har jag för stil egentligen? 
 
 
 
 

Klippt och skuret

Imorse såg jag ut så här.
 
 
När frissan var klar såg jag ut så här.
 
 
Inte så pjåkigt, va? Först var jag fundersam över luggen men då hade hon ju redan kapat den kort så det hade ändå inte gått att ändra. Nu har jag vant mig. Man ser ju bara sig själv framifrån i spegeln men jag ser ju på bilderna att det ser bra ut från alla håll. Och det växer ju ut!
 
Det här är en av bilderna som fick tjäna som inspiration. Snyggt, va? Rolig färg också.
 
 
Nu ska jag bara tvätta och fixa till det så det blir på mitt vis. Kanske dra på mer rött med färgbomben, eller vad tror ni? Ja, bilderna är ju svartvita så det var ju inte lätt att svara på förstås... 

Dubbel cykelpremiär

Igår tog jag fram cykeln. Solen sken och det var faktiskt vårväder, äntligen, efter denna gråa och kalla vecka. Letade fram cykelbyxorna och hjälmen och trampade iväg. Det blåste rätt friskt på sina ställen (motvind så klart) men det var härligt ändå. Dock gick det väldigt trögt i uppförsbackarna. Jag blev så inihelsike flåsig, det riktigt rev i bröstet. Har jag så dålig kondis? 
 
Det blev i alla fall två mil. Bra jobbat.
 
 
På eftermiddagen höll Mannen och grabbarna på med veden och jag fick en plötslig lust att räfsa rent rabatterna. Så det gjorde jag.
 
 
Sen gick vi till farmor och fikade och sen hem och laga middag. Denna valborgsmässoafton nådens år 2016 blev det revbensspjäll, klyftpotatis med äpplen och lök, cole slaw, guacamole, majs och tomater. Fast jag hade glömt köpa vitkål men det gick bra med salladskål också. Man tager vad man haver när affären hunnit stänga.
 
 
Sen skulle vi på brasan hade vi ju tänkt men Herman hade huvudvärk och Haqvin skulle vara med några kompisar hos Lillens så Mannen och jag tog en sväng på motorcykeln istället och kollade brasor. Det blev lite kallt eftersom solen var på väg ner men nu har vi ju sjungit in våren så nu kan det väl bara bli bättre, va?
 
PS. För den som undrar hur det går med i form-projektet: 
http://aliaskvasthilda.blogg.se/iform/





RSS 2.0