Fikatur och för tunna kläder

Hur kommer det sig att man kan vakna kvart i sju på en söndag och vara pigg men när alarmet går igång prick sju på en vardag, då är man jätteseg?
 
Jag har ätit frukost och tagit det lugnt. Funderat på kallväder och yllestrumpbyxor och lasagne till middag. Vi har gott om makaroner i skafferiet och jag köpte köttfärs i fredags, både på ica och konsum för det var extrapriserbjudande på båda ställena. Har ni tänkt på vad ofta det står "max 2 per kund" nuförtiden? Jag tycker det har blivit vanligare. Härom veckan hade dom kyckling billigt, "max ett köp per kund". Vad är det för vits med det? En enda kyckling. Jag vill ju bunkra upp i frysen när det är billigt. 
 
Igår var det lördag. Då tog vi paddan och sen hämtade vi upp L och O och åkte till Sollefteå och åt räckmacka på Café Petter. Man kan säga att det var "tack för hjälpen-fika". L och O har hjälpt Mannen med renoveringen av paddan och det är guld värt. Efter fikat tog vi en sväng till traktormuséet i Helgum. 
 
 
 
När vi kom hem var jag genomkall. Jag hade klätt mig för dåligt. Det var därför jag funderade på yllestrumpbyxor i morse. Jag har inga kvar nämligen. När jag städade garderoben i början på sommaren åkte dom sista två paren jag hade kvar i soporna. Dom hade stora hål på insidan av låren. Inte särskilt värmande. Nu funderar jag på var jag ska köpa nya. Jag brukar köpa Pierre Roberts tjockstrumpor på våra vanliga livsmedelsbutiker men jag har inte sett några ännu, bara tunnstrumpor. Men man kan skicka efter. Dock var det dåligt med stora storlekar nu när jag kollade. Jag vill ju få plats med både rumpa och lår utan att brallorna kasar ner. Finns det nåt mer irriterande än när strumpbyxorna hänger i grenen och ner på halva rumpan? Förmodligen finns det det men det är ändå irriterande. Kläderna ska sitta på plats! 
 
 
Förra lördagen när Hacke och jag var till Sollefteå och hämtade ut hans nyrepade mobil var jag in på Lindex och köpte två par leggings och DOM satt verkligen högt upp i midjan. Nästan ända upp till bh-n. Så skönt! Dock är ju inte bomull och elastan speciellt värmande när höstvindarna börjar vina men dom funkar inomhus. Jag köpte dom för att ha på jobbet bland annat. Men - nu ska vi få arbetskläder, har ni hört va!? Jag ska till och med få arbetskläder i köket. Tänk, då kan jag ju använda leggingsen från Lindex och tunikorna jag köpte på Butik New Me privat istället. Och alla andra kläder jag har använt på jobbet. Jag är förundrad. Och glad. Man undrar ju vad det blåser för vindar när sånt kan ske. Höstvindar kanske?
 
Igår när vi kom hem hackade jag tänder. Jag tog av mig alla kläder och drog på mig woolpowerstället och ett par yllesockor. Sen satte jag igång att laga portergryta. Att sätta på mig woolpowerstället och gå omkring inomhus och göra saker är det bästa sättet att bli varm på. Jag fick till och med byta till svalare kläder innan middagen var klar, så effektivt är det. Och portergrytan blev jättegod. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0