Ut ur garderoben

Äntligen - vårväder! Och plötsligt har jag inga kläder. Ingenting i garderoben verkar passa. Eller så är det toppar som är urtvättade och urgamla och som jag brukar ha på jobbet. Inte vill jag ha dom i det civila heller! 
 
Nu skulle jag visserligen bara ner på Hammarn och slänga plast och papper och sånt och så in på Ica och köpa snabbkaffe men jag ville inte fara i mjukisbrallor idag. Dessa mjukisbrallor som jag har jämnt när jag är hemma. Ja, jag har även haft dom på jobbet. Dom började faktiskt som arbetsbyxor. Behövde ha nåt svart nertill när jag skulle jobba i serveringen på döda fallet och jag var osmal redan då. Hittade ett par svarta, vida trikåbrallor på Gina Tricot och dom var så bra att jag köpte två par till, ett par svarta och ett par grå. 
 
Men jag vill ha annat än mjukisbrallor! Jag skulle ju gått ner en massa kilon när sommaren började. Och så blev det så här. Sommar i maj redan. Nej, man ska väl inte klaga. Det är underbart. Lyckades få på mig ett par av dom gamla jeansen i alla fall, även om det var trångt över lår och mage. Kändes som mer och mer rumpa kom fram ju fler steg jag tog. Bäst att dra ner linnet ordentligt.
 
Dom stora jeansen har jag som arbetsbyxor och dom är på väg att bli för stora och för trasiga, båda två,  men ännu passar inte dom rödsvarta arbetsbyxorna. Jag provade dom igår och visst, jag fick på mig dom men jag kunde inte andas efter ett tag. Hur många gånger kan man laga ett par jeans? Tills dom faller i bitar? 
 
Det stora bekymret är dock inte arbetskläder utan vad jag ska ha när jag inte jobbar och inte ska vara festfin. Jag måste fasen åka och shoppa kläder! Jag har varit så snål med att köpa kläder, främst för att jag haft dåligt med pengar. Men nu börjar det bli kris i garderoben känner jag. Billighetskoftorna från HM använder jag också på jobbet, ja, det var ju främst därför jag köpte dom. Förresten tycker jag dom känns trånga. Men jag har ju går NER i vikt, inte upp. Det är ju konstigt om dom blivit mindre? Min favoritmunkjacka, den turkosa om ni minns, börjar bli sliten vid ärmmuddarna så den använder jag också på jobbet. Fast idag tog jag den när jag for på Hammarn. Den ÄR verkligen en favorit. 
 
Jag skulle behöva en personal shoppar, en som drar runt mig i butikerna och plockar fram kläder jag kan prova. Jag har tappat bort min stil totalt känns det som. Hur ska jag klä mig? Var är mitt sommarjag? Vad har jag för stil egentligen? 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0