Fika hela veckan lång

Tiden går fort när man har huvudet fullt. 
 
Nu är veckan till ända i alla fall. Allt jag skulle komma ihåg har redan hänt. Alla kakor är bakade och uppätna (nästan). Jag har jobbat min sista vecka för den här terminen. 
 
Skolavslutningen var igår. I torsdags samlades vi hos J borta i Skogen och klädde traktorvagnarna. Jag kan väl erkänna att jag inte gjorde så mycket. Jag pratade mest. Det är inte så ofta man träffar dom andra föräldrarna och nu var det ju faktiskt sista gången, förutom vid själva skolavslutningen då. Men ungdomarna jobbade på bra tycker jag, med lite hjälp av föräldrarna. 
 
 
Fikade gjorde vi också. Jag har fikat hela veckan känns det som. Nej förresten, det är inte en känsla utan ett faktum. Bakade till kören på måndag kväll och då måste man ju provsmaka lite. På tisdagen bakade några barn sockerkaka på valstunden och den fick vi smaka som efterrätt. På kvällen fika med kören: Sverigekaka och hallongrottor. Efter kören for vi till M som fyllde år och åt smörgåstårta och jordgubbstårta. På onsdagen hade vi möte på jobbet på kvällen och då fick vi tårta! En enorm jordgubbstårta från Lilla bageriet i Stugun. Blev kvar till dagen efter så då blev det tårta efter fiskpinnarna. Och sen kaka till kaffet på kvällen när vi klädde vagnarna som jag skrev förut. Sen for jag hem och gjorde klart kakan som Haqvin beställt till avslutningsfikat på eftermiddagen: snickerskladdkaka! 
 
 
Kakan blev så där. Själva botten var för kompakt tycker jag. Antingen har jag gjort fel i brådskan eller så är det fel på receptet. Jag insåg igår att arbetsordningen i receptet var annorlunda mot hur jag brukar göra när jag bakar kladdkaka. Här skulle man röra ägg och socker först, sen blanda i mjölet, vaniljsockret och kakaon och sist det smälta smöret. Jag brukar röra ner sockret i det smälta smöret, sen röra ner ett ägg i sänder och sist det torra. Jag reflekterade inte över det medan jag bakade, troligen för att jag var lite stressad. Vi skulle ju iväg till Skogen och hinna laga mat och äta innan också.
 
Skulle nog hellre vilja ha en kokad, lite seg kolafyllning också istället för karamelliserad mjölk och kanske en ganasch längst upp istället för bara smält choklad. Ja, det är som vanligt märker ni. Jag måste justera receptet så det blir som jag vill ha det. Fast det finns kaka kvar så det får bli nån gång längre fram. Vi har fikat tillräckligt den här veckan tycker jag. Ja, jag har redan ätit en bulle och en bit sverigekaka idag. Blir säkert en bit snickerskladdkaka också. Är det kalasvecka så är det. 
 
Nu ska jag försöka få liv i ungdomarna. Haqvin kom hem sent igår sen dom först käkat på Kaffestugan och sen spelat brännboll. Och det är visserligen sommarlov men man måste ju inte sova HELA dagen för det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0