Dagsutflykt med grabbarna

Idag packade vi in oss och vattenflaskorna i bilen och for till Skuleskogen. 
 
Vi gick upp till Slåttdalsskrevan, en 200 meter lång och 30 meter djup canyon som delar berget mitt itu. Bilden gör den inte riktigt rättvisa. Jag borde ha fotograferat från botten också. Vi får väl gå dit fler gånger! Ni kan läsa mer här:  http://www.xn--hga-kusten-ecb.se/natur/slattdalsskrevan/
 
 
Även om skrevan gjorde intryck med sina tvära bergväggar var det nästan ingenting mot vad utsikten uppe på berget gjorde. Vi fick klättra på lite stenblock för att ta oss uppför leden men jäklar anåda vad snyggt det var där uppe! 
 
 
Till höger i bild ser man Ulvön. Åt vänster såg vi ända till Ö-vik tror vi. Och havet och bergen och horisonten 360 grader runtom och solen som sken och vinden som fläktade. Aaah!
 
Efter fika fortsatte vi leden neråt på andra sidan berget och där slapp man lyckligtvis klättra. När vi kom till bilen visade runkeeper precis 7 km. Dock blev snitthastigheten rätt låg men med en stigning på 300 meter så....
 
I Ullånger åt vi pizza och kebab och handlade kaffe och dricka. Det behövde fyllas på med både vätska och energi. Sen for vi hemåt, via den snyggaste bron jag vet.
 
 
Ps: Vi såg en kopparorm! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback




RSS 2.0