Härlig midsommarhelg

Vilken härlig midsommarhelg det har varit! Vädret har visat sig från sin bästa sida. Lagom varmt, solsken och små lätta moln. Kanske lite väl mycket mygg men ja, det är ju mygg på sommaren. Några regnskurar har vi fått men regn behövs ju också! Oj, jag låter nästan överpositiv nu. Men det är så härligt när det är varmt väder!
 
På midsommarafton hann vi med en liten motorcykeltur på eftermiddagen. Sen på kvällen kom farmor och åt middag. Grillade kycklingspett och ost- och baconkorv, potatissallad pimpad med stekt bacon och gurka och så små goda tomater och vattenmelon och lite annat smått och gott till.
 
 
 
Senare på kvällen kom B och B och BM och vi satt ute på verandan och surrade ända tills myggen övermannade oss. Då gick vi in och fortsatte surra. Myggen fick surra ute, dom.
 
Igår var det midsommardagen. Då var Mannen iväg och jobbade lite och jag försökte mig på lite trädgårdsarbete. Jag och grabbarna skulle klippa gräset och gå med trimmern var det tänkt. Men trimmern funkade inte. Den gick inte runt. Äsch. Jag gav mig på att gallra libbstickan istället. Gick med några plantor till B. Där satt farmor. "Oj, är ni på väg till mig?!" tyckte hon och reste sig. Njae, det var vi ju inte. Inte från början. Men nu blev det så. Vi gick dit och åt jordgubbar och grädde och lite till. 
 
 
Sen gick vi hem för att klippa gräset. Fast vi fick inte igång gräsklipparen. Suck. Jag gav upp och gick in och bytte arbetskläder mot sommarklänning. Det gäller att passa på när det är väder. Eller det var snarare så att det var behövligt. Det var väldigt varmt med arbetsbyxor och t-shirt. 
 
 
När Mannen kom hem drog han i startsnöret på gräsklipparen EN gång. Så klart den startade. Suck igen. Nåväl, efter middagen klippte jag gräset men trimmern fick han inte igång riktigt så det blev bara halvgjort. 
 
Idag klippte jag hos Lillens så nu är det fint där också. Mannen försökte få till trimmern. Gick inte. "Ska vi fara till Höga kusten istället?" undrade han. Ja! Så det gjorde vi. Mot havet!
 
Nu hann vi inte med så mycket hav idag men lite åkning blev det i alla fall. Stannade strax innan Nordingrå på ett ställe som sålde handverk och köpte glass och drack medhavt kaffe. Dom hade bland annat kläder av återvunnet material. Jättefina blusar och kjolar. Fast jag köpte inget. Jag provade inte ens. Jo, jag ångrar mig lite. Det var en klockad kjol som var så fin, i ett tyg med blomsterkrasse på. Benvitt och ljusgrönt och orange. Ja, ni förstår varför jag gillade den. Men den såg lite liten ut tyckte jag. Hm, jag borde ha provat ändå. Jag kanske såg fel.
 
Vi tänkte åka till Rävsön, bara för att, men körde fel och hamnade i Barsta. Där tog vi påtår på kaffet och sen vände vi hemåt. Vi får starta tidigare nästa gång så vi hinner stanna en stund och andas havsluft. Det är nåt visst med Höga kusten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0