Äh vad blev det här??

Vilken onödigt nyttig kväll det blev. Istället för att måla på några tavlor som jag tänkt så blev det matlagning, diskning, köra igång tvättmaskin, ihopsamling av papper och plast/metall/glas och ner på Hammarn med det med Haqvin som kartläsare och assistent. Herman röjde under tiden av gräsmattan här hemma med åkgräsklipparen. Jösses! Vad stor han har blivit!

Nåväl, sen blev det dammsugning och lite torkning i köket, tvätthängning och en omgång disk till. Nej det är inte tomt på diskbänken än........suck.

Plötsligt var klockan nio. Tiden går fort när man inte har roligt?

Jag vet inte om jag mäktar med att måla nåt nu. Jag är så trött. Jävla måndagskväll. Får man säga så? Ja det tycker jag. Jävla förbannade måndagskvällströtthet! Känns som om det bara är duscha och gå och lägga sig som gäller nu.

Det är i och för sig lite renare här hemma - men vad hände med konsten?? Konsten!




Birsta, thaimat och blommor

Lång morsdag blev det. Och jag har fått både lunch, glass, middag och blommor. Inte illa!

Vi gjorde Birsta idag. Barnen skulle ha examenskläder och så skulle det handlas lite på Ikea. Hantverkarn köpte krokar och pryttlar till ett projekt och husmodern köpte nya kuddar till soffan (dom rutiga som jag har kollat in så många gånger, äntligen!), lampor, batterier och lådor. Och en korg att ha bröd i. NU ska det bli ordning i både badrumsskåp och skafferi! Eller - nån gång framöver.....

Soffkuddar



Lunch intogs på Ikea.

Kläder till barnen inhandlades förvånansvärt snabbt. Vi delade upp truppen i två grupper och tog oss an varsitt barn. En viktig del av strategin är att äta mat precis innan så att blodsockret är på topp. Funkade den här gången med!

Hann en sväng på Expert och känna på systemkameror. Jag har NÄSTAN bestämt mig vilken det blir.......

Lite annat smått och gott hann vi med innan vi for hem, stärkta med varsin glass. I Bispgården stannade vi och köpte friterad kyckling och vårrullar som vi tog med och bjöd farmor på. I lilla Bispan, tänka sig, va?! Planen var thaimat men den var slut så det får bli en annan dag. Farmor fick blommor så klart och så fick vi tårta på maten. Burp.

Jag fick också blommor när vi kom hem! Mätta och trötta lade vi oss på soffan framför tv-n och nästan-sov medans barnen satte sig vid datorn.

Nu sitter jag här och dricker min andra kopp te (törstig törstig) och funderar på om jag ska betala räkningar nu eller imorgon. Jag är så trött så ögonen går i kors. Och räkningshögen är så stor, så stor. Hm, kanske ska kolla igenom den i alla fall................

Och så en officiell fredagbild


Nyfrissad och fin!

Som svar på kommentar på förra blogginlägget: Jag vet inte om man kan köpa horn hos frissan, jag glömde fråga. :)

Så här ser jag ut nu:


Carpe diem?

Jag vet att man ska leva i nuet. Svårt ibland.

Nu är det mindre än ett dygn innan jag ska till frissan. Klippning, färgning, slingor. Nåt skoj. Vi får se vad det blir. Rött tippar jag. Rött är rätt. 

Göra en Rihanna kanske?

 

Eller Beth Ditto?



Kanske en aning för blekt?



Lite mer färg vill jag ha!




Yes! Jag vann!

Phonera ber om ursäkt ifall jag känner mig vilseledd (no shit, Sherlock??) och drar tillbaka abonnemanget. Yes yes yes!

Tyvärr så är det redan överflyttat från Telia. Det gick fort minsann! Avtalet fanns inte i systemet i fredags men abonnemanget var flyttat? Nu återstår att se vad Telia tycker, dom säger att det tar 17 dagar för oss att få tillbaka det och DET låter ju märkligt? Det gick ju på två röda att flytta över det till bluffmakarna Phonera.

Nej, riktigt klar är jag inte med detta.

Kampen den går vidare

Ringde Phonera igen. Kundtjänstmänniskan hade inte hunnit lyssna på inspelningen än men hon ska ringa upp mig under dagen. Förresten, inspelningen säger säkert bara att jag säger ja till allt, det där med att det skulle gå bra att teckna abonnemang fast jag inte är firmatecknare, det sa hon nog INNAN hon slog på nån inspelning. MEN - jag har pratat med min syster och hon har råkat ut för samma sak! En säljare som sa att det gick bra för henne att teckna abonnemanget eftersom det är hennes hemnummer! Jävla typer!

Jag har även mailat Telia för att förhindra att abonnemanget där sägs upp. JAG tänker inte betala nåt som säljs med oschyssta metoder!

Skicka räkningen till säljaren så kanske hon lär sig att inte göra så!

Det sitter i huvudet!

Äntligen tog jag mig upp på toppen! Jag säger ju det, det sitter i huvudet! Idag hade jag BESTÄMT mig för att gå upp. Ända upp!

Vi var två när vi började.



Vid Ecke-hygget tog vi en paus och delade på två kexchoklad.
Jodå, dom fick godkänt båda två.



Sen gick Herman hem eftersom han är lite förkyld (och lite lat). Jag forstsatte upp mot Snödbergets topp!



428 möh. Och jag startade hemifrån på 252 möh. Det är en höjdskillnad på 176 m. Och den totala sträckan tur och retur blev ungefär 6 km.






Grötbullar

Nu har jag gått vetenskapligt tillväga och mätt upp allt jag haft i degen så nu kan ni få receptet!

Grötbullar

Koka en gröt på:

1 liter vatten
0,5 l havregryn
1tsk salt

Tillsätt:

50 g smör
1 liter mjölk

Kontrollera att temperaturen är rätt för den jäst du använder. Jag använde torrjäst idag.
Du behöver:

2 pkt jäst

Färsk jäst löser du upp i lite av "grötvätskan", torr jäst blandar du i mjölet.
Häll "grötvätskan" i degbunken. Sen behöver du:

1 msk råsocker
3 dl rågsikt
ca 2 liter vetemjöl

Blanda i socker och rågsikt och hälften av mjölet och låt maskinen arbeta degen en stund. Tillsätt mer vetemjöl allt eftersom men var försiktig mot slutet så den inte blir för torr, det gör inget om degen är lite kladdig på ytan. Det är bättre att den är kladdig och att man har mer mjöl när man bakar ut den (ni som bakat tunnbröd vet vad jag menar). Minst 5 minuter ska degblandaren gå så degen hinner bli smidig och fin.

Lägg på en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter. 

Slå på ugnen. 225 grader.

Stjälp ut på mjölat bakbord. Använd en kniv eller degskrapa för att fösa ihop den ifall den är kladdig och dela upp den i lagom bitar. Gör brödbullar eller varför inte tekakor? Lägg på plåtar, jag föredrar bakplåtspapper, och låt jäsa under bakdukar i 20 minuter.

Grädda i 10-15 minuter beroende på brödens storlek. Du får ha lite koll på dom, att dom har fin färg både på ovansidan och undersidan. Låt svalna på ett galler, under bakduk.

Skär upp en bulle så snart den svalnat tillräckligt och bred på smör och ät och njut!

Variationer: Ta grovt rågmjöl istället för rågsikt. Tillsätt linfrön, loppfrön, solrosfrön eller nåt annat, russin kanske? Byt ut råsockret mot sirap eller honung.

Jag behöver väl inte påpeka att man fryser in det som inte går åt på en gång så fort dom svalnat? Fast åtgången brukar vara stor när det luktar nybakat bröd i huset...... Den här satsen ger tre plåtar och det brukar räcka knappt en vecka för oss som är fyra i familjen......

För att bättra på frestelsen ytterligare kommer här några bilder:

Färdigjästa och redo för ugnen.



Färdiggräddade och redo för munnen!



Mmmmmums!






Jag har sytt!

Jajamensan! Jag började förra helgen och fortsatte idag. Nu är den klar!

En tunika med lite retrokänsla tycker jag. Hade svårt att hitta nån färg på tråden som smälte in i det där brokiga tyget så jag tog en klargrön som SYNS istället. Och jag fållade med våffelsöm. Kändes också retro, det är en söm som mamma kunde ha använt på mina kläder när jag var liten.

Det är en knytdetalj mitt fram som inte syns så tydligt på bilden pga det brokiga mönstret men jag lovar att det är snyggt!


En fantastisk skitdag

Gårdagskvällen blev ju som sagt förstörd av phoneramänniskan. Kanske var det efterdyningarna av det som hängde kvar för det började INTE bra idag.

Jo, började bra gjorde det med att solen sken. Jag tänkte vara fredagsfin idag och somrig! Letade därför fram en blommig klänning som jag tänkte ha med den petrol-färgade koftan, det är ju inte varmt på morgonen. Hm, nä det var det inte, det var bara 2 plusgrader. Jag måste ha strumbyxor. Men jag har ju varit till stan och införskaffat strumbyxor - i färgen "amber"! Man är ju utrustad!

Eller hur.......

Storlek 44-52 och jag har 46. Men - dom var för små! Dom gick inte att dra upp hela vägen, det fattades sådär 5 cm till grenen. Men vad ffffff.....Nu är jag ju strumplös likförbannat! HUR i hela helvetet ska en som har 52 få på sig dom??? Jag måste reklamera dom. Det är ju fanken att är 10 mil till affären...........och har jag nåt kvitto kvar?? Nån som vill köpa nylonstrumpor? Tre par, passar nog en som har 42.

Jag vägrade ha leggings till finklänningen. Jag slängde av mig den och drog bara på mig nåt och gick ner och åt frukost. Tänkte att jag byter sen när jag ätit och blivit på bättre humör.

Jomenvisst.

Jag hade fått SMS. M-K sjuk. Då riskerar jag att bli själv om mina arbetsuppgifter idag. Och jag som skulle sitta inloggad på back officelinan på morgonen eftersom dom två på back office som börjar tidigt är lediga!! Ett till sms. A-H sjuk hon med! Aaah vilken dag det kommer att bli...... Sören var ovanligt tyst när han passerade köket där jag satt. Jag kan tänka mig att det gnistrade om mig.

Upp och hitta några andra kläder. Ja det blev rätt bra ändå.

Och det gick rätt bra på jobbet (förutom samtalen med Phonera då men den historien fortsätter på måndag.) Och solen sken och vi fick bulle på eftermiddagen. Och helg vart det.

Det är ju märkligt så bra det kan bli till slut!

Men det är ju fredag!


Jävla telefonförsäljare! Jag är så förbannad!

Phonera ringde igår kväll och sålde på mig ett abonemmang. Ett företagsabonnemang. Till Sörens företag. Jag protesterade och sa att jag kan nog inte teckna nåt sånt avtal för jag är inte firmatecknare. "Men det är väl din hemtelefon också?" säger försäljaren. Jo det är det. "Ja då går det bra!" Jag sa även att vi har ju både bredband och tv från Telia men då sa hon "men det blir ingen skillnad". Så jag gjorde det. Det lät ju billigt.

Fast det går inte bra. Jag får inte teckna nåt avtal på SÖRENS firma. Och han vill inte ha det för han ska inte ha nåt kontor hemma längre. Och skillnad blir det - på priset! Nu blir bredband och tv dyrare!

Och nu vill dom fakturera mig för uppsägningstiden. Men jag vill inte betala nån uppsägningstid!! Jag frågade ju om jag verkligen FICK teckna abonnemanget och hon svarade att det gick bra!! Kundtjänstmänniskan jag pratade med sa att det var MIN skyldighet att veta om jag fick göra det eller ej men då undrar jag: Har inte FÖRSÄLJARNA nån skyldighet? Ska jag debiteras för att dom gör fel???

Min kollega undrade vem jag pratade med, jag var alldeles röd i ansiktet sa hon.................

Fast avtalet hade inte kommit in i systemet än så jag ska ringa dom igen på måndag. Jag tänker inte ge mig!


Man blir lite trött

Sifo har på uppmaning av en kontaktsajt gjort en undersökning om vilken dialekt som är sexigast. Norrländska kom på andra plats.

Norrländska?

Vad ÄR det här? Är dom dum på riktigt eller?

Låt se........var ligger "Norrland"?



Aha........så över halva Sverie har SAMMA dialekt? Nä. Så är det ju inte. Inte pratar gävlebon lika som östesundsbon. Eller pitebon. Inte ens här i Jämtland pratar man lika, det är stor skillnad mellan östjämtska och västjämtska. Skillnad är det också på dom olika hälsingedialekterna. Och småländskan. Jag hör skillnad på kalmardialekt och jönköpingsdialekt.

Kvalificerade dumheter är vad det är. Hela undersökningen. Den sexigaste dialekten kommer väl ur munnen på den man finner attraktiv?

Sånt som händer

Jag vet att jag är väldigt dålig på att visa här på bloggen vad som händer i mitt konstnärsskap. Jag lägger ut en bild då och då på Facebook och så tror jag att alla har sett den. Men det kan ju finnas andra än mina facebookvänner som är intresserade kanske? Hoppas kan man ju.

Jag har haft uppehåll i målandet ett tag. Att göra den stora tavlan på Qvinnspiration var befriande! Inga planer, bara måla, utan att veta vad det ska bli! Hemma har jag börjat teckna i kol igen. Jag älskar kol! Har inga planer här heller utan bara kluddar på. Det blir som bäst då. Enda nackdelen med kol är att det går åt så jämrans mycket fixering.

Här en del av vad jag åstadkommit hittills:

In my mind



Lite kvinnokludd.



Och så lite telefonklotter. En viss bloggare fanns kanske i bakhuvudet....... :)


Kort rapport

Kvällens träning: Lövkrattning vid kraftverket. Och pengar in till klasskassan! Fast jag fikade nog upp "träningsförtjänsten".

Nu är det snart läggdags, det är måndag kväll och alla är trötta.

Tänkte lägga ut lite bilder från konstutställningen vi var på i lördags men det får nog vänta till imorgon. Det var bra i alla fall. Och kul att träffa gamla klasskamrater! Skor hittade vi, regnställ åt Herman och jeans köpte jag, trots att jag skulle spara pengar. Men den som inga byxor har, han får gå med rumpan bar och nu när jag hittade ett par som satt bra (Zizzi!) så köpte jag. Vi åt en god lunch på Volos och spräckte därmed budgeten totalt. :)

*******************

Så mycket mer än krattning blir nog inte gjort ikväll. Skulle vilja fortsätta sy, började på en tunika igår. Regniga dagar är utmärkta för såna aktiviteter som att sy och måla.

Jag provade faktiskt att springa en sväng också igår men jag fick ont i benen på en gång. Min tränings-app i telefonen säger att jag sprang i 9,8 km på 6 minuter vilket ger en snitthastighet på 96 km/h (om jag minns rätt) och då är det ju inte konstigt att jag fick ont i benen?! Dessutom säger kartan att jag sprang utanför Bjurholm som ligger i närheten av Vännäs och det är ju ännu konstigare, jag trodde jag sprang upp till Colldéns? Men annars har appen funkat bra. :))

*******************


Det är väl dags att göra kväll nu så man orkar med morgondagen. Då är det tisdag. Körsång på kvällen! DET orkar man alltid!

Den prickiga fredagen


Laddar för stadsresa.

Fredagskvällen firas med glass (min godiskvot för denna vecka är nog fylld nu, åt en ungersk munk till efterätt på lunchen). Sen är det läggdags. Imorgon ska jag och barnen upp tämligen tidigt och sen bär det av till Östersund för shopping och vernissage! Östersunds konstskolas 2:or ställer ut på Ahlbergshallen. Läs mer här:

http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.3159323-konstskolans-avgangselever-staller-ut

Jag ser så fram emot det! Och som jag längtar tillbaka till konstskolan....... snyft!

Klockan 12 imorgon lördag på Ahlbergshallen öppnar det, inte idag som det står i ÖP.

Innan dess har jag tänkt att vi ska klara av våra andra ärenden, bland annat inköp av skor till barnen. Herman skulle behöva ett regnställ också men vi får se vad budgeten tål. Jag skulle behöva ett par till byxor också....... Dom enda jeans jag kan ha börjar bli slitna på insidan låren (surprise!!), det är till och med hål där som jag måste laga. När jag tänker efter så är det snart ett år sedan jag köpte dom. Jag sålde nämligen ett grafiskt blad på fjolårets utställning på Ahlbergshallen och dom pengarna gick omedelbart åt till ett par jeans. Hehe, nån som vill köpa en tavla nu så jag kan köpa ett par nya jeans?

Vi får som sagt se vad budgeten tål.......

Nylonstrumpor i en vettig färg, puder och lite annat krafs borde jag också passa på att köpa nu när jag ändå ska till stan. Och jag ska kolla på en systemkamera! Måste provhålla innan jag kan bestämma mig. Hm, en vecka kvar till barnbidrag, två veckor till lön. Dålig tajming kan man tycka.

Tur konstutställningen är gratis. Och träffa gamla kompisar är också gratis! Vad gnäller jag för?

Godmorgon!

Fredag - och huvudvärken hänger i. Men jag tog piller nyss så nu får den på nöten. Orkar inte äta ägg, det blev två mackor till frukost. Igår åt jag makaroner för första gången på tre veckor. Nej, förresten, jag åt lunch på Falkens häromdagen och då var det pasta och kasslergratäng. Men innan dess då.

Hur det går? Nja, jo...jag går inte upp i vikt i alla fall. Det är ju bra. Och bråttom är det inte. Jag är i alla fall piggare när jag inte äter så mycket socker. Nån diet är det inte, bara ett sundare leverne.

Jag var på boxning i onsdags. Jisses vad härligt! Det har jag verkligen saknat. Konditionen är verkligen inte på topp men jag var starkare än jag trodde! Tyvärr är boxningen på tisdagar i vanliga fall och då har jag kören så det går ju inte! Suck. Jag får väl träna själv.

Dags att åka på jobbet. Idag är det prickigt som gäller. Det var fanimej inte lätt. Men plötsligt när jag rotade bland kläderna igår så föll fjällen från mina ögon och jag såg, jag såg! Den DÄR är ju faktiskt prickig!

Vädret säger sju grader och regn, ingen sommar idag. Det blir kavaj över den prickiga och regnkappa idag. Svart kavaj. Hm, jag behöver en sommarkavaj, undrar om det är svårt att sy en sån?


Släpp fötterna loss, det är vååååår!

Nu har jag målat naglarna. Både på fingrar och TÅÅÅR! För nu är det VÅÅÅÅR! Hm, jo jag vet att det har mulnat på ordentligt och att dom lovat regn och svalt väder i flera dagar. Men nu har fötterna sluppit ur strumporna och nu vet jag inte om dom vill bli instängda igen. Troligen inte.

Rakat benen gjorde jag redan i påskas när värmen kom första svängen. Skulle vilja vaxa dom men jag har några åderbråck och då ska man inte vaxa. Läste nånstans på webben att man inte ska raka på åderbråcken heller. Va?? Ska jag både ha missfärgade, knöliga OCH håriga ben?? Nähä, tack.

Kan man bleka håren på benen?

Det man inte fått av Moder Natur får man fixa själv. Och raka benen är väl inte direkt att likställa med en plastikoperation? Och eftersom min hy är av typen "sol utan brun" så är det tur att det finns "brun utan sol".

(Serien har Lina Neidestam ritat)


Jämrans, jag misslyckades.......

Jag som svarade "jodå, jag kommer på dansen, nu när det är sista träningen innan sommaren, jodå, jag ska nog orka ta mig dit".

Nu när det blev dags kände jag: Jag orkar inte, jag vill inte, jag orkar inte, jag vill inte.........

Jag skulle skjutsa Hackelibacken till en kompis på Hammarn och tänkte: Jag känner efter när jag släppt av honom om jag inte ska fara ändå. Fast när vi åkte från gården insåg jag att jag inte tagit med dansskorna........ Så.....då vill jag alltså inte. Jag skjutsade och jag åkte hem igen.

Nu sitter jag här med en kopp te och en huvudvärk på lur (den har lurat på mig hela dagen förresten) och tänker DISKA och TVÄTTA istället för att DANSA. Hur fan är man funtad?

Saken är den att hade det varit kören det gällt så hade jag släppt allt och åkt. Jag vill bara sjunga. Sjunga sjunga sjunga. Jag har abstinensbesvär. Jag fick lov att lyssna på inspelningar med kören eftersom vi inte hade nån övning förra veckan, allt för att stilla det värsta begäret. Träffade vår körledare Stina på festen i lördags kväll och hon sa "skönt att det är kör på tisdag, jag har abstinensbevär!" Se där, det är inte bara jag! Vi fick till och med till lite skönsång ute på bron vid tvåtiden på natten, hon och jag och två till, en liten kvartett. Till och med Proud Mary fick vi till.

Ja dansat blev det ju också i lördags. Hela kvällen. Jag har träningsvärk i ryggen. Hur kan man få det av dans??

Nä bäst att sätta fart med hushållsarbetet så jag kan SJUNGA lite sen. Fattas bara nån att sjunga stämsång med.

Tur det är kör imorgon.


Nu ska jag vinna skorna!

Dom där läckra dojorna med randig klack! Och några till! Förhoppningsvis alltså..........

Jag är med i en tävling här ----> http://www.tlcsverige.se/tavling

40 par skor kan man vinna.

Behöver man så många skor? Hm.... vi är 4 st i hushållet, 5 om man räknar katten men han använder inte skor. 10 par var. Ja det ska väl inte vara några problem?

Annars kan jag ta alla skorna själv, det går bra.


Qvinnspiration 2011

I lördags stod jag och målade till musik på Qvinnspiration på Älggårdsberget i Bispgården i avdelningen "prova på". Tanken var att jag skulle få andra att måla med mig. Det gick bäst med barn och ungdomar kan jag ju säga. Vid vilken ålder går gränsen? När törs man inte längre "prova på" och varför? Är man rädd? För att misslyckas? Misslyckas med VAD undrar jag. Det är ju bara färg! "Jag kan inte rita", nä ok men måla FÄRG då. Det måste inte föreställa nåt. Det kanske kan bli nåt på vägen, det vet man inte förrän man provat.

Tycker ju JAG då.........

Så här började det.



Och så här blev slutresultatet!



Jag stod tyvärr lite avsides i den andra entrén så många missade nog måleriet. Nästa år ska jag få stå inne i aulan tillsammans med dom andra "prova på"-grejerna. För det här måste vi göra om!


Inte för vintrigt och inte för somrigt


Från hopplöshet till heavy metal.

Hoppade över boxträningen pga magont ikväll och extrem håglöshet. Jag spelade ukulele istället.

Irriterade mig på att vissa toner blir orena. Banden tar i där dom inte ska. Kan man höja strängarna tro?

Blev osäker på ett ackord och var tvungen att kolla på pianot. Stämde om ukulelen till C istället för D men det lät sämre tyckte jag och stämde tillbaka.

Kom till en låt där jag inte kunde ackorden på ukulelen och spelade den på pianot istället. Spelade en till. Och en till. Sjöng lite.

Haqvin stängde ner sitt dataspel och kom och satte sig med basen och jag tog gitarren (det är inte alla hans låtar som går i D-dur...) och så spelade vi. Hammarstrandslåten ("Country roads" för er som inte sett Allt för byn) och Metallicas "The unforgiven II". Luskade ut några ackord men inte alla så vi fick leta fram text och ackord på internet och så låten på Youtube förstås. Den får vi nog träna lite mer på tror jag. Och mitt gitarrspel behöver uppdateras.

Och håglösheten försvann, kan man tänka sig va!


En seg seg dag.

Imorse kl 5 vaknade jag av "mjao, mjao, mjao"......IGEN! Ändå hade mannen lovat skicka ut kattskrället innan han gick och lade sig. Men kattskrället hade gått och gömt sig! Nu ville han ut. ´N hän tiiiin?? Men först ville han han mat, tomt i skålen. Jag lyfte ut katten på bron och stängde dörren, han såg jätteförvånad ut. Gick sen in och fyllde på skålen och ut med mat och vatten på bron. Godnatt! Eller säger man godmorgon vid den tiden?

Dagen har varit extremt sömnig. Jag tror att jag när som helst under dagen har kunnat lägga mig och sova. Om det hade funnits tillfälle och en plats med lugn och ro alltså. Men det var bara att jobba på. Ljusglimten var att Sandra kom och masserade oss idag. Härligt härligt! En liten höjning av energin kunde märkas efter det om än marginell.

Efter middagen (på rester, thank God!) så var det bara att kasta sig i soffan och powernappa. Somnade gjorde jag inte men nästan. Konstigt nog blev jag inte kvar hela kvällen, det räckte med en halvtimme för att piggna till. En maskin med tvätt, sanering av badrum och toa. Fantastiskt! Vad jag kunde!

Men sy då? Och rita och måla? Ja jag vet inte, hjärnan funkar ju inte. För lite sömn. Jag får ta igen det på lördag. Då ska jag stå på Qvinnspiration i Bispgården och måla till musik. Meningen var att Natalie skulle måla med mig men hon har fått förhinder. Jodå, jag kan stå där själv men riktigt lika skoj blir det väl inte..... Men jag får göra det bästa av det, kanske jättemånga besökare vill måla tillsammans med mig och då behöver jag ju inte känna mig ensam!

Nu är det läggdags av barn och sedan av mamma. Men först ska jag slänga ut katten.



Näää men lite gnäll kanske?

Jag hade planer för kvällen. Jag ville sy. Eller rita. Eller kanske måla till och med. Dessutom promenera. Av detta blev intet.

Efter att maten var lagad och uppäten och disken diskad så var klockan nästan åtta. Och jag fastnade vid datorn istället, bläddrande runt på denna serietecknares blogg. Ja det var ju inte fy skam men inte det jag tänkte. Jag som skulle göra nåt annat än "nytta" ikväll också för att det måste man, varje dag! Måste. Det lät ju bra. Jag menar, det är BRA om man gör det. Men det går trögt ikväll verka det. Det kan nog vara så att det är vanlig enkel trötthet det rör sig om. Det är måndagkväll.

Fast block och penna ligger här och ropar. Egentligen är det väl bara att sätta igång? Jobbajobba.





RSS 2.0