Funderar på matdosor....

Kycklinggrytor i olika former borde väl funka att frysa in? Med curry och chiligrillkrydda, med ingefära, kokosmjölk och sambal oelek, med tomater, vitlök och oregano. Mums..... ja jag åt en jä***a enportionsmat från Dafgård till lunch idag eller om det var Findus. Skitsamma, gott var det inte. Jag är inte direkt hungrig men jag är inte riktigt NÖJD.

Dillkött på kyckling har jag hört talas om men aldrig provat. Sötsur kycklingwok är också gott.

Annan beprövad matdosemat är pasta med skinksås. Då har man hela lunchen klar, bara att lägga till grönsaker. Kålpudding är en annan maträtt som jag testat med framgång. Kom på att man kanske kan göra en variant där, nämligen terrin. Det måste jag kolla i kokboken.

Och så har vi klassikern: Chili con carne. Och mannens specialitet: Gulasch.

Förr gjorde jag makaronipudding men jag tycker inte man blir mätt på det. Ja man ska väl ha grönsaker till också så klart men ändå. Man äter och äter och det händer liksom inget. Men nån pastagratäng då? Med köttfärs? En massa kryddor. Ja jäklar, det är ju mannen och jag som ska ha maten, inte barnen, jag får laga den och krydda den precis som jag vill!

Det här projeketet kräver organisation! Imorgon ska jag sätta mig och skriva ner allt jag kommer på och sen ska det planeras inköp!

Kommentarer
Postat av: Maria

Det låter som en jätte bra plan =)

2012-01-05 @ 17:58:39
URL: http://vindingarnasland.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0