Detta har hänt

Jo jag lever. Jag tycks bara ha glömt bort bloggen. Har varit så otroligt trött i ett par veckors tid så allt utöver jobba, laga mat, äta och diska har fått stå åt sidan. Fast jag har ägnat mig åt fotobloggen, det har jag.
 
Förra helgen var det ju påsk och långhelg. Jag och barnen åkte ner till Eskilstuna redan på torsdagkvällen. Jag ville passa på när jag var långledig. Åka ifrån allt som behövde göras hemma. Kände mig stressad på nåt vis. Kan man bli trött av det? Sen ville jag så klart träffa mamma och pappa och alla andra också. 
 
Åt ovanligt lite påskgodis för att vara mig men fikade gjorde vi! Men är det helg så är det. Det började redan på långfredagen med brownie till efterrätt hos mor och far.
 
 
På eftermiddagen for syrran och jag till Skultuna och Iittala outlet, bland annat. När vi köpt presenterna vi var ute efter var vi ju tvungen att fika lite. Visst ser det mysigt ut? Ån rann precis utanför fönstret.
 
 
På påskafton åt vi mat hos mamma och pappa och syrran hade fixat efterrätt: morotstårta! Jag fixade dekorationer. Snyggt, inte sant? Och god var den!
 
 
När vi kommit hem till syrran igen kände vi att en promenad kunde vara på sin plats. Få lite frisk luft och motion inpå allt ätande och fikande. Vi gick till våtmarken vid Ekeby reningsverk. Det är en konstgjord våtmark som är till för att rena vattnet från kväve och minska risken för övergödning. Här kan man läsa mer: http://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/vatmarken-en-insats-for-miljon/
 
Det är gott om fåglar där. Vi såg knölsvanar, en sångsvan, kanadagäss, grågäss, sothöns, knipor och nåt som jag tror var skäggdopping eller möjligen skrak. Och så såg vi en stor, svart fågel på avståd. Kunde inte placera den först. "Det är en pingvin" skojade syrran. Jo, det liknade faktiskt det. Jag lyckades slänga iväg ett skott med kameran innan den fällde ut vingarna och flög sin kos. Det måste vara en skarv, sa jag. Har kollat på fotot nu och visst är det väl en storskarv?
 
 
Man går alldeles intill vattnet när man går på vallarna mellan dammarna och kommer alltså väldigt nära fåglarna ibland. En av svanarna seglade emot oss och burrade upp sig, sen väste den åt oss. Den var väl si så där två meter ifrån oss och det kändes lite hotfullt. Vad vet man vad en svan kan hitta på? Dom är rätt stora. Vi gick vidare. 
 
Dom här två var inte lika lättstörda utan fortsatte att beta när vi kom nära.
 
 
När vi gått igenom våtmarken frågade syrran om vi skulle gå tillbaka samma väg hem eller om vi skulle gå via Torshälla. "Via Torshälla" tyckte jag. Det är en fin väg längs med ån men det blev en rejäl omväg. När vi kom hem stannade Runkeeper på 3 timmar och 12 km! Fast syrran hade bara gått 11,8 km och dessutom en kvart mindre. Könstigt. Hon kanske genade i kurvorna.
 
 
På söndagen var det dags för mer fika. Då for vi till Märsta för att gratulera Matilda som fyllt år. Första april fyller hon, höhö. Jag har alltid tänkt på Märsta som en "vanlig" förort till Stockholm men det var ju väldigt mycket ute på landet. Kändes riktigt trivsamt. Fin lägenhet hade hon och när vi klev in luktade det nybakat....
 
 
Vi fick nybakade "havregrynshjärtan" (fast dom var runda) med skinka och paprika och gurka, kladdkakor (tror jag dom hette), flarn och nåt som kan ha varit bountybollar, det var i alla fall bollar med kokos i och choklad på utsidan. Och sen kom tårtan. Dajmglasstårta!
 
 
Vad gäller mat i påskhelgen så har vi bland annat lyckats ta oss igenom alla våra fredagsfavoriter: Tacos på fredagen, hamburgare på lördagen och så pizza på kvällen när vi kom hem från Matilda. Äta, fika, äta, fika. Jo, det gör man väl till vardags också men det märks mer när man åker bort, konstigt nog. 
 
 
På måndagen for vi hem. Sen var det jobb i veckan som var och jag var trött och stressad för det var folk sjuka. Skönt att det var fyra dagar bara. Igår när det blev lördag igen och alla måsten här hemma trängde sig på så for vi till Sundsvall istället, Mannen och jag. Northbike hade öppet hus och så kom vi på annat vi nog borde köpa. Jag slapp se allt grus i hallen och allt annat som borde göras och jag hittade en blus på rea och arbetsbyxor på Jula. Win-win.
 
Vi köpte även en ny skohylla till hallen. Jag har saknat en sittplats ända sen vi flyttade trappen och ännu värre är det ju för dom som är gammal och skröplig. Men nu kan alla halta och lytta komma och hälsa på oss och få på och av sig skorna utan problem!
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
Vinterskorna får stå på golvet längre in, under rockhängaren, tills det är dags att städa ut dom för säsongen. Jag har inte bara städat hallen idag, jag har fejat i köket också. Skrapat glashällen på spisen, torkat kökspannan och kaklet och jag har invigt den ena av dom två disktrasor jag köpte i Skultuna! Det är Ekelunds och kanske är den lite övertydlig eller vad säger ni? Jag är lite less på stela Wettexdukar och när jag fick syn på dom vävda disktrasorna så föll jag direkt. 
 
 
Märkligt nog har jag varit piggare än på länge idag. Jag har orkat med all denna städning utan att ramla ihop i en hög och jag har inte fastnat i koma i soffan som jag har gjort dom senaste veckorna. Kanske det är nåt virus ändå som har härjat i min kropp? Nu är det ny vecka imorgon och nya tag. Dags att börja promenera igen.
 
Hoppas vädret blir bättre framöver än vad det var idag. Igår var det finväder och uppåt tio-tolv grader när vi var i Sundsvall. Idag har det varit mulet och nollgradigt och antingen regnat eller blötsnöat. Typiskt aprilväder.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0